2010. március 4. csütörtök

márc. 4
0:03
Chávez: nem kell magyarázkodnom (fidesz)
Hugo Chávez venezuelai elnök úgy véli, nem tartozik magyarázattal José Luis Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnöknek a venezuelai kormánynak a Baszk Haza és Szabadság (ETA) baszk szakadár szervezettel és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali kolumbiai gerillaszervezettel fenntartott állítólagos kapcsolatai miatt.
márc. 4
0:03
Észlelési pályázat: Galilei 1610-2010 (Pályázatfigyelő)
A kíiró Galilei 1610-2010 címmel észlelési pályázatot ír ki magyarországi vagy határon túli, 15-19 éves fiatalok számára.
márc. 4
0:07
Felhívás a Kulturális Örökség Napjai programhoz való csatlakozásra (Pályázatfigyelő)
A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk országunk szellemi örökségére, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik…
márc. 4
0:11
Kalaznói látogatás (Pályázatfigyelő)
A kiíró a Kalaznón vagy közvetlen környezetében készült fotókat várja erre a pályázatra.
márc. 4
0:15
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Harmadik csoportjába delegálandó magyar küldöttek kiválasztásának előkészítése (Pályázatfigyelő)
A felhívás célja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) harmadik csoportjába delegálandó magyar küldöttek kiválasztásának előkészítése.
márc. 4
0:19
II. Házunk-Hazánk 2010 (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat, témája kötetlen; szívesen fogadjuk Magyarország és a Kárpát-medence természeti és épített értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatását.
márc. 4
0:21
Vádat emeltek a volt moldovai belügyminiszter és a rendőrfőnök ellen (fidesz)
Vádat emelt a moldovai ügyészség a volt belügyminiszter és a chisinaui rendőrkapitány ellen a tavalyi április zavargásokkal összefüggésben.
márc. 4
0:23
Karnyújtásnyi Balaton (Pályázatfigyelő)
Rajzpályázat, fotópályázat, irodalmi pályázat, illusztrációs pályázat Balatonnal kapcsolatba.
márc. 4
0:25
Fed: tovább javultak a gazdasági feltételek (fidesz)
Az Egyesült Államokban összességében tovább javultak a gazdasági feltételek az elmúlt közel másfél hónapban az előző hasonló időszakhoz képest - tartalmazza az amerikai jegybank (Fed) 12 körzetének közös jelentése.
márc. 4
0:27
Gyermek- és/vagy ifjúsági nyári táborozás támogatása / IFJ-GY-010 (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet gyermek- és/vagy ifjúsági nyári táborozási programok támogatására.
márc. 4
0:31
Országos illusztrált meseíró pályázat (Pályázatfigyelő)
A kíiró illusztrált meseíró pályázatot ír ki 4-5, 6-7 és 8-9 éves kategóriában. Az ország minden területéről várunk pályázatokat.
márc. 4
0:35
Pályázat a IX. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre (Pályázatfigyelő)
A Nyári Egyetem célja vonzó, alternatív és politikai befolyásoltságtól független tanulási teret biztosítani a közép-európai fiatalok számára. A kéthetes rendezvénysorozat alatt megrendezésre kerülő, angol nyelvű előadások és szemináriumok gazdasági, politikai, szociológia valamint kulturális problémákat tárgyalnak és többek között a környezetvédelem, turizmus és az európai uniós tagság…
márc. 4
0:39
Tárki: jelentősen nőtt a választási hajlandóság (Népszava)
A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet.
márc. 4
0:39
Líbia teljes gazdasági embargót hirdetett (fidesz)
Líbia teljes gazdasági és kereskedelmi embargót hirdetett szerdán Svájc ellen a két ország kapcsolatainak megromlása következtében.
márc. 4
0:39
Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése / GOP-2010-2.1.1/A (Pályázatfigyelő)
A mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.
márc. 4
0:43
Kairó visszautasítja az ENSZ jelentését (fidesz)
Kairó bírálta szerdán az ENSZ jelentését, amelyben a világszervezet az egyiptomi határőröknek az illegális bevándorlókkal szembeni bánásmódját ítélte el.
márc. 4
0:43
Magyar falmatricák (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a tehetséges művészek promótálásán túl olyan piacképes, művészeti értékkel bíró termékek létrehozása, melyek hozzájárulnak a kortárs művészet terjesztéséhez, a hazai vizuális kultúra fejlesztéséhez, egyidejűleg érvényesülési és kereseti lehetőséget biztosítva a programban résztvevők számára. A Hellodesign jelen programjában a pályázatoknál megszokott jutalmazási módszer, azaz a…
márc. 4
0:47
Vállalati kutatás-fejlesztési kapacitás erősítése / KMOP-2009-1.1.5 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja korszerű vállalati munkahelyek létesítése, illetve bővítése a K+F infrastruktúra fejlesztésének és új K+F munkahelyek létrehozásának támogatásával.
márc. 4
0:51
Horgásztam a Balatonon 2010 (Pályázatfigyelő)
Gyerekrajzpályázat, a pályamunkáknak a címben jelzett témát - Horgásztam a Balatonon - kell megjeleníteni. Ennek a témának a központi eleme a halfogás, azaz a horgászat, a halászat, a halak és a vízi élet. Kapcsolódó témaként megjeleníthető a Balaton adta élmény: a tó értékei, a táj szépsége, a környezet harmóniája, annak védelme.
márc. 4
1:15
Tárki: kicsit többen szavaznának az MSZP-re és az LMP-re (HVG)
A szavazásra jogosultak 60 százaléka venne részt biztosan egy most vasárnapi választáson, ami jelentős növekedés a decemberi és a januári 51 százalékos arányhoz képest - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet szerdán az MTI-vel.
márc. 4
2:27
MN: Lendvai is a Budaházy-csoport célpontja volt (HVG)
Lendvai Ildikó bántalmazása is a Hunnia Mozgalom tervei között szerepelt - állította a Magyar Nemzetnek a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó.
márc. 4
4:15
Lőttek a napsütésnek – Szervusz, havazás! (168 Óra Online)
A várható időjárást az tette közzé honlapján.
márc. 4
5:15
Folyamatosan retteg a magyar sztárénekes, félévente kontrollra jár (ATV)
Ugyanakkor életszeretete is erős.
márc. 4
5:17
„Legyen gyereked az apádtól” A „cigány- és a politikusbűnözés” összefüggései (ATV)
A Jobbik alelnöke szerint az elit a romák által elkövetett bűnökkel leplezné a sajátját.
márc. 4
5:27
Jön föl a Fidesz, megrogyott a Jobbik (168 Óra Online)
A Nézőpont Intézet felmérése szerint az összes megkérdezett 39 százaléka támogatja a Fideszt, 9 százaléka az MSZP-t és 8 százaléka a Jobbikot. A felmérés alapján megállapították, hogy a két héttel korábbi visszaesést követően az összes megkérdezett körében újra nőtt a Fidesz támogatóinak száma. Egyúttal a részvételüket biztosra ígérő, aktív szavazók körében is nőtt a Fidesz támogatottsága. Az…
márc. 4
6:03
Balog Zoltán: Az új kormány első feladata lesz a 2006-os őszi események kivizsgálása (Inforádió)
A Fidesz kormányra kerülésével felgyorsulhat a 2006. őszi rendőri túlkapások kivizsgálása - mondta az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Balog Zoltán erkölcsi, anyagi és jogi kárpótlást ígért az InfoRádió Aréna című műsorában az áldozatoknak.
márc. 4
6:21
Talán felügyelő biztost tudnak választani (Népszava)
Bár holnap újra összeül az MTV kuratóriuma, gyakorlatilag nincs esély arra, hogy elnököt válasszanak. Nem önszántukból próbálják meg a lehetetlen, a Fővárosi Ítélőtábla kötelezi őket erre. Harminc napos határidőt kaptak: gondoskodjanak a törvényes rend helyreállításáról.
márc. 4
6:23
Másfél milliárd a foglalkoztatás bővítésére (Népszava)
Ismét lehet munkahelyteremésre pályázni, a helyi regionális központok jövő péntekig várják a jelentkezéseket. A Fidesz elégedetlen az eddig elért eredménnyel és a válságkezeléssel, de konkrétumokról keveset beszél. A szakemberek szerint sem lehet sikerprojektről beszélni, a rendszer hiányossága miatt a cégeknek csak töredéke jutott támogatáshoz.
márc. 4
6:25
Felnőtt a Jobbik, már nincs szüksége a Fideszre (Népszava)
Cser-Palkovics András, Demeter Ervin és Rogán Antal is azok közé a fideszes képviselők közé tartozik, akik 2006-ban még részesei voltak a Fidesz-Jobbik együttműködésnek. A radikálisoktól ma már inkább igyekeznek elhatárolódni az ellenzéki párt vezetői. A Jobbik pedig mára jócskán megerősödött, és tegnap bejelentette: mind a 176 választókerületben összegyűjtötte az ajánlószelvényeket.
márc. 4
6:27
Morvai a Fidesz szárnyain érkezett a közéletbe (Népszava)
"Az MSZP, az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja, végnapjait éli" - áll Morvai Krisztina tegnapi közleményében. A Jobbik köztársaságielnök-jelöltje így reagált arra, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke lemondásra szólította fel európai parlamenti (EP) mandátumáról, mondván, nem képviselheti az EP-ben az országot egy olyan ember, aki védelmet…
márc. 4
6:39
Meggyilkoltak egy férfit Porcsalmán (boon)
Rátámadtak egy családra Porcsalmán, a Lehel közben szerdáról csütörtökre virradó éjjel ismeretlen tettesek.
márc. 4
6:39
Meggyilkoltak egy férfit Porcsalmán (szon)
Rátámadtak egy családra Porcsalmán, a Lehel közben szerdáról csütörtökre virradó éjjel ismeretlen tettesek.
márc. 4
6:57
A diplomások magasabb bérre számítanak (Inforádió)
A felsőoktatásban tanulók szerint nettó 125 ezer és 200 ezer forint közötti összeg szükséges a megfelelő megélhetéshez - derült ki az Educatio Nonprofit Kft. Megbízásából tavaly végzett kutatásból, amelynek során mintegy hétezer választ összegeztek.
márc. 4
6:57
Kegyeleti őrség a Hősök terén (Népszava)
Az újnyilas militáns alakulatok jelenléte, a Nemzeti Forradalmi Párt működése elleni tiltakozásul néma megemlékezést és kegyeleti őrségállást tartanak roma és antifasiszta szervezetek szombaton a budapesti Hősök terén.
márc. 4
7:03
Budai: „tudni kell nyugodtan emlékezni” + videó (ATV)
Az embereknek merni kell utcára menni.
márc. 4
7:15
Súlyos milliárdokkal csökken az egyházak támogatása - lapszemle (Inforádió)
Megcsapolt egyházi pénzekről ír a Népszabadság, amelynek beszámolója szerint súlyos milliárdokkal csökken az egyházak támogatása.
márc. 4
7:15
Király: kussolni tetszett? (Népszava)
Azok a daliás idők - ezzel a címmel írt könyvet Király Zoltán egykori parlamenti képviselő, újságíró. A kötet kicsit önéletrajz, de leginkább a rendszerváltozás története, amelyről a politikusok, mint a művet bemutató Lengyel László közgazdász, politológus megjegyezte, sajnos máig nem írtak visszaemlékezéseket.
márc. 4
7:21
„Többször is ittasan vezette a műsort” Pálffy visszavonta a feljelentést (ATV)
Tavaly indított pert hitelrontásért.
márc. 4
7:23
Mégse volt jelen a jobbikos elnök a lövöldözésnél? + videó (ATV)
Nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke is jelen volt a Hiller István házát ért támadásnál - mondta el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
márc. 4
7:33
A pártokon a kampány sem segít, de jön a tavasz, jobb a nethangulat (HVG)
Február végére újabb egy ponttal nőtt a hvg.hu NetHangulat index értéke, és jelenleg 23 ponton áll – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A választások előtt másfél hónappal az internetezők 14 százaléka gondolja úgy, hogy inkább jó irányba mennek hazánkban a dolgok, a netpolgárok 83 százaléka viszont pesszimistán látja a folyamatokat.
márc. 4
7:33
A kampány ereje: Továbbra is éllovasként tarol a Fidesz (ma.hu)
A Tárki Társadalomkutatási Intézet felmérése szerint a kampány hatására nőtt a pártpreferenciával rendelkezők aránya, s ezzel együtt valamelyest csökkent a preferenciájukban bizonytalanok és a válaszmegtagadók aránya.
márc. 4
7:33
Kövérnek külön feladatba adták, hogy a Jobbikot szapulja (168 Óra Online)
Vidéki jobbikos vezetők szerint pártjuk fokozatos megerősödése áll annak a hátterében, hogy az elmúlt napokban és hetekben határozottan megerősödött a Fidesz velük szemben megfogalmazott kritikája és támadássorozata. Pártjukat a második számú politikai erőnek nevezik. A Békés megyei elnök elmondta, hogy úgy tűnik, Kövér Lászlónak mintha külön feladatba adták volna, hogy a Jobbikot szapulja.
márc. 4
7:33
Kenyérharcot vívnak a Dávidok és Góliátok (Népszava)
Nem süthetnének pékárut a nagy áruházláncok a Fidesz hatalomra kerülése után. Legalábbis Kósa Lajos azt nyilatkozta a FigyelőNetnek, hogy "ha például megengedjük a hipermarketeknek, hogy ők maguk süthessenek pékárut, akkor ezzel halálra ítéljük a pékárusütéssel foglalkozó kisvállalkozásokat." A szakemberek azonban a tiltáson kívül más megoldásokat is javasolnak.
márc. 4
7:33
Tengerpart, tengeripart (szon)
Ma még nem burjánzott el az egyéni internetes előfoglalás lehetősége. Ladányi Tóth Lajos jegyzete
márc. 4
7:33
Halálos lakástűz a XIII. kerületben (boon)
Tűz ütött ki Budapesten, egy XIII. kerületi lakásban szerda este. Egy ember a helyszínen meghalt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletese.
márc. 4
7:33
Folyamatosan dolgoznak a pályamunkások (teol)
A Paksi FC futballistái már nagyon várják, hogy végre bajnoki találkozón is pályára léphessenek.
márc. 4
7:35
Mindegyik párt az oktatás megújítását szajkózza (ma.hu)
A parlamentbe igyekvő nagyobb pártok programjainak hangsúlyos eleme az oktatás megújítása: az MSZP feltenné a tananyagot az internetre, a Fidesz-KDNP megszüntetné az iskolai buktatás tilalmát, az MDF egész napos intézménnyé tenné az iskolát, a Jobbik pedig kötelezővé tenné a hittant.
márc. 4
7:51
Elkészült a sportlövészetet szigorító jogszabálytervezet (Inforádió)
Jövő szerdán fogadhatja el a kormány az új, a jelenleginél szigorúbb fegyvertartási szabályokat. A kormányszóvivő azt mondta: szigorítanák a sportcéllal birtokolt fegyverek tartásának szabályait. Bizonyos rutin, és tapasztalat megszerzése után lehetne hazavinni és otthon tárolni a fegyvert, kevésbé gyakorolt sportlövőknek a fegyvereket a sportklubokban kellene tárolniuk.
márc. 4
7:51
Gázolás miatt késnek a vonatok (boon)
A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon a személyszállító vonatok közlekedésében 10-15 perces késések várhatók, mert negyed hét után, Üllő-Monor állomások között a Budapestről Monorra közlekedő vonat ismeretlen személyt gázolt el.
márc. 4
7:51
Tünde, csütörtök szépe (szon)
Tünde pénteken ünnepelte születésnapját, amit a Csillag Születik bulin fergetegesen meg is ünnepelt barátaival.

Keresés