2010. március 27. szombat

márc. 27
0:00
Nap idézete: viszlát Google (Kitekintő)
Szergej Brin, a Google alapítója
márc. 27
0:00
Magyarország is kap rendkívüli pénzsegélyt a Pentagontól (Kripto Akadémia)
Több más állam mellett Magyarország is kap rendkívüli segélyt idén az amerikai védelmi minisztériumtól; a pénzt az Afganisztánba utazó csapatok képességeinek javítására adják - közölte a Pentagon pénteken.
márc. 27
6:00
Izzó pokol Münchenben – 200 tűzoltó vonult ki! (168 Óra Online)
Leégett pénteken egy München Grünwald városnegyedében álló bevásárlóközpont – számolt be a Bild című napilap online kiadása.
márc. 27
6:18
Fico Csákyval vitázik a tévében (Kitekintő)
Robert Fico szlovák kormányfő négy év alatt másodszor tűnik fel a tévé képernyőjén úgy, hogy nem csak egyedül hirdeti az igét, hanem vitapartnere is lesz Csáky Pál MKP-elnök személyében.
márc. 27
6:36
Szász rendkívüli kongresszust hívott össze (Kripto Akadémia)
Rendkívüli kongresszust tart április 10-én Gyergyószentmiklóson a Magyar Polgári Párt (MPP) - közölte Szász Jenő, az alakulat elnöke.
márc. 27
6:38
Vita az izraeli vezetésben (Kripto Akadémia)
A "Hetek Tanácsában" (a biztonsági kabinetben) - amely Izrael legfelsőbb politikai fóruma - nézetkülönbségek mutatkoznak az Obama amerikai elnök követeléseire adott válasz kérdésében.
márc. 27
6:54
Visszatér az ABBA? (Kripto Akadémia)
Korábban mindent és mindenkit elutasítottak, most mégis összeállnának.
márc. 27
7:12
Pizza reggelire - Nem bír az amerikaiakkal Jamie Oliver (Kripto Akadémia)
Nem sikerült egészségesebb táplálkozásra bírni Huntington lakóit.
márc. 27
7:30
Szlovákia ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarország (Kitekintő)
A szlovák Gazdasági Minisztérium összesített adatai alapján a Magyar Köztársaság Szlovákia ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere volt a tavalyi évben.
márc. 27
7:32
Meciar végleg kikophat a politikából (Kitekintő)
A HZDS borotvaélen táncol, kérdéses, hogy sikerül-e bejutnia a parlamentbe.
márc. 27
7:48
Madarakra lőtt a hadihajó, mielőtt elsüllyedt (Infostart)
Újabb rendkívüli ülést tartott a dél-koreai kormány amiatt, hogy tegnap elsüllyedt az ország egyik hadihajója. Azt továbbra is kizárják, hogy a hajót Észak-Korea süllyesztette el.
márc. 27
7:48
Rekordmennyiségű alkoholt találtak a fiú vérében (Kitekintő)
Romániában alkoholkómában szállítottak egy 16 éves fiút a iaşi-i Mária gyerekkórházba, a vérében 4,2 ezrelék alkoholt mutattak ki a tesztek. A helyi orvosok azt állítják, ez volt a legmagasabb alkoholkoncentráció, amit kiskorú vérében találtak.
márc. 27
8:24
Itt az újabb botrány: három minisztert is megvesztegettek (Kitekintő)
Három volt miniszterének megvesztegetési ügye ronthatja a brit Munkáspárt választási esélyeit, akik az elmúlt hetekben éppen hogy csak felzárkóztak a biztos befutónak látszó Konzervatívok mögé.
márc. 27
8:42
Magyar bankokat is érint a chicagói holokausztper (Metropol)
Másfél hónappal a MÁV-val szembeni holokausztper megindítása után újabb keresetet adtak be Chicagóban: gyűjtőperben követelnek kétmilliárd dollárt (plusz kamatos kamatot) magyar bankoktól, illetve a hazai bankpiacon aktív külföldi szereplőktől.
márc. 27
8:44
Újra sztrájkolnak a BA dolgozói (Metropol)
Újabb, ezúttal négynapos sztrájkot kezdtek szombat hajnalban a British Airways utaskísérői. A cég szerint az utasok többsége el tud majd utazni, ugyanakkor a törölt járatok között több budapesti is van.
márc. 27
9:00
Jó választás: egy nőre bízták ezt a fontos feladatot (168 Óra Online)
A képzőművészet szeretetét otthonról, gyűjtő szüleitől hozza, a szükséges szakmai képzettséghez a müncheni egyetem művészettörténeti, német irodalom és klasszikus régészeti fakultásán jutott, a szakmai gyakorlatot pedig a braunschweigi és legutóbb a baden-badeni múzeumában szerezte. Az 1961-ben született Karola Kraus a legtöbb vélemény szerint jó választás a Modern Művészetek Múzeuma –Ludwig…
márc. 27
9:18
Ismét gyilkolt a H1N1 (Kitekintő)
Ezen a héten halálos áldozatot követelt a sertésinfluenza Szlovákiában. A Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal közlése szerint egy 16 éves, gyermekkori agybénulásban szenvedő fiú halt bele a H1N1-fertőzés szövődményeibe.
márc. 27
9:18
Este elsötétül a világ egy órára (Metropol)
Ma este fél 9-kor a világ 125 országában, köztük Magyarországon is számos településen, intézményben és háztartásban kialszanak a fények egy órára a klímavédelem és környezettudatosság jegyében.
márc. 27
9:20
Magyarország gyakorolja a folyami átkelést (Kitekintő)
A magyar hadsereg valóban gyakorolja a folyami átkelést, erősítette meg a SITA hírügynökségnek adott nyilatkozatában Tömböl László, a magyar hadsereg vezérkari főnöke.
márc. 27
9:20
Eljárás egy francia pap ellen szexuális zaklatás és gyermekpornográfia gyanújával (Metropol)
Bűnügyi eljárást indítottak Franciaországban egy pap ellen, mert egy 22 éves fiatalember panaszt tett rá szexuális zaklatás miatt.
márc. 27
10:12
Szász Jenő és a politikailag korrekt antiszemitizmus (Kitekintő)
Lezsidózta politikai ellenfelét Szász Jenő, és aztán jól a védelmébe vette az RMDSZ-szel szemben, amelyről viszont elmondta, hogy antiszemita. Az erdélyi szélsőjobb új, ám de nem túl okos fejezete.
márc. 27
10:30
Alakul az új elitszervezet (Kitekintő)
Bizonyos átmeneti időre lesz szükség az új tagállamok arányos képviseletének eléréséhez az Európai Külügyi Szolgálaton belül – ismerte el csütörtökön Cathy Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt követően, hogy a biztosi testülettel együtt előterjesztette javaslatait a majdani szolgálat működési, személyzeti és pénzügyi szabályaira.
márc. 27
10:30
Tavasszal megőrülnek a hormonjaink (Metropol)
Az állatok esetében az évszakok befolyásolják az utódok világra hozatalát is. Az embereknél a hatvanas évek óta nincs ilyen ritmus.
márc. 27
10:48
Google-iroda Romániában is (Kitekintő)
Még az idén irodát nyit Romániában a Google. Ezt a szoftveróriás Délkelet-Európáért, Afrikáért és a Közel-Keletért felelős igazgatója közölte a sajtóval.
márc. 27
10:48
Kivonult a Gázai övezetből az izraeli hadoszlop (Metropol)
Kivonult szombaton a Gázai övezet középső részéből az az izraeli páncélos hadoszlop, amely egy előző napi - két izraeli katona halálát követelő - palesztin-izraeli határ menti tűzpárbaj után hatolt be a Hamász radikális palesztin szervezet által igazgatott területre - közölték szemtanúk.
márc. 27
11:06
Kivonult Gázából az izraeli hadoszlop (Kripto Akadémia)
Kivonult szombaton a Gázai övezetből az az izraeli páncélos hadoszlop, amely egy előző napi tűzpárbaj után hatolt be a Hamász radikális palesztin szervezet által igazgatott területre.
márc. 27
11:24
Tüntetők indultak a fővárosba (Kitekintő)
A lehetőségek országa a való életben nem mindenki számára nyújt kiugrási esélyt. Hiába dolgozik meg keményen a sikerért egy bevándorló, hivatalos státusz hiányában szinte lehetetlen érvényesülni az Egyesült Államokban.
márc. 27
11:39
Húsz év börtönbüntetésre ítélték a hackert (Infostart)
Újabb húsz évi és egy napi börtönbüntetésre ítélték az egyesült államokbeli Bostonban azt a hackert, akit tegnap szintén húsz évet kapott bankkártya-adatok ellopásáért.
márc. 27
11:42
Majdnem megismétlődött a tömegkatasztrófa (Kitekintő)
Kis híján a garamszécsihez (Polomka) hasonló tragédia történt szerdán délután Trencsén közelében Szlovákiában.
márc. 27
11:42
Az iraki győztes mindenkivel tárgyalna (Kripto Akadémia)
Allávi minden párttal tárgyalni kíván, hogy olyan kormányt alakítson, amely helyreállítja Irak szerepét az arab és iszlám világban.
márc. 27
12:18
Kilépett a sorozatból a népszerű színésznő (Kitekintő)
Katherine Heigl, a Grace klinika sztárja kijelentette, hogy hivatalosan is otthagyta az amerikai sorozatot - a 31 éves színésznő minderről az Entertainment Weekly-nek beszélt.
márc. 27
12:20
Mégis létezik magyar-szlovák együttműködés (Kitekintő)
Fokvárosban, a dél-afrikai Western Cape tartomány központjában, a Dél-Afrikai Köztársaság törvényhozási székhelyén, 2010. március 25-én megnyitotta kapuit a Visegrádi Négyek országai által közösen működtetett „Visegrád Ház.”
márc. 27
13:30
A kormány lemondását követelték Bangkokban (Kripto Akadémia)
Több tízezer ellenzéki "vörös inges" tüntető szombaton ismét a kormány távozását követelte Bangkokban, és azzal fenyegetőztek, hogy kiszorítják a katonaságot a thaiföldi főváros történelmi központjából.
márc. 27
13:48
Székelyföldi turizmus: ne virslivel, párizsival! (Kitekintő)
Fél év elteltével ismét egységes arculatú Székelyföld-standdal mutatkozott be Bukarestben a csütörtökön kezdődött országos turisztikai vásáron Hargita, Kovászna és Maros megye.
márc. 27
14:06
Medvegyev lehetségesnek tart új szankciókat Irán ellen (Kripto Akadémia)
Az orosz elnök szerint az esetleges szankciókat gondosan kell kidolgozni, hogy azok ne az iráni polgári lakosságot sújtsák.
márc. 27
14:24
Komoly gondban a jobboldal vezére (Kitekintő)
Kormányátalakítás, formálódó politikai paletta, esélylatolgatás a 2012. évi elnökválasztások előtt, egy kis fazonigazítás a politikai programon - ez a francia regionális választások eredménye.
márc. 27
14:24
Tízezrek tüntetnek Bangkokban a volt kormányfő mellett (Metropol)
Több tízezer ellenzéki "vörös inges" tüntető szombaton ismét a kormány távozását és a parlament feloszlatását követelte Bangkokban, és azzal fenyegetőztek, hogy kiszorítják a katonaságot a thaiföldi főváros történelmi központjából.
márc. 27
14:36
Chicagói per magyar bankok ellen (Infostart)
Az érintett magyarországi bankok, mivel még nem kaptak keresetlevelet, nem tudnak érdemben nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a MÁV elleni kártérítési perhez kapcsolódva keresetet nyújtott be Chicagóban a magyarországi holokauszt áldozatainak és örököseinek egy csoportja ellenük.
márc. 27
14:42
Újabb szankciókat hozna Irán ellen Medvegyev (Metropol)
Az orosz elnök egy szombati közleménye szerint lehetségesnek tartja az új büntetőintézkedéseket Iránnal szemben, hogy megfékezzék annak atomprogramját.
márc. 27
15:18
Fiatal fiúval csalja barátját a híres énekes (Kitekintő)
George Michael egy attraktív és fiatal férfival kezdett ki annak ellenére, hogy már évek óta van párja, mégpedig Kenny Goss.
márc. 27
15:20
Felfedik az Unió működésének titkát (Kitekintő)
Egyedülálló lehetőség az uniós döntéshozatalt szimuláló játékban való részvételre. Részletek.
márc. 27
15:22
Visszahódítják az űrt az oroszok (Kitekintő)
Oroszország nagyobb részesedést kíván szerezni az űriparban, mondta az orosz Energyija vállalat vezérigazgatója pénteken.
márc. 27
15:30
Vatikáni szóvivő: a pápát nem gyengítették meg a legutóbbi támadások (Infostart)
XVI. Benedek pápát nem gyengítették meg a média legutóbbi támadásai azért a módért, ahogyan a katolikus egyházon belül kipattant pedofil-botrányokat kezeli - hangoztatta szombaton Federico Lombardi, az egyházi állam szóvivője.
márc. 27
15:36
Másfél kiló aranyat vittek el a tolvajok (Kitekintő)
Másfél kilónyi arany ékszert és számtalan értékes órát zsákmányoltak a tolvajok egy belvárosi ékszerüzletből a szlovákiai Ipolyságon. Az ismeretlen tettesek valószínűleg a villámhárítón keresztül másztak a tetőre, onnan pedig egy ablakot betörve jutottak az irodákba.
márc. 27
16:12
A pápát megerősítették a támadások (Kripto Akadémia)
A pápát nem gyengítették meg a média legutóbbi támadásai a katolikus egyházon belül kipattant pedofilbotrányokkal kapcsolatban - hangoztatta a Vatikán szóvivője.
márc. 27
16:30
A csapatkivonás ellen lobbiznak a kormánynál (Kitekintő)
Az Egyesült Államok arra kéri a kanadai kormányt, hogy 2011 után is legalább 600 katonáját tartsa Afganisztánban, ezzel is segítve a NATO-szövetségesek erőfeszítéseit az ország stabilizálása érdekében.
márc. 27
17:00
Hatalmas kártérítés a kommunista állampárt eltűnt vagyona miatt (Infostart)
Egy bírósági ítélet szerint két évtizeddel az NDK összeomlása után az egykori keletnémet kommunista állampárt eltűnt vagyonából mintegy 240 millió euró illeti meg a keletnémet tartományokat.
márc. 27
17:06
Robbie Williams életet mentett! (Kitekintő)
Robbie Williams beszélte rá Geri Halliwellt, a Spice Girls egykori tagját, hogy kezeltesse a bulimiáját.
márc. 27
17:24
Balázs Péter - a Balkán ne legyen feszültségforrás (Kripto Akadémia)
Magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó lesz a jövő héten - közölte Balázs Péter a nyugat-balkáni magyar nagykövetek tiranai munkaértekezletén.
márc. 27
17:26
Arab csúcs - "B" tervet készítenek Líbiában (Kripto Akadémia)
Az arab államoknak fel kell készülniük arra a lehetőségre, hogy a palesztin-izraeli békefolyamat teljes kudarcba fullad, és alternatívákkal kell előállni - jelentette ki az Arab Liga főtitkára a szervezet líbiai csúcstalálkozóján.

Keresés