2010. március 1. hétfő

márc. 1
0:03
Országgyűlési választás 2010 | A gazdasági válságból keresnek kiutat (boon)
Debrecen - Az embereket most leginkább az foglalkoztatja, hogyan lehet a válságból kilábalni, ezért a párt is erre keresi a receptet – mondta el Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányfőjelölt elnöke a vasárnap este tartott lakossági fórum előtt.
márc. 1
4:15
Rejtélyes mérgezés a kórházban Kiskunfélegyházán (168 Óra Online)
A kiskunfélegyházi rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt rendelt el nyomozást annak a két ápolónőnek az ügyében, akik vasárnap reggel lettek rosszul a kiskunfélegyház kórházban - írja a baon.hu.
márc. 1
5:15
Félreértették: nem nyilatkozik többet a magyar botrányhősnő (ATV)
Erre tanította meg az elmúlt időszak.
márc. 1
5:17
A kuruc.infon hozna nyilvánosságra államtitkokat a Jobbik (ATV)
A párt alelnöke egy decemberben elfogadott titkosítási törvényről is beszélt legutóbb.
márc. 1
6:21
Az MSZP egyetlen politikusa sem érintett az őszödi beszéd kiszivárogtatásában (Népszava)
Nyakó István szerint okafogyott az őszödi beszéd kiszivárogtatásának vizsgálata. A párt szóvivője arra reagált, hogy Szili Katalin a beszéddel kapcsolatos nemzetbiztonsági vizsgálat nyilvánosságra hozását sürgette.
márc. 1
6:23
Gyurcsány szerint elárulták őt (Népszava)
Kapjon teljes nyilvánosságot a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) jelentése, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde kiszivárogtatásának körülményeit vizsgálta - javasolta Szili Katalin volt házelnök.
márc. 1
6:25
Nullás jegy: mától kötelező váltani (Népszava)
Mától kötelező jegyet váltani az ingyenes utazásra jogosult 6 év alatti gyermekeknek és a 65 év feletti nyugdíjasoknak is a helyközi autóbuszjáratot üzemeltető 24 Volán-társaságnál továbbá belföldi vasúti utazásnál a MÁV-Start és a GYSEV vonalain.
márc. 1
6:27
A fő baj az ágazat átpolitizáltsága (Népszava)
Az egészségügyben kevés olyan dolog van, amiben egyetlen ciklus alatt hosszú távú eredményeket lehet elérni, ezért a stratégiai kérdésekben meg kell állapodni - állítja Kökény Mihály.
márc. 1
6:39
Parlamenti pártok a hálózat csapdájában (HVG)
Barack Obama sikerén felbuzdulva itthon is kötelességüknek érzik a politikai tanácsadók, hogy a netre tereljék ügyfeleiket. Az Egyesült Államokban 2008-ban bevált módszereknek viszont nyomát sem látjuk Magyarországon.
márc. 1
6:39
Szigorodnak a lakossági hitelfeltételek márciustól (boon)
Szigorodnak a lakossági hitelek feltételei március elsejétől. Egy december végén elfogadott kormányrendelet alapján a lakásvásárláshoz felvehető jelzáloghitel aránya forinthitel esetében az ingatlan értékkének legfeljebb 75 százaléka lehet.
márc. 1
6:41
Változó férfiszerepek: kié a hatalom? (HVG)
Milyen a magyar férfi, miben változott az elmúlt években, milyen új elvárásoknak kell megfelelnie? Miközben a teremtés koronája mítosznak vége, vajon megtalálja-e mindenki a helyét az új szereposztásban? Szociológussal, genderkutatóval kerestük a választ, figyelembe véve a legfrissebb erre vonatkozó kutatások eredményeit is.
márc. 1
6:57
Meghosszabbította a bíróság Antal Attila házi őrizetét (Infostart)
Három hónappal, május 29-ig meghosszabbította a bíróság a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetét - írta a Magyar Nemzet. A bíróság ezzel helyt adott a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésének.
márc. 1
6:57
Holnaptól újra támad a tél (168 Óra Online)
Hétfőn még kellemes tavaszi idő lesz, majd keddtől visszaesik a hőmérséklet, vasárnap ismét fagyni fog - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
márc. 1
6:57
Mától korlátozza magát a kormány (boon)
Március 1-től, illetve április 1-től bizonyos területeken döntési tilalmat vezet be magára nézve a jelenlegi kabinet, hogy se személyi döntésekkel, sem pedig hosszabb távú kötelezettségvállalásokkal ne akadályozza az új kormány munkáját - jelentette be még januárban Szollár Domokos kormányszóvivő.
márc. 1
6:59
HM-es korrupciós ügy: udvarház Tokaj-Hegyalján (Infostart)
Lapinformáció szerint egy Tokaj-Hegyaljai udvarházat húzott fel a Honvédelmi Minisztérium egyik bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel meggyanúsított volt főosztályvezetőjének cége.
márc. 1
6:59
Mától regisztrációs jegyet kell váltani (boon)
Hétfőtől vezetik be ingyenes regisztrációs jegyet, amelyet azoknak a 6 évnél fiatalabbak és 65 évnél idősebbeknek, a hadirokkantaknak, hadiözvegyeknek és menekülteknek kell váltaniuk, akik díjmentesen használják a vonatot vagy a helyközi Volán-járatokat.
márc. 1
7:01
"Másfél évtizede nem látott szinten a munkanélküliség" (Infostart)
Aláírások a ringért. Tévhit, hogy hajthatatlan az IMF. Eltűnőben a munkahelyek. Alkalmazkodó utaztatók.
márc. 1
7:03
A fél világot elérte a chilei földrengés utáni cunami + videó (ATV)
Chilében újabb utórengések voltak a szombat hajnali földmozgás után, amit az elmúlt száz év egyik legerősebb földrengésének tartanak. A Richter-skála szerinti 8,8 tizedes fokozatú rengésben több mint 300 ember halt meg. Az azt követő cunami pedig több kontinensen is embereket veszélyeztetett.
márc. 1
7:15
Csizmadia Ervin: Az MSZP sorsa már 2004-ben megpecsételődött (Infostart)
Az MSZP sorsát széttagoltsága pecsételi meg - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia Ervin az InfoRádióban elmondta: Gyurcsány Ferenc megjelenése a párt élén felerősítette az MSZP ellentmondásait.
márc. 1
7:15
Anett, hétfő szépe (szon)
Anett kedvenc Rallye-s szlogenje: „Csak Lapjával, Kilinccsel előre”.
márc. 1
7:21
„Arra keltünk, hogy vízben fekszünk” Több 10 ezer hektár víz alatt + videó (ATV)
A belvíz mellett egyre nagyobb gondot okoznak az áradó folyók is.
márc. 1
7:23
Néhány hét alatt elvesztette munkáját a magyar sztárpár mindkét tagja (ATV)
Egyikük lebetegedett, másikuknak megszűnt a szerepe.
márc. 1
7:33
Uniós pénzből épült udvarház a tábornoknak (MaHu)
márc. 1
7:33
Lista az lista (szon)
Régi munkatársam jut eszembe, amikor a regisztrációs jegyről hallgatom az emberek véleményét. Ő volt az, aki mindent akkurátusan nyilván tartott: „mert fiam, a lista az lista” – mondogatta.
márc. 1
7:51
Választás 2010: Bíró Ildikó kérte, hogy engedjék el (MaHu)
Kiszáll a nagypolitikából Bíró Ildikó, a polgári körök felelőse, aki a választások után már nem szeretne parlamenti képviselő sem lenni - közölte hétfői számában a Népszabadság, amelynek az országgyűlési képviselő megerősítette az értesülést.
márc. 1
7:51
Hétfőtől nem lehetnek váratlan, sokkoló mobilinternetes roamingszámlák (boon)
Március 1-jén lép hatályba az az uniós rendelet, amelynek értelmében az EU-ban és három másik országban a mobilinternetet használó ügyfelek számára a szolgáltatóknak lehetővé kell tenniük, hogy külföldön internetezve a roaming (barangolás) során megválaszthassanak felső határt, amelynél magasabb számlaérték csak a fogyasztó külön kérésére lehetséges.
márc. 1
7:53
130 millió forint adományt gyűjtött eddig a Fidesz (MaHu)
Kis összegű adományokból 130 millió forintot gyűjtött össze eddig a Fidesz a választási felkészülés során, és számításaik szerint másfél millió ajánlószelvényt - erről Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója beszélt a Magyar Hírlapnak adott, hétfőn megjelent interjúja során.
márc. 1
7:53
Szigorúbb szabályok a házi kedvencek védelmében hétfőtől (boon)
Hétfőtől hatályos az a kormányrendelet, amely a kedvtelésből tartott állatokkal kapcsolatos szabályozást szigorítja az állatok védelme érdekében.
márc. 1
8:15
„Nemrég még együtt iszogattunk.” Bayer, Pörzse: a víg cimborák (ATV)
A jobboldali publicista nyílt levelet írt a Jobbik elnökének.
márc. 1
8:17
„Egyszerűen bejöttek és ütöttek” Diákokat rugdostak a koleszban + videó (ATV)
Egy felnőtt férfi is részt vett a csoportos garázdaságban.
márc. 1
8:27
Kiszáll a nagypolitikából a polgári körök felelőse (HVG)
Kiszáll a nagypolitikából Bíró Ildikó, a polgári körök felelőse, aki a választások után már nem szeretne parlamenti képviselő sem lenni - közölte hétfői számában a Népszabadság, amelynek az országgyűlési képviselő megerősítette az értesülést.
márc. 1
8:29
26 éves nő halt meg a frontális balesetben (HVG)
A helyszínen meghalt egy 26 éves nő, aki autójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival vasárnap este Kecskemét határában a 44-es úton.
márc. 1
8:33
700 fölött a chilei áldozato száma (ATV)
Elkezdték osztani a segélyeket és megjelentek a fosztogatók is.
márc. 1
8:33
Fokozott közúti ellenőrzés a gyalogosok és kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében 2010. március 1-31. között (Police.hu)
Napjainkban a gyalogos és kerékpáros közlekedés Európában és Magyarországon egyaránt a figyelem középpontjába került. Ennek oka, hogy a gyalogosok és kerékpárosok aránya az összes közlekedési baleseten belül magas.
márc. 1
8:45
Katonák, milliók és polgári körök - a lapszemlében (orientpress)
Udvarházat, szolgálati luxuslakást vásároltak az utóbbi időkben azok a főosztályvezetők, akik ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanújával indított eljárást a Budapesti Katonai Ügyészség - tudta meg a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap birtokába jutott az a szerződés, amely szerint Ripp Ágnes, az MSZP jelenlegi VII. kerületi vezetője, az előzetesben lévő Hunvald György általános helyettese…
márc. 1
8:45
Drograzzia: "Remélem, vetkőzni is fognak a zsaruk" (168 Óra Online)
Megszállták a JATE-klubot a rendőrök vasárnap hajnalban. Közel hetven egyenruhás minden kijáratot elzárva végigellenőrizte a mintegy ötszáz fős bulizó tömeget. 14 fiatalt kábítószer-fogyasztás gyanújával állítottak elő - írja a delmagyar.hu.
márc. 1
8:51
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 8. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
márc. 1
8:53
Kiderült! A magyar műsorvezetőnő tönkretett egy házasságot (ATV)
Egy évig titkolták a viszonyt.
márc. 1
9:03
Az MN szerint uniós pénzből építettek udvarházat egy tábornoknak (HVG)
Hatalmas udvarházat húzott fel a Honvédelmi Minisztérium egyik bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel meggyanúsított volt főosztályvezetőjének cége Tokaj-Hegyalján - írta hétfői számában a Magyar Nemzet, amely nem jelölte meg értesülésének forrását.
márc. 1
9:03
Tölgyessy: A Jobbik a nyugati világ egyik legerősebb rendszertagadó pártja lehet (Infostart)
Az SZDSZ már eltűnt, az MSZP középpártként folytathatja, ez teljesen megváltoztatja a Fidesz helyzetét is, amely 1994 óta a szocialista-szabad demokrata koalíció ellenpontjaként létezik, most viszont az egyetlen akcióképes és hiteles erő, a Jobbik lehet a legerősebb ellenzéke. Megvan a veszélye annak is, hogy jobb- és baloldal helyett kelet-európai módra a nyugatosok és a nemzetiek állnak majd…
márc. 1
9:03
A spammerek támadása: Nézzen Ön is Morvai Krisztina szexvideót! (MaHu)
Kéretlen levelekkel bombázzák a "pont hu" végződésű e-mail címmel rendelkezők postaládáját. A cím igencsak figyelemfelkeltő, abban ugyanis Morvai Krisztinát, a Jobbik nagyasszonyát ajánlgatják nem megszokott kontextusban- írja a Heti Válasz.
márc. 1
9:03
Szekeres: "Nem hagyom, hogy bárki aláássa a honvédség tekintélyét" (Népszava)
Az elmúlt hetekben jócskán a sajtó érdeklődésének homlokterébe került a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Ám valószínű, hogy biztosan nem ilyen jellegű publicitásra vágyott a tárca vezetője, Szekeres Imre - főleg nem a választási kampány kellős közepén.
márc. 1
9:03
Mi változik március 1-jétől? (boon)
Március elsejétől jó pár új dologra kell odafigyelnünk.
márc. 1
9:05
Tölgyessy: a Jobbik mindent felforgathat (MaHu)
Gyökeresen átalakulhat a magyar politika szerkezete a választások után - mondta Tölgyessy Péter. Az SZDSZ eltűnt, az MSZP várhatóan középpártként kerül be a parlamentbe, ez pedig teljesen megváltoztatja a Fidesz helyzetét is, amely 1994 óta a szocialista-szabaddemokrata koalíció ellenpontjaként létezik, most viszont az egyetlen akcióképes és hiteles erő, a Jobbik lehet a legerősebb ellenzéke.
márc. 1
9:07
Fokozatos lehűléssel indít a tavasz (MaHu)
Hétfőn eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, főleg nyugaton és délen fordulhat elő eső, zápor; napközben aztán csökken a felhőzet. A délnyugati szél néhol megélénkül. Reggel 2 és 7, délután 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.
márc. 1
9:09
Hamarosan büntetést fizet, akinél nincsen ingyenes jegy + videó (ATV)
Ingyenes regisztrációs jegyet kell váltaniuk a 65 évnél idősebbeknek és a 6 évnél fiatalabb gyermekeknek, ha vonattal vagy Volán-járatokkal közlekednek. Az új jegytípus célja, hogy a társaságok megtudják, valójában mennyien veszik igénybe a szolgáltatásaikat.
márc. 1
9:21
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét (HVG)
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét a januári sztrájk miatt - közölte a közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.
márc. 1
9:21
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét (MaHu)
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét a januári sztrájk miatt - közölte a közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.
márc. 1
9:21
Mától senki nem utazhat jegy nélkül (168 Óra Online)
Regisztrációs jegyet kell váltaniuk hétfőtől a vasúton és a helyközi autóbuszjáratokon díjmentesen utazóknak - a 6 éven aluliaknak, a 65 éven felülieknek, a hadirokkantaknak, a hadiözvegyeknek, a menekülteknek - a belföldi forgalomban.
márc. 1
9:21
Ez történt vasárnap Szabolcsban (szon)
Nem unatkoztunk vasárnap, nézze meg, milyen események történtek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Keresés