2010. március 11. csütörtök

márc. 11
6:21
A halál és A végső kocsma (Spa Trend Online)
Hatvan magánlevél közérdekű információkkal. A Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatták be Kertész Imre Haldimann-levelek című kötetét, amely arról a negyedszázados levelezésről szól, amit az író és a Svájcban élő Eva Haldimann között zajlott. Az esten Kertész Imre felolvasott készülő, A végső kocsma című regényéből.
márc. 11
6:23
Mocskos izgalmak felejtésre (Spa Trend Online)
Ne dőljünk be a cím hasonlóságának, Werner Herzog nem remake-t forgatott, hanem a saját mocskos zsaruját tette fel a vászonra.
márc. 11
6:39
Ghymes - Szerelmes szabadság (Spa Trend Online)
Szerelmes szabadság címmel indul országos koncert körútra a Ghymes Együttes.
márc. 11
7:15
„Nem szabad veszni hagyni a hagyományokat” (Metropol)
Minden magyarnak fontos, hogy emlékezzen a forra­dalomra és a mára kivívott szabadságot is értékelje.
márc. 11
7:33
Új lemezt készít Elton John (Metropol)
Az énekes lemezén vendégénekesként Neil Young, Marc Ribot, Jim Keltner és Booker T. Jones is hallható lesz.
márc. 11
7:35
Itthon is jön a hős alakulat (Metropol)
Március 15-én mutatkozik be az HBO sorozata, a The Pacific. A film producere Tom Hanks és Steven Spielberg.
márc. 11
7:51
Nagyoknak is száll a sárkány (Metropol)
Elektromos sárkányok, ezernyi kis vörös denevérré „málló” hatalmas szörny, lebegő szigetek és káposztaföldek, valamint egy rettegett világfaló.
márc. 11
8:45
Hegedűs a háztetőn a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A másságról és az elfogadásról szól a Vígszínház Hegedűs a háztetőn-előadása, melyet kettős szereposztásban mutat be a teátrum pénteken, illetve szombaton - mondta el az MTI-nek Eszenyi Enikő
márc. 11
10:48
Hegedűs és Reviczky a háztetőn - képekkel (Infostart)
Kettős szereposztásban mutatja be a Vígszínház A "Hegedűs a háztetőn" című darabot. Hegedűs D. Géza pénteken, Reviczky Gábor szombaton mutatkozik be a főszerepben. Az immár klasszikus musicalt a színház igazgatója, Eszenyi Enikő rendezte.
márc. 11
12:57
Életnagyságú szobrok New York-i háztetőkön (Metropol)
Meztelen alakok tűntek fel háztetőkön és épületek peremén New Yorkban, de nem egy hirtelen támadt öngyilkossági hullám, hanem egy új kortárs művészeti installáció részeként.
márc. 11
14:09
Mintha egy hatalmas tóban mártóztunk volna meg (Spa Trend Online)
Különleges albumot jelentetett meg Palya Bea nemrégiben: régi, a hetvenes-nyolcvanas évekhez köthető slágereket énekel, természetesen a saját stílusában.
márc. 11
14:11
A 3D-nek köszönheti rekordbevételét Hollywood (Spa Trend Online)
Rekordra tornászta fel a három dimenziós filmek iránti érdeklődés a világ mozijainak tavalyi bevételét. Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) jelentése szerint az előző évihez képest nyolc százalékkal több, összesen 29,9 milliárd dollár (5851 milliárd forint) folyt be a globális mozikasszába.
márc. 11
14:13
Akcióhős lesz Leonardo da Vinci (Spa Trend Online)
A Warner stúdió akciókalandhőst farag Leonardóból - nem DiCaprióból, hanem da Vinciből, a reneszánsz mesterből.
márc. 11
14:27
Harmincmilliárdos magángyűjtemény kerül kalapács alá (Spa Trend Online)
A valaha árverésre bocsátott magángyűjtemények egyik legértékesebbje kerül kalapács alá májusban New Yorkban. A 150 millió dollárra (30 milliárd forintra) tartott művészeti kollekció a néhai filantróp műpártolók, Frances és Sidney Brody hagyatéka.
márc. 11
14:29
Othello Gyulaházán - Színházi bemutató Zalaegerszegen (Spa Trend Online)
Az Othello Gyulaházán című színművet mutatja be Telihay Péter rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.
márc. 11
15:39
StarGarden a Puskás stadionban (Spa Trend Online)
A Deep Purple, az újra Eric Burdonnel kiegészült Animals, a Blood, Sweat and Tears, a Kool and the Gang, a hazai előadók közül az Omega, a Korál és Ákos is fellép azon az új fesztiválon, amelyet StarGarden néven június 4-én és 5-én rendeznek a fővárosi Puskás Ferenc Stadion kertjében.
márc. 11
16:16
Guy Ritchie filmre viszi Artúr király legendáját (Metropol)
Sherlock Holmes után újabb klasszikus figurához nyúl Guy Ritchie: arra készül, hogy filmre vigye Artúr király és a kerekasztal lovagjainak legendáját.
márc. 11
16:33
Pert nyert kiadójával szemben a Pink Floyd (Metropol)
Megnyerte az online eladásokra vonatkozó szerzői jogdíjak miatt a lemezkiadójával szemben indított pert csütörtökön a Pink Floyd együttes.
márc. 11
18:57
Elhunyt Mario Vargas Llosa Júliája (Metropol)
Elhunyt Julia Urquidi, Mario Vargas Llosa világhírű perui író Júlia néni és a tollnok című művének főszereplője, a szerző első felesége.
márc. 11
21:03
Bűnügyi operett (Metropol)
Újabb Lévay–Kunze musicalt mutat be a Budapesti Operettszínház: a Daphne du Maurier regényéből musicalként Rebecca címen újjáéledő történet a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös produkcióban március 18-án mutatkozik be a Nagymező utcában.

Keresés