2010. április 2. péntek

ápr. 2
6:48
Reneszánsz élménypark nyílt Bikalon (Spa Trend Online)
Közel 2 milliárd forint befektetésével csütörtökön megnyitotta kapuit hazánk első tematikus élményparkja a baranyai Bikalon. A cég vezetője egy élő középkori várost épített, az előkészítéssel együtt négy év alatt, úgy, hogy még generációkon át továbbfejleszthető.
ápr. 2
7:18
Néma jelek a Képzőművészetin (Metropol)
Kisebbségi csoportok és többségi társadalom, asszimiláció és az identitás megőrzése, érdekek és ellenérdekek, atrocitások és tragédiák: a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében „Néma jelek” címmel látható kiállítás a Tavaszi Fesztivál „Vendégünk Dánia” és „Roma témák a képzőművészetben” programjaihoz is csatlakozik.
ápr. 2
7:20
Vörös Moszkva illatú belépőjegy (Metropol)
A húsvéti locsolkodás szokása még a kommunista időkben sem veszett feledésbe Magyarországon. Húsvét hétfőn a fiúk illatos kölnivízzel öntözik meg a lányokat.
ápr. 2
12:30
Médiahisztéria - nem lopott Esterházy (Spa Trend Online)
Cáfolta és a "szokásos médiahisztériaként" minősítette a Németországban is megjelent Harmonia Caelestis kapcsán az írót, Esterházy Pétert, továbbá fordítóként személyét ért vádakat Mora Terézia.
ápr. 2
13:06
Titanic-jegyek kedvezménnyel! (Spa Trend Online)
Megkezdődött a jegyelővétel a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál filmjeire, április 7-ig 20 százalékos kedvezménnyel, 750 forintért lehet jegyet vásárolni a fesztivál helyszínein, azaz az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Örökmozgó Filmmúzeum és a KINO pénztáránál.
ápr. 2
13:08
Középkorúak is újrakezdhetnek (Spa Trend Online)
Régóta dédelgetett terveiket szeretnék megvalósítani a Kispál és a Borz zenekar tagjai, miután egy megakoncert keretében elbúcsúznak rajongóiktól a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.
ápr. 2
13:24
Mozart, Napóleon és Einstein kéziratai Párizsban (Spa Trend Online)
Napóleon és Victor Hugo levelei, Einstein számításai és Mozart partitúrái is láthatók április közepétől a neves emberek kéziratait őrző múzeumban Párizsban.
ápr. 2
13:36
Csicsery György filmje kapta az Ember Judit közönségdíjat (Metropol)
Az Első Los Angelesi Magyar Dokumentum- és Rövidfilm Fesztiválon 28 filmet mutattak be magyarországi, amerikai és kanadai magyar rendezők alkotásaiból.
ápr. 2
13:57
Szereti a U2-t? Új koncert-DVD júniusban! (Spa Trend Online)
Új U2 koncert-DVD jelenik meg június 7-én: a U2 360 At The Rose Bowl című anyagot a tavaly kiadott No Line on the Horizon albumhoz kapcsolódó turné Los Angeles-i állomásán rögzítették.
ápr. 2
14:33
Nem is Esterházyról szól a német vita (Spa Trend Online)
Németországban nincs semmiféle Esterházy-botrány, Helene Hegemann német írónő Axolotl Roadkill című regényéről szólt az a vita, amelyet több internetes oldal cikke a magyar íróval hozott összefüggésbe. Ezt Esterházy Péter közölte pénteken.
ápr. 2
14:51
André Mészáros képeiből nyílik kiállítás (Spa Trend Online)
A kisbéri születésű, Franciaországban élt André Mészáros festőművész képeiből nyílik kiállítás szombaton Kisbéren, a Civil Inkubátorházban.
ápr. 2
16:18
Biszexuálisnak vallotta magát Anna Paquin (Metropol)
Anna Paquin Oscar-díjas amerikai színésznő bejelentette, hogy biszexuális. A kanadai születésű színésznő egy a melegek és leszbikusok egyenjogúságát hirdető videoüzenetben a kamerába nézve jelentette ki, hogy mindkét nemhez vonzódik.
ápr. 2
17:48
Szavazzon az évtized gyermekkönyveire! (Metropol)
Az utóbbi évtized legjobb gyermekeknek szóló, szépirodalmi jellegű könyveit keresi az Egyszervolt.hu gyermekkulturális honlap által kiírt Tíz év ötven gyermekkönyve című kezdeményezés, amelynek kapcsán péntektől a nagyközönség is szavazhat az interneten.
ápr. 2
20:12
Sheen kiszáll a Két pasi meg egy kicsiből (Metropol)
A 44 éves színész hét év után ráunt a CBS tévécsatornán hetente vetített sorozatra, és most újra a filmekre akar összpontosítani.

Keresés