2010. március 4. csütörtök

márc. 4
0:39
Tárki: jelentősen nőtt a választási hajlandóság (Alternatív Energia)
A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet.
márc. 4
4:15
Lőttek a napsütésnek – Szervusz, havazás! (168 Óra Online)
A várható időjárást az tette közzé honlapján.
márc. 4
5:15
Folyamatosan retteg a magyar sztárénekes, félévente kontrollra jár (ATV)
Ugyanakkor életszeretete is erős.
márc. 4
5:17
„Legyen gyereked az apádtól” A „cigány- és a politikusbűnözés” összefüggései (ATV)
A Jobbik alelnöke szerint az elit a romák által elkövetett bűnökkel leplezné a sajátját.
márc. 4
5:27
Jön föl a Fidesz, megrogyott a Jobbik (168 Óra Online)
A Nézőpont Intézet felmérése szerint az összes megkérdezett 39 százaléka támogatja a Fideszt, 9 százaléka az MSZP-t és 8 százaléka a Jobbikot. A felmérés alapján megállapították, hogy a két héttel korábbi visszaesést követően az összes megkérdezett körében újra nőtt a Fidesz támogatóinak száma. Egyúttal a részvételüket biztosra ígérő, aktív szavazók körében is nőtt a Fidesz támogatottsága. Az…
márc. 4
6:03
Balog Zoltán: Az új kormány első feladata lesz a 2006-os őszi események kivizsgálása (Infostart)
A Fidesz kormányra kerülésével felgyorsulhat a 2006. őszi rendőri túlkapások kivizsgálása - mondta az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Balog Zoltán erkölcsi, anyagi és jogi kárpótlást ígért az InfoRádió Aréna című műsorában az áldozatoknak.
márc. 4
6:21
Talán felügyelő biztost tudnak választani (Alternatív Energia)
Bár holnap újra összeül az MTV kuratóriuma, gyakorlatilag nincs esély arra, hogy elnököt válasszanak. Nem önszántukból próbálják meg a lehetetlen, a Fővárosi Ítélőtábla kötelezi őket erre. Harminc napos határidőt kaptak: gondoskodjanak a törvényes rend helyreállításáról.
márc. 4
6:23
Másfél milliárd a foglalkoztatás bővítésére (Alternatív Energia)
Ismét lehet munkahelyteremésre pályázni, a helyi regionális központok jövő péntekig várják a jelentkezéseket. A Fidesz elégedetlen az eddig elért eredménnyel és a válságkezeléssel, de konkrétumokról keveset beszél. A szakemberek szerint sem lehet sikerprojektről beszélni, a rendszer hiányossága miatt a cégeknek csak töredéke jutott támogatáshoz.
márc. 4
6:25
Felnőtt a Jobbik, már nincs szüksége a Fideszre (Alternatív Energia)
Cser-Palkovics András, Demeter Ervin és Rogán Antal is azok közé a fideszes képviselők közé tartozik, akik 2006-ban még részesei voltak a Fidesz-Jobbik együttműködésnek. A radikálisoktól ma már inkább igyekeznek elhatárolódni az ellenzéki párt vezetői. A Jobbik pedig mára jócskán megerősödött, és tegnap bejelentette: mind a 176 választókerületben összegyűjtötte az ajánlószelvényeket.
márc. 4
6:27
Morvai a Fidesz szárnyain érkezett a közéletbe (Alternatív Energia)
"Az MSZP, az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja, végnapjait éli" - áll Morvai Krisztina tegnapi közleményében. A Jobbik köztársaságielnök-jelöltje így reagált arra, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke lemondásra szólította fel európai parlamenti (EP) mandátumáról, mondván, nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet…
márc. 4
6:57
A diplomások magasabb bérre számítanak (Infostart)
A felsőoktatásban tanulók szerint nettó 125 ezer és 200 ezer forint közötti összeg szükséges a megfelelő megélhetéshez - derült ki az Educatio Nonprofit Kft. Megbízásából tavaly végzett kutatásból, amelynek során mintegy hétezer választ összegeztek.
márc. 4
6:57
Kegyeleti őrség a Hősök terén (Alternatív Energia)
Az újnyilas militáns alakulatok jelenléte, a Nemzeti Forradalmi Párt működése elleni tiltakozásul néma megemlékezést és kegyeleti őrségállást tartanak roma és antifasiszta szervezetek szombaton a budapesti Hősök terén.
márc. 4
7:03
Budai: „tudni kell nyugodtan emlékezni” + videó (ATV)
Az embereknek merni kell utcára menni.
márc. 4
7:15
Súlyos milliárdokkal csökken az egyházak támogatása - lapszemle (Infostart)
Megcsapolt egyházi pénzekről ír a Népszabadság, amelynek beszámolója szerint súlyos milliárdokkal csökken az egyházak támogatása.
márc. 4
7:15
Király: kussolni tetszett? (Alternatív Energia)
Azok a daliás idők - ezzel a címmel írt könyvet Király Zoltán egykori parlamenti képviselő, újságíró. A kötet kicsit önéletrajz, de leginkább a rendszerváltozás története, amelyről a politikusok, mint a művet bemutató Lengyel László közgazdász, politológus megjegyezte, sajnos máig nem írtak visszaemlékezéseket.
márc. 4
7:21
„Többször is ittasan vezette a műsort” Pálffy visszavonta a feljelentést (ATV)
Tavaly indított pert hitelrontásért.
márc. 4
7:23
Mégse volt jelen a jobbikos elnök a lövöldözésnél? + videó (ATV)
Nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke is jelen volt a Hiller István házát ért támadásnál - mondta el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
márc. 4
7:33
Kövérnek külön feladatba adták, hogy a Jobbikot szapulja (168 Óra Online)
Vidéki jobbikos vezetők szerint pártjuk fokozatos megerősödése áll annak a hátterében, hogy az elmúlt napokban és hetekben határozottan megerősödött a Fidesz velük szemben megfogalmazott kritikája és támadássorozata. Pártjukat a második számú politikai erőnek nevezik. A Békés megyei elnök elmondta, hogy úgy tűnik, Kövér Lászlónak mintha külön feladatba adták volna, hogy a Jobbikot szapulja.
márc. 4
7:33
Kenyérharcot vívnak a Dávidok és Góliátok (Alternatív Energia)
Nem süthetnének pékárut a nagy áruházláncok a Fidesz hatalomra kerülése után. Legalábbis Kósa Lajos azt nyilatkozta a FigyelőNetnek, hogy "ha például megengedjük a hipermarketeknek, hogy ők maguk süthessenek pékárut, akkor ezzel halálra ítéljük a pékárusütéssel foglalkozó kisvállalkozásokat." A szakemberek azonban a tiltáson kívül más megoldásokat is javasolnak.
márc. 4
7:51
Elkészült a sportlövészetet szigorító jogszabálytervezet (Infostart)
Jövő szerdán fogadhatja el a kormány az új, a jelenleginél szigorúbb fegyvertartási szabályokat. A kormányszóvivő azt mondta: szigorítanák a sportcéllal birtokolt fegyverek tartásának szabályait. Bizonyos rutin, és tapasztalat megszerzése után lehetne hazavinni és otthon tárolni a fegyvert, kevésbé gyakorolt sportlövőknek a fegyvereket a sportklubokban kellene tárolniuk.
márc. 4
8:09
Török Gábor: Budapesti lista nélkül aligha kerül be a parlamentbe az MDF (Infostart)
Török Gábor politikai elemző szerint láthatóan komoly gondjai vannak az MDF-nek az ajánlószelvények összegyűjtésével. A Vision Politics igazgatója hangsúlyozta, hogy a budapesti területi lista hiánya szinte teljesen lehetetlenné tenné a párt parlamentbe kerülését.
márc. 4
8:09
Egészségügy: valamit nagyon rosszul csinálunk (Alternatív Energia)
Magyarország gazdasági erejének megfelelően költ az egészségügyre, de ezeket a forintokat sokkal rosszabb árfolyamon képes egészségre váltani, mint a hasonló országok - írta csütörtöki összeállításában a Népszabadság.
márc. 4
8:15
Mesterházy: „mitől változott meg a Fidesz véleménye az IMF-ről?” + videó (ATV)
A nagyobbik ellenzéki párt vezetője tagadja, hogy tárgyaltak volna a szervezettel.
márc. 4
8:27
Jobbikos is segített a lövöldözésnél?! (168 Óra Online)
Nemcsak a lőszerek beszerzésében segédkezett, hanem a Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke - írja a Magyar Nemzet Benkő György százhalombattai vállalkozóra hivatkozva.
márc. 4
8:27
Távol a megegyezés (Metropol)
Végrehajtó jelenlétében adott vissza 14 festményt a Sigray örökösöknek a Magyar Nemzeti Múzeum. Az alkotásokat Sigray Antal adta át megőrzésre a múzeumoknak.
márc. 4
8:51
Egymásnak ugrottak az Orbán-rajongók: „testi-lelki nyomorékok”, „sz**házi” (ATV)
Folytatódik a jobboldali pengeváltás.
márc. 4
9:03
Debreczeni már az ajánlószelvényeknél elvérezhet (Infostart)
Debreczeni József az MDF kedvéért képviselő-jelöltnek állt. Most úgy tűnik, már a kopogtatócédulákon elvérezhet az egykori politikusi karrier újrakezdése.
márc. 4
9:03
Orbán beszélni fog (168 Óra Online)
Budapesten ülésezik az Európai Néppárt frakcióvezetése.
márc. 4
9:03
Halálos lakástűz Budapesten (Metropol)
A Zágrábi utcai lakásban a lángok között két embert találtak a tűzoltók, egyikük életét vesztette.
márc. 4
9:03
Pert vesztett az UD Zrt. Katona Tamás ellen (Alternatív Energia)
Első fokon felmentette Katona Tamást az UD Zrt. által felhozott vádakban a Pesti Központi Kerületi Bíróság - értesült a Népszava a Pénzügyminisztérium államtitkárától.
márc. 4
9:05
Kötelező hittant akar a Jobbik - Az oktatással kampányolnak a pártok (Alternatív Energia)
A parlamentbe igyekvő nagyobb pártok programjainak hangsúlyos eleme az oktatás megújítása: az MSZP feltenné a tananyagot az internetre, a Fidesz-KDNP megszüntetné az iskolai buktatás tilalmát, az MDF egész napos intézménnyé tenné az iskolát, a Jobbik pedig kötelezővé tenné a hittant.
márc. 4
9:07
Csúszik a BKV busztendere (Alternatív Energia)
Tovább csúszik a BKV midibusz-tendere: a több vonalat érintő, összesen 40 kis, városi autóbusz alvállalkozói üzemeltetőjét kereső pályázaton a cég február végén akart eredményt hirdetni.
márc. 4
9:09
Boldogan hagyja ott feleségét a TV2 műsorvezetője (ATV)
Az ármánykodást viszont ki nem állhatja.
márc. 4
9:11
Öngyilkos akart lenni, eljárás indul ellene (ATV)
Magára robbantotta a házát.
márc. 4
9:39
Magára robbantotta a házát, és még le is ültethetik (Alternatív Energia)
Az Összgörög Szakszervezetek Frontjának (PAME) mintegy 300 tagja elfoglalta csütörtökön az athéni pénzügyminisztérium épületét, tiltakozásul a görög kormány egy nappal korábban bejelentett gazdasági szigorító intézkedései ellen.
márc. 4
9:57
Lassítja a betegek gyógyulását a kórházi koszt (Infostart)
Átlagosan két kilót fogyhat egy beteg az egyhetes kórházi tartózkodás alatt. Emiatt több szövődmény alakulhat ki, nőhet a sebgyógyulás és a kórházban tartózkodás ideje - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége Tápszer Szekciójának elnöke. Katona Beatrix szerint jobb finanszírozásra és az orvosképzés módosítására lenne szükség.
márc. 4
9:57
Gyilkossággá fajult a családi vita (Metropol)
Öt személyt állított elő a rendőrség a Porcsalmán csütörtök éjjel történt gyilkos támadással kapcsolatban, amelynek során egy ember meghalt, kettő kórházba került, míg egy embernek sikerült elmenekülnie a verekedők elől.
márc. 4
10:03
Az MSZP elnöke is terroristacélpont volt (ATV)
Budaházyék egy belvárosi lépcsőházban támadták volna meg.
márc. 4
10:15
Kerék-Bárczy Szabolcs: Nincs pánikhangulat az ajánlószelvények miatt az MDF-ben (Infostart)
Budapesten a vártnál nehezebben haladnak az MDF jelöltjei az ajánlószelvények gyűjtésével, de a fővárosban is állít majd területi listát a Fórum - mondta az InfoRádiónak a párt szóvivője. Kerék-Bárczy Szabolcs azután beszélt erről, hogy az ATV internetes portálja szerint már csak a csoda segíthet az MDF-en a nyolc jelölt és ezzel a budapesti területi lista állításához.
márc. 4
10:21
„Laci dühös lett, és lekevert egy nagy pofont” Nem boldog a magyar sztár (ATV)
Őszintén vallott az életéről.
márc. 4
10:23
Halálra taposták egymást a hívők a templomban (ATV)
Az indiai Pratapgahr településre 8 ezren érkeztek a vallási ünnepre.
márc. 4
10:33
Orbán Viktor szerint nincs ok a félelemre (Infostart)
Orbán Viktor szerint egy vezetésre vállalkozó politikusnak, politikai közösségnek egyetlen dologtól kell félnie, a félelemtől. Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójának vezetője pedig arról beszélt, hogy eljött az idő Magyarországon, hogy hosszan tartó szocialista kormányzás után erős kormányt válasszanak.
márc. 4
10:33
APEH-tüntetés: „Most a vérszívók vérét szívják!" (168 Óra Online)
Az adóhivatal és a pénzügyőrség munkatársai tartanak demonstrációt csütörtökön a Pénzügyminisztérium épülete előtt.
márc. 4
10:51
Ikvai-Szabó Imre: Nem rokkanhat bele a metróprojektbe a főváros (Infostart)
Az új kormánynak már idén döntenie kell a 4-es metró Keleti pályaudvar és Bosnyák tér közötti, második szakaszáról - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. A most benyújtott fővárosi költségvetés alapján a folyamatban lévő 539 milliárd forintos beruházás jövő évre eső költségei az ideihez képest jelentősen megnőnek.
márc. 4
10:51
Visszavonulóban a belvíz Pest megyében (Alternatív Energia)
Csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága Pest megyében - közölte Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság csütörtökön.
márc. 4
10:53
Összezsúfolt malacok - Állatkínzás miatt indult eljárás román állampolgárok ellen (Alternatív Energia)
Állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hét román állampolgár ellen indított büntetőeljárást a szegedi rendőrkapitányság, miután csaknem másfélszáz sertést három kisteherautóba zsúfolva akartak Romániába vinni - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.
márc. 4
10:57
Tárki: nőtt az MSZP támogatottsága (ATV)
Nagy kérdés lesz, hogy a Jobbik mennyi szavazót csábít el a Fidesztől.
márc. 4
10:59
Minél tovább kezelik a beteget, annál kevesebb pénzt kapnak + videó (ATV)
Változik a finanszírozási rendszer.
márc. 4
11:01
Görögország: már a második megszorító csomagot fogadták el + videó (ATV)
Újabb adóemelések, a nyugdíjak befagyasztása és a közalkalmazotti fizetések csökkentése találhatóak a csomagban.
márc. 4
11:09
Megszűnt a látogatási tilalom a miskolci kórházban (Alternatív Energia)
Feloldották a látogatási tilalmat a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. ápolási- és pszichiátriai osztályán - mondta Koleszár Lajos külkapcsolati igazgató csütörtökön.

Keresés