2010. március 20. szombat

márc. 20
6:18
A fekete márciusra emlékeztek Marosvásárhelyen (Kripto Akadémia)
Az RMDSZ, mint minden évben, ez alkalommal is az elnöki hivatalban tartotta a megemlékezést, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Pro Europa Liga fáklyás felvonulást és kerekasztal-beszélgetést szervezett.
márc. 20
6:36
Gasparovic megtagadta az aláírást (Kripto Akadémia)
Beigazolódtak az előzetes lapértesülések: Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök nem írta alá a hazafiassági törvényt, melyet a pozsonyi parlament már korábban megszavazott. Az államfő engedett Robert Fico, a Smer - Szociáldemokrácia-párti miniszterelnöknek, aki azzal érvelt, hogy április elseje túl korai időpont, az iskolák nem tudnak felkészülni, illetve nem tudják előteremteni a törvény…
márc. 20
6:54
Nem csak Magyarország erősít Afganisztánban (Kitekintő)
A közép-európai országok közül Csehország is az afganisztán csapaterősítés mellett döntött: a szenátus is megszavazta újabb katonák küldését az ázsiai országba.
márc. 20
7:12
Vigyázz megint sztrájk nehezíti a légi közlekedést! (Napi)
márc. 20
7:48
Ismét támad a TBC? (Kripto Akadémia)
Számos gyógyszernek ellenáll az a tuberkulózis-fajta, amelynek gyorsuló terjedésére figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
márc. 20
8:06
A Nagy Őt keresi Jennifer Love Hewitt (Kripto Akadémia)
Mint a színésznő a People című magazinnak megvallotta, elege van már abból, hogy nincs párja.
márc. 20
8:24
Csak a Fidesz győzelmében biztosak a közvélemény-kutatók (Metropol)
A Fidesz biztosnak látszó győzelmén kívül alig értenek egyet bármiben is a közvélemény-kutatók. A Jobbik megerősödését mindegyik intézet tényként kezeli, eltérők azonban a pártok táborának szavazási hajlandóságára és a választási részvételre vonatkozó becslések.
márc. 20
8:24
Megkezdődött a sztrájk a British Airways-nél (Kripto Akadémia)
A British Airways naponta három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre.
márc. 20
8:26
A levegőben próbálta betörni a repülőgép ablakát (Metropol)
A fülöp-szigeteki repülőtéri rendőrség őrizetbe vett pénteken egy 80 éves amerikai állampolgárt, aki a Pasay városból Cebura tartó járaton hisztérikus rohamot kapott, majd botjával megpróbálta kitörni a repülőgép egyik nyomásálló ablakát.
márc. 20
8:28
Az USA továbbra is kész a párbeszédre Iránnal (Metropol)
Az Egyesült Államok továbbra is kész párbeszédet folytatni Iránnal, ám a perzsa állam kormánya ettől elzárkózik - mondta az amerikai elnök a perzsa újév alkalmából közvetlenül az iráni néphez intézett videoüzenetében.
márc. 20
8:42
Áldott legyen a te laptopod! (168 Óra Online)
Mintegy száz hívő ül a középkori Saint Lawrence Jewry templom padsoraiban. A londoni Cityben vagyunk, Nagy-Britannia pénzügyi központjában. Az elegáns urak és hölgyek biblia helyett nélkülözhetetlen munkaeszközeiket szorongatják kezeikben: mobiltelefonokat, notebookokat, laptopokat. Vannak, akik csupán egy-egy merevlemezzel vagy MP3 lejátszóval érkeztek.
márc. 20
8:42
Gázai repülőteret támadott meg az izraeli légierő (Kripto Akadémia)
Az izraeli légierő péntek este támadást intézett a gázai repülőtér ellen, s az akcióban palesztin források szerint legalább 11 ember megsebesült.
márc. 20
8:44
Obama továbbra is kész a párbeszédre Iránnal (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok továbbra is kész párbeszédet folytatni Iránnal, ám a perzsa állam kormánya ettől elzárkózik - mondta az amerikai elnök a perzsa újév alkalmából közvetlenül az iráni néphez intézett videoüzenetében.
márc. 20
9:00
Magyargyűlölet a színpadon (Kitekintő)
Márciusi díjzápor, fekete március és felvidéki programajánló a heti Kárpát-medencei kultúrkörképben.
márc. 20
9:18
Populizmus, az kell a népnek (Kitekintő)
Idén tavasszal és kora nyáron három közép-európai országban is parlamenti választásokat tartanak. A nyerésre álló pártok mindegyike populista ígéretekkel bombázza saját lakosságát, az állampolgárok pedig engedelmesen asszisztálnak ehhez. Vélemény.
márc. 20
9:18
Homok borította be Pekinget (Kripto Akadémia)
Az idei év eddigi legerősebb homokvihara tombol Kína északi részén: szombat reggelre vékony sárga homokréteg fedte be a pekingi utcákat, az ott parkoló autókat, s az ég is sárga színt öltött.
márc. 20
9:36
Románok tiltakoznak az „elmagyarosítás” ellen (Kitekintő)
A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma március 20-ra Maroshévízre hívta össze a három megye román lakosait, hogy közösen foglaljanak állást a magyar vezetők „irredenta, revizionista és szeparatista" akciói ellen.
márc. 20
9:54
Húsz éve megoldatlan műkincslopási ügyben nyomoz az FBI (Metropol)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda húsz év elteltével megkísérli felderíteni a híres 1990-es bostoni műkincslopást, amely az Egyesült Államok legnagyobb, máig megoldatlan ilyen ügye.
márc. 20
9:54
START-III. - áprilisban írják alá a nukleáris biztonságról szóló szerződést (Kripto Akadémia)
A START-III. szerződést a nukleáris biztonságról április 12-én tartandó washingtoni csúcs előtt, várhatóan Prágában írják alá - írta szombaton a Kommerszant című orosz lap orosz diplomáciai körökből származó értesülésre hivatkozva.
márc. 20
10:12
Világszám! Így lett szekér a Hummerből (Képpel!) (Kitekintő)
Hummer H2-es típusú gépkocsiból faragott szekeret Jeremy Dean New York-i művész. A terepjárót 60 ezer dollárért vásárolta, majd még 15 ezret költött az átalakításra.
márc. 20
10:30
Fenyegetőznek a görögök (Kitekintő)
Görögország ultimátumot adott az Uniónak. A tagállam azt követeli, hogy az Unió a jövő héten világos ajánlattal álljon elő a kölcsönt illetően, vagy azzal a szégyennel szembesül, hogy Athén a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordul.
márc. 20
10:30
Erősítést küldene a Pentagon Afganisztánba (Kripto Akadémia)
Az amerikai hadvezetés azt tervezi, hogy 2500 katonát küld erősítésként Afganisztán északi részébe, a tálibok elleni küzdelem fokozására - közölte pénteken egy amerikai katonai illetékes.
márc. 20
10:48
Obama a világhálóra invitálja Iránt (Infostart)
Az Egyesült Államok továbbra is kész párbeszédet folytatni Iránnal, ám a teheráni vezetés ettől elzárkózik - mondta az amerikai elnök a perzsa újév alkalmából közvetlenül az iráni néphez intézett videoüzenetében.
márc. 20
10:48
Elsimítanák a zsidó lakópark ügyét (Kitekintő)
Izrael intézkedni fog az Egyesült Államokkal való feszültség enyhítésének érdekében, továbbá próbál megoldást találni a kelet-jeruzsálemi építkezések miatt az elmúlt napokban kialakult diplomáciai válságra.
márc. 20
11:06
Ideggáztámadás Tokióban - a 15. évfordulóra emlékeztek (Kripto Akadémia)
A tokiói metró elleni ideggáztámadás 15. évfordulójáról emlékeztek meg szombaton Japánban.
márc. 20
11:42
Letartóztatások hátráltatják a tárgyalást (Kitekintő)
Kai Eide, az ENSZ korábbi afganisztáni különmegbízottja arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban a tálibok körében végrehajtott letartóztatások miatt megszakadt a felkelőkkel folytatott tárgyalás.
márc. 20
12:00
Szlovák lapvélemény szerint a Fidesz nem tudja teljesíteni ígéreteit (Kripto Akadémia)
"Amikor Orbán, Paroubek és Fico Őszödön találkoztak..."
márc. 20
12:18
Duna-stratégia: irodahálózatra van szükség (Kitekintő)
A Duna-stratégia budapesti konferenciáján valamennyi előadó egyetértett abban, hogy a siker kulcsa az együttműködésben rejlik. Ennek érdekében egy irodahálózat létrehozását javasolták az érintett régiókban, segítve ezzel a hatékony konzultációs folyamatot.
márc. 20
12:36
Hűtlenség: Sandra Bullock férje bocsánatot kért (Kitekintő)
Jesse James, Sandra Bullock férje kiadott egy közleményt, melyben bocsánatot kért feleségétől és három gyermekétől.
márc. 20
12:54
Tömegével bocsátják el a hivatalnokokat (Kitekintő)
Dmitrij Medvegyev lassan elnöksége felénél tart és egyre függetlenebb vonalra áll Vlagymir Putyintól. Kormányzási stílusa egyre inkább különbözik elődjétől, és miközben Putyin "utált kirúgni valakit", Medvegyev a társadalmi felháborodásnak engedve tömegével meneszti a hivatalnokait.
márc. 20
13:30
Slota: a magyar politika ma is alattomos (Kitekintő)
Emlékművet állítanak a szlovákiai Iglón  az 1939. március 23-án kitört magyar-szlovák „kis háború” áldozatainak.
márc. 20
13:48
A két legveszélyesebb nap a héten (Kitekintő)
SZLOVÁKIA  A dunaszerdahelyi járási rendőrkapitányság friss kimutatása szerint 2009-ben összesen 544 közlekedési baleset történt, melyek során 10 személy életét vesztette, 65-en súlyos, 193-an pedig könnyebb sérülést szenvedtek.
márc. 20
13:48
Hallani sem akarnak az atomenergiáról a németek (Kripto Akadémia)
Német fizikusok egy Bonnban rendezett konferencián sürgették, hogy az ország elavult atomerőműveit bontsák le és a helyükre építsenek moderneket. Mint a szakértők hangsúlyozták, ugyanolyan értelmetlen teljes mértékben lemondani a nukleáris energiatermelésről, mint a régi reaktorok élettartamának meghosszabbítása.
márc. 20
14:06
Szerbia nem vett részt a nyugat-balkáni csúcson (Kripto Akadémia)
Szerbia távolmaradása miatt csonkára sikeredett a nyugat-balkáni országok szombati szlovéniai csúcsértekezlete, amelynek meghirdetett célja a regionális együttműködés erősítése volt annak érdekében, hogy felgyorsítsák a térségbeli országok európai uniós integrációját.
márc. 20
14:24
Bármikor felállíthatják a forradalmárgyilkos szobrát (Kitekintő)
Marosvásárhelyen a polgármesteri hivatal bármikor felállíthatja az 1989-es temesvári sortüzekért felelős Guşă tábornok szobrát, mivel évekig tarthat, amíg az emlékmű ügyében indított perben jogerős ítélet születik.
márc. 20
14:24
A papi pedofília „szégyen és lelkiismeret-furdalás” (Metropol)
Az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír XVI. Benedek pápa a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt az ír katolikus egyházhoz intézett, szombaton Rómában nyilvánosságra hozott pásztorlevelében.
márc. 20
14:24
Jobban megnézik, hogy ki akar pap lenni (Kripto Akadémia)
A papneveldékbe jelentkező fiatal férfiak szigorúbb megszűrését helyezte kilátásba vasárnap a Szentszék etikai megbízottja, miután a közelmúltban számos szexuális zaklatásra derült fény a katolikus egyházon belül.
márc. 20
14:42
Parazita iker: nyolc végtaggal született a gyermek (Infostart)
Istenfélő hinduk zarándokolnak el India egyik legszegényebb államába, hogy leróják tiszteletüket egy hétéves kisfiú előtt, akinek négy lába és - Visnu istenhez hasonlóan - négy keze van.
márc. 20
15:18
Négyezer új autó 45 ezer roncsból (Kitekintő)
Több mint négyezer új autót vásároltak Romániában több mint 11 400 roncsjegy beváltásával a roncsautó program elindítását követő egy hónapban, amelyben a tulajdonosok 45 ezer, tíz évnél régebbi gépkocsit "váltottak be".
márc. 20
15:54
Akkreditálták a Sapientia mérnöki szakjait (Kitekintő)
„Első nekifutásra” akkreditálták a Sapientia egyetem csíkszeredai karain működő környezetmérnöki és élelmiszeripari mérnöki szakokat.
márc. 20
16:12
Megtámadták a polgármester fiát (Kitekintő)
SZERBIA  Megverték Temerinben a település polgármesterének, Gusztony Andrásnak a fiát. A 13 éves fiú csütörtök délután a főutcán biciklizett hazafelé két társával az iskolából.
márc. 20
16:30
A pápa pásztorlevele az írországi pedofil-ügyről: "szégyen és lelkiismeret-furdalás" (Infostart)
Az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról ír XVI. Benedek pápa a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt az ír katolikus egyházhoz intézett, szombaton Rómában nyilvánosságra hozott pásztorlevelében.
márc. 20
16:30
Pokolgép robbant Athénban (Metropol)
Pokolgép robbant szombatra virradóra Athénban a helyi pakisztáni közösség egyik vezetőjének házánál, de senki sem sérült meg - közölte a rendőrség.
márc. 20
16:30
Figyelem! Történelmi pillanat a láthatáron! (Kitekintő)
„Történelmi lépés az indiai nők emancipációja felé” – ezekkel a szavakkal illette az indiai miniszterelnök a parlament felsőházában elfogadott törvényjavaslatot.
márc. 20
17:06
Brutális! Napok óta hevernek a sínen egy férfi maradványai (Sokkoló fotók!) (Kitekintő)
Sokkoló képek egy bákói lakónegyed szélén: a törvényszéki orvosi laboratórium alkalmazottai a síneken "felejtették" egy férfi maradványait, akit alig pár napja ütött el a vonat.
márc. 20
17:06
Harag napja - tüntetések Oroszországban (Kripto Akadémia)
Mintegy 70 embert előállítottak szombaton a moszkvai Puskin téren engedély nélkül rendezett ellenzéki tüntetés részvevői közül - jelentették be a rendvédelmi szervek.
márc. 20
17:24
Hatalmas pofonba szaladt bele a kormányzó párt (168 Óra Online)
A helyi választásoknak semmi köze az országos politikához. A községtanácsi választások híven tükrözik az ország szavazóinak általános véleményét. A két állítás homlokegyenest ellentétes, helyi választások idején mégis mindkettőt gyakran hallani. Attól függően egyiket vagy másikat, hogy a véleményt hangoztató veszít, avagy éppenséggel nyerő helyzetbe kerül. De hol az igazság, amikor három…
márc. 20
17:42
Nem akarunk menekülttábort! (Kitekintő)
Az elmúlt héten ismét megmozdult a munkácsi járási Dercen és Fornos népe. És csatlakoztak hozzájuk a környék lakosai is.
márc. 20
18:18
Fekete március: a bűnösök felelősségre vonását követelik (Kitekintő)
Azonnal újra kell kezdeni az 1990. március 19-20-i marosvásárhelyi konfliktus megszervezői elleni nyomozati eljárást – követelték az erdélyi városban pénteken a „fekete március” emlékére szervezett fáklyásmenet résztvevői.
márc. 20
18:36
Gyereket akar meleg barátjától az amerikai énekesnő (Kitekintő)
Jessica Simpson amerikai énekesnő-színésznő mindenáron anya szeretne lenni, ezért még arra is képes lenne, hogy gyereket nemzzen homoszexuális férfiismerősével.

Keresés