2010. április 8. csütörtök

ápr. 8
7:00
Sissi verandája Gödöllőn (Spa Trend Online)
Eredeti formájában építik újjá a Gödöllői Királyi Kastélyban Erzsébet királyné verandáját Máté Zsolt tervei alapján - közölte a kastély szóvivője szerdán.
ápr. 8
7:02
Nyesztyerenko Budapesten (Spa Trend Online)
A világhírű orosz basszista, Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel szombaton a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
ápr. 8
7:04
Cigány királyok a Műpában (Spa Trend Online)
Az Oláh Gypsy Allstars és a The Gypsy Queens and Kings lép fel péntek este a Művészetek Palotájában.
ápr. 8
7:06
Vissza a feladóhoz (Spa Trend Online)
Megint becsúszik az ember abba a csapdába, amit olykor a biztos értékőrzőnek vélt nevek állítanak a jámbor filmrajongónak.
ápr. 8
7:08
A gyomor és az agy harca (Spa Trend Online)
A főzős műsoroknak se szeri se száma. Leginkább az különbözteti meg őket, hogy milyen személyiség, aki főz.
ápr. 8
8:12
Ötven éves a hollywoodi Hírességek Sétánya (Spa Trend Online)
Russell Crowe amerikai színész április 12-én leplezheti le saját csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán. Az első csillagot kereken 50 évvel ezelőtt adták át.
ápr. 8
8:12
Ötven éves a Hírességek Sétánya (Metropol)
Russell Crowe amerikai színész április 12-én leplezheti le saját csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán. Bár Crowe már a 2404. csillagot mondhatja majd a magáénak, még mindig temérdek hely van a négy kilométer hosszú, csillagokkal tarkított Hollywood Boulevard-on.
ápr. 8
10:54
Emberkísérletek - egy Bergman-film színpadi adaptációja Szegeden (Spa Trend Online)
Emberkísérletek címmel mutatja be a Szegedi Pinceszínház Ingmar Bergman Kígyótojás című filmjének színpadi adaptációját pénteken.
ápr. 8
14:48
Minden vakhit vége tragédia (Spa Trend Online)
Pénteken mutatják be Fodor Tamás rendezésében, a Stúdió "K"-ban a Téboly Thébában című produkciót, ami Euripidész Bakkhánsnők című darabja nyomán készült. Fodor szerint az értelmiség jó része éppen olyan vak, mint Theiresziász, akit játszik. Becsukja a szemét, és alkalmazkodik, mert túl akar élni.
ápr. 8
14:50
Kétszáz műemlék ingyen (Spa Trend Online)
Országszerte 200 műemlék, kiállítóhely, múzeum várja a látogatókat ingyenes vagy jelképes összegű belépővel április 17-én és 18-án a műemléki világnap alkalmából tartandó programokon.
ápr. 8
15:06
Játsszunk zenét a Miskolci Szimfonikusokkal! (Spa Trend Online)
Folytatódik a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! elnevezésű programsorozat, amely évek óta a Miskolci Szimfonikus Zenekar egyik legsikeresebb gyerekeknek szóló előadása.
ápr. 8
15:08
Irodalmi központ lehet a péceli Ráday-kastély (Spa Trend Online)
Hamarosan megkezdődhet a péceli Ráday-kastély márvány istállójának felújítása, a pályázat útján elnyert 375 millió forintos beruházás eredményeként a barokk műemlékegyüttes ismét rangos irodalmi központtá válhat - közölte a fenntartó, a Műemlékek Állami Gondnoksága igazgatója csütörtökön.
ápr. 8
15:42
Kulturcentrum a XIII. kerületben (Spa Trend Online)
Kulturális centrumnak is szánják a főváros XIII. kerületében csütörtökön megnyílt, Örkény István nevét viselő új könyvesboltot, amelyben galéria, ministúdió, nyomtatható festmény- és fotóadatbázis is várja a közönséget.
ápr. 8
16:18
Rendbe tennék a hazai kulturális életet a pártok (Spa Trend Online)
Az országgyűlési választásokon országos listát állító hat párt - MSZP, Fidesz, MDF, Jobbik, Lehet Más a Politika (LMP), Civil Mozgalom - többsége foglalkozik programjában a kultúrpolitikával. Bár van, amelyik csak általános elveket fogalmaz meg, konkrét tervek is megjelennek a dokumentumokban, amelyekben több közös elemet is találni, például a kulturális javak hozzáférhetőségének szélesítését vagy…
ápr. 8
16:18
A „kultúrcentrum” Örkény könyvesbolt (Metropol)
Kulturális centrumnak is szánják a főváros XIII. kerületében csütörtökön megnyílt, Örkény István nevét viselő új könyvesboltot, amelyben galéria, ministúdió, nyomtatható festmény- és fotóadatbázis is várja a közönséget.
ápr. 8
18:42
Szerelmes történetek és vígjátékok a mozikban (Infostart)
Egy amerikai és egy angol romantikus szerelmi történet, és egy bűnözőkkel összetévesztett házaspár kalandjait feldolgozó vígjáték is szerepel a hét filmbemutatói között. A hét filmpremierjeiről Dudás Viktor filmkritikus rövid ismertetőit olvashatják.
ápr. 8
18:42
Sebestyén Júlia a Nemzeti Jégszínházzal lép fel (Metropol)
Sebestyén Júlia, a versenysporttól nemrégiben visszavonult Európa-bajnok műkorcsolyázónő csatlakozott a Nemzeti Jégszínház társulatához.
ápr. 8
19:18
Egek fura ura (Metropol)
Walter Kirn Egek ura címet viselő regényéért minden bizonnyal sokan nyúlnak majd Oscar-jelölések vagy George Clooney miatt...
ápr. 8
21:06
Tévés kaland (Metropol)
Lévai Balázs beszélgető- műsorral tér vissza a képernyőre: a Déjà vu-t a Poén műsorán láthatjuk.
ápr. 8
22:00
Kép Keréken - Calling elvis (Metropol)
Mozgó kiállítás nyílt Budapesten, miután Weiler Péter grafikus a Hajtás Pajtás biciklisfutár-vállalkozást kérte fel legújabb képeslapjainak és posztereinek bemutatására.

Keresés