2010. március 28. vasárnap

márc. 28
7:51
A műveltségből együttműködés és béke fakadhat - interjú a Szépművészeti Múzeum főigazgatójával (Spa Trend Online)
A Szépművészeti Múzeum már nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket és elismerést is magáénak tudhat. Az eredményeket jól láthatóan Dr. Baán László főigazgató személye hozta meg. Ebből a sikerből nemcsak a múzeum, illetve az állam, hanem a közönség is profitálhat. Jelenleg is hatalmas sikerrel futó kiállításoknak ad otthont a múzeum, úgy mint a Degas-tól Picassóig vagy a Parmigianino - rajzok és…
márc. 28
10:51
Huszonöt éve halt meg a nagy újító (Spa Trend Online)
Huszonöt éve, 1985. március 28-án halt meg Marc Chagall orosz-francia festő, a múlt század nagy újítói közt az egyik legnépszerűbb, aki irányzatokhoz nem sorolható képein a jelenségek helyett azok emlékképét ábrázolta, álomszerű témáit gazdag színekkel és könnyed stílusban jelenítette meg.
márc. 28
11:09
Kiállítás Puskás Ferenc emlékére (Spa Trend Online)
Hommage á Puskás Öcsi címmel 58 műalkotást bemutató képzőművészeti kiállítás látható a focilegenda születésnapjától, csütörtöktől a Home Galéria szervezésében Budapesten, a Boscolo New York Palace szállodában egy hónapon át.
márc. 28
12:12
Puskás Ferenc emlékére nyílik képzőművészeti kiállítás (Infostart)
Hommage á Puskás Öcsi címmel 58 műalkotást bemutató képzőművészeti kiállítás látható a focilegenda születésnapjától a Home Galéria szervezésében Budapesten, a Boscolo New York Palace szállodában egy hónapon át.
márc. 28
13:24
Szőke Diána nyerte a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt (Infostart)
Nyolc országból érkezett 27 fiatal tehetség közül Szokolayné Szőke Diána nyerte a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt. A fiatal művész tavaly végzett a Zeneakadémián és 3 éve szerezte meg tanári diplomáját Budapesten.
márc. 28
16:51
Demarkációs vonalak a teátrumok között (Spa Trend Online)
Ma van a Színházi Világnap. Sok helyen méltó módon, előadásokkal, erre az alkalommal szervezett programokkal ünnepelnek. Miközben a kultúra embereinek riadtan kell észrevenniük, hogy a színházi szakmában is olyan demarkációs vonalak kezdenek kiépülni, mint a politikában.

Keresés