2010. március 30. kedd

márc. 30
6:36
Tizenkét pont az oktatásról (Spa Trend Online)
Tizenkét pontban fogalmazta meg a következő kormánnyal szembeni elvárásait a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ): az érdekvédők a többi között azt szeretnék, ha a közoktatás nagyobb arányban részesülne a GDP-ből, csökkennének az óraszámok, helyreállítanák az érettségi becsületét és követelik az oktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását.
márc. 30
6:38
Ázsia még mindig elöl, de másképp (Spa Trend Online)
A nemzetközi terepen már izgalmas pályát befutott több mint hatvan film, ebből kilenc versenymű, négy színhely, tíz nap - íme az idei Titanic fesztivál számai. A 17. alkalommal sorra kerülő rendezvény április 8-a és 18-a között idén is a jelenkori mozgóképművészet legjavából ad ízelítőt az Uránia, a Toldi, a KINO és az Örökmozgó vetítéseire betérő közönségnek.
márc. 30
6:54
A Kultúrház hátsó bejárata (Spa Trend Online)
Hol van már az a frissesség, problémaérzékenység, vizuális és szellemi bátorság, amiért a műsort megszerettük.
márc. 30
8:12
Sonny Tilders, a dinóépítő (Metropol)
Sonny Tilders nevét olyan filmekkel is összekapcsolhatjuk, mint a Narnia krónikáinak első része vagy a Star Wars – A Sith-ek bosszúja.
márc. 30
11:24
Interaktív kiállítási központ Győrben (Spa Trend Online)
Interaktív kiállítási központ nyílik - várhatóan jövő ősszel - Győrben, közel kétmilliárd forint összköltséggel - tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata kedden közleményben az MTI-t.
márc. 30
12:54
Bemutatták Jennifer Aniston új filmjét (Spa Trend Online)
Bemutatták az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter) című filmet Berlinben.
márc. 30
13:36
Finn-észt írónő kapta az Északi Irodalmi Díjat (Metropol)
Sofi Oksanen finn-észt írónő kapta az Északi Irodalmi Díjat, Észak-Európa legrangosabb ilyen jellegű kitüntetését.
márc. 30
13:48
Megújult Feszty-körkép és új kiállítások Ópusztaszeren (Spa Trend Online)
Befejezéséhez közeledik az európai uniós támogatással megvalósuló rekonstrukció és fejlesztés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban: megújul a rotunda, az ott látható Feszty-körkép és új állandó kiállítások is nyílnak.
márc. 30
14:12
Világzenészek forgataga a Szigeten (Metropol)
A műfaj nemzetközi nagyágyúit, valamint feltörekvő csillagait sorakoztatja a Sziget idei Világzenei Nagyszínpada. Augusztus 11-16. között a kelet-európai világzene legjobbjaiból is egy nagy merítést nyújt ez a helyszín és természetesen nem maradhatnak el a hazai kiválóságok sem.
márc. 30
14:24
"Híd az iskola és a színház között" - iskolapályázat! (Spa Trend Online)
"Híd az iskola és a színház között" címmel pályázatot hirdet meg a Szabad Tér Színház, melyre általános- és középiskolások jelentkezését várják.
márc. 30
14:26
Ismét színen a Vérnász (Spa Trend Online)
Négy alkalommal április 1-jétől ismét láthatja a közönség az Operaházban Szokolay Sándor Vérnász című művét, a 20. század második felének egyik legjelentősebb magyar operáját.
márc. 30
14:30
Kilenc film versenyez a Titanicon (Metropol)
Huszonöt ország 61 alkotása szerepel a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet április 8. és 18. között tartanak a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kinóban, a Toldiban és az Örökmozgóban. A legtöbb nemzetközi nagyjátékfilmet felvonultató hazai seregszemle versenyprogramjában kilenc alkotás szerepel.
márc. 30
15:18
Szexuális célú nőkereskedelem - fiatal írónő kapta a rangos elismerést (Spa Trend Online)
Sofi Oksanen finn-észt írónő kapta az Északi Irodalmi Díjat, Észak-Európa legrangosabb ilyen jellegű kitüntetését.
márc. 30
15:20
Idén is sztárparádé a Szigeten (Spa Trend Online)
Mások mellett az Orquesta Buena Vista Social Club, az Oi-Va-Voi, a Los de Abajo, Shantel, a 08001, a Dirtmusic és a Rotfront is fellép az idei Sziget fesztiválon a világzenei nagyszínpadon augusztus 11. és 16. között - tájékoztatott Vető Viktória sajtófőnök.
márc. 30
15:36
A Titanic magyar utasai (Spa Trend Online)
Világpremieren látható majd a Lélektánc című film (képünkön), amely a Bozsik Yvette Társulat, a Tánceánia Együttes és a Gördülő Tánccsoport közreműködésével készült, rendezője a cannes-i Arany Pálma-díjas Iványi Marcell.
márc. 30
18:42
Hetvenöt éves a Satöbbi együttes (Metropol)
"Hetvenötödik" születésnapját koncerttel ünnepli bolondok napján az egyik legviccesebb magyar popzenekar, a Satöbbi; Pethő Zsoltot és társait természetesen ezúttal sem kell komolyan venni, a csütörtöki koncert a Gödör Klubban azért remélhetőleg mégsem április 1-jei tréfa.

Keresés