2010. március 2. kedd

márc. 2
3:39
Pataky Attila őszinte vallomása: "Én is emberből vagyok, meg-meg térdelek" (Zene.hu)
Az Edda frontembere mindig megpróbálja meglátni a szépet mindenben. [Dátum: 2010.03.02. 03:20]
márc. 2
3:57
Oláh Ibolya bevállalta! "El merem mondani" (Zene.hu)
Boltokba került "El merem mondani" címmel Oláh Ibolya 3. lemeze, mely - mint azt címe is mutatja - eddigi legőszintébb, legkitárulkozóbb albuma, hiszen eddigi életéről, érzéseiről, és az elmúlt évek történéseiről szólnak dalai, melyeket Valla Attilával, Orbán Tamással és Szűcs Norberttel közösen készítettek. [Dátum: 2010.03.02. 03:40]
márc. 2
6:39
A testek vonzásában (Népszava)
A Don Giovanni a harmadik Mozart-opera, melyet Fischer Iván zeneigazgató és a Budapesti Fesztiválzenekar színre vitt.
márc. 2
6:57
Oscar-díj: belebukhat a negatív kampányba A bombák földjén (Népszava)
Bár a szakértők szerint a legtöbb Oscar-szavazat már beérkezett az Amerikai Filmakadémia tagjaitól, a díj egyik nagy esélyese, A bombák földjén egy "ostoba" húzás miatt bukhat el, mivel egyik producere negatív kampánnyal akarta előtérbe tolni a filmet.
márc. 2
6:59
Csík Zenekar a Müpában (Népszava)
A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben szerda este a Csík Zenekar ad koncertet.
márc. 2
7:01
Izgalmas filmes rakománnyal közeledik a Titanic (Népszava)
Az év eleji filmfesztivál-dömping április 8. és 18. között a Titanic gazdag rakományát hozza el Budapestre: a vígjátéktól a krimiig, a társadalmi drámától a felnőtteknek szóló animációs filmig a változatos műfajú filmeket mutatnak be a világ minden tájáról, Chilétől Kínán át Svédországig.
márc. 2
7:21
„Jelenem nincs, jövőm Isten és Aczél kezében” (HVG)
A hatvanas évek elején Vas István költő azt mondta fiatal pályatársainak: „Aztán tudjátok, ugye, hogy ez a marha Béla az egyetlen zseni köztetek?” Abody Béla tragikus élete Vajda Miklós tanúsága szerint.
márc. 2
7:21
Múzeumi negyedet tervez a Fidesz (ma.hu)
Tizenöt éves távlatban Európa Házat, Néprajzi Múzeumot, modern magyar művészeti múzeumot építtetne Tarlós István, a Fidesz leendő főpolgármester-jelöltje a fővárosi Nyugati pályaudvar és környékére.
márc. 2
8:15
Osztályt ismételtetne a Fidesz (orientpress)
Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat - tudta meg a Magyar Nemzet.
márc. 2
10:03
Bemutatkozik a Bin-Jip: új zenekarral lép színpadra Harcsa Veronika (ma.hu)
Először ad koncertet a Bin-Jip: az underground elektronikus zenét játszó formáció, amelynek énekesnője Harcsa Veronika, pénteken mutatja be az A38-on első, még megjelenésre váró albumát.
márc. 2
10:03
Mit ne csinálj, ha ez esküvő napján eltűnik a gyűrű (Napvilág)
Sas Tamás legújabb filmje a Szinglik éjszakája akció-vígjátéknak vagy romantikus filmnek van titulálva, de sem átérezhető érzelmek, sem értékelhető poénok, sem mérhető mennyiségű feszültség vagy kaland nincsen benne, ellenben megszámolhatatlan mennyiségű sablon és reklám, az igen.
márc. 2
10:30
57880 km, Palolem (tinylittlebigthing)
Úgy látszik, hogy errefelé elvárják a borravalót, aminek nem vagyunk túl nagy hívei. Már csak abból gondoljuk, hogy a reggelink meglehetősen szar volt, azon a helyen, ahol már többször is ettünk. A ránk szakadt tengersok időt megpróbáltuk értelmesen eltölteni, mert a homokon fetrengés nem a mi műfajunk. Mikor tengerpartra készülünk, mindig úgy gondoljuk, hogy simán elleszünk egy törölközővel a…
márc. 2
10:33
Muzsika és borok: a jótékonyság jegyében (Zene.hu)
A Győri Filharmonikus Zenekar hét nagy civil szervezettel karöltve jótékonysági gálaeset és borárverést rendez a Richter Teremben március 4-én. A szervezők ígérik: kellemes estében lesz része annak, aki megváltja jegyeket, amellyel gyermekeken segít. [Dátum: 2010.03.02. 10:20]
márc. 2
10:39
A Mappában lép fel Poniklo (orientpress)
Az Amber Smith zenekarnak szerzett dalszövegek után saját lemezt adott ki Poniklo Imre: új számait szombaton, a Mappában is meghallgathatja a közönség -a Képzelt Város koncertjével együtt.
márc. 2
10:39
A világban zseni, otthonában mégis letartóztatták Dzsafar Panahi filmrendezőt és családját (ma.hu)
Teheráni otthonában családjával és mintegy 15 vendégével együtt letartóztatták Dzsafar (Jafar) Panahi világhírű iráni filmrendezőt - közölte a fia kedden egy ellenzéki weblapon.
márc. 2
10:51
Bemutatkozik a Bin-Jip: új zenekarral lép színpadra Harcsa Veronika (Népszava)
Először ad koncertet a Bin-Jip: az underground elektronikus zenét játszó formáció, amelynek énekesnője Harcsa Veronika, pénteken mutatja be az A38-on első, még megjelenésre váró albumát.
márc. 2
10:57
Fia szerint otthonából hurcolták el a filmrendezőt (HVG)
Teheráni otthonában családjával és mintegy 15 vendégével együtt letartóztatták Dzsafar Panahi világhírű iráni filmrendezőt - közölte a fia egy ellenzéki weblapon.
márc. 2
11:06
Doktor House rockzenésznek áll (Napvilág)
Hugh Laurie-ról már eddig is tudható volt, hogy szeret zenélni. Elég, ha csak a Doktor House epizódjaira gondolunk, amelyekben jó párszor gitárt kap a kezébe, vagy éppen a zongorához ül. Azonban a komikusi vénával megáldott színész emellett dobolni, szájharmonikázni és szaxofonozni is tud. Meat Loaf áprilisban megjelenő lemezén viszont marad a billentyűs hangszer mellett.
márc. 2
11:33
Ha ő egyszer kinyitotta a száját: 125 éve született Salamon Béla (ma.hu)
Százhuszonöt éve, 1885. március 4-én született Beregrákoson Salamon Béla, a magyar kabarészínpad egyik legnagyobb egyénisége, akinek nevéhez olyan szállóigék fűződnek, mint a Ha én egyszer kinyitom a számat... és a Lepsénynél még megvolt.
márc. 2
11:45
Báthory-maraton az Egri Tavaszi Fesztiválon (Népszava)
Három egymást követő estén játssza a Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem életét és korát bemutató trilógiát az egri Gárdonyi Géza Színház márciusban; a Báthory-maraton keretében a három különálló darab végül eggyé integrálódik - mondta el Csizmadia Tibor, a teátrum igazgató-főrendezője.
márc. 2
12:21
Női szemmel (Népszava)
Némi késéssel, de elindult a közszolgálati televízióban a Női szemmel című heti magazinműsor.
márc. 2
12:27
140 éves a Budavári Sikló (orientpress)
Kedden ünnepli indulásának 140. évfordulóját a Budavári Sikló. A világ második siklóját Széchenyi István kisebbik fia, gróf Széchenyi Ödön jóvoltából építették. Budapest egyik leglátványosabb közlekedési eszközét 16 hónapig tartó építkezés után, 1870. március 2-án avatták fel. A Siklónak fontos szerepe volt abban, hogy egyszerűbb legyen a közlekedés a város és a Budai Vár között. Ma már…
márc. 2
12:39
Chopin a Wall Street-i tőzsdecápáknak (Népszava)
Bár első pillantásra nem tűnhet magától értetődő választásnak, hogy Chopin születésének 200. évfordulójáról a Wall Streeten emlékezzenek meg, a "tőzsdecápák" egy héten át most mégis a lengyel komponista zenéjével találkozhatnak a világ egyik legjelentősebb pénzpiaci központjának tartott utca épületeiben.
márc. 2
13:12
Nindzsák, laptop és infuziós állvány - hogy kerül ez egy operába? (Napvilág)
A Magyar Állami Operaház és a Vígszínház első közös produkciójaként valósult meg A varázsfuvola előadása. Mozart operája a legkisebbektől az idősebbekig bárkit könnyedén elvarázsol. A klasszikus most modern díszletek kötött, és egy abszolút kakukktojásnak számító, eddig prózai szerepeiről ismert színész közreműködésével kerül a közönség elé.
márc. 2
13:15
Steve Hackettel (Genesis) turnézik a 15 éves Djabe (Zene.hu)
A Djabe zenekar idén ünnepli 15 éves születésnapját. Ebből az alkalomból országos jubileumi turnéra indulnak. A koncertek vendége lesz Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa. [Dátum: 2010.03.02. 13:02]
márc. 2
14:09
Kertész Imre legszemélyesebb dolgait ismerhetjük meg (Népszava)
Kötet jelent meg Kertész Imre Nobel-díjas író és a svájci irodalmár, Eva Haldimann két és fél évtizedes levelezéséből. A Magvető Kiadó által gondozott könyv hétfői bemutatóján a tervek szerint az író is részt vesz és felolvas készülő regényéből.
márc. 2
14:09
Íme a második esélyes! Bemutatkozik Feke Pál rajongói oldala (Zene.hu)
Több hónapos verseny indul, hogy az olvasók szavazatai alapján 2010 első felére kiderüljön: hazánk zeneszeretői szerint melyik minden idők legjobb magyar rajongói oldala. [Dátum: 2010.03.02. 14:02]
márc. 2
14:09
A Magyar Jazz Ünnepe kilenc városban (Kikötő Online)
A Magyar Jazz Szövetség 2010. március 5-e és április 5-e között újra megrendezi a Magyar Jazz Ünnepe elnevezésű országos rendezvényét, mely ezúttal kilenc városban tölti el örömmel a műfaj rajongóit.
márc. 2
14:11
Hátizsákkal a Gödörben: a Belga és a Korai Öröm is lemezt mutat be (Zene.hu)
A tizedik Backpackers’, az immáron hagyományosnak tekinthető tavaszi zeneáradat március közepén lesz a Gödör Klubban. A budapesti ifjúsági szálláshelyek igazolt szállóvendégei idén is 5 Ft-os, jelképes árú jeggyel látogathatják a koncerteket. A fesztivál felvonultatja hazánk legismertebb, közkedvelt zenekarait, ráadásul a Korai Öröm és a Belga is itt tartja lemezbemutató koncertjét. [Dátum:…
márc. 2
14:11
Éli könyve - filmkritika (Kikötő Online)
Hollywood annyira felkészítette már az embereket az apokalipszis utáni világra, hogy ha egyszer valóban eljön a világvége, mindenki kívülről fújja majd a forgatókönyvet: emberevés, éhínség, motoros bandák, és persze egy megmentő. Az Éli könyvében ez utóbbit Denzel Washington játssza, és ezzel a film pozitív tulajdonságainak felsorolását be is fejeztük. A
márc. 2
14:13
A katona lelke (Kikötő Online)
Hatalmas díszletmonstrum a Vígszínház színpadán. Az amfiteátrum-szerű építmény egyik oldalán nyitott, ahol bepillanthatunk a katonák életébe (díszlet: Árvai György). Eleinte csak az edzéseket és a tisztelgéseket ismerjük meg, majd később, amikor a díszlet belseje Othello és Desdemona hálószobájává alakul, e világ kérges felszíne mögé is bepillanthatunk.
márc. 2
14:33
Bombera Krisztina visszatér a képernyőre (orientpress)
A Panoráma, valamint a Híradók egyik műsorvezetőjeként tér vissza a képernyőre Bombera Krisztina. Az újságíró több mint két évig tudósította az MTV nézőit New Yorkból.
márc. 2
14:45
Latin sztárok elkészítették a We Are the World spanyol változatát - videóval (Zene.hu)
A "Somos el mundo"-ból származó bevételeket a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére fordítják. [Dátum: 2010.03.02. 22:19]
márc. 2
15:18
Nagyszabású Picasso kiállítás nyílt Oroszországban (Napvilág)
Az elmúlt fél évszázad leggrandiózusabb és legátfogóbb Picasso-kiállítása nyílt meg Moszkvában, a Puskin Múzeumban. A tárlat a huszadik századi festőzseni, Pablo Picasso mindegy 240 alkotását sorakoztatja fel, köztük azon műveket is, amik orosz származású felesége, Olga Koklova hatására születtek.
márc. 2
15:21
Három napig tartó jazzünnep a fővárosban (Zene.hu)
A Magyar Jazz Szövetség idén is megrendezi az év legpezsdítőbb jazz zenei eseményét. Az országosan zajló programsorozat központja március 25-27. között Budapest. [Dátum: 2010.03.02. 15:04]
márc. 2
15:23
Massive Attack és Billy Idol a 2010-es VOLT-on (Zene.hu)
Billy Idol, az ikonikus rock and roll világsztár és a trip-hop stílusteremtő Massive Attack már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon. Akárcsak Andy C, a Parov Stelar Band és DJ Yoda. Négy hónappal a kapunyitás előtt a hazai nagyágyúk közül is publikus már néhány név: többek között Ákos és a Quimby is a nagyszínpadon ad koncertet Sopronban. És ez még csak a kezdet... A szervezők hamarosan…
márc. 2
15:39
"Kinyílik egy másik világ" (szinhaz.hu)
Hagyományunkhoz híven, idén is megfaggattuk a POSZT válogatóját - jelen esetben Fáy Miklós zenekritikust - aki 120 előadást szemlézett. Azt, hogy milyen szempontok alapján választott, járt-e lemondással a munkája és hogy mit tart a versenyprogram gyenge pontjának megtudhatják a szinhaz.hu írott és mozgóképes interjújából.
márc. 2
15:45
Bemutatják, hogyan működött a „náci terrorgépezet” (HVG)
Öt évvel azután, hogy Berlin központjában felavatták a Holokauszt-emlékművet, a német főváros egy olyan új múzeum felavatására készül, amely a náci terrorgépezetet fogja bemutatni.
márc. 2
16:03
VOLT fesztivál: megvannak az első fellépők (HVG)
Billy Idol, az ikonikus rock and roll-legenda és a trip-hop stílusteremtő Massive Attack már biztos fellép az idei VOLT Fesztiválon, melyet június 30. és július 3. között rendeznek Sopronban.
márc. 2
16:15
Lesz VOLT (Népszava)
A külföldi sztárok közül Billy Idol és a Massive Attack, a magyar könnyűzene élvonalából Ákos és a Quimby is már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon, amelyet június 30. és július 3. között rendeznek meg Sopronban.
márc. 2
16:15
Egyszerű és nagyszerű a Beatrice 30 éves jubileumi koncertről készült DVD (Zene.hu)
A jubileumi DVD kapcsán ki-ki eldöntheti, hogy változott-e a Beatrice szellemisége harminc év múltán. Hogy az akkor írott dalok vajon érvényesek-e mai, szabadsággal átitatott világunkban? Vajon ugyanaz a tűz lobog ma is Nagy Feróban és társaiban? [Dátum: 2010.03.02. 16:02]
márc. 2
16:21
Don Giovanni ma: „mindenütt melleket és combokat lát” (HVG)
Mozart Don Giovannijában majdnem három évtizeddel ezelőtt már „érdekelve volt” Fischer Iván. Az Erkel Színházban 1982 őszén Jurij Ljubimov rendezte az előadást, és a fiatal karmester vezényelte a produkciót – nem saját, éppen szerveződő zenekarát, hanem a dalszínházét. Akkor több szenzációval szolgált az előadás. Most, a Művészetek Palotájában Fischer Iván nem csupán a karmesteri pálcát fogta.
márc. 2
17:33
Húsvéti kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban (orientpress)
Magyar Mezőgazdasági Múzeum az előző évek hagyományait folytatva 2010-ben is különleges húsvéti kiállítással és tavaszköszöntő játékkal várja látogatóit március 13-tól április 11-ig.
márc. 2
18:03
Dustin Hoffman tévésorozatban (Népszava)
Dustin Hoffman szerepet vállalt egy, a lóversenyek és a szerencsejáték világában játszódó HBO-sorozatban.
márc. 2
18:27
'Barangolások Norvégiában': Peer Gynt Békéscsabán (orientpress)
A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája a 'Barangolások Norvégiában' rendezvénysorozat keretén belül bemutatja Henrik Ibsen Peer Gynt című drámáját.
márc. 2
19:03
Idén is lesz Volt, jön Billy Idol és a Massive Attack (Inforádió)
A külföldi sztárok közül Billy Idol és a Massive Attack, a magyar könnyűzene élvonalából Ákos és a Quimby is már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon, amelyet június 30-a és július 3-a között rendeznek meg.
márc. 2
20:12
Chrome RT album a mellékletként (hangzorro.hu)
Március 4-én a Rockinform magazin CD- mellékleteként jelenik meg a Chrome RT zenekar, A világnak szívében címu albuma.

Keresés