2010. április 19. hétfő

ápr. 19
6:48
Fél évszázada táncol a Pécsi Balett (Spa Trend Online)
A Pécsi Balett - mely a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program hivatalos nagykövete - idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumi programsorozat nyitó előadásán, április 16-án a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában, majd május 14-én, Budapesten a Nemzeti Táncszínházban két darabbal jelentkezik az együttes: Az iszonyat balladájával és a Change Back című produkcióval.
ápr. 19
6:50
Jönnek a mexikói zene farkasai (Spa Trend Online)
A Petőfi Csarnokban ad koncertet a világhírű Los Lobos zenekar májusban.
ápr. 19
6:52
Esetleges menetrend (Spa Trend Online)
Az RTL Klub utazási műsora, a Menetrend legutóbb Egyiptomba próbálta csábítani a nézőket.
ápr. 19
6:54
Műemléknapi kalandozások a Várban és a Gellért fürdőben (Spa Trend Online)
A Műemléki világnap apropóján az országban 200 helyszínen várták az érdeklődőket a nyitott műemlékek, de a fővárosban is több izgalmas lehetőség közül lehettt választani az elmúlt hétvégén. Természetesen az idő és terjedelmi korlátok miatt önkényesen választottunk ki a hosszas listából kettőt.
ápr. 19
6:56
Kedvenc: A fantasztikus Róka úr (Spa Trend Online)
Holland elsőfilmes rendező rémlátomásos története kapta meg a Titanic Hullámtörők nevű fődíját a tízezer euróval együtt. Esther Rots A bőrön is áthatol című munkája egy fiatal nőről szól, akit erőszakos támadás ér, egy elhagyatott vidéki házban az összeomlás és rettegés legmélyebb bugyraiba zuhan, innen igyekszik kikerülni.
ápr. 19
8:45
Részlet az Isteni formula című könyvből (Metropol)
J. R. dos Santos Az isteni formula című regényéből olvashatnak egy részletet. A Kossuth Kiadó könyve már kapható a könyvesboltokban.
ápr. 19
8:47
Koncerttermek fiatal kiválóságai (Metropol)
Harmadik koncertjéhez érkezik a Trónörökösök a színen sorozat.
ápr. 19
10:42
Fej-fej mellett a dobogón - hétvégi kasszasikerlista (Spa Trend Online)
Egy amatőr szuperhősről és egy neveletlen sárkányról szóló film csábította a legtöbb nézőt a hét végén az észak-amerikai mozikba.
ápr. 19
11:36
Lesújtó kritikák jelentek meg Mihalkov új filmjéről (Spa Trend Online)
Bemutatták a hétvégén Nyikita Mihalkov Csalóka napfény 2 című filmjét Moszkvában; a Kreml kongresszusi palotájában meghívott vendégeknek vetítették le az alkotást, és az első megjelent kritikák lesújtóak.
ápr. 19
11:42
Díjak a műemléki világnapon (Infostart)
A műemléki világnaphoz kapcsolódva ma adták át a műemlékvédelmi szakma díjait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.
ápr. 19
11:45
A 80’-as évek popsztárjai Budapesten (Metropol)
2010. október 2-án, 20.00-kor a 80-as évek legnagyobb popikonjai látogatnak el hazánkba, hogy egy közel 3 órás szuperkoncert keretében legnépszerűbb slágereikkel tartsanak egy hatalmas retrobulit a budapesti Papp László Sportarénában.
ápr. 19
12:57
Két magyar alkotás is győzött a bukaresti rövidfilmfesztiválon (Metropol)
Két magyar alkotás, Kenyeres Bálint A repülés története és Nemes Jeles László Türelem című műve nyerte a hétvégén befejeződött bukaresti NexT rövidfilmfesztivál legfontosabb díjait.
ápr. 19
14:42
Támadnak a "cuki kisbabás" filmek (Infostart)
A "cuki" kisbabás netreklámok úgy terjednek a világhálón, mint a futótűz. A bébitéma Hollywoodot sem hagyja nyugodni: idén egy sor "pelenkás film" várja a nézőket a mozikban.
ápr. 19
15:30
Ellepik a vásznat a pelenkások (Spa Trend Online)
A "cuki" kisbabás netreklámok úgy terjednek a világhálón, mint a futótűz. A bébitéma Hollywoodot sem hagyja nyugodni: idén egy sor "pelenkás film" várja a nézőket a mozikban.
ápr. 19
16:15
Elmaradó kulturális rendezvények a légtérzár miatt (Metropol)
Országszerte több koncert, színházi előadás és egyéb kulturális esemény marad el az izlandi Eyjafjöll vulkán kitörése után elrendelt nemzetközi légtérzár miatt.
ápr. 19
17:06
Elhunyt Schwajda György (Infostart)
Elhunyt Schwajda György író, dramaturg; a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját egy hónappal 67. születésnapja után érte a halál - tájékoztatta a kaposvári önkormányzat az MTI-t.
ápr. 19
17:27
Elhunyt Schwajda György író, színigazgató (Metropol)
Elhunyt Schwajda György író, dramaturg; a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját egy hónappal 67.születésnapja után érte a halál.
ápr. 19
17:36
Elhunyt Schwajda György, az új Nemzeti felépítője (Spa Trend Online)
Hatvanhét évesen elhunyt Schwajda György író, dramaturg, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. Szolnokon hosszú ideig volt direktor és a nevéhez fűződik a sokat vitatott Nemzeti Színház felépítése.
ápr. 19
17:54
Az "első bábozó" és a nagy öreg (Spa Trend Online)
Bábu Fesztivál címmel, Bábfesztivál Budapesten alcímmel rendeztek Meczner János igazgató szervezésében, olyan fesztivált a Budapest Bábszínházban, melyen zömében egy, maximum kétszereplős produkciók voltak láthatók. Csákányi Eszter "első bábozó", de láthattuk a magyar bábművészet Kossuth-díjas nagy öregjét, a nyolcvanhatodik évében járó Kemény Henriket is játszani.
ápr. 19
19:06
Filmipar: a jövőben elkerülhetők a kínos bukások? (Spa Trend Online)
A Titanic, a Pókember, az Alkonyat és az Avatar sikere nem volt véletlen, a kasszasikerek megtervezhetők - állítja egy német közgazdász, aki matematikai képlettel is szolgál.
ápr. 19
20:06
Elhunyt Schwajda György, az új Nemzeti Színház első igazgatója (Infostart)
Elhunyt Schwajda György író, dramaturg; a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját egy hónappal 67. születésnapja után érte a halál. Schwajda György 1999-től az új Nemzeti Színház felépítésének kormánybiztosa, majd az új színház felépítésére létrejött Nemzeti Színház Részvénytársaság vezérigazgatója, s 2002 májusáig a Nemzeti Színház igazgatója volt. 2008 júliusától töltötte be a kaposvári…
ápr. 19
22:24
Haydn nyomain járják be az Esterházyak tündérbirodalmát (Spa Trend Online)
Joseph Haydn osztrák zeneszerző halálának 201. évfordulójára emlékeznek a Haydn Emléknapok 2010 keretében Fertődön és Kismartonban.

Keresés