2010. március 1. hétfő

márc. 1
5:45
Egy kicsi mozgás: természetes Viagra! (168 Óra Online)
Amíg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, addig sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Ez utóbbi kielégítő volta pedig magabiztosabbá tesz, javítja az énképet és még az immunrendszert is erősíti. A folyamatokról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszélt.
márc. 1
9:03
A gyermekkori asztmát is kezelni kell! (168 Óra Online)
A táplálkozás megváltozása, a légszennyezettség, a dohányfüst, a szőnyegpadló, a légkondicionálás mind elősegítik az allergiás eredetű betegségek, így az asztma kialakulását.
márc. 1
14:51
Károly herceg neje (Napidoktor)
Az angol trónörökös felesége, Kamilla is annak a gyógynövénynek a nevét viseli, mely Magyarország gondozatlan területein is igen gyakran előfordul.
márc. 1
19:21
Babasírás-fordító programot fejlesztettek ki (Infostart)
Számos oka lehet annak, ha egy baba sír - éhség, szomjúság, fájdalom, magány, álmosság, teli pelenka - japán kutatók most olyan szoftvert fejlesztettek ki, amely megkülönbözteti a fájdalmas babasírást a többitől.
márc. 1
19:57
Agyi felvételek szerint hatékony egy új Alzheimer-szer (Infostart)
Egy kísérleti Alzheimer-szer mintegy 25 százalékkal csökkentette az agyban lévő kóros lerakódásokat, újjáélesztve ezzel a reményt egy hatékony gyógyszerre.
márc. 1
20:51
Az amerikaiak negyede a mobilján olvas híreket (Infostart)
Az amerikaiak negyede manapság a mobilján értesül a hírekről - derült ki egy közvélemény-kutatásból.
márc. 1
23:21
Lappangva kezdődő súlyos kór, melyet a reklám is fokoz... (168 Óra Online)
Az orvosi elnevezés nem betegséget, hanem egy tünetegyüttest jelöl, mely leginkább a huszonöt évnél idősebb, átlagosnál jobban kereső fiatal nőket érinti. Jellemzője a beteges ragaszkodás a tökéletes testi egészség átlagember számára elérhetetlenül drága kellékeihez, főként a bioélelmiszerekhez, a természetes alapanyagokhoz. Ezek beszerzésére bármennyi pénzt, időt hajlandók áldozni az…

2010. március 2. kedd

márc. 2
7:03
Hangot ad ki a terjedő daganat (168 Óra Online)
Lézerfénnyel keltett ultrahang segítségével a mostaninál könnyebben lehetne azonosítani azokat a betegeket, akiknél a bőrrák valószínűsíthetően már az áttétes fázisba jutott. Ha az eljárás az emberi nyirokcsomómintákon is alkalmazhatónak bizonyul, akkor a jelenleginél gyorsabban meg lehetne választani a legmegfelelőbb kezelést.
márc. 2
11:27
Szenzáció: nemsokára fellövik az első magyar műholdat! (168 Óra Online)
Kisebb és könnyebb egy dobozos tejnél, napenergiával működik, és kevesebbet fogyaszt, mint egy mobiltelefon. Képes üzeneteket továbbítani a világűr szélsőséges körülményei között is, miközben gyorsabban száguld egy puskagolyónál. A Masat–1 elnevezés a „magyar” és a „satellite” szavakból származik. Az első magyar műhold egy kisméretű, úgynevezett pikoszatellit lesz: egy 10x10x10 centiméteres kocka,…
márc. 2
14:45
Barlangokra bukkantak Pécsett (168 Óra Online)
Két új barlangot fedeztek fel az EKF-es köztérfelújítási program kivitelezése során – jelentette a hírportál.
márc. 2
16:54
Kincset rejtenek a háztartási hulladékok (168 Óra Online)
A több millió tonnányi e-hulladékból, vagyis szemétre dobott számítógépből, mobiltelefonból, és egyéb elektronikai berendezésből több aranyat, illetve ezüstöt lehetne kinyerni, mint egy átlagos bányából. Mindössze jobb és biztonságosabb újrahasznosítási eljárásra lenne szükség.
márc. 2
19:06
Döbbenetes fotó a bálna alakú holdról (168 Óra Online)
Elkészítették a Szaturnusz szabálytalan alakú, leginkább egy nagy fehér bálnára, vagy egy krumplira emlékeztető Prometheus holdjának háromdimenziós hatást keltő képét.
márc. 2
20:12
Pestis végzett a vámpírral? (Infostart)
Boszorkánysággal is vádolhatták azt a női "vámpírt", akinek a maradványait egy középkori velencei tömegsírban tárták fel. Az asszony meglepően magas kort ért meg, és a szakértők a koponya alapján az arcát is rekonstruálták.

2010. március 3. szerda

márc. 3
5:33
„Egy olyan projektet indítunk, amely pár évvel ezelőtt még megvalósíthatatlannak tűnt” (168 Óra Online)
Felavatták Firenzében, az Olasz "Humán és Társadalom Tudományok Európai Doktori Iskolája" (Istituto Italiano di Scienze Umane - SUM), melynek székhelye a híres Palazzo Strozzi, a Humán és Szociális Tudományok Európai Doktori Iskoláját (European Doctoral Program for the Human and Social Sciences).
márc. 3
9:24
Irritábilis bél szindróma - észre se lehet venni? (168 Óra Online)
Irritábilis bél szindróma és ételintolerancia - észre se lehet venni? A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedő betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetű jelzőt elfogadni, pedig a megfelelő táplálkozás sokat javíthat állapotukon.
márc. 3
11:27
Stephen Hawking arra készül, hogy elhagyja Nagy-Britanniát (Infostart)
Elhagyná a Cambridge-i Egyetemet az intézmény egyik legelismertebb fizikusa, hogy így tiltakozzon a brit kormány megszorítása ellen, amely nehéz helyzetbe hozza a kutatást.
márc. 3
18:39
Nézze meg az eddigi leglenyűgözőbb műholdképet a Földről! (Infostart)
A Földet ábrázoló eddigi legrészletesebb és leglenyűgözőbb műholdkép-mozaikot mutatták be a NASA kutatói.

2010. március 4. csütörtök

márc. 4
8:27
Hogyan verjük át a hatóságot? – Veszélyes sport... (168 Óra Online)
Kutatási eredmények szerint az Európai Unió területén Franciaország délnyugati régiójában a legmagasabb a szoftverkalózkodási ráta. Egy helyi internetszolgáltató szerint a francia internetezők szabályosan sportot űznek az internetes jogszabályok megkerüléséből.
márc. 4
11:45
Honnan tudom, hány hetes terhes vagyok? (168 Óra Online)
Kedves Olvasóink! Mától új tematikával, orvosi tanácsokkal jelentkezik a 168 Óra online. Orvos szakértőnk, Dr. Csákány M. György szülész-nőgyógyász főorvos várja kérdéseiket. Érdeklődő leveleiket közvetlenül neki küldhetik a csakany01@gmail.com email-címre. Terveink szerint hetente jelentkezik honlapunk oldalain. Minden alkalommal egy olyan esettel foglalkozik, amely szélesebb érdeklődésre is…
márc. 4
12:51
Honnan tudom, hány hetes terhes vagyok? (168 Óra Online)
Kedves Olvasóink! Mától új tematikával, orvosi tanácsokkal jelentkezik a 168 Óra online. Orvos szakértőnk, Dr. Csákány M. György szülész-nőgyógyász főorvos várja kérdéseiket. Érdeklődő leveleiket közvetlenül neki küldhetik a csakany01@gmail.com email-címre. Terveink szerint hetente jelentkezik honlapunk oldalain. Minden alkalommal egy olyan esettel foglalkozik, amely szélesebb érdeklődésre is…
márc. 4
20:00
Pofátlan! Ennyit az újrahasznosításról... (168 Óra Online)
Az újrahasznosítás környezetvédelmi megfontolásokat mellőző káros kimenetelű formájára hívták fel a figyelmet amerikai szakértők. Tapasztalataik szerint a piacokon egyre nagyobb az évente termelt nagy mennyiségű elektronikus hulladékok felhasználásával készült hamis termékek aránya – számol be a Business Week.

2010. március 5. péntek

márc. 5
10:45
Probiotikumokkal az ekcéma megelőzéséért (Infostart)
Az allergia megelőzésének egyik eszköze lehet, ha sikerül meghatározni a probiotikus baktériumok pontos hatását a bélrendszer mikroorganizmusaira. Az utrechti egyetemen folyó kutatások célja az volt, hogy tanulmányozzák az egyes probiotikus baktériumok preventív hatását a magzatkorban lévő és a már megszületett, magas allergia-kockázattal rendelkező gyermekeknél.
márc. 5
11:57
Virtuális Róma is épül Aquincumban (168 Óra Online)
Sikeresnek bizonyult az Aquincumi Múzeum pályázata, amelyet a Közép-Magyarországi Operatív Programban turisztikai vonzerő fejlesztésére nyújtottak be. A romantikus romkert mellett 21. századi technika is várja majd a látogatókat.
márc. 5
21:42
A géntesztek csökkentik egyes örökletes betegségek előfordulását (Infostart)
Csökkenőben van az örökletes betegségek előfordulása, sőt némelyik szinte eltűnt az Egyesült Államokban, mert egyre több embernél végeznek genetikai vizsgálatot a gyermekvállalás előtt. A genetikai tesztek ára egyre alacsonyabb, és mind több cég kínál ilyen szolgáltatásokat.
márc. 5
23:30
Tanuljunk meg vitázni! (168 Óra Online)
A vitatkozás művészete már az ókorban nagy kincsnek és fegyvernek számított. Napjainkban is ugyanúgy szükség van jó szónokokra és vitatkozókra, ennek alapjait pedig korán le kell fektetni. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálata alkalmat is biztosít erre, hiszen áprilisban, hazánkban európai uniós témában először az ő kezdeményezésükre…

2010. március 6. szombat

márc. 6
7:45
Megközelítették a Mars rejtélyes kísérőjét (168 Óra Online)
Űreszköz még sosem jutott olyan közel a Mars nagyobbik holdjához, mint most az ESA Mars Express űrszondája – jelentette az .
márc. 6
20:24
Az iskola vagy a szülő neveljen? (168 Óra Online)
Nem ma született meg a kérdés, hogy az iskola felelős-e a gyermekek neveléséért, vagy a szüleik?

2010. március 7. vasárnap

márc. 7
18:24
Hogyan kérdezzünk a net-doktortól? (168 Óra Online)
Kedves Olvasóink! Új tematikával, orvosi tanácsokkal jelentkezik a 168 Óra online. Orvos szakértőnk, Dr. Csákány M. György szülész-nőgyógyász főorvos várja kérdéseiket. Érdeklődő leveleiket közvetlenül neki küldhetik a csakany01@gmail.com email-címre.

2010. március 8. hétfő

márc. 8
8:03
Hatásosabb volna a sócsökkentés tárgyalással, mint adóval (Infostart)
Világszerte rengeteg ember életét mentené meg az élelmiszerek sótartalmának csökkentése. Számítások szerint ezt könnyebb elérni az élelmiszeripari ágazattal való tárgyalással, mint a sós termékek megadóztatásával. A számítógépes modellkísérletről az Annals of Internal Medicine számolt be.
márc. 8
8:05
Intelligens salátaöntet menthetné meg Velencét (Infostart)
Új megoldást ötlöttek ki kutatók a süllyedő Velence megmentésére. Az "intelligens salátaöntet" elnevezésű anyag zsírsavakból felépülő protosejtek halmaza. A zsírsavak ideális körülmények között azok külső membránja mentén érdekes reakciókra képesek - kristályos szerkezetet is kialakíthatnak.
márc. 8
10:21
Köszi, kedves mozinézők, virítsátok a lóvét! (168 Óra Online)
Új reklámfilmekkel folytatódik a tavaly áprilisban indított brit jogvédelmi kampány, a "You Make The Movies". Az akció nem a tiltást és a hamisítás által okozott károkat hangsúlyozza, hanem köszönetet mond mindazoknak, akik mozilátogatással, illetve eredeti DVD-k megvásárlásával támogatják a filmkészítést.
márc. 8
12:33
Hol a nő helye? A válaszok meglepőek... (168 Óra Online)
Miközben nők vezetnek kormányokat, világméretű cégeket és a munkaerőpiac több mint felét teszik ki, egy közvélemény-kutatás szerint még mindig a világ egynegyede – nagy többségükben fiatalok – úgy véli, a nőknek otthon a helyük. A 23 országban 24 ezer ember megkérdezésével készült Reuters/Ipsos felmérést a nemzetközi nőnap előtt hozták nyilvánosságra. Ennek alapján kiderül, a legtöbben Indiában…
márc. 8
13:06
Megközelítették a Mars rejtélyes kísérőjét (168 Óra Online)
Űreszköz még sosem jutott olyan közel a Mars nagyobbik holdjához, mint most az ESA Mars Express űrszondája – jelentette az .
márc. 8
20:33
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben (Infostart)
A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben, így kikerülheti az őt "támadó" gyógyszereket, később pedig feléledve és szaporodva AIDS-betegséghez vezethet - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.
márc. 8
21:09
A veleszületett szívhibák kockázata folsavval csökkenthető (Infostart)
A terhesség korai szakában megkezdett folsavbevitel csökkentette a veleszületett szívbetegségek kockázatát. Holland kutatók, közegészségügyi jelentőségű vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte.

2010. március 9. kedd

márc. 9
6:42
Három méterrel eltolta a földrengés Concepción városát (Infostart)
Több mint három méterrel eltolta nyugati irányban a chilei Concepción városát a múlt hónap végén történt pusztító erejű földrengés - derítették ki chilei és amerikai tudósok.

2010. március 10. szerda

márc. 10
8:33
Mi a siker titka? (Infostart)
Az ultrahang tartományában dalolják el szerelmüket a hímegerek, ha egy csinos egérlány szívét kívánják megdobogtatni - derítették ki az Osztrák Tudományos Akadémia Konrád Lorenz Etológiai Kutatóintézetének tudósai, akiknek tanulmánya az Animal Behavior című szaklapban lát hamarosan napvilágot.
márc. 10
8:33
Ezért nem pörögnek csimpaszkodás közben a pókok (168 Óra Online)
Speciális molekuláris szerkezetének köszönhetően a pókfonál nem csavarodik, a pókok ezért nem pörögnek csimpaszkodás közben úgy, mint néha az alpinisták.
márc. 10
11:51
Szenzációs lelet az Apáca barlangjában (+fotó) (168 Óra Online)
Bár aligha hordtak sisakot, már az őskorban, a bányászat már 20 ezer évvel ezelőtt, a Felső Paleolitikumban virágzott Calabriában. Erre utal az a szenzációs lelet, amelyet Cosenza körzetében, Sant’Agata di Esaro mellett az Apáca barlangjában (Grotta della Monaca) találtak.
márc. 10
15:42
Leonardót felviszik az űrállomásra (168 Óra Online)
A középkori itáliai zseniről elnevezett többcélú logisztikai modul utolsó rövid látogatását teszi meg nemsokára a világűrben. Következő alkalommal kicsit hosszabb ideig marad majd a Nemzetközi Űrállomásnál.
márc. 10
22:09
Kihalt madarak tojásából nyertek ki DNS-t (Infostart)
Elsőként sikerült kutatóknak DNS-t kinyerni rég kihalt madarak, köztük a moa és az elefántmadár tojásának héjából - számoltak be eredményeikről ausztrál szakemberek.

2010. március 11. csütörtök

márc. 11
6:33
Hogyan lesz büszkeség a szégyenfoltból? (168 Óra Online)
Ma adják át Székesfehérváron a megújult Árpád-fürdőt. A szecessziós műemlék épület egyre romló állapota miatt sokáig a belváros egyik szégyenfoltja volt – írja a
márc. 11
9:51
Hogyan lesz büszkeség a szégyenfoltból? (168 Óra Online)
Ma adják át Székesfehérváron a megújult Árpád-fürdőt. A szecessziós műemlék épület egyre romló állapota miatt sokáig a belváros egyik szégyenfoltja volt – írja a
márc. 11
12:36
Aszteroida csapódott Afrika szívébe (168 Óra Online)
A Padovai Egyetem kutatói meghökkentő felfedezést tettek a belső Kongóba tett útjuk során. Egy olyan kráterre bukkantak,amelynek létrejöttét állításuk szerint csakis egy kozmikus tárgy becsapódása okozhatta. A kráter keletkezését a Jura korszakra teszik.
márc. 11
14:48
Aszteroida csapódott Afrika szívébe (168 Óra Online)
A Padovai Egyetem kutatói meghökkentő felfedezést tettek a belső Kongóba tett útjuk során. Egy olyan kráterre bukkantak,amelynek létrejöttét állításuk szerint csakis egy kozmikus tárgy becsapódása okozhatta. A kráter keletkezését a Jura korszakra teszik.

2010. március 12. péntek

márc. 12
8:57
Íme, az év legbetegebb kórházi találmánya! (168 Óra Online)
Isten hozta Önt a törött végtagok forradalmian új és kreatív világában – hirdeti a „vidám gyógyulás” (Happy Healing) életérzést honlapján a Casttoo.
márc. 12
10:36
Íme, az év legbetegebb kórházi találmánya! (168 Óra Online)
Isten hozta Önt a törött végtagok forradalmian új és kreatív világában – hirdeti a „vidám gyógyulás” (Happy Healing) életérzést honlapján a Casttoo.
márc. 12
14:27
Botrányos adatok: íme, a hűtlenkedők toplistája! (168 Óra Online)
Meglepő eredmények születtek arról, kik is vezetik a hűtlenségi ranglistát – számolt be a shine.yahoo.com.
márc. 12
19:57
Már gyártják az olcsó, kínai iPad-et! (168 Óra Online)
Mivel az Apple még nem jelentette be, tervezi-e új készülékének forgalmazását Kínában is, a döntés halogatása a hamisítványok és utánzatok piacának fellendülését eredményezi. A várható érdeklődésre reagálva a kínai gyártók már megkezdték az iPad klónok gyártását.

2010. március 13. szombat

márc. 13
11:54
Kinek ajánlott a vízben szülés? (168 Óra Online)
Napjainkban egyre gyakoribb, hogy a kismamák valamilyen alternatív módon szeretnék világra hozni babájukat.

Keresés