2010. március 3. szerda

márc. 3
0:21
40 millió a "csend szobrára" (fidesz)
A Budapest-program elemeinek ismertetése mellett Kocsis Máté támogatására kérte a józsefvárosiakat Tarlós István kedd esti, VIII. kerületi kampányrendezvényén.
márc. 3
0:39
X-akták (fidesz)
Noha a baloldal mint haladó erő hagyományosan a racionalizmus képviselőjeként mutatkozik, Magyarországon figyelemre méltó módon gyártja az újabb és újabb mítoszokat. Ilyen mítosz volt még Horn Gyula idején a szocialista szakértelemé és a hazát szigorú, ám elkerülhetetlen csomagjával megmentő Bokros Lajosé. Ilyen mitikus költemény íródott az átmeneti kormányfő, Bajnai Gordon köré is, aki - így a…
márc. 3
5:09
Génmódosított krumpli jön Magyarországra? (168 Óra Online)
Egyik első döntéseként az új Európai Bizottság kedden – 12 év után először – engedélyezte egy új genetikailag módosított élelmiszernövény termesztését az Európai Unióban. Az új burgonyafajta azonban olyan gént tartalmaz, amely egyes antibiotikumokat hatástalanít, súlyos egészségügyi kockázatokat idézve elő ezzel. Az LMP azt kéri a kormánytól, tegyen lépéseket az új burgonyafajta hazai betiltásáért…
márc. 3
5:15
Beerősít az RTL Klub! Ismét képernyőn a legnézettebb showman (ATV)
Áprilisban újra indul a műsor.
márc. 3
5:17
Németh Sándor: szívesen prédikálnék a Hír TV-ben is + videó (ATV)
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze rendszeresen válaszol a tévénézők kérdéseire.
márc. 3
6:03
Fertőző a Szecska? Mennyire komolytalan a Life magazin cikke? (Inforádió)
A Life magazin szerint a világ 12 legfertőzőbb intézményeinek egyike a budapesti Széchenyi fürdő, versenyben egyebek mellett egy indiai patkánytemplommal és a hollywoodi hírességek sétányával. Az újság nem indokolja meg, hogy mire alapozva alkotta meg a listát, amelyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója felháborítónak, megalapozatlannak, de egyúttal komolytalannak is…
márc. 3
6:21
Bizonyítási eljárás Galgagyörkön (Népszava)
Megkezdődtek a helyszíni kihallgatások a romagyilkosságok ügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tegnap a támadások első helyszínén, Galgagyörkön kezdtek. A nyomozók felügyeletével K. Árpád, az egyik lehetséges tettes rekonstruálta a két évvel ezelőtti támadást. Mint később közölték, mindenben együttműködő volt.
márc. 3
6:23
Közműcégek: másként számolnak a fideszes városvezetők (Népszava)
Nem tartja szerencsés eljárásnak a pécsi önkormányzat szakítását a francia társasággal Bencsik János. Tatabánya fideszes polgármestere egy közgyűlésen hozta fel rossz példaként a szintén fideszes vezetésű Pécs ügyét, mert szerinte "úgy vágtak bele a válásba, hogy annak a költségeit nem számolták ki előre". Így Bencsik szerint akár négy-ötmilliárd forint is lehet a tranzakció költsége, amelyet majd…
márc. 3
6:25
Cáfolta a posta, hogy veszteséggel adták el a székházat (Népszava)
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoz a legfőbb ügyészség a Magyar Posta székházának eladása és az új ingatlan bérlése miatt. A feljelentést a Fidesz tette, mert szerintük a vételár meg sem közelíti a hasonló adottságú és fekvésű ingatlanok négyzetméterárait, a XIII. kerületi bérleményt viszont túl drágán vette ki a társaság.
márc. 3
6:39
Elképzelhető, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújt be az olimpikon - Magyar Nemzet (boon)
Elképzelhető, hogy úgynevezett felülvizsgálati kérelmet nyújt be Farkas Péter - írja a Magyar Nemzet.
márc. 3
6:39
Megcsapolják a Balatont (teol)
Megnyitják a balatoni vízeresztő zsilipet csütörtökön - tájékoztatott a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
márc. 3
6:41
A bankkártyán nem forog a szerencse - Népszabadság (boon)
Nem lehet bankkártyával fizetni hétfőtől - március 1-től - a Szerencsejáték Zrt. saját értékesítőhelyein - írja a Népszabadság.
márc. 3
6:41
Előkerült Pisti gitárja (teol)
Nem az egoizmus, hanem nyelvi játék ihlette Gyulai István saját szerzeményeit bemutató sorozatának nevét.
márc. 3
6:43
Sok a kifizetetlen számla - Magyar Nemzet (boon)
Komoly mértékben növekedhet az emberek gáz- és áramszámla tartozása idén - írja a Magyar Nemzet.
márc. 3
6:45
Totálkáros az autópiac - Világgazdaság (boon)
Az idén sem várható, hogy visszakapaszkodik a mélypontról a hazai autókereskedelem - állítják a Világgazdaságnak a piaci szereplők.
márc. 3
6:57
Elengedtek két britet a magyar hatóságok (Inforádió)
Elengedtek a magyar hatóságok két, csalással gyanúsított brit állampolgárt, akik már haza is utazhattak.
márc. 3
6:57
Vascsőhöz kötözték, levizelték: „mondd meg a cigányoknak, mind így jártok" (168 Óra Online)
Náci üzenet egy elrabolt fiúval: menjenek el a cigányok az országból!
márc. 3
6:57
Televíziós üzengetések - az emeltdíjas konspiráció (Népszava)
Komoly vitát keltett a közelmúltban, hogy egy háziőrizetből megszökött gyanúsítottnak élő tévéadásban üzente ügyvédje: ne adja fel magát. A polémia arról szólt, etikus magatartás-e ez a védőtől, ám arra nem terjedt ki, hogy bizonyos bűnözői körök nem ritkán tévéműsorokon keresztül kommunikálnak egymással. Általános gyakorlat, hogy az előzetesben ülők így kapnak üzeneteket "kintről", de más célokra…
márc. 3
7:03
„Fel kell őket akasztani” Élő adásban fenyegetőzött a terrorvezér (ATV)
A Hezbollah vezetője Mohamed születésnapja alkalmából mondott beszédet.
márc. 3
7:05
Fegyveres támadásban is részt vett a Jobbik bicskei elnöke (ATV)
Biztosítóként felügyelt, míg társa tüzelt.
márc. 3
7:15
Krizsó Szilviát is leváltották (Népszava)
Hiába volt kész terv az MTV-ben a választási műsorokra, úgy tudjuk, a műsorvezetéssel megbízott Krizsó Szilvia mégsem felel meg az új vezetőnek, helyette Süveges Gergő kommentálja majd az eseményeket április 11-én és 25-én.
márc. 3
7:17
Pénteken döntenek Gál mandátumáról (Népszava)
Március 5-i ülésén mondja ki Erzsébetváros képviselő-testülete, hogy megszűntnek tekinti a kerületi ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő Gál György egykori SZDSZ-es képviselő mandátumát - tudtuk meg.
márc. 3
7:21
Politikusi pályára lép a magyar műsorvezető, már megtalálták az utódját (ATV)
Az egykori híradós listáról szeretne bejutni a parlamentbe.
márc. 3
7:33
Stoiber: "Magyarországnak jót tenne a váltás" (Inforádió)
Kampányhálók az interneten - "Magyarországnak jót tenne a váltás" - Kétarcú ámokfutók - Idén sem várható, hogy visszakapaszkodik a mélypontról a hazai autókereskedelem - Tizedet szed Újpest
márc. 3
7:33
Interaktív műsorok segítik a bűnözők kommunikációját (ma.hu)
Interaktív tévéműsorok segíthetik a bűnözők titkos kommunikációját, általános gyakorlat, hogy az előzetesben ülők így kapnak üzeneteket "kintről", de más célokra is igénybe veszik az interaktív médiát - írta szerdai számában a Népszava egy, pontosan meg nem nevezett, immár szabadlábon levő fiatalemberre, továbbá egy szervezett bűnözéssel foglalkozó, ugyancsak meg nem nevezett nyomozóra hivatkozva.
márc. 3
7:33
Rita, szerda szépe (szon)
Rita imádja az extrém ruhadarabokat.
márc. 3
7:35
Iskola épül a sártenger helyén (szon)
Négyszáz milliós pályázati forrásból terjesztené ki „szárnyait” a görög katolikus általános iskola.
márc. 3
7:39
„Csak nehogy ebből is kaszinó legyen” Horváth beszólt Tarlósnak + videó (ATV)
A szocialista politikus a Fidesz által tervezett múzeumi negyed ötletére reagált.
márc. 3
7:51
Az adórekorder cég zűrös múltú kisnyugdíjasai (HVG)
Nem éppen makulátlan előéletűek a legnagyobb adótartozást felhalmozó magyar cég nyugdíjas tulajdonosai, akiket a hvg.hu munkatársai korábban a Vajdaságban kutattak fel, és akik azt állították, soha nem hallottak a több mint négymilliárd foritnyi adótartozást felhalmozó kft.-ről.
márc. 3
7:51
Jobbikos fejes is jelen volt a Hiller háza elleni támadásnál (ma.hu)
Nemcsak a lőszerek beszerzésénél segédkezett, hanem Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke - írta szerdai számában a Magyar Nemzet részben Benkő György százhalombattai vállalkozónak az ügy egyik gyanúsítottjával készült hangfelvételére hivatkozva.
márc. 3
7:53
Választás 2010: Kevesebb az érvénytelen ajánlószelvény (ma.hu)
Kevesebb érvénytelen ajánlószelvényt találtak a választási szervek az eddig leadottak között, mint a korábbi általános, vagy időközi országgyűlési képviselő-választások alkalmával.
márc. 3
8:09
Kovács László szerint az őszödi beszédet a parlamentben kellett volna elmondani (Inforádió)
Kovács László szocialista politikus szerint, ha az őszödi beszéd a parlamentben hangzott volna el nyilvánosan, és nem elmondása után több hónappal szivárog ki, akkor nem okozott volna kárt, hanem egy szenvedélyes igazságbeszédként emlékeznénk rá.
márc. 3
8:09
Zöldre színezte a vizet, és megduzzadt az ásványvízben talált szörny (szon)
Olvasónk kedden juttatta el fotóját egy ásványvizes palackban talált valamiről, ami nem kellene, hogy a szomj oltó tiszta nedűben úszkáljon.
márc. 3
8:11
Mérgező örökség (szon)
Ontja a mérget magából ez a terület, s most az utókorra, ránk maradt a szemét eltakarítása: a mi adóforintjainkat és támogatásunkat kell erre költeni. Nyéki Zsolt jegyzete
márc. 3
8:15
Nem volt pénz risztóra: betörtek a gyermekkórházba + videó (ATV)
Több millió forint értékben vittek el számítógépeket és műszereket.
márc. 3
8:17
Támad a belvíz az Alsó-Tisza vidékén is (ATV)
Ott is megjelent, ahol évtizedeken keresztül nem volt gond.
márc. 3
8:27
Kende perli Németh Miklóst (HVG)
Pert indított Németh Miklós ellen Kende Péter közíró, mert az egykori miniszterelnök megtagadta a birtokában levő, valószínűsíthetően közérdekű adatokat tartalmazó dokumentumok kiadását - írta szerdai számában a Népszabadság.
márc. 3
8:27
Pálffy István kurucos coming out-ja (168 Óra Online)
A Magyar Hírlapban közzétett Credójával és a Blikknek kiszivárogtatott információkkal tudatta Pálffy István, hogy KDNP-s politikusként indul a választásokon. A volt híradós a bulvárlapnak azt mondta: – Én egy nagycsaládos, kemény, kuruc, keresztény ember vagyok.
márc. 3
8:27
Ötvenhárman fagytak meg a télen (Népszava)
Csaknem annyian haltak meg a közterületeken ezen a télen, mint egy évvel korábban, akkor 59 haláleset jutott a rendőrség tudomására, ezen a télen eddig 53 - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság összesítésében.
márc. 3
8:27
Hitelt venne fel? Forintban gondolkozzon! (boon)
Ma már érdemesebb forint alapú hitelt felvenni, különösen rövidebb futamidő esetén - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke.
márc. 3
8:27
Ezúttal elfogadták a költségvetést (teol)
Elfogadta a képviselő-testület az idei évre vonatkozó költségvetési rendeletet a tegnapi ülésén.
márc. 3
8:29
Elengedték Magyarországról a csalással gyanúsított briteket (HVG)
Michael Turner és üzlettársa, Jason McGoldrick egy marketingvállalkozást működtetett Budapesten. Miután a cég 2005-ben csődbe ment, azzal gyanúsították meg őket, hogy 134 ügyfelet csalárd módon 18 ezer fonttal (5,5 millió forint) megkárosítottak.
márc. 3
8:31
Interaktív tévéműsorokban kommunikálnak egymással a bűnözők (HVG)
Interaktív tévéműsorok segíthetik a bűnözők titkos kommunikációját, általános gyakorlat, hogy az előzetesben ülők így kapnak üzeneteket "kintről", de más célokra is igénybe veszik az interaktív médiát - írta szerdai számában a Népszava egy, pontosan meg nem nevezett, immár szabadlábon levő fiatalemberre, továbbá egy szervezett bűnözéssel foglalkozó, ugyancsak meg nem nevezett nyomozóra hivatkozva.
márc. 3
8:33
MN: ott volt a jobbikos vezető, amikor rálőttek Hiller házára (HVG)
Nemcsak a lőszerek beszerzésénél segédkezett, hanem a Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke - írta szerdai számában a Magyar Nemzet részben Benkő György százhalombattai vállalkozónak az ügy egyik gyanúsítottjával készült hangfelvételére hivatkozva.
márc. 3
8:33
Az egyik gyanúsított beismerte, hogy romák házaira lőtt (ATV)
Azt is megmutatta, honnan nyitott tüzet.
márc. 3
8:35
Luxusautójában verte sofőrjét a világhírű modell (ATV)
Ezt követően gyalog hagyta el a helyszínt.
márc. 3
8:45
Titkolják az EBESZ jelentését? (orientpress)
A választásokig jegelheti az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) jelentését a kormány - tudta meg a hírTV. A médium információi szerint a dokumentum a kormányt hibáztatja a szélsőségek előretöréséért, és a Nemzetbiztonsági Hivatal felelősségét is felveti.
márc. 3
8:45
MH: a kormány 145 millióért vizsgáltatja miniszterei megítélését (HVG)
A Miniszterelnöki Hivatal több mint 145 millió forint értékben döntött közvélemény-kutatási megbízásokról a közelmúltban; a közbeszerzésben nyertes vállalkozásoknak többek között a minisztériumok, miniszterek lakossági megítélését kell felmérniük - értesült a Magyar Hírlap.
márc. 3
8:45
Chilei földrengés: csak Constituciónban ötszázan tűntek el (fidesz)
Egyedül a 40 ezer lakosú Constitución chilei városban ötszáz embert tartanak nyilván eltűntként négy nappal a hatalmas erejű földrengés után. Ebben a városban vesztette életét annak a 795 embernek a fele, aki a keddi hivatalos adatok szerint meghalt a természeti katasztrófában.
márc. 3
8:45
Peugeot az árokban a 4915-ös úton (szon)
2010. március 02.-án az esti órákban egy fiatal házaspár haladt Peugeot 307-es típusú személygépkocsijával a 4915-ös sz. úton Nyírbátorból Nyírvasvári irányába.

Keresés