2010. március 28. vasárnap

márc. 28
4:51
Bíróság elé citálja a magyar kormány a Négy Mancsot? (168 Óra Online)
Megvárja a választásokat, és az új kormánnyal közösen szeretne pert indítani a Négy Mancs ellen a Baromfi Terméktanács. Az érdekvédő szervezet hitelrontás miatt akarja bíróság elé citálni az állatvédőket.
márc. 28
5:12
Szó nélkül szakítottak a magyar énekesnővel: buszban talált a cuccaira (ATV)
Azóta próbálja felvenni a kapcsolatot párjával.
márc. 28
5:45
Botrány! Kutyaeledelből készült a pacal! (168 Óra Online)
Kutyaeledelből készítettek pacalt a tengelici székhelyű HUSIM-PEX Húsipari Kft. üzemében. Az ellenőrzéskor azonnal elrendelték a megtalált tételek kivonását a forgalomból a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai, de kiderült, egy részét már Fejér megyében értékesítették.
márc. 28
6:21
Kéthetesek a gyűrűsfarkú makik (Alternatív Energia)
Újszülött makikat dédelgetnek a debreceni állatkert gondozói.
márc. 28
6:42
MSZP: Egy a tábor, egy a zászló! + videó (ATV)
Lendvai Ildikó szerint nagy a veszélye annak, hogy a szavazatok szétaprózódnak.
márc. 28
7:51
Dübörgő motorokkal, gárdaruhában demonstrált a Jobbik (168 Óra Online)
Az egész Felső Jászságon végigdübörögött az a motoros felvonulás, amelyet a választókerületben a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi tagjai szerveztek.
márc. 28
8:12
3 hónapja már nem szingli a magyar műsorvezető! Szétszórt lett (ATV)
Nem az a fajta, aki állandóan esküvőről álmodozik.
márc. 28
8:30
Életfogytiglani kényszermunkára ítéltek 3 magyart Szenegálban (ATV)
A bíróság szerint loptak és gyilkoltak az állítólag zsoldosnak induló férfiak.
márc. 28
8:54
Sötétbe burkolóztak Budapest nevezetességei (Infostart)
Tegnap este fél 9-kor a világ 125 országában - köztük Magyarországon is - mintegy négyezer településen, intézményben és háztartásban kialudtak a fények egy órára a klímavédelem és környezettudatosság jegyében. A Természetvédelmi Világalap Föld órája elnevezésű kezdeményezéséhez az idén minden eddiginél több település csatlakozott idehaza: a résztvevő települések száma a szervezet honlapja szerint…
márc. 28
8:56
Terézvárosban is tartanak van időközi választást (Infostart)
Öt helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban, például a főváros VI. kerületében. Ebben az önkormányzati ciklusban ezek lesznek az utolsó időközi megmérettetések.
márc. 28
9:03
Mazsihisz - jogos lehet a magyar bankok elleni per (Alternatív Energia)
Jogos lehet a magyar bankok elleni per, amelyet a holokauszt során elvett értékek miatt indítanak Chicagóban, mert a jog szerint a letétbe helyezett értékek iránti igény soha nem évül el - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.
márc. 28
9:06
Milliárdokat fizethetnek a magyarországi bankok a holokauszt miatt? + videó (ATV)
Azért nyújtották be a keresetet, mert kifosztották a zsidókat.
márc. 28
9:12
Pálinkás: Az EU nem érték-, hanem érdekközösség (Infostart)
Az Európai Uniónak ébresztőre, morális alapjainak újragondolására van szüksége - fogalmazott az Euvízió elnevezésű konferencián a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Pálinkás József hangsúlyozta: az EU nem érték-, hanem érdekközösség; a lélek és a szellem nélküli európai közösség pedig zsákutca.
márc. 28
9:39
Utazni jó - a pártok a turizmusról (Alternatív Energia)
Kiemelt szerepet szánnak a turizmusnak az országos listát állító nagy pártok, a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik is, az LMP és az MDF külön nem foglalkozik az ágazattal, a Civil Mozgalom az egyediségre fektetne nagyobb hangsúlyt az interneten közzé tett választási programok alapján.
márc. 28
9:57
Kiemelt helyen a munkahelyteremtés a pártok programjaiban (Metropol)
A növekedést számszerűsítő célkitűzés a Fidesz-KDNP-nél egymillió új munkahely tíz év alatt, az MSZP-nél a foglalkoztatottság évi egy százalékos növelése négy évre, az MDF-nél 10 év alatt 10 százalékpontos javítása .
márc. 28
9:57
Ne játsszunk a tűzzel! (Alternatív Energia)
Óvatosságra int a szabadtéri tűzgyújtásnál a tűzoltószövetség.
márc. 28
9:59
Chicagói per magyar bankok ellen (Metropol)
Jogos lehet a magyar bankok elleni per, amelyet a holokauszt során elvett értékek miatt indítanak Chicagóban, mert a jog szerint a letétbe helyezett értékek iránti igény soha nem évül el - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.
márc. 28
10:00
A Vatikán szerint a pápát nem gyengítették a pedofilbotrányok (ATV)
A németek katolikus egyház iránti bizalma 17 százalékra esett vissza.
márc. 28
10:33
Még öt napig lehet szavazatszámlálót jelölni (Alternatív Energia)
Öt napjuk maradt az áprilisi országgyűlési választáson induló jelölteknek, hogy tagokat delegáljanak az ország mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottságába.
márc. 28
10:51
Oszkó: reformok esetén változtatható a hiánycél (Metropol)
Oszkó Péter szerint az önkormányzati és az egészségügyi rendszer átalakítását kell felkínálnia a következő kormánynak, hogy a nemzetközi hitelnyújtók hozzájáruljanak az idei hiánycél módosításához.
márc. 28
10:53
Életveszélyesen megszúrtak egy 51 éves külföldi férfit (Metropol)
Életveszélyesen háton szúrtak egy 51 éves külföldi férfit a főváros V. kerületében, az elkövetőt a rendőrök kiérkezéséig az állampolgárok tartották vissza.
márc. 28
11:09
Fidesz-titkok jó húsban (168 Óra Online)
A menedzsment és a tulajdonosok tudta nélkül még az előző év szeptemberében sajtótájékoztatót tartott a Gyulai Húskombinát főbejárata előtt Görgényi Ernő, a helyi képviselő-testület Fidesz frakciójának vezetője. Itt, nem mintha feladata lett volna, bejelentette, hamarosan jön a spanyol befektető. Nem jött, sőt azóta kiderült, hogy a sávolyi motorversenypálya egyelőre zátonyra futott beruházásának…
márc. 28
11:12
Pornóval a romák ellen? Lebukott a szexmunkás gárdista (ATV)
Müller Nikolett boldog, hogy a Magyar Gárda tagja lehet. Eddig 150 pornófilmben szerepelt.
márc. 28
11:14
Gázszivárgás miatt robbant fel egy ház Borsodban, holttest a romok alatt (ATV)
Az áldozat halálának körülményeit a rendőrség, a robbanásét a tűzoltók vizsgálják.
márc. 28
11:18
Potyagól is kellett a Roma győzelméhez az Inter ellen - videóval (Infostart)
Ha csak azt nézte az ember, hogy az AS Roma a legutóbbi 20 bajnoki mérkőzéséből egyet sem veszített el, ellenben az Inter csak kettőt nyert meg a legutóbbi hétből, egyszerűnek tűnt a képlet: a trónkövetelő esélyesebb, mint a címvédő.
márc. 28
11:20
Oszkó: az önkormányzati és az egészségügyi rendszer átalakítását kell vállalnia a következő kormánynak (Infostart)
A pénzügyminiszter szerint az önkormányzati és az egészségügyi rendszer átalakítását kell vállalnia a következő kormánynak, hogy a nemzetközi hitelnyújtók hozzájáruljanak az idei hiánycél módosításához.
márc. 28
11:22
Az ombudsman szerint jogszabályellenes a pátyi eljárás (Infostart)
Jogszabályellenes a pátyi önkormányzat golfpályaprojekttel összefüggő eljárása - állapította meg a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Az ombudsman sajtóirodája közleményben jelezte: Fülöp Sándor kezdeményezte, hogy keddig a helyhatóság rendkívüli képviselő-testületi ülésen helyezze hatályon kívül rendeletét.
márc. 28
11:36
Magosz: milliárdos kár érte az államot (Infostart)
A Magosz szerint egyértelműen bizonyítható, hogy Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere mindent megtett azért, hogy egy 240 hektáros bábolnai föld az államtól egy magánbefektető tulajdonába kerüljön. Az értékesítéssel a Magosz számításai szerint körülbelül 7,7 milliárd forint kár érte a magyar államot.
márc. 28
11:38
Hétfőn teszik le az esküt az OVB pártdelegáltjai (Infostart)
Hétfőn teszi le az esküt az Országos Választási Bizottság (OVB) három új tagja: a pártdelegáltak az országos listát állító LMP-t, Jobbikot és a Civil Mozgalmat képviselik majd az immáron tizenegy bővülő testületben.
márc. 28
11:45
Elsötétült a világ egy órára (Metropol)
Szombat este fél 9-kor a világ 125 országában - köztük Magyarországon is - mintegy négyezer településen, intézményben és háztartásban kialudtak a fények egy órára a klímavédelem és környezettudatosság jegyében.
márc. 28
11:45
OVB - hétfőn tesznek esküt a pártdelegáltak (Alternatív Energia)
Hétfőn teszi le az esküt az Országos Választási Bizottság (OVB) három új tagja: a pártdelegáltak az országos listát állító LMP-t, Jobbikot és a Civil Mozgalmat képviselik majd az immáron tizenegy bővülő testületben.
márc. 28
11:47
Lendvai: következetes demokrata pártként kínáljuk az MSZP-t (Alternatív Energia)
A Jobbik második helye nem egyszerűen az MSZP számára volna presztízsveszteség, hanem jelképi erejénél fogva az ország külső és belső életét meghatározó tragédia volna. Ezért sem szabad szétaprózni a szavazatokat a demokratikus oldalon - állítja Lendvai Ildikó.
márc. 28
11:48
A forgatásról vihetik szülni a magyar sztár feleségét (ATV)
A kórházi csomag mindig náluk van.
márc. 28
11:50
Repkednek a százmilliók: újra felbontják a soproni Petőfi teret + videó (ATV)
Rossz volt a parkolóház kivitelezése.
márc. 28
12:03
Milliárdos kár érte az államot egy földeladásnál? (Metropol)
A Magosz szerint egyértelműen bizonyítható, hogy Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere mindent megtett azért, hogy egy 240 hektáros bábolnai föld az államtól egy magánbefektető tulajdonába kerüljön.
márc. 28
12:03
Jogellenes a pátyi golfpálya-beruházás (Alternatív Energia)
Jogszabályellenes a pátyi önkormányzat golfpálya-beruházása az ombudsman szerint. Fülöp Sándor jelezte, hogy Alkotmánybírósághoz fordul, ha a pátyi testület nem helyezi hatályon kívül rendeletét.
márc. 28
12:05
MSZP: a Fidesz egyetlen ígéretét sem teljesíti (Metropol)
Az MSZP szerint a Fidesz-kormány egyetlen ígéretét sem fogja teljesíteni, miután Kövér László, az ellenzéki párt választmányi elnöke beismerte: a Fidesz hatalomra kerülése esetén fél évig egyáltalán semmilyen ígéretét nem váltaná be, semmilyen átalakításhoz sem kezdene hozzá.
márc. 28
12:06
MSZP: Kövér beismerte, hogy a Fidesz nem teljesíti az ígéreteit (ATV)
A szocialisták szerint Orbánék megszorításokat terveznek.
márc. 28
12:21
Röhej! Elszámolták a gázáremelést? (168 Óra Online)
Az Országgyűlés gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezte április 1-jére az MSZP a gázáremelés ügyében - adta hírül az ATV.
márc. 28
12:24
Késelések Budapesten: az egyik férfi felsége nyakát vágta el, a másik külföldire támadt (ATV)
Mindkettőt elfogták a rendőrök.
márc. 28
12:57
Bábolnai földeladás - a polgármester állítja, minden törvényes volt (Alternatív Energia)
A Magosz szerint egyértelműen bizonyítható, hogy Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere mindent megtett azért, hogy egy 240 hektáros bábolnai föld az államtól egy magánbefektető tulajdonába kerüljön.
márc. 28
13:18
Döbbenet! Egy majom rabolta el a TV2 sztárjának bátyját. De tényleg! (ATV)
Szerencsére nem volt nehéz visszaszerezni a gyermeket.
márc. 28
13:20
Értetlenül áll a SOTE a lövöldözés előtt + videó (ATV)
A HÖK irodát érték a lövések.
márc. 28
13:33
Korrupció nélkül összeomlik a rendszer? (Alternatív Energia)
A Transparency International számításai szerint az egész rendszerekre kiterjedő korrupció akár 20-25%-kal is megnövelheti a közbeszerzési eljárások költségeit, és gyakran eredményezi rossz minőségű áruk, szolgáltatások beszerzését. Összességében a kormányzati kiadásoknak 70 százalékát valamilyen szerződés formájában költik el, ám a Freedom House felmérése felhívja a figyelmet: Magyarországon a…
márc. 28
13:42
"A Jobbikban kilenc törésvonal alapján alakulhatnak ki nézeteltérések" (Infostart)
A Nézőpont Intézet szerint a Jobbik kifelé mutatott kommunikációjából ítélve ugyan "egységes és jelentősebb belső vitáktól mentes párt" képét mutatja, a mozgalom mélyebb elemzése ugyanakkor kilenc törésvonalra és ezekre épülő lehetséges konfliktusforrásra világít rá - olvasható az elemzésben.
márc. 28
13:51
Nem ismerek fasisztákat - mondja a jobbikos vezérszónok (168 Óra Online)
Egyórás demonstrációt tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombaton este a nyíregyházi Kossuth téren, egy keddi tüntetésre válaszul. A rendezvény rendbontás nélkül ért véget - írja a Független Hírügynökség.
márc. 28
13:51
Nézeteltérések a Jobbikban: kilenc konfliktusforrás (Metropol)
A Nézőpont Intézet szerint a Jobbik kifelé mutatott kommunikációjából ítélve ugyan "egységes és jelentősebb belső vitáktól mentes párt" képét mutatja, a mozgalom mélyebb elemzése ugyanakkor kilenc törésvonalra és ezekre épülő lehetséges konfliktusforrásra világít rá.
márc. 28
13:54
Csepeli gyilkosság: újabb elképesztő fejlemény (ATV)
Ezt ígéri Vujity Tvrtko a ma esti Naplóban.
márc. 28
14:27
Kedden lesz a legmelegebb a héten (Metropol)
Kedden még marad a tavaszi idő és ekkor lesz a legmelegebb a héten, majd néhány fokos lehűlésre és esőre kell számítani, de hétvégére megint erősödik a nappali felmelegedés.
márc. 28
14:27
Ujhelyi szerint a Fidesz bujkál a választók elől (Alternatív Energia)
Az MSZP alelnöke hozzátette: a Fidesz szegedi képviselőjelöltjei bujkálnak a közvélemény elől, az utóbbi időben csak saját gyűléseiken vesznek részt, és egyetlen vitán sem hajlandók megjelenni.

Keresés