2010. március 6. szombat

márc. 6
5:12
Viszkis üveggel verte fejbe kollegáját az RTL Klub sztárja! (ATV)
Új foglalatosságot talált az előadóművész.
márc. 6
5:27
Lopott videóval kampányol a Fidesz? (168 Óra Online)
A Fidesz a szocialistákat próbálja nevetségessé tenni Sub Bass Monster átszerkesztett videójával, amelyben a szöveg és a zene változatlan, a képeket viszont néhol kicserélték. A rapper nem ért egyet azzal, hogy a megkérdezése nélkül használták fel a klipet – tudta meg a .
márc. 6
5:48
Horváth: „12-20 egyéni körzetben nyerhetnek a szocialisták a fővárosban” + videó (ATV)
Több zöldterületet, az autós forgalom csökkentését tűzték ki célul.
márc. 6
6:03
Orbán Viktor nem "a legyek ura" - Vona Gábor levele a Fidesz elnökének (Alternatív Energia)
Orbán Viktornak címezte nyílt levelét Vona Gábor, aki Bayer Zsolt publicista egy héttel ezelőtti írására reagált. Vona levelében felrója a Fidesznek, hogy egészpályás letámadást intéz a Jobbik ellen, azonban az alaptalan vádak miatt még több ember ábrándul ki a Fideszből, és áll a Jobbik mellé.
márc. 6
6:18
Szombatra megfagyott az ország - helyenként mínusz 10 fok alatt a hőmérséklet (Infostart)
Szombat hajnalra tovább csökkent a hőmérséklet. A Mátrában mínusz 11,2 fokot mértek, Vác környékén is mínusz 10 fok van.
márc. 6
6:21
Veszélyben a 4-es metró EU-pénze? (Alternatív Energia)
Akár a 4-es metró építésére már Brüsszelben jóváhagyott 181 milliárd forintos uniós támogatás is veszélybe kerülhet, ha Budapesten leáll a beruházás kivitelezése - tudtuk meg. Ezt a megbízó DBR Metró, a főváros és a kormány is szeretné elkerülni, de ha március végéig nem találnak megoldást a mérnöki feladatokra szerződött cég körüli jogi vitában, jogszerűen nem folytatható a kivitelezés. A leállás…
márc. 6
6:23
"Innen csak a nyomort lehetne elvinni" (Alternatív Energia)
A Csereháton, az edelényi választókerület településein már nem szunnyad, hanem lassan föllángol az etnikai háború. A szegény - magyar és cigány - már nem csupán áldozat, hanem céltábla, a gyávák és aljasok kiszolgáltatottja - ahogy a szendrői kocsmáros mondja.
márc. 6
6:39
Tovább fuldoklik a budapesti lakosság a szmogban (Alternatív Energia)
Súlyos büntetést szabhat ki hazánkra az Európai Bizottság, amiért az év első két hónapjában nem tudtuk betartani a levegőminőségre vonatkozó előírást - figyelmeztetett a Levegő Munkacsoport. A szaktárca szerint egyelőre nem kell bírságtól tartanunk. A szmoghelyzet kialakulását előzhetné meg egyébként az az intézkedés, amely október 20. és március 8. között korlátozná a legszennyezőbb gépjárművek…
márc. 6
6:41
Tizenkét pont a nők esélyegyenlőségéért (Alternatív Energia)
Európai mintára Nőjogi Chartát szeretne itthon is Lamperth Mónika. Az MSZP elnökhelyettese a Népszavának azt mondta, bár az utóbbi nyolc évben a kormány sok mindent megtett annak érdekében, hogy a nők ne szenvedjenek hátrányt Magyarországon, a jelenlegi gyakorlaton lenne mit változtatni. Ha csak a "bérbarométer" adatait nézzük, kiderül, hogy a munkaadók kevéssé becsülik a "gyengébb nem" tagjait -…
márc. 6
7:12
Mikor tér vissza Kuncze Gábor a politikába? (Infostart)
Az MSZP egyik kampányrendezvényén részt vevő Kuncze Gábortól megkérdezték, mikor tér vissza a politikába. A válaszból csak annyi derült ki: a politikus a következő ciklusban biztosan nem lesz ott a parlamentben.
márc. 6
7:15
Pert vesztett Esztergom önkormányzata (Alternatív Energia)
Jogerősen elveszítette Esztergom fideszes vezetésű önkormányzata azt a pert, melyben a szeretgom.hu internetes portál közérdekű nyilvános adatokat kért - más mellett - a helyhatóság által fenntartott esztergom.hu önkormányzati honlap működtetésével kapcsolatban.
márc. 6
7:15
Nincsenek munkái a Megasztárnak! Már énektanárhoz sem jár! (ATV)
Egyesek szerint mégiscsak tovább építi álmait.
márc. 6
7:33
Ezt még a ciklus elején meglépi a Fidesz (168 Óra Online)
Schmitt Pál szerint az új kormány már rögtön a ciklus elején bevezeti a három csapás törvényét a nemzeti kormányzás egyik alaptételeként megfogalmazott rend és közbiztonság védelme érdekében – írta az .
márc. 6
7:33
Ártatlanul elítélve (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtábla szerdán - megváltoztatva az első fokú döntést - jogerősen 19, 3 millió forint és ennek négy éves kamatainak megfizetésére kötelezte az államot H. Rita három éve húzódó kártérítési perében.
márc. 6
8:09
MSZP: váltsák le az Energia Hivatal elnökét + videó (ATV)
Példátlan események történtek a vezetésben.
márc. 6
8:24
BKV: "a beruházások nyertesei az összeg 40 százalékát adták vissza borítékban" (Infostart)
A BKV volt megbízott vezérigazgatója azt állítja, hogy mintegy 70 millió forint kenőpénz jutott el rajta keresztül Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyetteshez.
márc. 6
8:45
Fideszes maffiavád a Jobbik ellen: ez már háború (168 Óra Online)
Vona Gábor Orbán Viktornak küldött, kemény hangú válaszlevele után újabb ütésváltás zajlott a Fideszt kiszolgáló média és a Jobbik között. Ezúttal a Demokrata című hetilap illette maffia-váddal a Jobbikot. A gyanúsításra Vona pártja kemény hangú közleményben reagált.
márc. 6
8:45
"Innen csak a nyomort lehetne elvinni" (Alternatív Energia)
A Csereháton, az edelényi választókerület településein már nem szunnyad, hanem lassan föllángol az etnikai háború. A szegény - magyar és cigány - már nem csupán áldozat, hanem céltábla, a gyávák és aljasok kiszolgáltatottja - ahogy a szendrői kocsmáros mondja. Munkalehetőség nincs a környéken.
márc. 6
8:47
Még változhat a március 15-i program (Alternatív Energia)
Egyaránt bejelentést tett a rendőrségen március 15-i ünnepségére az MSZP, a Fidesz és a Jobbik - értesült lapunk.
márc. 6
9:21
14 órás küzdelemben 350 milliót nyert az új magyar rekorder (ATV)
Ez minden idők legnagyobb forint értékű pókernyereménye.
márc. 6
9:36
Éger: Az új kormánynak azonnal pénzt kell pumpálnia az egészségügybe (Infostart)
Az új kormánynak a választások után azonnal pénzt kell pumpálnia az egészségügybe, ott ugyanis katasztrofális a munkaerőhelyzet - mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosi Kamata elnöke. Éger István rámutatott: a pénztelenség miatt egyszerre van orvoshiány és orvos-munkanélküliség.
márc. 6
9:39
Tiszta vizet kell önteni a pohárba (Alternatív Energia)
Túlságosan eltávolodott az emberek mindennapi gondjaitól és igényeitől a magyar politika - mondta Mesterházy Attila egy osztrák lap szombati számában megjelent interjúban.
márc. 6
9:39
"Holokauszt nem volt, de igény van rá" A rendőrség már nyomoz (ATV)
Ismeretlen tettesek festették a feliratot.
márc. 6
10:12
Mesterházy: újfajta politikai kultúrát kell követni Magyarországon (Infostart)
Túlságosan eltávolodott az emberek mindennapi gondjaitól és igényeitől a magyar politika - mondta Mesterházy Attila egy osztrák lap szombati számában megjelent interjúban.
márc. 6
10:14
Balogh: Hagyó "pénzbehajtó szervezete" mozgatta a BKV ügyeit (Infostart)
Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes "tartótisztet" állított Balogh Zsolt mellé. A BKV korábbi megbízott vezérigazgatója arról is nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy "éves tagdíjat" kellett fizetnie Hagyónak, "15 millió forintot, készpénzben". A pénzt a BKV körüli cégek "adták össze", cserébe a megrendelésekért. Balogh Zsolt elmondta: mintegy 70 millió forintot juttatott el Hagyó…
márc. 6
10:15
Kikérdezik az MSZP-t, a Jobbikot (168 Óra Online)
A Mit ígérnek? civil kezdeményezés elemzői kérdésekkel fordultak a pártokhoz, a válaszokkal javíthatnak, de akár ronthatnak is programjaikra kapott gyenge osztályzataikon.
márc. 6
10:15
Mégsem lehet majd Líbiából voksolni (Alternatív Energia)
Líbiában nem lehet szavazni az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson, miután ott a magyar Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a külképviseleti szavazás feltételeit nem lehet biztosítani.
márc. 6
10:15
Néma megemlékezést tartanak az emlékműnél + videó (ATV)
Antifasiszta megemlékezésre kerül sor szombaton.
márc. 6
10:17
Nyíregyháza: megöltek egy családapát, 9 éves gyereke sokkot kapott + videó (ATV)
Megdöbbentek a környéken élők.
márc. 6
10:33
Egész éjjel kerestek egy eltévedt nőt a Mátrában (Metropol)
Rendőrök, a katasztrófavédelem munkatársai és a speciális mentők egész éjjel kerestek egy eltévedt nőt a Mátrában, aki szombaton délelőtt került elő.
márc. 6
10:33
Milliókat költött a kömlődi parókia a foglalkoztatóra (Alternatív Energia)
Középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalok és felnőttek foglalkoztatóját és közösségi tereket alakítottak ki a református parókiából a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön - mondta a kistérség sajtóreferense szombaton.
márc. 6
10:51
"Nincs kegyelem" - Kitálal Hagyóról a volt BKV-s vezető (168 Óra Online)
Nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz Balogh Zsolton keresztül - erről a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy azóta tudja, hogy 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.
márc. 6
10:51
Összecsapások Jeruzsálemben: ismét támadtak a palesztinok + videó (ATV)
Könnygázzal verték szét a randalírozó tömeget.
márc. 6
11:06
Kovács László szerint visszatérhet a "rovásírásos időszak" (Infostart)
Kovács László szerint az ország haladásának irányáról döntenek a választók áprilisban, amikor az urnákhoz járulnak - ezt a volt európai uniós biztos, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) egykori elnöke Apagyon mondta sajtótájékoztatón szombaton.
márc. 6
11:09
400 milliót költöttek a pártok a kampányra eddig (ATV)
A kiadásokat több civil szervezet figyeli.
márc. 6
11:27
Mérgező méz került a boltok polcaira (168 Óra Online)
Több nagy áruházlánc által forgalmazott mézben talált rákkeltő antibiotikumokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal. A nitrofurán származékkal szennyezett termékek visszahívásra kerültek, de a biztonság kedvéért érdemes leellenőrizni az otthoni készleteket – jelentette az .
márc. 6
11:27
Mubarak átruházta jogköreit a kormányfőre (ATV)
Meg kell műteni az elnököt Németországban.
márc. 6
11:42
Tarlós: Amiről a Jobbik csak beszél, azt a Fidesz meg is tudja oldani - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint segítséget kért a radikális oldal szimpatizánsaitól Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője több, a napokban tartott lakossági fórumon.
márc. 6
11:45
„A maffiózókkal is jóban kell lenni” a Jobbik hevesi elnöke szerint (ATV)
Vona Gábor kampányfőnöke az éjszakai élet jól ismert figurája.
márc. 6
12:03
Csökken a belvíz - 9500 hektár víz alatt (Alternatív Energia)
Tovább csökkent a belvizes területek nagysága Szabolcs-Szatmár-Beregben, így a beregi és a tisza-szamosközi védelmi szakaszon már megszüntethették a készültséget - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton.
márc. 6
12:03
„Apám sem kellett itthon” Nem csodálkozik kirúgásán a magyar színész (ATV)
Visszasírja az előző igazgatót.
márc. 6
12:05
Ez a tét: haladás vagy múltba fordulás (Alternatív Energia)
Kovács László szerint az ország haladásának irányáról döntenek a választók áprilisban, amikor az urnákhoz járulnak majd - ezt a volt európai uniós biztos, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) egykori elnöke Apagyon mondta sajtótájékoztatón szombaton.
márc. 6
12:18
Giró-Szász: A Jobbiknak nem érdeke, hogy hatékony és erős legyen az új kormány (Infostart)
A Századvég Alapítvány igazgatója szerint az új kormány politikai felhatalmazásától függ a Jobbik támogatottsága. Giró-Szász András az InfoRádiónak azt mondta: a radikális párt ezért mindenképpen a hatékony és jó kormányzás gátja lesz.
márc. 6
12:21
'A Fidesz nem tisztázta a rasszista Jobbikhoz való viszonyát' (168 Óra Online)
Túlságosan eltávolodott az emberek mindennapi gondjaitól és igényeitől a magyar politika - mondta Mesterházy Attila egy osztrák lap szombati számában megjelent interjúban. Újfajta politikai kultúrát kell követni Magyarországon - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje a konzervatív Die Presse budapesti tudósítójának. "Lehetségesnek kell lennie, hogy a mértékadó politikai erők közös nevezőre…
márc. 6
12:21
MSZP: indokolatlan a gázáremelés (ATV)
A miniszterelnök nem fogadta el a személycserét.
márc. 6
12:39
Roma bűntársa volt az elfogott Jobbik-elnöknek? (168 Óra Online)
Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsít a rendőrség egy zalai csoportot. A társaság szokatlan összetételű: a gyanú szerint a keszthelyi Jobbik-elnök környékbeli romákkal alkotott egy csapatot – írta a .
márc. 6
12:57
Kizárták a feleséggyilkost a Jobbikból (ATV)
Lakossági bejelentés alapján értesültek tagságáról.
márc. 6
13:15
Mintegy száz ember az antifasiszta megmozduláson (Alternatív Energia)
A kisebbségi közösségek kirekesztése, az erőszak, és a fasizmus elleni tiltakozásul egész napos antifasiszta megmozdulás kezdődött szombat délelőtt a fővárosi Hősök terén; roma és antifasiszta szervezetek, civilek, közéleti személyiségek a Magyar Hősök Emlékművénél kegyeleti őrséget álltak a romák elleni támadássorozat hat halálos áldozatának tiszteletére.
márc. 6
13:51
'Egyik párt sem áll bele a küzdelembe, mert megvették őket' (168 Óra Online)
Ők (is) megtisztítanák a közéletet, visszaszorítanák a korrupciót, szembeszállnának a parlamentet behálózó lobbiérdekekkel. Az LMP viszont tudatában van: ha csak egyszer is leveri az önmaga állította morális lécet, megbukik. A Medián kutatási igazgatójából a párt kampányfőnökévé avanzsált Karácsony Gergellyel KRUG EMÍLIA beszélgetett.
márc. 6
13:51
Antifasiszta megmozdulás a Hősök terén (Metropol)
Antifasiszta megmozdulást tartottak és kegyeleti őrséget álltak a Magyar Hősök Emlékművénél civil szervezetek szombaton a fővárosi Hősök terén, ahol a szervezők szerint a nap folyamán mintegy ötezer ember fordult meg és fejezte ki részvételével tiltakozását a fasizmus és az erőszak ellen.

Keresés