2010. március 16. kedd

márc. 16
6:18
Lovasi András: Kossuth-díj a tábortűzi gitárosnak (Infostart)
Egy jó dal olyan, mint egy csinos manöken: minden ruha jól áll rajta, vagyis sokféleképp lehet meghangszerelni - mondta az InfoRádiónak Lovasi András, Kossuth-díjas előadóművész. A Kispál és a Borz frontembere elmondta, a zenekar valószínűleg az idei évre tervezett koncerteket követően felfüggeszti működését.
márc. 16
6:36
Hetven éve halt meg Nils Holgersson szülőanyja (Spa Trend Online)
Hetven éve, 1940. március 16-án hunyt el Selma Lagerlöf Nobel-díjas svéd írónő, a Nils Holgersson-történet írója.
márc. 16
6:36
Mel Gibson utolsó rendezése lehet a készülő viking film (Metropol)
A vikingekről szóló történelmi eposzban a hírek szerint Leonardo DiCaprio alakítja a főszerepet.
márc. 16
6:38
Reményteljes hegedűszó a mélyből (Spa Trend Online)
Hegedűs a háztetőn kettős szereposztásban a Vígszínház színpadán.
márc. 16
6:54
Tanai Bella köszöntése (Spa Trend Online)
Tegnap ünnepelte 80. születésnapját Tanai Bella színésznő.
márc. 16
7:12
A technológia költészete (Spa Trend Online)
A magyar közszolgálati televíziózás egyik érdekessége, hogy a rohamléptekben fejlődő digitális technikát milyen nehézkesen ültette át a mindennapi műsorkészítés gyakorlatába.
márc. 16
8:06
Kocsis Zoltán: Semmi baj a magyar nemzettel (Infostart)
A magyar dalmű történetének aranybetűin fölül messzebbre világít Erkel Ferenc neve, és jobban meg kellene becsülnünk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész. Kiemelte: el kellett volna kezdődni egy Erkel-összkiadásnak, illetve annak a mozgalomnak, amely megpróbálja az országhatáron kívülre is vinni művészetét. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója…
márc. 16
8:24
Tanmese a vadakkal (Metropol)
A borító szerint ez a fantasy 9-99 éves korig mindenkinek ajánlott – de erre térjünk vissza később.
márc. 16
9:54
Burton Csodaországban (Spa Trend Online)
Francia állami kitüntetést kapott Tim Burton amerikai filmrendező és a francia közönség kedvence, Marion Cotillard Oscar-díjas színésznő. Utóbbinak némileg fájdalmas volt a ceremónia, mivel a miniszter véletlenül megszúrta a mellkasát a kitüntetéssel.
márc. 16
10:12
Távol a civilizációtól víz és áram nélkül (Metropol)
A Discovery Channel Kolónia címmel különleges „valóságshow-t” indít. John Cohn 50 éves elektromérnök is csatlakozott a csapathoz.
márc. 16
10:14
Palya Bea új lemeze (Metropol)
Palya Beának új lemeze jelent meg „Én leszek a játékszered” címmel.
márc. 16
10:48
Minden idők legnagyobb lemezszerződése - Michael Jacksonnal (Infostart)
Minden idők legnagyobb összegű lemezszerződését kötötte meg a Michael Jackson-hagyaték kezelőivel a Sony Music Entertainment: a 200 millió dollárt (mintegy 39 milliárd forintot) garantáló megállapodás keretében a következő hét évben tíz projektet hoznak tető alá.
márc. 16
13:12
Kanadai nagydíj Kenyeres Bálint rövidfilmjének (Metropol)
Kenyeres Bálint A repülés története című alkotása nyerte a kanadai Saguenay-ban rendezett nemzetközi rövidfilmfesztivál fődíját.
márc. 16
13:14
Iggy Popék a rockhírességek csarnokában (Metropol)
A svéd Abba együttes, a brit Genesis, valamint Jimmy Cliff, a reggae mestere is bekerült mások mellett idén a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába (Hall of Fame).
márc. 16
14:06
Katartikus színház dokumetumokból (Spa Trend Online)
Hétvégén ért véget Debrecenben a hazai kortárs drámákat kínáló DESZKA Fesztivál. Huszonnégy produkció, főként stúdiókban játszott előadások, néhány kifejezetten erős produkció jellemezte a programot.
márc. 16
15:54
A halál és a lányka (Metropol)
Peter Jackson filmjének köszönhetően került idén a figyelem középpontjába hazánkban is Alice Sebold regénye.
márc. 16
15:56
Pet Shop Boys a Balaton Soundon (Metropol)
Tricky, David Guetta, Paul Oakenfold, Hernan Cattaneo és John Digweed is fellép az idei Balaton Soundon július 8. és 11. között.
márc. 16
16:30
Dr. Koppány Tibor, a Széchenyi díjas műemlékmentő (Infostart)
Csaknem negyven esztendőt töltött várak, kastélyok, templomok megmentésével Dr. Koppány Tibor építészmérnök. Tudományos, történeti, építészet- és művészettörténeti kutatói tevékenységéért kapott Széchenyi-díja röviden annyit jelent számára, hogy nem dolgozott hiába.
márc. 16
16:30
Ötven év után búcsúturnén a Scorpions (Spa Trend Online)
Csaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját.
márc. 16
16:31
Búcsúturnéra indult a Scorpions (Metropol)
Csaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját.
márc. 16
18:00
Száz éve született Tatay Sándor (Spa Trend Online)
Emlékülést, rendhagyó irodalomórát, prózamondó versenyt és emléknapot rendeznek iskolájuk névadója születésének centenáriuma alkalmából a székesfehérvári Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola diákjai és pedagógusai.
márc. 16
19:12
Tátrai Tibor: Majdnem kirepültem a nadrágomból (Infostart)
Nem próbálom kitalálni a jövőt - mondta az InfoRádiónak Tátrai Tibor, aki kiemelkedő zenei és előadó-művészi tevékenységért vehetett át Liszt Ferenc-díjat március 15-én. A gitárművész arról is beszélt: azért sikerült rátalálnia egyéni stílusára, mert mindig a saját "hülyeségeit" erőltette.
márc. 16
20:24
Utoljára állhat a kamerák mögé a botrányhős sztár (Infostart)
Elképzelhető, hogy utoljára áll rendezőként a kamerák mögé Mel Gibson, aki az egyelőre csak Viking címen emlegetett filmjének előkészületein dolgozik.

Keresés