2010. március 7. vasárnap

márc. 7
1:33
Bemutatták az új párizsi koncertpalota terveit (Spa Trend Online)
A Művészetek Palotája szakmai napjainak vendége, Laurent Bayle szombaton délelőtt bemutatta az épülő új párizsi koncertpalota terveit. Jean Nouvel Pritzker-díjas építész monumentális alkotása a francia fővárost elkerülő körgyűrű mellett, La Villette-ben nyílik meg 2013 őszén.
márc. 7
9:21
Sandra Bullock aratott az Arany Málna-gálán (Metropol)
Több Arany Málnával is gazdagodott Sandra Bullock amerikai filmszínésznő a vasárnapra virradóra Los Angelesben megrendezett díjkiosztó gálán.
márc. 7
9:39
"Nem kell méltatlanságra, méltatlansággal válaszolni" (Spa Trend Online)
Horváth Ádámot, az Életképek című sorozat rendezőjét, forgatókönyvíróját csak egy e-mailben tájékoztatták arról, hogy nem folytatódik a teleregény. A Kossuth-díjas rendező szerint a jelenlegi médiatörvénnyel és támogatással tönkremegy a Magyar Televízió. De az a véleménye hogy, újjá lehetne építeni a közszolgálatiságot.
márc. 7
10:45
Zsidó származású festők kiállítása a Holokauszt Emlékközpontban (Infostart)
Budapesten a két világháború között zsidó származásuk miatt külföldre menekült festőművészek munkásságát bemutató kiállítást rendeznek Késői hazatérés címmel a Holokauszt Emlékközpontban április 16-tól nyár végéig.
márc. 7
12:21
Bigelow filmtörténelmet írhat (Spa Trend Online)
Az amerikai szaksajtó egyöntetű várakozása szerint Katherine Bigelow, a kis költségvetésű iraki háborús dráma, A bombák földjén rendezője filmtörténelmet ír a vasárnap esti, 82. Oscar-gálán: személyében első ízben nyeri el nő a legjobb rendezőnek járó aranyszobrocskát.
márc. 7
13:33
Száz éve született a polihisztor, Lénárd Sándor (Spa Trend Online)
Száz éve, 1910. március 9-én született Lénárd Sándor orvos, író, költő, műfordító, polihisztor, a Micimackó latinra fordítója.
márc. 7
16:15
Több milliót hozott az Alice Csodaországban (Metropol)
Az amerikai közönség igen nagy lelkesedéssel fogadta Tim Burton Alice Csodaországban-adaptációját: a bemutató napján már 41 millió dolláros jegybevételt könyvelhetett el a produkció.
márc. 7
17:57
Nem akarja Izraelt képviselni az Oscar-jelölt film társrendezője (Infostart)
Az Oscar-díjak átadásának napján jelentette be Szkandar Kopti, az Adzsami című, a legjobb külföldi filmnek járó címre jelölt film arab-izraeli társrendezője, hogy nem kívánja Izraelt képviselni a díjátadón.
márc. 7
19:15
Izrael "nem képvisel engem" (Spa Trend Online)
Az Oscar-díjak átadásának napján jelentette be Szkandar Kopti, az Adzsami című, a legjobb külföldi filmnek járó címre jelölt film arab-izraeli társrendezője, hogy nem kívánja Izraelt képviselni a díjátadón.
márc. 7
21:15
A magyarok akarnak a legkevésbé elszakadni a valóságtól a mozikban (Infostart)
A magyarok akarnak a legkevésbé elszakadni a valóságtól, amikor moziba mennek - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet 23 országban, 24 ezer felnőtt körében végeztek.

Keresés