2010. április 22. csütörtök

ápr. 22
6:30
Citromba harapott épület a CET (Spa Trend Online)
Már szerelik a Közraktárakat is magában foglaló CET nevet viselő szórakoztató és bevásárló létesítmény acél vázszerkezetét. A nyitást őszre tervezik. Bár a technikai módosítások miatt megromlott a viszony az építész és a kivitelező között, az ICOMOS pedig Citrom-díjban részesítette az épületet, mégis valószínű, hogy Budapest egy világszínvonalú kortárs épülettel, és egy izgalmas szórakozóhellyel…
ápr. 22
6:48
Mark Twaint árvereznek New York-ban (Spa Trend Online)
Mark Twain számos kéziratát, köztük fiatalon elhunyt lánya előtt is tisztelgő eddig kiadatlan hosszabb írását árverezik el nyár elején New Yorkban.
ápr. 22
6:50
Drámai mementó (Spa Trend Online)
Közszolgálati témához nyúltak az RTL Klub XXI. század - a legendák velünk élnek című legutóbbi műsorának alkotói.
ápr. 22
6:52
Csipet-csapat a világégésben (Spa Trend Online)
A félelem jó üzlet a moziban. A félelem hozta divatba a hollywoodi post-apokaliptikus műfajt, kezdve a Terminátortól meg a 12 majomtól egészen Az út című (nemsokára hozzánk is beérkező) filmig. A világválság alighanem rásegít a műfajjá előlépő apokalipszis-témára, az már kevésbé biztos, hogy ha a témát művészi komolysággal, s nem csak a CGI-módszer villogtatására használja egy film, akkor mekkora…
ápr. 22
7:45
Így juthat be ingyen a Sziget Fesztiválra (Infostart)
Tavaly összesen 390 ezer látogatója volt a Sziget Fesztiválnak. A monstre kulturális rendezvény várhatóan idén is sok vendéget vonz, de aki kedvezményes áron szeretne szórakozni, annak sietnie kell, hiszen már csak néhány napig kaphatóak a legolcsóbb bérletfajták.
ápr. 22
8:27
Zenthe Ferenc emlékére (Metropol)
Zenthe Ferenc halálának negyedik évfordulója alkalmából avatnak emléktáblát a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium bejáratánál szombaton délelőtt tíz órakor.
ápr. 22
8:45
Vevőpont a vevőkért (Metropol)
- Ez nem az áruk harca, nem a könyvek, legkevésbé a minőség harca. Ez a programozók, fejlesztők, informatikusok – végeredményben a webáruházak – harca, a vevőkért – mondta Dési Péter, a Vevőpont Kft. ügyvezetője.
ápr. 22
12:48
GoEast! - Magyar filmek Wiesbadenban (Spa Trend Online)
Hét magyar filmet tűz műsorára a wiesbadeni GoEast! fesztivál. Pacskovszky József és Vranik Roland legutóbbi játékfilmje a versenyprogramba kapott meghívást - közölte a Magyar Filmunió.
ápr. 22
13:06
Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból (Spa Trend Online)
A Vadászjelenetek Alsó - Bajorországból című Martin Sperr darab magyarországi bemutatóját április 24-én tartják a Nemzeti Színház Festőműhelyében.
ápr. 22
13:24
Élet és halál rímei, a díszvendég az izraeli Amos Oz (Spa Trend Online)
A XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a könyves világ jegyzett, rangos eseménye. Ma kezdődik Budán, a Millenáris parkban és vasárnap estig tart. A meghívott írók és kiállítók a világ huszonöt országából érkeznek. Az idei Könyvfesztivál díszvendég-országa Izrael, s a héber nyelven alkotó világhírű izraeli író, Amos Oz, akinek Élet és halál rímei című új kötete épp a fesztivál idején jelenik…
ápr. 22
14:18
Shrek a vége, fuss el véle! (Spa Trend Online)
A Shrek című animációs film negyedik, várhatóan befejező részével, a Shrek a vége, fuss el véle című produkcióval nyílt meg a New York-i Tribeca Filmfesztivál.
ápr. 22
14:54
Falk Art Fórum: félszáz galéria várja a közönséget (Spa Trend Online)
Mintegy ötven galéria, aukciósház és régiségbolt várja kiállításokkal, zenei programokkal, angol és magyar nyelvű tárlatvezetéssel a közönséget szombaton a Falk Art Fórum (FAF) elnevezésű 8. Antik és Modern Művészeti Fesztiválon a Falk Miksa utcában és környékén Budapesten.
ápr. 22
15:15
Két vígjáték, egy krimi és egy horror a mozipremierek között (Infostart)
Egy Richard Gere főszereplésével készült amerikai krimi, az Amelie csodálatos élete francia rendezőjének új vígjátéka és egy szürreális animációs film is szerepel a hét mozibemutatói között. A hét filmpremierjeit Dudás Viktor, a Vox Mozimagazin főszerkesztője jellemzi.
ápr. 22
15:30
Szegedi koprodukciók Triesztben (Spa Trend Online)
Két közös produkciót is bemutat a nyári 41. Trieszti Operett Fesztiválon a Szegedi Nemzeti Színház és a Teatro Lirico Giuseppe Verdi: az Erzsébet királynéról szóló Sissi című operettet és a Csárdáskirálynőt.
ápr. 22
16:33
Sperr-darab a Nemzetiben (Metropol)
Új játszóhelyen, a Festőműhelyben mutatja be a Nemzeti Színház a kortárs német szerző, Mertin Sperr Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című drámáját szombaton, Alföldi Róbert rendezésében.
ápr. 22
17:09
Kútból kukázott szerelem (Metropol)
A Szellemlovas után egy romantikus vígjáték: merész ugrás Mark Steven Johnsontól. Figyelem: a Minden kút Rómába vezet című filmnek nem sok köze van Rómához!
ápr. 22
17:11
Ámosz Oz átvette a Budapest Nagydíjat (Metropol)
A fesztivál sikere, a könyvek szeretete határozott válasz a sokat hangoztatott általános értékvesztésre - jelentette ki Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki a díszvendég ország, Izrael budapesti nagykövete, Aliza Bin-Noun társaságában csütörtökön megnyitotta a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Ámosz Oz átvette a Budapest Nagydíjat.
ápr. 22
19:06
Az ember, aki könyv akart lenni (Spa Trend Online)
A budapesti Millenáris Park csütörtökre Európa egyik legnagyobb könyvesboltjává lett. A Millenáris minden egyes épülete, de még a park is könyves standokkal telt meg. Ez a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, melyet ahogy szokás, könyvvel és virággal nyitottak meg. Idén dr. Paczolay Péter, a Magyar Alkotmánybíróság elnöke, Aliza Bin-Noun, Izrael budapesti nagykövet asszonya társaságában.
ápr. 22
19:24
Rendhagyó pályán a film felé (Spa Trend Online)
Ki az a magyar tornász, aki eddig két filmfőszerepet játszott el? Akinek az első tornász olimpiai bajnokát köszönheti Kanada? Aki a világhírű Las Vegas-i Cirque du Soleilben lépett fel? Akinek mindkét filmjét Cannes-ban mutatták be először?
ápr. 22
21:21
Sokszínűség, Zuboly-módra (Metropol)
Három év után új lemezzel jelentkezik a dzsessz- és népzenészként, zeneszerzőként, karnagyként és tanárként egyaránt elismert Ágoston Béla együttese, a 2005-ben alakult Zuboly, melyet sokan Magyarország legkorszerűbb népzenei formációjaként tartanak számon.
ápr. 22
21:23
„Remekművek és kürtőskalács” (Metropol)
A könyvfesztivál kapcsán Aliza Bin-Nounnal, Izrael állam nagykövetével beszélgettünk.

Keresés