2010. március 12. péntek

márc. 12
6:00
Bécs Bologna ellen - több ezren tüntetnek (Kripto Akadémia)
Több ezren tüntettek a Bolognai folyamat ellen Bécsben, míg a felsőoktatási reformban részt vevő országok Budapesten a tízéves jubileumi konferencián tanácskoztak.
márc. 12
6:02
Ötvenezres lakásterv (Kripto Akadémia)
Az 1600 lakóegység felépítéséről szóló izraeli bejelentés éppen Joe Biden amerikai elnökhelyettes baráti jeruzsálemi látogatása idején annyira felháborította az amerikaiakat, hogy Biden még a palesztin vezetőkkel folytatott rámalláhi megbeszélési idején is elutasította, az amerikai érdekeket sértőnek és a békefolyamatot veszélyeztetőnek minősítette.
márc. 12
6:04
Megalakult az új kormány Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Nagyüzem volt tegnap az ukrán parlamentben: előbb az új koalíció alakult meg, majd sietve döntöttek az új kormányfőről, s jóváhagyták a kabinet már általa javasolt összetételét is.
márc. 12
6:36
A miniszterelnök vezet! (Kitekintő)
Nyilvánosságra hozták a vasárnapi parlamenti választások első eredményeit Irakban. A szavazatok 30 százalékának összeszámlálása után Núri al-Maliki, jelenlegi miniszterelnök koalíciója, a Jogállam Koalíció vezet.
márc. 12
7:12
Ezen együtt röhögünk a szlovákokkal (168 Óra Online)
A húsvéti ünnepek tematikájára összpontosító NyusziFülek – Fiľakovský korbáč nemzetközi karikatúraversenybe 15 szlovákiai és 14 magyarországi karikaturista nevezett be.
márc. 12
7:12
Utórengés az elnök beiktatása előtt (Kripto Akadémia)
Közvetlenül az új chilei államfő, Sebastián Pinera beiktatását megelőzően erős, a Richter skála szerint 7,2 erejű utórengés rázta meg a latin-amerikai ország fővárosát tegnap.
márc. 12
7:14
Félrelépett Carla Bruni! (Kripto Akadémia)
Lehet, hogy hamarosan elválnak a Sarkozy-Bruni álompár útjai?
márc. 12
7:48
Gyorsan közzé kell tenni a lezuhant gépek utaslistáját (Kitekintő)
A légitársaságoknak a jövőben legkésőbb két órával a légi szerencsétlenség után nyilvánosságra kell hozniuk a teljes utaslistát, elkerülendő, hogy a szerencsétlenül jártak rokonait órákon át bizonytalanságban tartsák.
márc. 12
7:48
Izrael megtámadta a Gázai övezetet (Metropol)
Két célpont ellen is támadást intézett az izraeli légierő péntekre virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy a palesztin területről csütörtökön rakétát lőttek ki a zsidó állam területére - jelentette be az izraeli hadsereg.
márc. 12
8:06
Cipruson újra eltemették a korábbi államfőt (Metropol)
Cipruson csütörtökön újratemették Tászosz Papadopulosz korábbi államfőt, akinek ellopott holttestét néhány napja megtalálták.
márc. 12
8:06
Túlteljesít Európa (Kitekintő)
Tagállami előrejelzések szerint túlteljesíti az Európai Unió a megújuló energiaforrások 20 százalékos arányára vállalt kötelezettséget, amit 2020-ig kell tudni felmutatni – közölte csütörtökön az Európai Bizottság.
márc. 12
8:24
Egy katasztrófa, amely megváltoztatta a világot (Kitekintő)
A százak életét követelő, 8,8-es erősségű földrengés nem csak azokra hat, akik személyesen átélték - bár észrevétlenül, de a föld minden egyes lakójának életét befolyásolja.
márc. 12
8:42
Egyelőre marad Kínában a Google (Kripto Akadémia)
A híresztelések ellenére egyelőre marad a kínai piacon a világ legnagyobb keresőportálját üzemeltető Google amerikai cég, nem állítja le hirdetéseit, miközben a háttérben minden bizonnyal folynak egyeztetések - derül ki a China Daily című napilap pénteki összefoglalójából.
márc. 12
8:57
Aggódni hasznos, jót tesz a szervezetnek (Kitekintő)
Aggódni hasznos. Jót tesz a szervezetnek. Különösen annak, amely abból él. A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma nevezetű szervezet vezetői már évek óta kivívták a szakmabeliek elismerését, mostanra már profinak számítanak a hivatásos, avagy megélhetési aggodalmárok körében.
márc. 12
8:59
A sok munkától kómába esett (Kitekintő)
Egy bukaresti nő kedden mély kómába esett a túlterheltség miatt. A nő az irodájában lett rosszul, ahol több napon keresztül dolgozott a számítógépén.
márc. 12
9:16
Szoftverekkel a szabadságjogokért (Kitekintő)
Washington internet-kommunikációs eszközök exportálásával védené a szólásszabadságot Iránban, Szudánban és Kubában.
márc. 12
9:33
Jelesre vizsgáztak a hatóságok a károk helyreállításában (Kitekintő)
A chilei hatóságok mostanra tudták felbecsülni a földrengés okozta károk teljes összegét, amelyet mintegy 1,2 milliárd dollárt tesz ki. Az újjáépítés hosszú évekbe fog telni, azonban a legsürgetőbb szolgáltatásokat már helyreállították.
márc. 12
9:54
Rakéta- és torpedókísérletek az Arab-tengeren (Metropol)
Sikeres rakéta- és torpedókísérleteket hajtott végre pénteken az Arab-tengeren Pakisztán. A kísérletekben több repülőgép, tengeralattjáró és a hadihajó vett részt.
márc. 12
9:54
Pakisztáni üzenet a "bűnös erőknek" (Kripto Akadémia)
Sikeres rakéta- és torpedókísérleteket hajtott végre pénteken az Arab-tengeren Pakisztán.
márc. 12
10:09
Szétkaszabolt holttest a tó partján (Kitekintő)
Zágrábban találták meg a szerbiai Cvetko Simić kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személy földi maradványait.
márc. 12
10:27
Dagad a világot megrengető botrány, új felelősök kerülhetnek elő (Napi)
márc. 12
10:27
Cigánygyűlölő neonácik is indulnak a választáson! (Kitekintő)
A Marian Kotleba által összetartott szélsőjobb csoportosulás azután, hogy először pártját, majd a félkatonai civil szervezetét is betiltották, most újra önállóan a politikai küzdőtéren. A parlamentbe jutást célozzák.
márc. 12
10:30
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Több mint húszan meghaltak és negyvenen megsebesültek pénteken egy öngyilkos merényletben a kelet-pakisztáni Lahorban.
márc. 12
10:30
Ezen együtt röhögünk a szlovákokkal (168 Óra Online)
A húsvéti ünnepek tematikájára összpontosító NyusziFülek – Fiľakovský korbáč nemzetközi karikatúraversenybe 15 szlovákiai és 14 magyarországi karikaturista nevezett be.
márc. 12
10:30
Üzbegisztán Közép-Ázsia legdiktatórikusabb rendszere - állítják Washingtonban (Kripto Akadémia)
Üzbegisztán Közép-Ázsia legdiktatórikusabb rendszere, amelyben az ellenzékieket börtönbe vetik, a foglyokat rendszeresen kínozzák, de más súlyos jogsértések is történtek tavaly - állítja az Egyesült Államok.
márc. 12
10:45
Szocializmussal riogat a bukott politikus (Kitekintő)
Sarah Palin az utóbbi hónapokban amerikaiak millióit figyelmeztette arra, hogy Obama egészségügyi reformja egy lépés lenne a szocializmus irányába.
márc. 12
10:48
Három dimenziós napilap Belgiumban (Metropol)
Európa vélhetően első háromdimenziós napilapja került az olvasók kezébe Belgiumban. A La Derniere Heure című francia nyelvű lap olvasói speciális szemüvegen keresztül láthatták a három dimenzió hatású fotókat és hirdetéseket.
márc. 12
10:48
Bugár Béla: a Híd nem etnikai, hanem polgári párt (Kripto Akadémia)
Bugár Béla szerint a tavaly alakult Híd párt nem etnikai - magyar vagy szlovák - hanem polgári pártként határozza meg önmagát.
márc. 12
10:50
Tömeges karambolok Németországban (Metropol)
Több tömeges karambol is történt pénteken kora reggel Bajorországban az éjszakai fagyban keletkezett tükörjég, valamint a hirtelen leereszkedett köd miatt.
márc. 12
11:03
Öngyilkos akart lenni: klórba folytotta bánatát (Kitekintő)
A szebeni orvosok csütörtökön stabilizálni tudták annak a gurarói 39 éves férfinak az állapotát, akit egy nappal korábban mentővel szállítottak a sürgősségre, mivel öngyilkos akart lenni, és ezért klórral teli üvegből ivott.
márc. 12
11:06
"Támadásveszély" Izraelben – Mi történt? (168 Óra Online)
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter "biztonsági okokból" elrendelte péntek nulla órától Ciszjordánia teljes lezárását 48 óra időtartamra.
márc. 12
11:06
Száz személygépkocsi és 30 teherautó futott egymásba Bajorországban (Kripto Akadémia)
Több tömeges karambol is történt pénteken kora reggel Bajorországban az éjszakai fagyban keletkezett tükörjég, valamint a hirtelen leereszkedett köd miatt.
márc. 12
11:21
A Pink Floyd legyűrte az EMI-t (Napi)
márc. 12
11:24
Izrael 48 órára lezárta Ciszjordániát (Metropol)
Ehud Barak izraeli védelmi miniszter "biztonsági okokból" elrendelte péntek nulla órától Ciszjordánia teljes lezárását 48 óra időtartamra - jelentette be a hadsereg szóvivője.
márc. 12
11:24
Katasztrófa lesz, ha lezárják a gázai csempészalagutakat (Kripto Akadémia)
Katasztrofális helyzetbe jutnak a Gázai övezet lakosai, ha Egyiptomnak sikerül lezárnia a közös határ alatt húzódó csempészalagutakat - figyelmeztetett New York-i idő szerint csütörtök este az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főbiztosa.
márc. 12
11:39
Nem vehet robogót, mert töri a szlovákot (Kitekintő)
Szlovákiában ma az is előfordulhat, hogy valaki azért nem vásárolhat meg egy terméket, mert nem beszéli tökéletesen az államnyelvet.
márc. 12
11:42
Kettős öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Legkevesebb 39-en meghaltak és 95-en megsebesültek pénteken a kelet-pakisztáni Lahorban történt kettős öngyilkos merényletben - közölte egy rendőrségi vezető az állami televízióban.
márc. 12
11:42
Kárpátalján nemzetiségek ligája alakult (Kripto Akadémia)
Kárpátaljai ruszin szervezetek kezdeményezésére, a régióban élő nemzetiségek képviselőnek részvételével csütörtökön Ungváron megalakult a Podkarpatszka Rusz Nemzetiségeinek Ligája.
márc. 12
11:57
Izzik a levegő a zöld szigeten (Kitekintő)
Jövő héten kezdődik a puccs szervezésével vádolt Srí Lanka-i ex-tábornok pere, akinek legfőbb bűne, hogy az elnök kihívója a választásokon.
márc. 12
12:15
GKI: A fő szempont a hatékonyság (Kitekintő)
Annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia a lisszaboni stratégia helyébe léphessen, a szerzők szerint mindenekelőtt arra van szükség, hogy a hatékonyságot növeljék.
márc. 12
12:18
Gátszakadás Kazahsztánban (Metropol)
Gátszakadás miatt több ezer lakost kellett kitelepíteni több kazahsztáni faluból - közölték pénteken a hatóságok, amelyek szerint a katasztrófának halálos áldozatai is vannak.
márc. 12
12:18
Sólyom László: Szerbiában nem lehetetlenítik el a magyar iskolákat (Kripto Akadémia)
Örülünk, hogy Szerbiában a kisebbségek kulturális autonómiát élveznek, hogy itt például nem lehetetlenítik el jogszabályokkal a magyar nyelvhasználatot, mint más országban és a magyar iskolákat, mint egy másik szomszédunknál - jelentette ki Sólyom László államfő pénteken a vajdasági Horgoson, háromnapos szerbiai látogatása első állomásán.
márc. 12
12:20
A válságkezelésről tárgyal majd a görög és a magyar miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Bajnai Gordon meghívására hivatalos munkalátogatást tesz Magyarországon Jeórjiosz Papandreu, Görögország kormányfője március 16-án - közölte a kormányszóvivő.
márc. 12
12:22
Március 15. - ünnepi koszorúzást tartottak Párizsban (Kripto Akadémia)
Koszorúzással emlékeztek meg a párizsi Kossuth téren pénteken az 1848-as forradalom és szabadságharc 162. évfordulójáról.
márc. 12
12:33
Sólyom László megérkezett Vajdaságba (Kitekintő)
Megkezdte háromnapos vajdasági magánlátogatását Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke.
márc. 12
12:54
Letiltják a vodkáról az oroszokat (Kripto Akadémia)
Oroszországban újra be fogják tiltani a vodka árusítását az éjszakai órákra: Alekszandr Zsukov miniszterelnök-helyettes közlése szerint a törvénytervezetet már az állami duma elé terjesztették, csak a konkrét időpont kétséges.
márc. 12
13:09
21 napig volt erekciója, impotens lett (Kitekintő)
Egy 55 éves indiainak Kolkata városban sikerült az, ami kortársainak nehezebben jön össze: irigylésre méltó erekció.
márc. 12
13:12
A Vatikán a cölibátus eltörlésén dolgozik? (Metropol)
Titokban a Vatikánban is mérlegelik a római katolikus papok kötelező nőtlenségének esetleges eltörlését - jelentette pénteken a La Repubblica című olasz lap.
márc. 12
13:12
Kettős merénylet Pakisztánban, 39-en meghaltak (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 39-en meghaltak és 95-en megsebesültek pénteken a kelet-pakisztáni Lahorban történt kettős öngyilkos merényletben - közölte egy rendőrségi vezető az állami televízióban.
márc. 12
13:27
Megszorongatták a miniszterelnököt (Kitekintő)
A brit miniszterelnök múlt heti iraki vallomása után ismét aktuális a kérdés: vajon mekkora szerepet tölthet be az iraki háború a közelgő parlamenti választásokon?

Keresés