2010. március 3. szerda

márc. 3
0:03
Nap idézete: megszólalt a fogoly (Kitekintő)
Radovan Karadzsics
márc. 3
1:15
Buzek megbüntette a Van Rompuyt sértegető brit EP képviselőt (Népszava)
Az Európai Parlament (EP) elnöke, Jerzy Buzek 3000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta Nigel Farage brit EP-képviselőt, aki a múlt héten az Európai Tanács elnökét, Herman Van Rompuyt útszéli hangon sértegette.
márc. 3
5:09
Ezen túl minden ülésen elénekelik a szlovák himnuszt (168 Óra Online)
Elfogadta az SNS hazafias törvényét a szlovák parlament. A képviselőket meggyőzték a nemzeti párt engedményei. A 122 jelenlévő képviselőből 77-en támogatták a törvénytervezetet.
márc. 3
6:03
Bizalmi index Ausztriában: fönn a rendőr, lenn az EU (Inforádió)
Inkább hisz a rendőrségben egy osztrák, mint a politikusokban. Egyebek mellett ez derült ki a Reader's Digest Magazin legfrissebb felméréséből, amely a különböző intézmények bizalmi indexét vizsgálta az unióban. Miközben a gazdaság és a politika válságban vergődik, Ausztria polgárai a végrehajtó hatalomba és az igazságszolgáltatásba fektetik a bizalmukat, az egyház, a kormány és az EU viszont…
márc. 3
6:21
Az olimpián tudták, hol van Szlovákia (Kitekintő)
A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség felmérése szerint a Téli Olimpiai Játékok látogatóinak csaknem egynegyede már járt Szlovákiában.
márc. 3
6:39
Karadzsics: Srebrenica csak mítosz (Népszava)
A bosnyákok és a horvátok politikájának következménye volt, hogy a boszniai szerbek önálló intézményeket alapítottak Bosznia-Hercegovinában, e két nép ugyanis nem engedte, hogy "Jugoszláviában maradjanak" - jelentette ki Radovan Karadzsics perének tegnapi napján.
márc. 3
6:57
Szerbia és Bosznia-Hercegovina is kérni fogja Ganic kiadatását (Inforádió)
Szerbia és Bosznia-Hercegovina is kérni fogja a brit hatóságoktól a belgrádi elfogató parancs alapján Londonban hétfőn letartóztatott egykori boszniai muzulmán vezető, Ejup Ganic kiadatását. A politikus jogi képviselői 200 ezer font óvadékot kívánnak letenni, hogy szabadlábra helyezzék Ejup Ganicot, aki a kiadatási eljárás befejezéséig nem hagyhatná el Nagy-Britanniát.
márc. 3
6:57
Szlovák-magyar békefenntartókat tüntettek ki (168 Óra Online)
A szlovák-magyar jószomszédi viszony díját katonák és a tátrai hegyi mentőszolgálat kapta
márc. 3
6:57
Szétesett az ukrajnai koalíció (Népszava)
Három hétnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az ukrajnai elnökválasztás győztese, Viktor Janukovics és a mögötte álló politikai erők végleg megroppantsák legfőbb riválisukat, Julija Timosenkót.
márc. 3
6:59
Az izraeli miniszterelnököt is köröztetné a dubaji rendőrfőnök (Inforádió)
Körözés kiadását kéri az izraeli miniszterelnök és a titkosszolgálat főnöke ellen a Mabhúh-gyilkosság ügyében a dubaji rendőrfőnök. Dzahi Halfán szerint az izraeli titkosügynököknek is közül volt a Hamász egyik parancsnokának meggyilkolásához.
márc. 3
6:59
Moszkva hajókat venne Párizstól (Népszava)
Az orosz elnök, aki hétfőn érkezett a francia fővárosba, s ma tér vissza Moszkvába, Nicolas Sarkozyvel megállapodott arról, hogy a GDF Suez francia vállalat is szerepet kap az Északi Áramlat gázvezeték kiépítésében és üzemeltetésében.
márc. 3
7:01
Kihallgatták az izraeli külügyminisztert (Inforádió)
Izraelben több mint két órán át hallgatta ki a rendőrség a korrupció és pénzmosás gyanújába keveredett külügyminisztert. A hatóságok szerint Avigdor Liberman Izrael volt fehéroroszországi nagykövete révén jogtalanul jutott hozzá saját bűnvádi eljárásával összefüggő bizalmas információkhoz.
márc. 3
7:01
Bíróság előtt Hodorkovszkijék ügye (Népszava)
Moszkva folyamatosan gondoskodik arról, hogy a számára oly kellemetlen YUKOS-ügy a nemzetközi érdeklődés előterében maradjon. Ezért aztán az sem meglepő, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróságon csütörtökön megkezdődik az ezzel foglalkozó per.
márc. 3
7:03
Kártérítési pert indítanak az etiópok a Boeing ellen (Inforádió)
Kártérítési pert indítanak a Boeing amerikai repülőgépgyár ellen a január végén tengerbe zuhant etióp utasszállító utasainak hozzátartozói. A felpereseket képviselő ügyvéd bejelentette: a pert Illinois államban a gyár székhelyén kezdeményezik.
márc. 3
7:05
Egy államügyész és egy tábornok is érintett lehet az Energekon-ügyben (Inforádió)
Törökországban kormányellenes összeesküvéssel vádolnak egy államügyészt és egy tábornokot.
márc. 3
7:33
Bizonytalan hatású génmódosított növényeket engedélyeztek (HVG)
Miközben az Európai Bizottság (EB) kedden bejelentette, hogy a jövőben a tagállamokra bízná a génmódosított növények termesztésének engedélyezését, egyúttal rábólintott négyféle genetikailag módosított termény uniós piacra engedésére.
márc. 3
7:33
Javulhat a közbiztonság (Kitekintő)
A Dibise néven emlegetett venéz kezdeményezés keretében 10 szövetségi állam 36 városában igyekeznek ez év decemberéig csökkenteni a bűnözést.
márc. 3
7:33
Bokor okozta a vesztét (Népszava)
Szangvinikus jelleme vitt börtönbe egy horvát teológia hallgatót.
márc. 3
7:36
A fasizmus felé vezeti Oroszországot Stalin (huszadikszazad.hu)
[1937. február] A fasizmus felé vezeti Oroszországot Stalin...
márc. 3
7:51
Ukrajna leállította az áramexportot (Kitekintő)
Ukrajna legalább egy hónapra leállította az áramexportot Magyarországra, Romániába és Szlovákiába a szénhiány miatt - jelentette be az ukrán energiaügyi minisztérium szóvivője.
márc. 3
7:51
Halak potyogtak az égből (Népszava)
Valósággal sokkolta egy ausztrál település lakóit a haleső látványa.
márc. 3
8:09
Közúti balesetben hal meg a legtöbb gyerek (Népszava)
Az 5 és 29 év közöttiek elhalálozásának leggyakoribb oka a világon a közúti baleset, és az évente történő 1,2 millió közlekedési baleset csaknem felében meghal gyalogos, kerékpáros vagy motorkerékpáros - állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) New York-i idő szerint kedden nyilvánosságra hozott jelentésében.
márc. 3
8:11
Pakisztáni terroristák állnak a kabuli merényletek mögött? (Népszava)
Az afgán hírszerzés szerint valószínűleg ugyanaz a pakisztáni szervezetet áll a múlt heti kabuli öngyilkos merényletek mögött, amely feltehetően elkövette a két évvel ezelőtti mumbai terrorcselekményeket.
márc. 3
8:27
Ötszázan tűntek el Concepciónban a földrengés következményeként (Inforádió)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
8:27
Óriási botrány a nemzet hőse körül! (Kitekintő)
Viktor Juscsenko egyik utolsó döntésében, január 22-én "Ukrajna Hőse" címet adományozott a náci kolláborációról ismert Sztyepan Bandérának. Az ügy egy széles felháborodási hullámot indított el Ukrajnában valamint Lengyelországban és Oroszországban is.
márc. 3
8:29
Tőkés: kommunista Nürnberg kellene (Kitekintő)
„A nácizmust és a kommunizmust ugyanazon mérce szerint kell elítélni” – hangoztatta tegnap Tőkés László Nagyváradon.
márc. 3
8:30
Franciaország már vasárnap válaszolt Hitler beszédére (huszadikszazad.hu)
[1937. február] Franciaország már vasárnap válaszolt Hitler beszédére...
márc. 3
8:45
Lelőttek egy tálibot, aki öngyilkos merénylőket látott el (Inforádió)
A pakisztáni hadsereg bejelentette szerdán, hogy lelőttek egy olyan tálib lázadót, aki robbanóeszközökkel látott el öngyilkos merénylőket.
márc. 3
8:45
Nem látják szívesen a magyarokat Kanadában (Népszava)
Magyarország problémává, "első számú forrásországgá" vált a kanadai a menekültügyi kérelmek tekintetében - közölte kedden a kanadai bevándorlásügyi miniszter azzal összefüggésben, hogy menekültstátusért folyamodott Kanadában négy magyar állampolgár, aki a vancouveri téli olimpia megtekintésére érkezett az országba - jelentette kedden a torontói CTV News hírtelevízió.
márc. 3
9:03
Leírások és gyenge árbevétel törték le az Adidas profitját (Napi)
márc. 3
9:03
Magyarország problémává válik Kanada szemében (HVG)
Magyarország problémává, "első számú forrásországgá" válik a kanadai menekültügyi kérelmek tekintetében - közölte kedden a kanadai bevándorlásügyi miniszter azzal összefüggésben, hogy menekültstátusért folyamodott Kanadában négy magyar állampolgár, aki a vancouveri téli olimpia megtekintésére érkezett az országba - jelentette kedden a torontói CTV News hírtelevízió.
márc. 3
9:03
Felgyújtotta saját testvérét (Kitekintő)
Szesszel öntötte le, majd felgyújtotta testvérét egy 56 éves férfi Szlovákiában. Fivére belehalt égési sérüléseibe, és a tettesnek most a Besztercebányai Járásbíróság elé kellett állnia.
márc. 3
9:21
Chilei földrengés: csak Constituciónban félezer embernek veszett nyoma (HVG)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
9:21
Készíti a vizitdíjtörvényt a magyar miniszter (Kitekintő)
Egy családorvosi vizsgálat körülbelül öt lejbe kerül majd, ám a kórházi vizsgálat ennél jóval drágább lesz Romániában.
márc. 3
9:23
A dubaji rendőrfőnök köröztetné az izraeli kormányfőt és a kémfőnököt (HVG)
A dubaji rendőrfőnök kéri az ügyészségtől a körözés kiadását az izraeli miniszterelnök és a titkosszolgálat főnöke ellen a Mabhúh-gyilkossággal összefüggésben - jelentette kedden az al-Dzsazíra arab hírtelevízió és a dubaji tévé.
márc. 3
9:24
Perszonáluniót javasol Ausztriával Csekonics Iván (huszadikszazad.hu)
[1937. február] Perszonáluniót javasol Ausztriával Csekonics Iván...
márc. 3
9:39
Több mint félmillió autót hív vissza a Nissan (Inforádió)
A japán Nissan több mint félmillió autót hív vissza a fékpedál és az üzemanyagszint-mutató átvizsgálására.
márc. 3
9:39
Bizarr halált halt a fiatal műsorvezető (Kitekintő)
Kristian Dighby-t, a BBC televízió műsorvezetőjét holtan találták a lakásában.
márc. 3
9:41
Cipruson jó szomszédok a magyarok és a szlovákok (Inforádió)
Rossz választásnak minősíti az Új Szó című pozsonyi magyar napilap, hogy a jó szomszédság és megértés díját az idén a ciprusi magyar-szlovák katonai egység, illetve a tátrai Hegyimentő Szolgálatnak ítélték oda.
márc. 3
9:57
Korlátozottak a K&H; Bank szolgáltatásai (Napi)
márc. 3
9:57
Újabb öngyilkos merénylet Irakban (Inforádió)
Irakban 16-an meghaltak, 40-en megsebesültek két rendőrségi épület és egy kórház ellen végrehajtott öngyilkos merényletben.
márc. 3
9:57
Négymillió euró Vajdaságnak az anyaországtól (Kitekintő)
Hétfőn Szabadkán került sor a Kárpát-medence  vállalkozásfejlesztési központjainak, illetve a magyar állam képviselőinek találkozójára.
márc. 3
9:57
Rengetegen tűntek el a chilei földrengésben (Népszava)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
9:59
Önkormányzati választásokat tartanak Hollandiában (Inforádió)
Hollandiában önkormányzati választásokat tartanak, amelyen várhatóan megerősödnek a bevándorlást ellenző pártok.
márc. 3
10:15
Öngyilkos merényletek Irakban, sok halott (HVG)
Öngyilkos merénylők hajtottak végre robbantásos támadásokat az iraki fővárostól északra szerdán; legkevesebb 29 ember meghalt, és több mint negyven megsebesült - közölte a helyi rendőrség.
márc. 3
10:15
A terjengő bűz vezetett a holttestekhez (Kitekintő)
Két holttestet találtak a tűzoltók kedden egy kassai lakásban. A hatóságoknak a terjengő bűz miatt gyanút fogó szomszédok tettek bejelentést.
márc. 3
10:33
Olaszok tiltott fegyverkereskedést folytattak Iránnal (Inforádió)
Olaszországban kilenc embert vettek őrizetbe, mert tiltott fegyverkereskedést folytattak Iránnal.
márc. 3
10:33
Elkapták a "grbavicai rémet": több száz bosnyákot mészárolt le! (168 Óra Online)
A spanyol rendőrség elfogta Vaszelin Vlahovicsot, aki a vád szerint több mint száz ember gyilkolt meg a boszniai háború alatt - jelentette be kedden a spanyol belügyminisztérium. Az egyebek mellett népirtás miatt körözött férfit még hétfőn kapták el, amikor egy betörőbanda után nyomoztak.
márc. 3
10:33
Legalább nyolcvanan meghaltak az ugandai földcsuszamlás miatt (Népszava)
Legkevesebb nyolcvanra emelkedett az ugandai földcsuszamlás áldozatainak száma - közölte szerdán az afrikai ország vöröskeresztes szervezetének szóvivője.
márc. 3
10:36
Enyhülés, bizakodás, változás a politikában (huszadikszazad.hu)
[1937. február] Enyhülés, bizakodás, változás a politikában...

Keresés