2010. március 25. csütörtök

márc. 25
0:00
Nap idézete: Biden megmondja (Kitekintő)
Joe Biden
márc. 25
3:36
Körutazás Thaiföldön (Kitekintő)
márc. 25
5:42
Nagy bajban Jacko orvosa (Kripto Akadémia)
Új megvilágításba helyezheti Michael Jackson halálát a popsztár három volt munkatársának vallomása.
márc. 25
6:00
Szorult helyzetben az izraeli kormány (Kripto Akadémia)
Szorult helyzetben van az izraeli kormány. A zsidó állam két legszorosabb szövetségese, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az utóbbi napokban szokatlanul nyíltan bírálja Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, akinek egyszerre több fronton kell harcolnia. A Mabhúh-gyilkosság meg a jeruzsálemi új zsidó lakások mellett új, minden eddiginél veszélyesebb vita van kibontakozóban arról, vajon…
márc. 25
6:18
Provokálják a minisztert - ismét nyelvtörvényt sértettek (Kitekintő)
Ondrej Dostál és polgári társulása ismét szándékos nyelvtörvénysértést követett el. Ezúttal egy spanyol nyelvű színházi közlönnyel kedveskedtek Maďaričnak.
márc. 25
6:18
Találkozott a horvát és a szerb elnök (Kripto Akadémia)
Első ízben találkozott egymással tegnap a horvátországi Opatijában Ivo Josipovic horvát és Borisz Tadics szerb elnök.
márc. 25
6:20
Moszkva bábja lenne? (Kripto Akadémia)
Bár az erősen nemzeti érzelmű ukrán politikai és értelmiségi körök egyre vehemensebb támadást intéznek az új oktatási miniszter ellen, Dmitro Tabacsnikot ez nem riasztja el attól, hogy következetesen ragaszkodjon azokhoz a szakpolitikai elképzelésekhez, amit Viktor Janukovics államfő hirdetett meg választási programjában. Ez pedig jelentős mértékben segítheti a kárpátaljai magyar kisebbség…
márc. 25
6:22
Bocsánatkérést követelnek a székelyek (Kripto Akadémia)
Az RMDSZ székelyföldi parlamenti csoportja nyilatkozatban szólította fel Victor Pontát, a PSD (Szociáldemokrata Párt) elnökét, kérjen bocsánatot a székelyektől azon kijelentései miatt, melyeket a március 20-án Maroshévizen tartott Székelyföldi Román Fórumon tett. Victor Ponta ott egyebek közt azt állította, hogy Székelyföld nem létezik.
márc. 25
6:36
Slotáék elnézést kértek (168 Óra Online)
Elnézést kért a 11 évvel ezelőtti szerbiai NATO-bombázásért szerdán Ján Slota, az SNS elnök és Anna Belousovová alelnök Danko Prokičtól, a délszláv állam pozsonyi nagykövetétől.
márc. 25
7:30
Pozitív diszkriminációt az anyanyelvű oktatásban (Kitekintő)
Az új oktatási törvénytervezet előrelépést jelent az anyanyelvű oktatás tekintetében, de tagadhatatlanul számos pozitívumot tartalmaz a decentralizáció terén is - jelentette ki tegnap Kolozsváron Markó Béla.
márc. 25
7:30
A Vatikánt már korábban figyelmeztették (Metropol)
Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától.
márc. 25
7:48
A nézeteltérések elsimítása nélkül ért véget Netanjahu washingtoni látogatása (Infostart)
Az izraeli-amerikai nézeteltérések megoldása nélkül ért véget szerda este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kétnapos washingtoni látogatása - közölték meg nem nevezett amerikai és izraeli tisztségviselők.
márc. 25
7:48
Görög válság: eső után lyukas köpönyeg (Kitekintő)
Hétfőn az EP-ben többek között egy európai monetáris alap létrehozásának lehetőségéről faggatták a képviselők az Európai Központi Bank elnökét és az eurócsoport vezetőjét. Jean-Claude Trichet és Jean-Claude Juncker támogatják az ötletet, ám figyelmeztettek, ez sem hozna megoldást minden problémára.
márc. 25
7:48
Nem simultak el a nézeteltérések (Kripto Akadémia)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az előzetes tervekkel ellentétben nem utazott el szerdán Washingtonból, tovább tárgyalt az amerikai vezetéssel arról, hogy Izrael milyen gesztusokat tegyen a palesztinoknak bizalmuk és az Obama-kormány bizalmának visszanyerése érdekében.
márc. 25
8:06
Autóba rejtett pokolgép robbant Kolumbiában (Metropol)
A rendőrség szerint a detonációban legalább kilencen meghaltak, és ötvenen megsebesültek.
márc. 25
8:24
Megmutatta valódi erejét az elnyomott nemzet! (Kitekintő)
Törökországba is beköszöntött a tavasz, a kurd újévet – a Nevruzt – szerte az egész országban tűzugrással ünnepelték.
márc. 25
8:24
Berágtak a Jobbikra (168 Óra Online)
Komoly aggodalommal tölti el a szlovák külügyminisztériumot, hogy az utóbbi időben, a magyarországi választási kampány keretében egyre gyakoribbak a Jobbik képviselőitől az olyan kijelentések, amelyek a második világháború utáni európai rendezést, a határok sérthetetlenségét, a szomszédos országok - köztük EU-tagállamok - területi épségét vonják kétségbe.
márc. 25
8:26
Meghalt a királybuktató politikus (Kitekintő)
Meghalt Girija Prasad Koirala, akinek személysisége, karizmája és erőfeszítései nagyban befolyásolták Nepál politikai fejlődését.
márc. 25
8:42
Lottó-függőség: fizessen, aki okozta (Kitekintő)
A játékgépek rabjaivá vált szerencsejáték-függők azt követelik a gépeket működtető cégtől, hogy fizessék ki a kezelésüket, hiszen tulajdonképpen az ő hibájukból alakult ki a függőség. A perben most született döntés.
márc. 25
8:42
Sorban állnak le Kínában az internetes cégek (Kripto Akadémia)
Két újabb amerikai internetes cég jelentette be washingtoni idő szerint szerdán, hogy részlegesen beszüntette működését Kínában, mert a pekingi kormány fényképet és más személyazonosító dokumentumokat kért tőlük ügyfeleikről.
márc. 25
9:00
Hatalmas a nyomás, de megmentik az eurót (Kitekintő)
Az Európai Bizottság állt az utóbbi napokban annak a kórusnak az élére, amely legkésőbb a csütörtökön kezdődő EU-csúcson döntést sürget a görög pénzügyi mentőcsomagról. Berlin közben már megszellőztetett egy saját készítésű tervet, amely bevonná a Nemzetközi Valutaalapot is az akcióba.
márc. 25
9:00
Tudott a Vatikán a pedofil papról, mégsem lépett (Kripto Akadémia)
Az egyesült államokbeli Milwaukee érseke figyelmeztette 1996-ban a jelenlegi pápa, XVI. Benedek által vezetett vatikáni hivatalt, hogy egy pap évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatta egy iskola diákjait, és ez kínosan érintheti az egyházat, a papot mégsem fosztották meg reverendájától - jelentette csütörtökön a The New York Times című amerikai napilap.
márc. 25
9:18
Állami mentőöv a Dubai Worldnek? (Napi)
márc. 25
9:36
Több ezer életet menthet meg az új javaslat (Kitekintő)
A szervátültetésre való rövidebb várakozás idő nagyobb túlélési esélyt biztosíthat a betegek számára, ám ma még sokan halnak meg amiatt, mert nem jutnak hozzá a létfontosságú szervhez. A javasolt közös európai szabályok, amelyeket a múlt héten hagyott jóvá az EP szakbizottsága, megkönnyítenék, gyorsabbá és biztonságosabbá tennék a szervátültetéseket.
márc. 25
9:38
Igazi pech: elütötték, majd ki is rabolták! (Kitekintő)
Egy fiatal nő négy hónapja ütött el egy idős férfit az egyik forgalmas bukaresti sugárút zebráján. Az arra járók nemcsak hogy hagyták a férfit ott feküdni az út közepén, az elsuhanó autók között, de egyikük még ki is rabolta: elvitte a pénztárcáját és a kulcsait.
márc. 25
9:40
Újratárgyalja a banki adatok átadását az EB és az USA (Kitekintő)
Az Európai Bizottság új tárgyalásokra készül az Egyesült Államokkal a banki adatoknak a terrorizmus elleni küzdelem céljából történő átadásáról.
márc. 25
10:12
Hatalmas változást hoz a piacon a mai nap! (Kitekintő)
Március 25-től megnyitotta az oroszországi kapuit az eBay - a világ legnagyobb internetes aukciósháza. Az elemzők szerint az orosz internetes piac összforgalma meghaladhatja az 5 milliárd dollárt, amiért azért érdemes ringbe szállnia az amerikai óriásvállalatnak.
márc. 25
10:30
Újra kell szavaznia az amerikai képviselőháznak az egészségügyi csomagról (Infostart)
Ismét jóvá kell hagynia az amerikai képviselőháznak az egészségügyi törvény módosító csomagját, mivel a szenátusban egy csütörtök hajnalba nyúló, többórás vita során a republikánusok kifogást emeltek a tervezet két pontja ellen.
márc. 25
10:30
Még mindig túl nagy a korrupció (Kitekintő)
Három évvel a csatlakozás után Románia és Bulgária – a kisebb-nagyobb eredmények dacára – még mindig meglehetősen gyengén muzsikál, legalábbis ami az igazságszolgáltatási reformot és a korrupció elleni harcot illeti. A Bizottság leszögezte: Horvátországnak még a belépés előtt teljesítenie kell a szükséges reformokat.
márc. 25
10:48
Szvatopluk lovasszobra, avagy a fehér ló legendája (Kitekintő)
Nagyszerű ötlet fogalmazódott meg az újkorban Felvidéken hont alapítók elméjében. Lovasszobrot kell állítani Szvatopluknak a pozsonyi várban.
márc. 25
10:50
Rekord! 15 ujjal és 16 lábujjal él a kisfiú! (Kitekintő)
Egy kínai kórház közzétette a hat éves kisgyerekről készült fotókat, amelyeken jól látható a születési rendellenesség: összesen 15 ujj van a kezein és 16 a lábain, írja a descopera.ro az OddityCentralra hivatkozva.
márc. 25
11:06
Esett a kínai olajóriás profitja (Napi)
márc. 25
11:24
"Történelmi megállapodás" az energiabiztonság érdekében (Kitekintő)
Venezuelai látogatása után Brazíliában folytatta dél-amerikai körútját Alekszandr Lukasenko belarusz elnök.
márc. 25
11:24
Obamának mégsem jött össze (Kripto Akadémia)
Ismét jóvá kell hagynia az amerikai képviselőháznak az egészségügyi törvény módosító csomagját, mivel a szenátusban egy csütörtök hajnalba nyúló, többórás vita során a republikánusok kifogást emeltek a tervezet két pontja ellen.
márc. 25
11:26
Evakuálás és áramkimaradás - víz alatt Lettország és Litvánia (Kripto Akadémia)
Árvizeket okoz a hóolvadás Lettországban és Litvániában: a lett fővárostól, Rigától délnyugatra fekvő Jelgava már víz alatt van, a Lielupe folyó szintje további tíz centimétert emelkedett a csütörtökre virradó éjjel.
márc. 25
11:42
Brutálisan lemészárolta élettársát a féltékeny nő (Kitekintő)
Hetven késszúrással mészárolta le a nagybányai I.R. azt a férfit, akit elmondása szerint nagyon szeretett.
márc. 25
11:42
Kiss Ernő kórházba került (Metropol)
A nol.hu információ szerint "merevrészegen, mezítláb, zokni és cipő nélkül, vérző fejjel talált egy tábornokot a rendőrjárőr Budapesten, a XII. kerületben". Az atv.hu úgy tudja, hogy félmeztelenül, öntudatlan állapotban találtak rá a tábornokra.
márc. 25
11:42
Kína ellenzi a guantánamóiak Svájcba szállítását (Kripto Akadémia)
Kína csütörtökön élesen bírálta és elítélte azt, hogy a guantánamói amerikai börtöntáborban őrzött foglyok közül Svájcba küldtek két Kínából származó, ujgur nemzetiségű, a terrorizmus gyanúja miatt elfogott személyt.
márc. 25
11:44
Megvan az ok: ezért omlott össze a gazdaság! (Kitekintő)
Az EU-nak nincs szüksége új szankciós jogosítványokra a rossz költségvetési politikából eredő válságok megakadályozására. Ehelyett a költségvetési ellenőrzés és együttműködés meglévő eszközeit kellene hatékonyabban használnia. Ebbe az is beletartozik, hogy az Európai Bizottságnak független „könyvvizsgálói” hatásköröket kell kapnia – javasolja legújabb jelentésében a tekintélyes brüsszeli Bruegel…
márc. 25
11:44
Meghalt az Obama beiktatásán 105 évesen jelenlevő fekete matróna (Metropol)
Az egykor szociális munkásként dolgozó Ella Mae Johnson gondozójával vállalkozott a washingtoni utazásra 2009 januárjában. Obama beiktatása volt az egyetlen elnöki eskütétel, amelyen jelen volt.
márc. 25
12:00
V4 - Megfelelő egyensúlyra van szükség (Kripto Akadémia)
A Visegrádi Együttműködéshez tartozó Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország álláspontja szerint az Európai Unióban olyan közös külügyi szolgálat létrehozására van szükség, amely megfelelő egyensúlyt tükröz a tagállamok képviseletében, és teljes egészében képes integrálni az új tagállamokban meglévő tudást is ezen a területen.
márc. 25
12:36
Egy lépésre az évtizedes vágy beteljesülésétől (Kitekintő)
Az igazságszolgáltatás és a közigazgatás reformja, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépés, a kisebbségek védelme és a háborús bűnösök felelősségre vonása – nagyjából ezek azok a területek, ahol a stabilizációs és társulási tanács szerint Zágrábnak még akad tennivalója. A horvát felkészülés összességében azonban jól halad.
márc. 25
12:36
Obama elégedetlen Netanjahuval (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban helyi idő szerint kedden kétszer is "személyes találkozón" fogadta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, ami azt jelenti, hogy sem a találkozók elején, sem a végén nem voltak jelen a sajtó képviselői és a fotóriporterek. Hivatalos jelentést sem adtak ki. Nem hivatalos amerikai források szerint Netanjahu magyarázatai és ígéretei csak…
márc. 25
12:38
Visszavásárolná részvényeit az olajcég (Kitekintő)
Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb piaci értékű olajipari cége, a ConocoPhillips két év alatt értékesíteni kívánja 20%-os Lukoil pakettjét annak érdekében, hogy finanszírozni tudja a tegnap bejelentett 5 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programját.
márc. 25
12:38
Nem lesz amnesztia, legfeljebb 100-150 elítélt szabadul (Kripto Akadémia)
Oroszországban a hitleri Németország felett aratott győzelem 65. évfordulója alkalmából meghirdetendő amnesztia mégsem lesz olyan nagyarányú, mint tervezték.
márc. 25
12:40
Szakértőre kell bízni a nyelvoktatást (Kripto Akadémia)
A szlovák nyelv oktatásával a szlovákiai kisebbségi iskolákban nem a politikusoknak és a politikai pártoknak, hanem a szakértőknek kellene foglalkozniuk - állítja a Magyar Koalíció Pártja (MKP).
márc. 25
12:42
Tárgyalás és szankciók - központban az iráni atomprogram (Kripto Akadémia)
Kína ismét a párbeszédet és a tárgyalásokat szorgalmazta az iráni atomprogram ügyében csütörtökön, egy nappal a Teherán ellen újabb szankciókat fontolgató hat ország képviselőinek telefonkonferenciája után.
márc. 25
12:54
Teljesen összeomlott a gyönyörű színésznő! (Kitekintő)
Sandra Bullock férje hűtlenségének kiderülése óta nem mutatkozik a nyilvánosság előtt, kivételt csak a családjával és a barátaival tett, akikkel elment vacsorázni, ám ott idegileg összeomlott.
márc. 25
13:30
Támogatja az EP Fazakas Szabolcs uniós számvevőszéki tagságát (Infostart)
Jóváhagyta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Brüsszelben az Európai Számvevőszék tíz új tagjának, köztük a magyar kormány jelölte Fazakas Szabolcsnak a megbízatását.
márc. 25
13:30
Feltörték és eladták a rendőrség titkos adatait! (Kitekintő)
Ukrajnában feltörték és 5000 dollárért egy ismeretlen személynek eladták az Interpol nemzeti központi irodájának adatbázisát – jelentette be az Interpol központi irodájának volt vezetője, Rosztiszlav Vergelesz.

Keresés