2010. március 8. hétfő

márc. 8
6:33
Bigelow filmje kétszer annyi Oscart kapott, mint a volt férjéé (Infostart)
A Bombák földjén című film sikerétől volt hangos a 82. Oscar gála: Kathryn Bigelow filmje hat díjat kapott, míg volt férje, James Cameron az Avatarral három elismerést gyűjtött be.
márc. 8
7:15
Jelinekkel a rasszizmus ellen a Trafóban (Spa Trend Online)
Sosem szerettem a direkt politikai színházat - mondja Lengyel Anna dramturg a PanoDráma alapítója. De azt még kevésbé szeretném, hogy szó nélkül hagyjuk mindazt, ami ma Magyarországon történik. Hogy úgy játsszunk Csehovot és Feydeau-t, mintha nem tombolna gyilkos rasszizmus az utcán és nem olvashatnánk nap mint nap a harmincas évek lózungjait a falakon és az újságokban.
márc. 8
7:15
Megvan az első Oscar-díjas rendezőnő (Metropol)
Robbantott A bombák földjén című iraki háborús dráma a vasárnap esti Los Angeles-i Oscar-gálán: ez lett a legjobb film, és az azt jegyző Kathryn Bigelow nyerte el a legjobb rendező díját is. A film ezen kívül még négy díjat zsebelt be, míg az Avatar csak hármat. Összefoglaló+képgaléria+nyilatkozatok!
márc. 8
7:17
Műpártoló Esterházyak (Spa Trend Online)
Az ausztriai Esterházy Magánalapítvány folytatva a család több évszázados műpártoló tevékenységét, Magyarországon is több művészeti projektet indított. Haydn zenéjének kutatása, az Iparművészeti Múzeum kincseinek restaurálása, vagy fiatal hazai képzőművészek szponzorálása egyaránt szerepel programjában.
márc. 8
7:51
Oscar 2010 - Robbantott A bombák földjén (Spa Trend Online)
Robbantott A bombák földjén című iraki háborús dráma a vasárnap esti Los Angeles-i Oscar-gálán: ez lett a legjobb film, és az azt jegyző Katheryne Bigelow nyerte el a legjobb rendező díját is.
márc. 8
8:27
Szakácsversenytől a Virrasztásig (Spa Trend Online)
Hétvégén a Magyar Televízió reggeli műsorában a kulturális tematika az irányadó.
márc. 8
8:45
Feszes ritmusok improvizációval (Metropol)
Új, jobb, gyorsabb – ígéri a Stomp. Március 24–27 között a Budapest Kongresszusi Központban összesen öt előadáson mutatják be legfrissebb show-jukat.
márc. 8
9:16
Akik nem lépnek fel a Tavaszi Fesztiválon (Infostart)
A gazdasági válság miatt kevesebb támogatást tudott adni a Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezéséhez a Magyar Turizmus Zrt. - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Fesztiválközpont Kht. igazgatója. Zimányi Zsófia elárulta: emiatt 5-10 produkciót le kellett mondaniuk, és kevesebb lesz az ingyen koncert is.
márc. 8
12:33
A meglepetések és az Oscar (Infostart)
Meglepetést csupán az okozott a 82. Oscar-gálán, hogy a legjobb filmért és a legjobb rendezésért nem a minden idők legnagyobb bevételét produkáló Avatár és James Cameron, hanem a Bombák földjén és az azt jegyző Cathryn Bigelow kapta - mondta az InfoRádiónak Dudás Viktor, a Vox mozimagazin főszerkesztője.
márc. 8
13:15
Jön a Rózsalovag - Operapremier Budapesten (Spa Trend Online)
Richard Strauss világszerte játszott műve, A rózsalovag kerül színre a Magyar Állami Operaházban Andrejs Zagars, a Lett Nemzeti Opera főigazgatója rendezésében.
márc. 8
14:45
Debreceni tavaszi fesztivál - Középpontban a nemzetközi művészet (Spa Trend Online)
A hazaiak mellett további hét ország művészei szórakoztatják tánccal, zenével, színelőadással, filmekkel és kiállítással az érdeklődőket a hagyományosan március 15-én induló XX. Debreceni Tavaszi Fesztiválon.
márc. 8
14:47
3D-s rekord! Az Avatart is lenyomhatja a fehér nyúl (Spa Trend Online)
Tim Burton Alice-filmjének híres fehér nyula könnyen átugorhatja a hazai pályán az Avatart: a három dimenzióban elkészült mesefeldolgozás 116,3 millió dolláros (22,7 milliárd forintos) rekordbevételt hozott az észak-amerikai piacon a Disneynek már bemutatása első hétvégéjén.
márc. 8
15:03
Hármas Ghymes-koncert a nemzeti ünnepen (Metropol)
Három nagy koncertet is ad a nemzeti ünnep alkalmából a magyar világzenei színtér egyik legszínvonalasabb együttese, a Ghymes: szombaton Győrött, vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában, március 15-én, hétfőn pedig a debreceni Főnix csarnokban lépnek fel.
márc. 8
15:21
Bródy sikere Los Angeles-ben (Metropol)
Teltház fogadta a hétvégén a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban Bródy Jánost. A hatalmas ováció közepette zajló fellépés az egykori Illés zenekar gitárosának három állomásból álló nyugati parti turnéjának első állomása volt.
márc. 8
15:39
Három nagy koncertet ad a Ghymes a nemeti ünnepen (Spa Trend Online)
Három nagy koncertet is ad a nemzeti ünnep alkalmából a magyar világzenei színtér egyik legszínvonalasabb együttese, a Ghymes: szombaton Győrött, vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában, március 15-én, hétfőn pedig a debreceni Főnix csarnokban lépnek fel.
márc. 8
15:57
Édesanyjánál pihen Eperjes (Metropol)
Eperjes Károly színművész több fővárosi színházi előadást és egy filmforgatást is lemondott, mert orvosai tanácsára pihennie kell.
márc. 8
16:51
Hozták a papírformát az idei Oscar-díj átadáson (Spa Trend Online)
A vasárnap esti Los Angeles-i Oscar-díjátadón hat fontos kategóriában nyertes A bombák földjén című film szakmailag profi munka, de kérdés, hogy egy év múlva emlékeznek-e rá a nézők - mondta Réz András hétfőn.
márc. 8
17:09
"Minden mögé odaáll a politika" - Indul a Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja (Spa Trend Online)
A Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja, a DESZKA Fesztivál, ma kezdődik a debreceni Csokonai Színházban. A teátrum igazgató-főrendezője, Vidnyánszky Attila szerint gyávaság miatt adnak annyi ócskaságot a színházakban, a színvonalas művek ugyanannyi nézőt érdekelnének.
márc. 8
17:27
"Lajtorja vagyok a Parnasszusra" (Spa Trend Online)
Vadász György építész, Czétényi Piroska építész, műemlékvédelmi szakmérnök, Gyémánt László festőművész, Vígh Tamás szobrászművész, Schrammel Imre porcelán- és kerámiaművész, valamint Rác András festő- és mozaikművész kapta a MÚOSZ képzőművészeti díjait, amelyeket hétfőn adták át első alkalommal.
márc. 8
17:45
Előadásokat mondott le Eperjes Károly (Spa Trend Online)
Eperjes Károly színművész több fővárosi színházi előadást és egy filmforgatást is lemondott, mert orvosai tanácsára pihennie kell.
márc. 8
20:09
Rák miatt operálták Domingót (Metropol)
Rákos elváltozást távolítottak el Plácido Domingo szervezetéből vastagbélműtét során - közölte az operációt végző New York-i klinika hétfőn.

Keresés