2010. március 13. szombat

márc. 13
5:42
Földrengés Japánban (168 Óra Online)
A Richter-skála szerinti 5.8-as erősségű földrengés rázta meg, helyi idő szerint szombaton reggel Japán Honsu szigetének keleti partvidékét. Egyelőre nincs hír áldozatokról és károkról, a hatóságok nem rendeltek el szökőár-riadót.
márc. 13
5:42
Megvéd a NATO a harcias oroszokkal szemben (Kripto Akadémia)
A NATO főtitkára pénteken igyekezett eloszlatni azokat a kelet-európai félelmeket, hogy az észak-atlanti szövetség nem védelmezi meg őket az egyre harciasabbá váló Oroszországgal szemben.
márc. 13
5:44
Verné az ellenzék Ficóékat (Kripto Akadémia)
Még ilyen sem volt az utóbbi négy év során: az MVK Közvélemény-kutató Intézet legutóbbi felmérése szerint a jelenlegi szlovákiai ellenzéki pártok legyőzték volna a Robert Fico vezette Irány (Smer) Pártot, ha a napokban lettek volna Szlovákiában a parlamenti választások.
márc. 13
6:00
Új titkok a kozmoszba vezető útról (Kripto Akadémia)
Ötven évvel ezelőtt kezdett kialakulni az űrhajósok első csoportja. 1960 nyarára kiválasztották a hat jelöltet, akik közül az egyik felrepülhet az űrbe. Csakhogy ezt hosszú évek keserves és önfeláldozó munkája előzte meg. Megszokhattuk, hogy az orosz űrhajózás napjához közeledve újabb titkokról lebbentik fel a fátylat a tudósok.
márc. 13
6:02
Eltörölné a cölibátust a Vatikán (Kripto Akadémia)
Robert Zollitsch freiburgi érsekkel, a német katolikus püspöki konferencia elnökével egyeztetett pénteken XVI. Benedek pápa a német egyházi kezelésű tanintézményekben történt szexuális visszaélések megismétlődésének megakadályozása érdekében.
márc. 13
7:09
Bős-Nagymaros: most Pozsony halogatja a döntést (Kitekintő)
Szlovákia nem lesz képes április végéig kidolgozni alapanyagát a szlovák-magyar közös környezetvédelmi stratégiához a Duna Pozsony-Budapest szakaszának hasznosítását illetően.
márc. 13
7:11
Kétszeresére növelnék az amerikai exportot (Kitekintő)
Barack Obama bejelentette tervét az amerikai export öt éven belüli megkétszerezésére.
márc. 13
7:12
Opera a Playmate életéről (Kripto Akadémia)
Opera készül a 2007-ben meghalt amerikai szexszimbólum, Anna Nicole Smith életéből.
márc. 13
7:30
Megdöbbentő meglepetés (Kripto Akadémia)
Sajátos meglepetésben lehetett része egy kínai nőnek.
márc. 13
8:24
Menedéket adott egy pedofil papnak a pápa (168 Óra Online)
Megerősítette a München-Freising egyházkerület pénteki közleménye az egyik német lap állítását, amely szerint 1980-ban, az egyházkerület bíboros-érsekeként a jelenlegi pápa engedélyezte, hogy menedéket adjanak egy pedofil papnak terápiás célból.
márc. 13
8:39
Figyelem! Új hatalom bontakozhat ki (Kitekintő)
Sali Berisha albán kormányfő azt ígéri, hogy regionális energia hatalommá építi a kis balkáni államot, és ehhez egy új atomerőmű felépítése is szükséges lesz. Eközben szerb illetékesek is az atomenergia felé nyitnának.
márc. 13
8:42
Hat atomerőműben is dolgozott egy feltételezett terrorista (Kripto Akadémia)
Hat amerikai atomerőműben is dolgozott korábban az az amerikai állampolgár, akit az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattal fenntartott kapcsolatok gyanúja miatt Jemenben fogtak el; az Egyesült Államokban most azt vizsgálják, hogy Sharif Mobley hozzáférhetett-e terroristák számára hasznos bizalmas információkhoz vagy értékes anyaghoz.
márc. 13
8:44
Szabadlábon a gyilkosjelöltek (Kripto Akadémia)
Elengedtek az ír hatóságok hármat azon hét őrizetbe vett ember közül, akik egy svéd karikaturista meggyilkolását tervezték, mert az megsértette Mohamed prófétát - közölte az ír rendőrség.
márc. 13
9:15
Ki néz minket nagyobb hülyének? (Kitekintő)
Evidens, hogy Štefanovot, aki az előző miniszter ideje alatt miniszteri alkalmazottként előkészítette azt a bizonyos ominózus szerződést, nem kellett volna kinevezni miniszternek.
márc. 13
9:18
Többen meghaltak Pakisztánban öngyilkos merényletben (Metropol)
Legalább tíz ember meghalt szombaton az északnyugat-pakisztáni Szvat-völgyben egy öngyilkos merénylő által egy biztonsági ellenőrző pontnál elkövetett robbantásban - közölte a rendőrség.
márc. 13
9:36
Feltételezett szerb háborús bűnösök kerültek rács mögé (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek a szerb hatóságok kilenc feltételezett háborús bűnöst, akik Koszovóban gyaníthatóan több mint 200 albánt mészároltak le az 1999-es NATO-csapások idején - közölték a háborús bűnök ügyében ítélkező szerb törvényszékhez közel álló forrásokból.
márc. 13
9:51
Magyar nyelven írt levele miatt támadják Markót (Kitekintő)
„Számomra természetes, és tulajdonképpen kötelező, hogy magyar nyelven is megszólíthassuk a magyar nemzetiségű állampolgárokat” – mondja Markó Béla.
márc. 13
10:09
Két guminővel vigasztalódik az elhagyott férfi (Kitekintő)
A 42 éves Gordon Giggs két guminőjével szeretkezik naponta: Kelly Sue-val és Ginger Brooks-al.
márc. 13
10:12
Leültették az egyik leghíresebb lesifotóst (Kripto Akadémia)
Három év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték Fabrizio Coronát, Olaszország egyik leghíresebb lesifotósát, amiért megzsarolta David Trezeguet-t, a Juventus francia labdarúgóját.
márc. 13
10:45
Egy bárónő botrányai (Kitekintő)
Catherine Ashtont hónapok óta kritizálják kollégái a nemmzetközi sajtóval karöltve. Cikkünkből most megtudhatja, melyek az alaptalan rágalmak, s melyek a valós tényeken alapuló bírálatok.
márc. 13
10:48
Öngyilkos merénylet Pakisztánban - több halott (Kripto Akadémia)
Legalább tíz ember meghalt szombaton az észak-nyugat-pakisztáni Szvat-völgyben egy öngyilkos merénylő által egy biztonsági ellenőrző pontnál elkövetett robbantásban - közölte a rendőrség.
márc. 13
11:21
Pozsonyi vár: lesz pénz a nyolcméteres Szvatoplukra (Kitekintő)
A három legfőbb szlovák közjogi méltóság polgári társulást hoz létre, hogy előteremtse a pénzt Szvatopluk  király pozsonyi vár udvarán állítandó szobrára.
márc. 13
11:24
Már 35 halálos áldozata van a kazahsztáni gátszakadásnak (Metropol)
Az Almatitól mintegy 700 kilométerre északkeletre lévő Kizil-Agas gát csütörtök esti átszakadását a térségben bekövetkezett gyors hóolvadás és az egyidejűleg hullott újabb csapadék okozta.
márc. 13
11:24
Agyonlőttek egy rendőrt Moszkvában (Kripto Akadémia)
Tüzet nyitottak rendőrökre ismeretlen tettesek Moszkvában szombaton hajnalban, egy rendőr életét vesztette, egy másik súlyos sérülést szenvedett.
márc. 13
11:57
A magyar külpolitika lehetőségei Közép-Európában (Kitekintő)
Mit jelent a fogalom: Közép-Európa? Mit tehet a mindenkori magyar kormány a regionális együttműködés megerősítésére? Beszámolónkból kiderül, mit gondolnak a szakértők.
márc. 13
12:15
Székelyföld szép, de nem eladható (Kitekintő)
Székelyföld jövőképéről tárgyaltak a csíkszeredai fejlesztési konferencián.
márc. 13
12:17
Pljuscsenko mégis megkapja az aranyat (Kitekintő)
Sok orosz lakost felháborította a vancouveri olimpiai bizottság döntése, amikor a műkorcsolyában az aranyat nem az orosz sztárnak, Jevgenij Pljuscsenkónak adták, aki így "csak" a második lett. Ezért "az orosz nép nevében" egy külön aranyérmet adnak át a korcsolyázónak.
márc. 13
12:33
A pápa szabad kezet adott a német püspököknek (Infostart)
XVI. Benedek pápa szabad kezet adott a német püspököknek a németországi katolikus iskolákban történt szexuális visszaélések feltárására - emelték ki a szombati berlini újságok, beszámolva a katolikus egyházfő és a német püspöki konferencia vezetőjének előző napi találkozójáról.
márc. 13
12:36
Magyarok megaüzlete Olaszországban: hamisított kutyák (168 Óra Online)
Az olasz rendőrség pénteki közleménye szerint felszámoltak egy csempészhálózatot, amely keverék kölyökkutyákat fajtisztaként árusított az interneten.
márc. 13
12:51
Vodkával tartja kondiban magát a 130 éves nő (Képpel!) (Kitekintő)
Abszolút rekordot döntött a világ legöregebb asszonya, Antisa Khvichava, aki iratai szerint 1880. július 8-án született, és jelenleg Grúziában él. A néni tablet játszva és vodkát iszogatva üti el az időt.
márc. 13
12:54
Horgászok sodródnak egy jégtáblán (Metropol)
Tizenöt horgász sodródik egy jégtáblán az Ohotszki-tengeren Oroszország távol-keleti részén, Szahalin partjainál.
márc. 13
13:09
Elhunyt az Al-Azhar nagy imámja (Kitekintő)
Március 10-én életének 82. évében szaúd-arábiai látogatásán szívroham következtében elhunyt Mohamed Szajid Tantávi sejk, a szunnita világ szellemi központjának számító egyiptomi Al-Azhar Egyetem vezetője - adta hírül az Al-Dzsazíra. A nikáb viseletének betiltása mellett állást foglaló vallási vezető számos könyvet írt, köztük egy 15 kötetből álló 7000 oldalas enciklopédiát a Korán értelmezéséről.
márc. 13
13:12
Szabad kezet kaptak a német püspökök (Metropol)
XVI. Benedek pápa szabad kezet adott a német püspököknek a németországi katolikus iskolákban történt szexuális visszaélések feltárására. A szombati berlini újságok részletesen beszámoltak a katolikus egyházfő és a német püspöki konferencia vezetőjének előző napi találkozójáról.
márc. 13
13:45
Kitört a botrány! Két kézzel szórnák a pénzt! (Kitekintő)
Belpolitikai botrányt okozott Argentínában az elnök asszony rendelete, miszerint a Központi Bank devizatartalékaiból törlesszék idén az ország külföldi tartozásait.
márc. 13
14:03
Eredménytelen volt a székely nagygyűlés (Kitekintő)
A Székely Önkormányzatok második Nagygyűlésének csonkaságát igazolta, hogy a kétezer fősre becsült testületnek csupán 332 tagja jelent meg Sepsiszentgyörgyön.
márc. 13
14:24
Nem a valódi tettest fogták el Berlinben (Metropol)
Melléfogott a berlini rendőrség, amely szombaton délelőtt még azt jelentette be, hogy kézre kerítette az egy héttel ezelőtti berlini rablótámadás egyik tettesét.
márc. 13
14:26
Trópusi vihar Madagaszkáron (Metropol)
Legalább tizennégy ember meghalt, kettő eltűnt, és mintegy 38 ezer kárvallottja van a Madagaszkáron végigsöprő Hubert trópusi viharnak.
márc. 13
14:39
Vajdaság: csökkent a nemzetiségi incidensek száma (Kitekintő)
A vajdasági biztonsági tanács megállapította: kevesebb volt a nemzeti indíttatású incidens mint az elmúlt hat évben, ám a verbális összetűzések száma növekedett.
márc. 13
14:57
Hihetetlen! Jézus arcképe rajzolódott ki a serpenyő aljára (Képpel!) (Kitekintő)
Egy 22 éves angol fiatalember megéhezett és úgy döntött, hogy szalonnát süt magának. Az étel odakozmált, és Jézus arcképe jelent meg a serpenyő alján...
márc. 13
15:15
Maliki vs Alláwi? (Kitekintő)
Legalább három déli, síita tartományban vezet Núri al-Maliki formációja, a Jogállam Koalíció, ezért a miniszterelnök úgy gondolta, érdemes elkezdeni a koalíciós tárgyalásokat a következő kormány megalakításáról.
márc. 13
15:33
Sólyom László: fontos a magyar nyelvű oktatás (Infostart)
A magyar nyelvű oktatás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László államfő szombaton a szerbiai Nagybecskereken (Zrenjanin), vajdasági látogatásának második napján.
márc. 13
15:54
A tokajiról faggatja az EU Szlovákiát (168 Óra Online)
Levélben kéri az Európai Bizottság a szlovák hatóságokat a Tokajjal kapcsolatos nemzeti szabályozás egyes részleteinek tisztázására, beleértve a név regisztrálását az egységes elektronikus bornyilvántartási rendszerben - erősítette meg a Népszabadság értesülését az Európai Bizottság szóvivője csütörtök este. Roger Waite hozzátette: a bizottság azt reméli, hogy a hosszú ideje folyó vita kétoldalú…
márc. 13
16:09
Újra betiltanák a vodka árusítását (Kitekintő)
Oroszországban újra be fogják tiltani a vodka árusítását az éjszakai órákra:
márc. 13
16:27
Álrendőrök raboltak ki fiatalokat (Kitekintő)
Álrendőrök raboltak ki három tizenéves kassai fiút a város Vitalina kiskertövezetében.
márc. 13
16:29
Hihetetlen! Csak a fal állítja meg a 70 éves férfit (Képpel!) (Kitekintő)
A 70 éves Petre Drăgălannak különleges betegsége van: nem tudja kontrollálni lábait. "Nem tudom, hogy merre veszem az utam, nem uralom a lábaimat" – egy szimpatikus, 70 éves bácsi ezt szeretné tudatni Slobozia járókelőivel, ahogy kilép az utcára.
márc. 13
16:48
Izraeli zárlat Ciszjordániában (Kripto Akadémia)
Két célpont ellen is támadást intézett az izraeli légierő péntekre virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy a palesztin területről csütörtökön rakétát lőttek ki a zsidó állam területére - jelentette be az izraeli hadsereg. Szemtanúk szerint az izraeli válaszcsapásban négyen megsebesültek. A hadsereg közlése szerint izraeli harci repülőgépek megsemmisítettek egy fémfeldolgozó üzemet…
márc. 13
17:03
Betiltanák a célzott támogatásokat (Kitekintő)
Az amerikai kongresszus alsóháza megszüntetné a vállalatoknak címzett támogatásokat.
márc. 13
17:06
Lajcák szerit ártalmatlan a hazafiassági törvény (Kripto Akadémia)
A szlovák hazafiassági törvény ártalmatlan, és nem kényszerít senkit semmi rosszra - mondta a szlovák külügyminiszter osztrák lapoknak.
márc. 13
17:21
Holnap elözönlik a fővárost a kormányellenes tüntetők (Kitekintő)
A thaiföldi tüntetések folytatódnak. Most újra a vörösingesek vonulnak az utcákra Bangkokban.
márc. 13
17:24
Elfogták a berlini rablótámadás egyik feltételezett tettesét (Kripto Akadémia)
2004-ben már részt vett egy berlini játékkaszinó elleni támadásban.

Keresés