2010. március 23. kedd

márc. 23
5:06
Időjárás: rossz hírünk van... (168 Óra Online)
Bár a tavasz már beköszöntött, kedden mégis túlnyomóan felhős, borult lesz az ég.
márc. 23
5:06
A jelenlegi adatok szerint 5 párt állíthatna országos listát (Alternatív Energia)
A délutáni adatok szerint 5 párt tud országos listát is állítani az országgyűlési választásokra, ennek ugyanis az a feltétele, hogy 7 területi listával rendelkezzék. Magyarországon összesen 20 területi listát lehet állítani, egyet-egyet a 19 megyében és egyet Budapesten.
márc. 23
5:24
Háromkilós bombákkal gyilkolták volna a magyar politikusokat (Alternatív Energia)
Újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra Benkő György, a Magyarok Nyilai terrorszervezetet lebuktató koronatanú.
márc. 23
5:24
52 millióba kerülhet az sms! Már bánja a magyar sztárpáros (ATV)
Már tudják, hogy nagyot hibáztak.
márc. 23
5:26
Újabb rejtély a csepeli kettős gyilkossággal kapcsolatban (Alternatív Energia)
Vizsgálják néhai Takács Józsefnek, a tavaly januárban lelőtt iskolaigazgatónak a csepeli kapitányságon tett látogatása kapcsán felmerült új információkat - közölte lapunkkal a BRFK kommunikációs osztálya.
márc. 23
5:26
Náci nézeteket vall, neonáci zenekart szponzorál a Jobbik jelöltje + videó (ATV)
Kis Csaba a nemzetiszocializmusban látja Európa jövőjét.
márc. 23
5:28
A mentelmi jog és a szondafújás (Alternatív Energia)
A mentelmi joga miatt szondafújás nélkül kellett elengedni Ughy Attilát, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét még 2001-ben - legalábbis ezt állítja két rendőr.
márc. 23
5:30
Mentőövet kapnak a hajléktalanok (Alternatív Energia)
Bővül a krízisprogram: azok, akik a gazdasági válság miatt veszítették el otthonukat, lakásbérleti támogatást kérhetnek. A részleteken még dolgoznak, de várhatóan áprilistól igélnyelhetnek legfeljebb 300 ezer forintot azok, akik legalább egy 18 év alatti gyereket nevelnek. Bár a krízisprogram április 30-ig tart, az új támogatás tovább él.
márc. 23
5:32
Nincs béke a mecseki radar ügyében (Alternatív Energia)
Éppen másfél évtizede annak, hogy a NATO szakemberei az akkor még csak szövetségi várományos Magyarország területén számítógépes szimulációval kijelölték azt a három földrajzi pontot, amely katonai szempontból a legalkalmasabb egy-egy nagy teljesítményű, korszerű, egész országot lefedő légtérfigyelő lokátor telepítésére.
márc. 23
5:34
Banktitkot sérthetett a Hír Tv (Alternatív Energia)
Egy pénzintézeti dokumentum a banktitok körébe tartozik, így az érintett beleegyezése nélkül bűncselekménynek számít nyilvánosságra hozni. Márpedig a Hír Tv ezt tette, amikor nyilvánosságra hozott egy banki átutalási megbízást. Ebből az derült ki, hogy a Hagyó Miklós többségi tulajdonában álló cég még tavaly 68 millió forintért eladta egyik ingatlanát.
márc. 23
6:15
"Gyurcsány megteremtette az esélyt, hogy a választások után az ellenzék vezére maradhasson" (Infostart)
2009. március 23-án Gyurcsány Ferenc már két napja lemondott a miniszterelnökségről, de még mindig többen voltak azok, akik nem hittek neki, és azt állították, hogy csak a hatalmát akarja átmenteni. Az ellenzék, a gazdasági szakértők, sőt egy közvélemény-kutatás szerint az emberek többsége is előrehozott választást akart. Az MSZP mégis új miniszterelnököt kezdett keresni. Ez kínos tragikomédiává…
márc. 23
6:18
Zsidógyűlölet a Jobbiknál (Alternatív Energia)
Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a Jobbik szentendrei elnöke, Filó András ellen a Szentendrei Városi Ügyészségen egy magánszemély - értesült lapunk.
márc. 23
6:36
Kiakadt a polgármester: lassan lánctalpassal kell közlekedni (168 Óra Online)
"Már évek óta jeleztem a mindenkori Közlekedési Tárcavezetőnek, hogy a Tokaji Híd katasztrofális állapotban van, az esetek többségében nem válaszoltak a levelemre" – közölte Májer János, Tokaj polgármestere az Önkormányzati Sajtószolgálat révén.
márc. 23
6:36
Holokauszttagadó enciklopédia a neten (Alternatív Energia)
A holokauszt megtörténtét is kétségbe vonja egy szélsőjobbos, a Wikipédiához hasonló internetes lexikon.
márc. 23
6:38
Kötéltáncot mutatott be az MDF vezetése (Alternatív Energia)
Mégis ringbe száll az egyéni mandátumért az MDF-es Csapody Miklós, így a párt állíthatott fővárosi listát, amit a tegnap délután négy órai határidő előtt le is adtak. Fórumos körökből lapunknak azt állították, a politikusnak az utolsó pillanatban megígérték, befutó helyet kap az országos listán, ezért állt el korábbi szándékától.
márc. 23
6:51
Az új kormány nyújtja be a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítására vonatkozó dokumentumot (Infostart)
Hivatalosan majd az új kormány nyújtja be az uniónak a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítására vonatkozó dokumentumot - mondta az InfoRádióban a Mezőgazdasági és Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.
márc. 23
6:54
Az USA békülne Izraellel + videó (ATV)
Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb diplomáciai válságát egy jeruzsálemi zsidó lakónegyed váltotta ki.
márc. 23
7:09
Morvai a hatodik helyen nyitott - lapszemle (Infostart)
Morvai Krisztina berobbant az élmezőnybe. Még mindig nem került pont a H1N1 vírusteszt ügyének végére. A hatóságok, a gyártók és a forgalmazók is harcolnak az illegális forrásból származó parfümök ellen, de azok piaca így is több milliárd forintot tehet ki.
márc. 23
7:12
Akik naponta egyszer esznek: 1,2 millió magyar él nyomorban + videó (ATV)
A lakosság 12 százaléka tengődik a létminimum alatt a legfrissebb felmérések szerint. A legnagyobb gond a képzetlenség.
márc. 23
7:14
50-60 ezerért széthajtja magát! Apja aggódik a Csillag születik-sztárért (ATV)
Nem vállalhat el minden felkérést.
márc. 23
7:30
Részeg sofőr randalírozott Budapesten az éjszaka (168 Óra Online)
Hét autót tört össze egy férfi, aki ittasan ült volánhoz hétfőn Budapest VIII. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 23
7:30
Eddig csak a két nagy pártnak van országos listája (Alternatív Energia)
Ma 16 óráig jelenthetik be a pártok országos listáikat az áprilisi országgyűlési választásra.
márc. 23
7:32
Feljelentett a Fidesz (168 Óra Online)
A Fidesz már az ajánlószelvények gyűjtése előtt tájékoztatta a közvéleményt arról az értesüléséről, hogy országszerte több párt, szervezett módon, a Fidesz nevében készül ajánlószelvényeket gyűjteni - közölte Cser-Palkovics András az MTI-vel. A hír valósnak bizonyult, a törvénytelenségek miatt a Fidesz számos esetben rendőrségi feljelentést tett - tudatta a párt helyettes szóvivője. Cser-Palkovics…
márc. 23
7:32
Bajnai elégedett a kormány teljesítményével (Alternatív Energia)
Alapvetően elégedett a kormány teljesítményével Bajnai Gordon, aki a Blikknek adott interjújában megerősítette: nincsenek rejtett aknák az idei költségvetésben, a büdzsé szigorú, következetes politikával végigvihető, az államháztartási hiány a cél közelében maradhat, és így az euró 2014. január 1-jén bevezethető.
márc. 23
7:48
Ma délutánig lehet bejelenteni az országos listákat (Metropol)
Ma 16 óráig jelenthetik be a pártok országos listáikat az áprilisi országgyűlési választásra. A határidő előtt néhány órával egyelőre csak az MSZP és a Fidesz-KDNP országos listáját vette nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB).
márc. 23
7:48
Matolcsy: A Fidesz első éve alatt lefelé fog menni a gazdaság (ATV)
Egyre több jel utal arra, hogy a párt korábbi ígéretei nem tarthatóak.
márc. 23
8:03
Ötvenmillió a tisztességes eljárás segítőjének (Infostart)
Áprilistól akár 50 millió forint díjat is megítélhet a versenytanács annak, aki nélkülözhetetlennek minősülő írásos bizonyítékot szolgáltat a kartellező cégek ellen. A parlament decemberben hozott törvényt a tisztességes eljárás védelméről.
márc. 23
8:05
Mintegy 4-5 százalékos gazdasági növekedést vár az MSZOSZ (Infostart)
Mintegy 4-5 százalékos gazdasági növekedést és 12 százalékos reálbér-növekedést vár az új kabinettől a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége.
márc. 23
8:06
Kósa: van ezeknél nagyobb bajunk is! (168 Óra Online)
A morálról, az erkölcsről, az identitástudatról és a rendről beszélt Kósa Lajos a szerencsi Rákoczi várban múlt héten pénteken egy lakossági fórumon – olvasható a oldalon.
márc. 23
8:07
Szerény eredményt vár a MÁV a mellékvonalak leállításától (Infostart)
Szerény eredményt vár az idén a MÁV attól, hogy leállította 27 és fél mellékvonalának forgalmát - közölte a Népszabadság. A lap szerint a vasúttársaság cégeinek többsége veszít az intézkedésen.
márc. 23
8:21
A Fidesz feljelentést tett az ajánlószelvények ügyében (Infostart)
A Fidesz számos esetben rendőrségi feljelentést tett a szabálytalanul gyűjtött ajánlószelvények ügyében - közölte a párt helyettes szóvivője. Cser-Palkovics András emlékeztetett arra, hogy már az ajánlószelvények gyűjtése előtt tájékoztatták a közvéleményt arról: értesülésük szerint országszerte több párt, szervezett módon a Fidesz nevében készül ajánlószelvényt gyűjteni.
márc. 23
8:23
Király Zoltán és Slosár Gábor is indulhat (Infostart)
Az MDF-es Király Zoltán és Slosár Gábor is indulhat egyéni képviselőjelöltként az országgyűlési választásokon a fővárosi választási bizottság tegnap esti döntése értelmében.
márc. 23
8:24
Feljelentették a Jobbik szentendrei elnökét (Metropol)
Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a Jobbik szentendrei elnöke, Filó András ellen a Szentendrei Városi Ügyészségen egy magánszemély.
márc. 23
8:24
Kocsmában fojtogatta az alpolgármester a képviselőt (ATV)
A törökszentmiklósi politikus a Zöld Kilences nevű étteremben részegen esett neki képviselőtársának, állítja a sértett.
márc. 23
9:00
Minden megyében állított listát a Jobbik (Metropol)
Mind a húsz területi választókerületben listát állított a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az utolsó két listát hétfő este vették nyilvántartásba az illetékes választási bizottságok - derül ki az Országos Választási Iroda internetes oldalának kedd reggeli adataiból.
márc. 23
9:00
Holttestet találtak egy leégett Bács-Kiskun Megyei tanyán (ATV)
Egy leégett és összedőlt tanyán találtak rá egy 78 éves férfi holttestére hétfőn Soltvadkert-Alsócsáborban - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
márc. 23
9:15
Demján: "Magyarország elkövette azt a hibát, hogy mindent kiárusított" (Infostart)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, a Trigránit elnöke határozott kormányzást vár a következő években. Demján Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában Szlovákiát követendő példaként állítja a leendő kormány elé. A szakember az állami szférában és az önkormányzatoknál elbocsátásokat vár és reméli, hamarosan megszűnik a szerinte jogtalan iparűzési adó.
márc. 23
9:17
Rég elavult intézmény a képviselő-jelöltek mentelmi joga (Infostart)
Utolsó menedék az országgyűlési képviselő-jelölteknek a mentelmi jog. A mostaniak közül öten legalább április 11-ig kibújhatnak a büntetőeljárás alól, még akkor is, ha ez sokakat felháborít. Az InfoRádiónak nyilatkozó választási szakértő szerint a jelöltek mentelmi joga rég elavult intézmény.
márc. 23
9:18
A rendőrök mentették meg őket a gárdisták haragjától (168 Óra Online)
Társadalmi célú hirdetések helyett a civilek egyre inkább a gerillamarketing eszközeit alkalmazzák. Kertészkednek, bohócruhában teszik nevetségessé a Magyar Gárdát, vagy épp a társadalmi különbségekre hívják fel a figyelmet a szegények báljával. Magyarországon is erősödőben van a civil társadalom. Módszereit az üzleti szféra is előszeretettel használja. HERSKOVITS ESZTER írása.
márc. 23
9:18
Rajzani kezdtek a kétkerekűek (Metropol)
Ahogy beköszönt a tavasz, egyre több motoros és kerékpáros jelenik meg az utakon. A statisztikák azt mutatják, hogy a biciklisek és a segédmotorosok több balesetet okoztak tavaly, mint egy évvel korábban.
márc. 23
9:18
Új párja van! Dühkitörései vannak, fenyeget a magyar sztár gyermeke! (ATV)
A kb. 30 éves korkülönbség ellenére örülnek, hogy együtt lehetnek.
márc. 23
9:20
Hat országos lista indul (Metropol)
Tegnap lezárult az országgyűlési választásokra a területi listák állítása. Ez volt az első nagy erőfelmérés: van néhány kis párt, amely pár megyében tudott listát állítani, de az országos lista csak hat pártnak jött össze.
márc. 23
9:20
Új párja van! Dühkitörései vannak, fenyeget a magyar sztár gyermeke! (ATV)
A kb. 30 éves korkülönbség ellenére örülnek, hogy együtt lehetnek.
márc. 23
9:36
Fejlesztik az erdei iskolákat (Metropol)
Még lehet pályázni az erdei iskolák fejlesztésének támogatására. A pályázati konstrukció célja, hogy 2015-ig több mint 70 erdei iskolát fejlesszenek, valamint hogy támogassák a kapcsolódó képzést és tananyagfejlesztést.
márc. 23
9:54
Rendkívüli ülés az izraeli repülőgépek ügyében (ATV)
Nem volt fegyver vagy hírszerzési eszköz a bolgár és török hatóságok szerint azon a két izraeli repülőgépen, amely Magyarországra is berepült.
márc. 23
9:56
Választási együttműködést köt az MDF és a Kolompár vezette MCF (ATV)
Holnap hozhatják tető alá a megállapodást.
márc. 23
9:58
Felfüggesztették az újraélesztést a világsztáron (ATV)
Murray feltehetőleg megpróbálta eltüntetni az emberöléshez vezető gondatlansága bizonyítékait.
márc. 23
10:12
Óriási veszteség 1989 után (Metropol)
A kilencvenes évek elején a munkahelyek megszűnése jóval nagyobb veszteséget okozott az állami nyugdíjrendszernek, mint a 2008-as gazdasági válság a magánnyugdíjkasszáknak – közölte a Tárki.
márc. 23
10:12
Új pár! - Dühkitörései vannak, fenyeget a magyar sztár gyereke! (ATV)
Némedi nagyon örült, hogy végre együtt lehettek.
márc. 23
10:27
Négyig eldől, ki állíthat országos listát (Infostart)
Ma délután 4 óráig lehet bejelenteni az országos listákat az áprilisi országgyűlési választásokra. Az Országos Választási Bizottság eddig az MSZP és a Fidesz-KDNP országos listáját vette nyilvántartásba, míg a Jobbikéról még nincs döntés.

Keresés