2010. március 7. vasárnap

márc. 7
0:03
Fellázadtak a rabok a „rák városában” (168 Óra Online)
Februárban több száz ember gyűlt össze Yongxing városának városháza előtt, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a Veolia által üzemeltetett szemétégető ellen, tudósít a Le Monde. A városházán folyt a tárgyalás a hivatalnokok és néhány, a várost képviselő lakos között, miközben a tömeg orvosi maszkokban a rendőrsorfallal szemben állt. A tüntetők a Likengtől néhány száz méterre elhelyezkedő gyár…
márc. 7
6:21
Dübörög a balkáni filmipar (Kitekintő)
Az utóbbi évek kimagasló balkáni filmtermése a régió filmfesztiváljait is magával húzza, a Sofia International Film Festival ma már Délkelet-Európa egyik legrangosabb ilyen jellegű eseményének számít.
márc. 7
7:51
Székelyföld kivívta a turisztikai autonómiát (Kitekintő)
A román standtól függetlenül népszerűsítik a székely cégek régiójukat Budapesten.
márc. 7
7:53
Gasparovic: a Benes-dekrétumok ügyét lezártuk (Kitekintő)
Ivan Gašparovič szlovák köztársasági elnök irodája reagált Heinz Fischer osztrák államfőnek a Beneš-dekrétumokkal kapcsoplatos kijelentéseire.
márc. 7
8:27
"Elfogadhatatlan, hogy a balkonon kell koszorúznunk" (168 Óra Online)
Révkomárom önkormányzatát bírálta Ján Slota a szobor-ügyek miatt
márc. 7
8:45
Csak Ratzinger vezetése előtt voltak visszaélések (Kripto Akadémia)
A Vatikán szombaton közölte, hogy a világhírű regensburgi templomi fiúkórus tagjainak terhére még az előtt követtek el két szexuális visszaélést, hogy Georg Ratzinger, a jelenlegi pápa bátyja átvette a társulat vezetését.
márc. 7
8:57
Elfogadták a Magyar Koalíció Pártja választási jelöltlistáját (Infostart)
Szlovákiában elfogadta a Magyar Koalíció Pártja választási jelöltlistáját a párt országos tanácsa. A 150 tagú listát Csáky Pál, az MKP elnöke vezeti.
márc. 7
8:59
Az áprilisi határidőig már aligha jöhet létre az Európai Unió külügyi szolgálata (Infostart)
A Lisszaboni Szerződésben előírt áprilisi határidőig már aligha jöhet létre az Európai Unió külügyi szolgálata - mondta a közösség kül- és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagországok minisztereinek Córdobában tartott informális találkozóján. Catherine Ashton emlékeztetett arra: az elképzeléseket még az Európai Bizottságnak és parlamentnek is jóvá kell hagynia.
márc. 7
9:01
Németországban mintegy félszáz balesetet okozott a téliesre fordult időjárás (Infostart)
Németország és Svájc egyes részein több száz balesetet okozott a hirtelen visszatért téli időjárás. Németországban összesen mintegy 500 baleset történt a havazás miatt; a helyzet Észak-Rajna-Vesztfáliában volt a legsúlyosabb, ahol egy ember meghalt és 45-en sérültek meg az utakon.
márc. 7
9:03
Nem kér bocsánatot a köztársasági elnök (Kitekintő)
Február végén néhány órás látogatáson járt Nicolas Sarkozy francia elnök Ruandában, először az 1994-ben történt véres népirtás óta.
márc. 7
9:03
Izlandon elutasították az Icesave-törvényt (Infostart)
Izlandon a választók elsöprő többsége elutasította a tegnapi népszavazáson a brit és holland befektetőket részlegesen kártalanító Icesave-törvényt. A voksok 32 százalékának összesítése alapján a nem szavazatok aránya 93,1, az igeneké mindössze 1,6 százalékos volt. A részvételi arány egy órával az urnazárás előtt 54,5 százalékon állt, a végleges adatot később teszik közzé.
márc. 7
9:05
George Mitchell a Közel-Keleten (Infostart)
Megkezdte Tel-Avivban az izraeli-palesztin béketárgyalások felújítását célzó megbeszéléseit az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja. George Mitchell először Ehud Barak izraeli védelmi miniszterrel találkozott, de a megbeszélésről a felek nem nyilatkoztak. A különmegbízott a tervek szerint ma Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel, holnap pedig Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozik.
márc. 7
9:07
Rablók támadtak a pókertorna helyszínére (Infostart)
Németországban álarcos fegyveresek megtámadták azt a berlini luxusszállodát, ahol a legnagyobb német pókertornát rendezték. A rendőrség közölte: a támadás után kitört pánikban hét ember könnyebben megsérült.
márc. 7
9:09
Irán nagy pontosságú és hatótávolságú robotrepülőgép sorozatgyártását kezdte meg (Infostart)
Irán nagy pontosságú és hatótávolságú robotrepülőgép sorozatgyártását kezdte meg. Ahmad Vahidi iráni védelmi miniszter azt mondta: az új robotrepülőgépek, amelyek rejtve maradnak a radarok előtt, akár 100 tonna tömegű célt is képesek szétrombolni.
márc. 7
9:11
Feladta magát egy ETA-aktivista Franciaországban (Infostart)
Lapértesülések szerint feladta magát a Baszk Haza és Szabadság szakadár szervezet egyik feltételezett tagja a délnyugat-franciaországi Biarritz repülőterén a hatóságoknak.
márc. 7
9:13
Választásokat tartanak ma Irakban (Infostart)
Irakban ma tartják a parlamenti választásokat, amelyektől azt várják, hogy lezárul a közösségek közötti viszályok korszaka. A mintegy 19 millió választásra jogosult iraki állampolgár 325 képviselőt választ meg az al-Kaida fenyegetései ellenére viszonylag nyugodtan lezajlott kampány után.
márc. 7
9:15
Háromnapos gyász kezdődik ma Chilében (Infostart)
Chilében háromnapos nemzeti gyász kezdődik az egy héttel ezelőtti földrengés és szökőár áldozatainak emlékére. A február 27-ei, pusztító erejű, a Richter-skála szerint 8,8-es földrengésben 802 ember vesztette életét, közülük eddig mintegy 300-at azonosítottak.
márc. 7
9:18
Fegyveres támadás egy német pókertornán (Metropol)
Legalább négy álarcos fegyveres megtámadta azt a berlini luxusszállodát, ahol a legnagyobb német pókertornát rendezték meg, és a személyzetet a jutalomnak szánt pénz egy részének átadására kényszerítette.
márc. 7
9:21
Megosztja Európát a görög megítélés (Kripto Akadémia)
Az athéni parlament elnöke a görög pénzügyi válság kirobbanása óta Németországban eluralkodó görögellenes hangulatra panaszkodott egy német magazinban.
márc. 7
9:36
Irán robotrepülőgépeket kezd gyártani (Metropol)
Az iráni védelmi miniszter bejelentette vasárnap, hogy az ország elkezdte olyan nagy pontosságú és hatótávolságú robotrepülőgépek sorozatgyártását, amelyeket a radarok sem fedeznek fel.
márc. 7
9:38
Irak - bezárták a szavazóhelyiségeket (Metropol)
Közép-európai idő szerint délután bezárták a szavazóhelyiségeket az iraki parlamenti választásokon. Az urnanyitás óta elkövetett támadások halálos áldozatainak száma 38-ra nőtt, a sebesültek száma több mint száz a hatóságok szerint.
márc. 7
9:39
Újabb benzinkutat raboltak ki (Kitekintő)
Ismeretlen tettes kirabolta a Bazin (Pezinok) Glejkovka városrészében lévő benzinkutat Szlovákiában
márc. 7
9:41
Mindent bevallott a világhírű színésznő! (Kitekintő)
Megan Fox, a szexi amerikai színésznő nemrég őszintén beszélt a szexualitásról. A bevallottan biszexuális sztár a Bazaar magazinnak adott interjújában elárulta, hogy csupán két férfi volt az életében. Egyik közülük jelenlegi párja, Brian Austin Green, a Beverly Hills 90210 című sorozat egykori sztárja.
márc. 7
9:57
Újrázik a miniszterelnök? (Kitekintő)
Bár Maliki minden irakit megszólító stratégiája a 2009-es tartományi választásokon komoly sikert hozott, továbbra is nyitott a kérdés, vajon nemzeti szinten tudja-e hozni ugyanezt az eredményt.
márc. 7
9:57
Boris Becker részt vett a megtámadott tornán (Kripto Akadémia)
Legalább négy álarcos fegyveres megtámadta azt a berlini luxusszállodát, ahol a legnagyobb német pókertornát rendezték meg, és a személyzetet a jutalomnak szánt pénz egy részének átadására kényszerítette.
márc. 7
10:15
Csődbe ment az aranybánya (Kitekintő)
A Kárpátalja Megyei Gazdasági Bíróság hivatalosan is kihirdette a Zakarpatpolimetalli Kft. csődjét.
márc. 7
10:30
Az államfő nyerte a togói elnökválasztást (Metropol)
A hivatalban lévő államfő nyerte meg a csütörtöki elnökválasztást a nyugat-afrikai Togóban a szombat este bejelentett hivatalos adatok szerint.
márc. 7
10:45
Magyar iroda nyílt Csunkingben (Infostart)
Új magyar külképviseleti iroda nyílt a kínai Csunkingben a magyar-kínai külkereskedelem élénkítse érdekében - közölte az ITD Hungary. A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség szerint a magyar vállalatoknak az egyedi fejlesztésű termékek, a speciális szaktudás, a technológia-transzfer területén vannak lehetőségeik.
márc. 7
10:51
Nyelvtörvény: az ET szerint problematikus a 20 százalékos küszöb (Kitekintő)
Problematikusnak tartja a kisebbségi nyelvek szlovákiai hivatali használatára vonatkozó 20 százalékos küszöböt az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága.
márc. 7
11:27
Majd megszakad az afgán-stratégia "lándzsahegye" (Kripto Akadémia)
Majd megszakad feladatai ellátása közben a Barack Obama amerikai elnök ambiciózus Afganisztán-stratégiája "lándzsahegyének" szánt kabuli amerikai nagykövetség, ami kétségessé teszi, hogy a külképviselet képes lesz-e betölteni küldetését - állapította meg az amerikai külügyminisztérium főellenőrének jelentése.
márc. 7
11:45
Figyeljünk rájuk: ők dönthetik el a választást! (Kitekintő)
Az iraki választási törvény értelmében a 325 parlamenti hely közül legalább 82-t a női jelölteknek kell megkapniuk, azonban a valóságban a politikai erejük meg sem közelíti a számarányukhoz képest elvárt szintet.
márc. 7
11:47
Megint áll a bál a sztárpár körül! (Kitekintő)
Charlie Sheen feleségével, Brooke Muellerrel újabb botrányt okozott azután, hogy karácsonykor összeverekedtek Aspenben. Ekkor a színészt azzal vádolta meg a felesége, hogy meg akarta őt ölni, egy kést szegezett a nyakához. Most pedig egy olyan információ került napvilágra, hogy szexuális életük eléggé vad – szex hármasban és néha drogok is előkerülnek.
márc. 7
12:21
Hatalmas meglepetés készül Keleten (Kitekintő)
Az év végéig befejeződik az Oroszország-Kína olajvezeték építése – közölte vasárnap Yang Jiechi kínai külügyminiszter.
márc. 7
12:39
Rengeteg fegyver őrzi a választók nyugalmát (Kitekintő)
A ma megkezdődött iraki parlamenti választások előtt rendkívül szigorú - ha lehet, még az eddiginél is komolyabb - biztonsági intézkedések léptek életbe a fővárosban és az egész országban.
márc. 7
12:41
26 halott a borzalmas balesetben (Kitekintő)
Legalább huszonhatan meghaltak, amikor egy zarándokokkal megrakott teherautó balesetet szenvedett a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben.
márc. 7
12:51
Már több tucat halálos áldozata van az iraki merényleteknek (Infostart)
Már 24 halálos és 65 sebesült áldozata van a vasárnapi iraki választások kezdetekor történt merényleteknek, pokolgépes és aknavetős támadásoknak a bagdadi belügyminisztérium friss adatai szerint.
márc. 7
13:15
Washingtont teszik felelőssé az amerikai-kínai kapcsolatokért (Kripto Akadémia)
Peking szerint Washingtontól függ, hogy javulnak-e az amerikai-kínai kapcsolatok, amelyek azért romlottak meg, mert az Egyesült Államok fegyvert ad el Tajvannak, s mert Barack Obama elnök találkozott a dalai lámával.
márc. 7
13:27
Észak-Korea fenyegetőzik (Infostart)
Észak-Korea atomarzenálja kibővítésével és "kegyetlen fizikai erő" alkalmazásával fenyegetett vasárnap amiatt, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn közös hadgyakorlatba kezd.
márc. 7
13:30
Észak-Korea tovább bővíti atomarzenálját (Metropol)
Észak-Korea atomarzenálja kibővítésével és kegyetlen fizikai erő alkalmazásával fenyegetett vasárnap amiatt, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn közös hadgyakorlatba kezd.
márc. 7
13:33
Megőrzi-e előnyét a jobboldal? (Kitekintő)
Néhány nappal ezelőtt David Cameron pártelnök magabiztos, de nem teljesen egyértelmű beszédet mondott a választások előtti utolsó konzervatív pártkonferencián, Brightonban.
márc. 7
13:33
Még a radarok sem fedezik majd fel (Kripto Akadémia)
Az iráni védelmi miniszter bejelentette vasárnap, hogy az ország elkezdte olyan nagy pontosságú és hatótávolságú robotrepülőgépek sorozatgyártását, amelyeket a radarok sem "fedeznek" fel.
márc. 7
13:45
Élelmiszer-áfából szerezne pluszpénzt a brit kormány (Infostart)
Az élelmiszerek áfamentességének megszüntetését fontolgatja a brit kormány a példátlan államháztartási hiány csökkentése végett.
márc. 7
14:21
Iránban halálra ítélték az ország vezetőinek sértegetőjét (Infostart)
A teheráni főügyész tagadta ellenzéki hírportálok jelentését, amely szerint egy fővárosi fellebbviteli bíróság helybenhagyta Mohammed-Amín Valian húszéves diák halálos ítéletét. Vétke bírái szerint, hogy "Isten ellensége" (mohareb), veszélyeztette az állam biztonságát, és sértegette az ország vezetőit.
márc. 7
14:27
Irán "láthatatlan" rakétát fejleszt (168 Óra Online)
Gyors, rövid hatótávolságú rakétákat fejleszt Irán. A rakéták állítólag a radarok számára is láthatatlanok lesznek - jelentette az iráni állami tévé.
márc. 7
14:27
Az izrael-palesztin béketárgyaláson munkálkodik Washington (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja a hétvégén az izraeli-palesztin béketárgyalások felújításán fáradozott.
márc. 7
14:45
Vérző demokrácia: eddig 24 halott a választásokon (Kitekintő)
A különleges biztonsági intézkedések ellenére néhány óra alatt komoly merényleteket hajtottak végre az iraki parlamenti választásokon.
márc. 7
14:47
Beindítják a bankóprést (Kitekintő)
27 százalékkal (1,1 milliárd dollárnak megfelelő jüannal) kívánja bővíteni a kínai pénzkínálatot a központi bank, mondta Szu Ning, a Kínai Népi Bank kormányzó-helyettese.
márc. 7
14:49
Ujjaival etette meg a medvét (Kitekintő)
Medvét akart etetni egy amerikai asszony, de az állat leharapta az ujjait. Az incidens egy wisconsini állami állatkertben történt, az áldozat nem vette figyelembe a tiltó táblákat.
márc. 7
15:03
Észak-Korea atomarzenáljával fenyegetőzik (Kripto Akadémia)
Észak-Korea atomarzenálja kibővítésével és "kegyetlen fizikai erő" alkalmazásával fenyegetett vasárnap amiatt, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn közös hadgyakorlatba kezd.
márc. 7
15:33
Szabadul a Gripen-érdekeltségtől a BAE (Infostart)
Felére csökkenti, később pedig fel is számolja részesedését a Gripen vadászgépeket is gyártó svéd SAAB konszernben a brit BAE Systems, amely ellen - zömmel kelet-európai, köztük magyarországi Gripen-tranzakciókkal kapcsolatban - korrupciós eljárás is folyt Nagy-Britanniában.

Keresés