2010. március 3. szerda

márc. 3
0:03
Nap idézete: megszólalt a fogoly (Kitekintő)
Radovan Karadzsics
márc. 3
1:15
Buzek megbüntette a Van Rompuyt sértegető brit EP képviselőt (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) elnöke, Jerzy Buzek 3000 eurós pénzbüntetéssel sújtotta Nigel Farage brit EP-képviselőt, aki a múlt héten az Európai Tanács elnökét, Herman Van Rompuyt útszéli hangon sértegette.
márc. 3
5:09
Ezen túl minden ülésen elénekelik a szlovák himnuszt (168 Óra Online)
Elfogadta az SNS hazafias törvényét a szlovák parlament. A képviselőket meggyőzték a nemzeti párt engedményei. A 122 jelenlévő képviselőből 77-en támogatták a törvénytervezetet.
márc. 3
6:03
Bizalmi index Ausztriában: fönn a rendőr, lenn az EU (Infostart)
Inkább hisz a rendőrségben egy osztrák, mint a politikusokban. Egyebek mellett ez derült ki a Reader's Digest Magazin legfrissebb felméréséből, amely a különböző intézmények bizalmi indexét vizsgálta az unióban. Miközben a gazdaság és a politika válságban vergődik, Ausztria polgárai a végrehajtó hatalomba és az igazságszolgáltatásba fektetik a bizalmukat, az egyház, a kormány és az EU viszont…
márc. 3
6:21
Az olimpián tudták, hol van Szlovákia (Kitekintő)
A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség felmérése szerint a Téli Olimpiai Játékok látogatóinak csaknem egynegyede már járt Szlovákiában.
márc. 3
6:39
Karadzsics: Srebrenica csak mítosz (Kripto Akadémia)
A bosnyákok és a horvátok politikájának következménye volt, hogy a boszniai szerbek önálló intézményeket alapítottak Bosznia-Hercegovinában, e két nép ugyanis nem engedte, hogy "Jugoszláviában maradjanak" - jelentette ki Radovan Karadzsics perének tegnapi napján.
márc. 3
6:57
Szerbia és Bosznia-Hercegovina is kérni fogja Ganic kiadatását (Infostart)
Szerbia és Bosznia-Hercegovina is kérni fogja a brit hatóságoktól a belgrádi elfogató parancs alapján Londonban hétfőn letartóztatott egykori boszniai muzulmán vezető, Ejup Ganic kiadatását. A politikus jogi képviselői 200 ezer font óvadékot kívánnak letenni, hogy szabadlábra helyezzék Ejup Ganicot, aki a kiadatási eljárás befejezéséig nem hagyhatná el Nagy-Britanniát.
márc. 3
6:57
Szlovák-magyar békefenntartókat tüntettek ki (168 Óra Online)
A szlovák-magyar jószomszédi viszony díját katonák és a tátrai hegyi mentőszolgálat kapta
márc. 3
6:57
Szétesett az ukrajnai koalíció (Kripto Akadémia)
Három hétnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az ukrajnai elnökválasztás győztese, Viktor Janukovics és a mögötte álló politikai erők végleg megroppantsák legfőbb riválisukat, Julija Timosenkót.
márc. 3
6:59
Az izraeli miniszterelnököt is köröztetné a dubaji rendőrfőnök (Infostart)
Körözés kiadását kéri az izraeli miniszterelnök és a titkosszolgálat főnöke ellen a Mabhúh-gyilkosság ügyében a dubaji rendőrfőnök. Dzahi Halfán szerint az izraeli titkosügynököknek is közül volt a Hamász egyik parancsnokának meggyilkolásához.
márc. 3
6:59
Moszkva hajókat venne Párizstól (Kripto Akadémia)
Az orosz elnök, aki hétfőn érkezett a francia fővárosba, s ma tér vissza Moszkvába, Nicolas Sarkozyvel megállapodott arról, hogy a GDF Suez francia vállalat is szerepet kap az Északi Áramlat gázvezeték kiépítésében és üzemeltetésében.
márc. 3
7:01
Kihallgatták az izraeli külügyminisztert (Infostart)
Izraelben több mint két órán át hallgatta ki a rendőrség a korrupció és pénzmosás gyanújába keveredett külügyminisztert. A hatóságok szerint Avigdor Liberman Izrael volt fehéroroszországi nagykövete révén jogtalanul jutott hozzá saját bűnvádi eljárásával összefüggő bizalmas információkhoz.
márc. 3
7:01
Bíróság előtt Hodorkovszkijék ügye (Kripto Akadémia)
Moszkva folyamatosan gondoskodik arról, hogy a számára oly kellemetlen YUKOS-ügy a nemzetközi érdeklődés előterében maradjon. Ezért aztán az sem meglepő, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróságon csütörtökön megkezdődik az ezzel foglalkozó per.
márc. 3
7:03
Kártérítési pert indítanak az etiópok a Boeing ellen (Infostart)
Kártérítési pert indítanak a Boeing amerikai repülőgépgyár ellen a január végén tengerbe zuhant etióp utasszállító utasainak hozzátartozói. A felpereseket képviselő ügyvéd bejelentette: a pert Illinois államban a gyár székhelyén kezdeményezik.
márc. 3
7:05
Egy államügyész és egy tábornok is érintett lehet az Energekon-ügyben (Infostart)
Törökországban kormányellenes összeesküvéssel vádolnak egy államügyészt és egy tábornokot.
márc. 3
7:33
Javulhat a közbiztonság (Kitekintő)
A Dibise néven emlegetett venéz kezdeményezés keretében 10 szövetségi állam 36 városában igyekeznek ez év decemberéig csökkenteni a bűnözést.
márc. 3
7:33
Bokor okozta a vesztét (Kripto Akadémia)
Szangvinikus jelleme vitt börtönbe egy horvát teológia hallgatót.
márc. 3
7:51
Ukrajna leállította az áramexportot (Kitekintő)
Ukrajna legalább egy hónapra leállította az áramexportot Magyarországra, Romániába és Szlovákiába a szénhiány miatt - jelentette be az ukrán energiaügyi minisztérium szóvivője.
márc. 3
7:51
Halak potyogtak az égből (Kripto Akadémia)
Valósággal sokkolta egy ausztrál település lakóit a haleső látványa.
márc. 3
8:09
Magyar bevándorlóktól tart Kanada (Metropol)
Magyarország problémává, "első számú forrásországgá" válik a kanadai a menedékkérelmek tekintetében - közölte kedden a kanadai bevándorlásügyi miniszter azzal összefüggésben, hogy menedékjogot kért Kanadában négy magyar állampolgár, aki a vancouveri téli olimpia megtekintésére érkezett az országba.
márc. 3
8:09
Közúti balesetben hal meg a legtöbb gyerek (Kripto Akadémia)
Az 5 és 29 év közöttiek elhalálozásának leggyakoribb oka a világon a közúti baleset, és az évente történő 1,2 millió közlekedési baleset csaknem felében meghal gyalogos, kerékpáros vagy motorkerékpáros - állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) New York-i idő szerint kedden nyilvánosságra hozott jelentésében.
márc. 3
8:11
Pakisztáni terroristák állnak a kabuli merényletek mögött? (Kripto Akadémia)
Az afgán hírszerzés szerint valószínűleg ugyanaz a pakisztáni szervezetet áll a múlt heti kabuli öngyilkos merényletek mögött, amely feltehetően elkövette a két évvel ezelőtti mumbai terrorcselekményeket.
márc. 3
8:27
Ötszázan tűntek el Concepciónban a földrengés következményeként (Infostart)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
8:27
Óriási botrány a nemzet hőse körül! (Kitekintő)
Viktor Juscsenko egyik utolsó döntésében, január 22-én "Ukrajna Hőse" címet adományozott a náci kolláborációról ismert Sztyepan Bandérának. Az ügy egy széles felháborodási hullámot indított el Ukrajnában valamint Lengyelországban és Oroszországban is.
márc. 3
8:27
A dubaji rendőrfőnök köröztetné az izraeli miniszterelnököt (Metropol)
A dubaji rendőrfőnök kéri az ügyészségtől a körözés kiadását az izraeli miniszterelnök és a titkosszolgálat főnöke ellen a Mabhúh-gyilkossággal összefüggésben - jelentette kedden az al-Dzsazíra arab hírtelevízió és a dubaji tévé.
márc. 3
8:29
Tőkés: kommunista Nürnberg kellene (Kitekintő)
„A nácizmust és a kommunizmust ugyanazon mérce szerint kell elítélni” – hangoztatta tegnap Tőkés László Nagyváradon.
márc. 3
8:45
Lelőttek egy tálibot, aki öngyilkos merénylőket látott el (Infostart)
A pakisztáni hadsereg bejelentette szerdán, hogy lelőttek egy olyan tálib lázadót, aki robbanóeszközökkel látott el öngyilkos merénylőket.
márc. 3
8:45
Nem látják szívesen a magyarokat Kanadában (Kripto Akadémia)
Magyarország problémává, "első számú forrásországgá" vált a kanadai a menekültügyi kérelmek tekintetében - közölte kedden a kanadai bevándorlásügyi miniszter azzal összefüggésben, hogy menekültstátusért folyamodott Kanadában négy magyar állampolgár, aki a vancouveri téli olimpia megtekintésére érkezett az országba - jelentette kedden a torontói CTV News hírtelevízió.
márc. 3
9:03
Leírások és gyenge árbevétel törték le az Adidas profitját (Napi)
márc. 3
9:03
Felgyújtotta saját testvérét (Kitekintő)
Szesszel öntötte le, majd felgyújtotta testvérét egy 56 éves férfi Szlovákiában. Fivére belehalt égési sérüléseibe, és a tettesnek most a Besztercebányai Járásbíróság elé kellett állnia.
márc. 3
9:21
Készíti a vizitdíjtörvényt a magyar miniszter (Kitekintő)
Egy családorvosi vizsgálat körülbelül öt lejbe kerül majd, ám a kórházi vizsgálat ennél jóval drágább lesz Romániában.
márc. 3
9:39
Több mint félmillió autót hív vissza a Nissan (Infostart)
A japán Nissan több mint félmillió autót hív vissza a fékpedál és az üzemanyagszint-mutató átvizsgálására.
márc. 3
9:39
Bizarr halált halt a fiatal műsorvezető (Kitekintő)
Kristian Dighby-t, a BBC televízió műsorvezetőjét holtan találták a lakásában.
márc. 3
9:41
Cipruson jó szomszédok a magyarok és a szlovákok (Infostart)
Rossz választásnak minősíti az Új Szó című pozsonyi magyar napilap, hogy a jó szomszédság és megértés díját az idén a ciprusi magyar-szlovák katonai egység, illetve a tátrai Hegyimentő Szolgálatnak ítélték oda.
márc. 3
9:57
Korlátozottak a K&H; Bank szolgáltatásai (Napi)
márc. 3
9:57
Újabb öngyilkos merénylet Irakban (Infostart)
Irakban 16-an meghaltak, 40-en megsebesültek két rendőrségi épület és egy kórház ellen végrehajtott öngyilkos merényletben.
márc. 3
9:57
Négymillió euró Vajdaságnak az anyaországtól (Kitekintő)
Hétfőn Szabadkán került sor a Kárpát-medence  vállalkozásfejlesztési központjainak, illetve a magyar állam képviselőinek találkozójára.
márc. 3
9:57
Rengetegen tűntek el a chilei földrengésben (Kripto Akadémia)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
9:59
Önkormányzati választásokat tartanak Hollandiában (Infostart)
Hollandiában önkormányzati választásokat tartanak, amelyen várhatóan megerősödnek a bevándorlást ellenző pártok.
márc. 3
10:15
A terjengő bűz vezetett a holttestekhez (Kitekintő)
Két holttestet találtak a tűzoltók kedden egy kassai lakásban. A hatóságoknak a terjengő bűz miatt gyanút fogó szomszédok tettek bejelentést.
márc. 3
10:33
Olaszok tiltott fegyverkereskedést folytattak Iránnal (Infostart)
Olaszországban kilenc embert vettek őrizetbe, mert tiltott fegyverkereskedést folytattak Iránnal.
márc. 3
10:33
Öngyilkos merényletek Irakban (Metropol)
Öngyilkos merénylők hajtottak végre robbantásos támadásokat az iraki fővárostól északra szerdán; a legfrissebb adatok szerint 33 ember meghalt, és 55 megsebesült - közölte a helyi rendőrség.
márc. 3
10:33
Elkapták a "grbavicai rémet": több száz bosnyákot mészárolt le! (168 Óra Online)
A spanyol rendőrség elfogta Vaszelin Vlahovicsot, aki a vád szerint több mint száz ember gyilkolt meg a boszniai háború alatt - jelentette be kedden a spanyol belügyminisztérium. Az egyebek mellett népirtás miatt körözött férfit még hétfőn kapták el, amikor egy betörőbanda után nyomoztak.
márc. 3
10:33
Legalább nyolcvanan meghaltak az ugandai földcsuszamlás miatt (Kripto Akadémia)
Legkevesebb nyolcvanra emelkedett az ugandai földcsuszamlás áldozatainak száma - közölte szerdán az afrikai ország vöröskeresztes szervezetének szóvivője.
márc. 3
10:51
Hatalmas vihart kavartak a kormány reklámjai (Kitekintő)
A francia feministák szerint Sarkozy és kormánya csak egyvalamire tartják képesnek a nőket. Francia szimbolizmus, avagy hogy lesz a harcos amazonból békés anyuka.
márc. 3
10:51
Választások Hollandiában (Metropol)
Önkormányzati választások kezdődtek szerdán reggel Hollandiában, a voksolás várhatóan a bevándorlást ellenző pártok megerősödését hozza.
márc. 3
10:51
Halálos összecsapások Mogadishuban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb kilenc ember - közülük nyolc civil - vesztette életét kedden este Mogadishuban a kormánycsapatok és al-Shabaab iszlamista milícia közötti összecsapásokban.
márc. 3
10:53
Több hatalmat a pénzügyminiszternek! (Kitekintő)
Kiterjesztené a pénzügyminiszter hatalmát a Szenátusi Bankügyi Bizottság elnöke. A lépés a pénzügyi szervezetek felügyeletére és szabályozására vonatkozna, hogy csökkentse a mostani recesszió megismétlődésének esélyét.
márc. 3
11:09
A vásárló sem úszta meg a benzinkút kirablását (Kitekintő)
Benzinkutat raboltak ki hétfő este Rimaszombatban. A rabló nemcsak a bevételt vitte el, de kirabolt egy ügyfelelt is, aki éppen ott tartózkodott.
márc. 3
11:09
Drogbotrány Guatemalában - A rendőrfőkapitány is benne volt (Kripto Akadémia)
A guatemalai hatóságok egy bűnügy kapcsán őrizetbe vették kedden a kábítószer-ellenes küzdelem vezetőjét, az országos rendőrfőkapitányt és egy rendőrtisztet.

Keresés