2010. március 25. csütörtök

márc. 25
6:54
A Fesztiválzenekar ismét meghódította Athént (Spa Trend Online)
Az athéni Megaron-teremben adott nagysikerű koncertet hétfőn és kedden a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). Mindkét esten Beethoven szimfóniái szerepeltek a programban, a világjáró együttes tolmácsolásában elsőként a IV. és a VII. szimfónia hangzott el, másnap pedig a VI. és a IX. szimfónia következett.
márc. 25
6:56
Dhafer Youssef Budapesten (Spa Trend Online)
A héten Magyarországon koncertezik Dhafer Youssef, a tunéziai születésű oud-játékos, zeneszerző és énekes, akinek arab lantjátéka és keleti misztikát idéző hangja számos rangos jazzfesztivál közönségét megigézte már. Dhafer Youssef és Snétberger Ferenc duója a szegedi, debreceni és a soproni koncert után ma a budapesti Millenárison, 27-én pedig Salgótarjánban lesz hallható.
márc. 25
6:58
A semmi ágán (Spa Trend Online)
Mintha az Elveszett személyek körzete című első nagyjátékfilmjében Caroline Strubbe évtizedes személyes traumákat akarna kibeszélni magából. Ez csak egy lehetséges találgatás arra, vajon a belga-holland-magyar-német-francia koprodukcióban elmesélt történetét a flamand rendezőnő miért tartotta fontosnak elmesélni.
márc. 25
11:06
Haldoklik a Szelíd motoros (Metropol)
Ügyvédje szerint a 73 esztendős Dennis Hopper annyira rosszul van, hogy már a kemoterápiás kezelést is abba kellett hagyni.
márc. 25
12:18
Elhunyt a híres I Spy sztárja (Spa Trend Online)
Elhunyt Robert Culp filmszínész, aki legnagyobb sikerét a hatvanas években az I Spy című kémvígjáték-sorozattal aratta, de televíziós, valamint filmszerepei mellett írt és rendezett is fél évszázados pályafutása során.
márc. 25
13:48
Még megmentheti! 3 millió dollár Hollywoodért (Spa Trend Online)
Csupán három hete maradt a világszerte ismert, szimbólummá vált Hollywood-felirat megmentésére egy műemlékvédő csoportnak.
márc. 25
14:24
Mozivászonra szánták, mégis tévéfilm lett (Spa Trend Online)
Kedden este Pécsett az Uránia Moziban mutatták be Pozsgai Zsolt A föld szeretője című filmjét, amely a nagynevű pécsi kerámiagyárosnak, Zsolnay Vilmosnak állít emléket. A várhatóan ősszel mozikba kerülő alkotás, azonban inkább egy közepes televíziós film színvonalán meséli el a család történetét.
márc. 25
15:36
Szobrot állítanak a kommunizmus áldozatainak Hódmezővásárhelyen (Spa Trend Online)
Egy éven belül szobrot állítanak a kommunizmus áldozatainak emlékére Hódmezővásárhelyen; a közgyűlés egyhangúlag fogadta el a javaslatot - jelentette be Lázár János (Fidesz) polgármester saját előterjesztéséről csütörtökön, Hódmezővásárhelyen.
márc. 25
15:54
Cameron a 3D-s filmtrend veszélyeire figyelmeztetett (Metropol)
A normál technikával készült filmeket ripsz-ropsz háromdimenziósra változtató filmtrend veszélyeire figyelmeztetett James Cameron, az Avatar rendezője.
márc. 25
16:12
Hollywood: veszélyes a 3D? (Spa Trend Online)
A normál technikával készült filmeket ripsz-ropsz háromdimenziósra változtató filmtrend veszélyeire figyelmeztetett James Cameron, az Avatar rendezője.
márc. 25
16:48
ZP: a nulladik napon Tankcsapda-koncert (Metropol)
A Tankcsapda „nulladik” napi koncertjével nyit április 14-én a Zöld Pardon. A szervezők tájékoztatása szerint a Tankcsapda után az első hivatalos napon, április 15-én Jamie Winchester és vendége, Kardos Horváth János (a feloszlott Kaukázus zenekar énekese), valamint a klubszínpadon a Magashegyi Underground ad koncertet.
márc. 25
17:06
Ismét nyit a Zöld Pardon! Tankcsapda koncerttel startol a szezon (Spa Trend Online)
A Tankcsapda "nulladik" napi koncertjével nyit április 14-én a Zöld Pardon.
márc. 25
17:24
Magyar kulturális hetek kezdődnek Németországban (Spa Trend Online)
Magyarország a fővendég az idei észak-rajna-vesztfáliai kulturális fesztiválon, ennek keretében április közepén magyar kulturális hetek kezdődnek Németország legnépesebb tartományában.
márc. 25
18:09
Megkerült Paul Klee ellopott képe (Infostart)
Huszonegy év után került elő Paul Klee svájci festőművész egyik alkotása, amit 1989-ben loptak el a New York-i Marlborough Galériából.
márc. 25
18:27
Szombaton lesz a színházi világnap (Infostart)
Judi Dench brit színésznő fogalmazta meg a színházi világnap idei üzenetét.
márc. 25
18:54
Meglett a 21 éve ellopott Klee-festmény (Spa Trend Online)
Huszonegy év múltán előkerült Paul Klee svájci festőművész alkotása, amelyet egy New York-i galériából loptak el.
márc. 25
19:03
Átadták a Bartók-Pásztory-díjat (Infostart)
Tokody Ilona ének- és Friedrich Ádám kürtművésznek, Serei Zsolt és Sugár Miklós zeneszerzőnek, valamint a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekarnak, illetve alapító-vezetőjének, Kováts Péter hegedűművésznek nyújtotta át az idei Bartók-Pásztory-díjat Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.
márc. 25
19:12
Kecskék, Jedik, Irak (Metropol)
A Jedi-harcosokról van szó, egy különleges alakulatról, akik – ha nagyon nekidurálják magukat – akár falakon is áthatolnak…
márc. 25
19:30
A Kultúra Magyar Városa lett Győr (Metropol)
Győr nyerte el az idén a Kultúra Magyar Városa címet a megyei jogú városok kategóriájában - jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón Borkai Zsolt polgármester.

Keresés