2010. március 15. hétfő

márc. 15
7:54
Mobiltelefon a munkavállalók hatékonyságának ellenőrzésére (Infostart)
A felhasználó mozgásainak felismerésére képes mobiltelefont fejlesztett ki a japán KDDI telekommunikációs vállalat, remélve, hogy az új mobil hatékony eszköz lehet a felügyelet nélkül hagyott alkalmazottak ellenőrzésére.
márc. 15
8:48
Vikingeké voltak a brit tömegsírban talált lefejezett holttestek (Infostart)
Egykori vikingek holttesteire bukkantak a Dorset brit grófságban felfedezett tömegsírban.
márc. 15
11:45
Ereklye! Előkerült Gábor Áron utolsó rézágyúja (168 Óra Online)
Kézdivásárhelyen állítják ki az 1848/48-es forradalom és szabadságharc egyik jelentős ereklyéjét: a Gábor Áron-féle ágyúk utolsó megmaradt példányát – számolt be a Dunántúli Napló online kiadása.
márc. 15
17:48
Áttörés: megoldódik a Nazca-sivatag "űrábráinak" rejtélye (168 Óra Online)
Dél-Peruban, az Andok és a Csendes-óceán között húzódó száraz, sivatagos térszínen rejtélyes emberi alkotások tartják élénken a tudományos kutatók és műkedvelő elméletgyártók fantáziáját: sok kilométer hosszú egyenes és görbe vonalak, amelyek megfelelő magasságból nézve emberekké, állatokká vagy éppen szabályos geometriai alakzatokká állnak össze.
márc. 15
18:06
Megdöbbentő fotók a Mars legnagyobb holdjáról - Az eddigi legrészletesebb képek (Infostart)
Az eddigi legrészletesebb fotókat küldte haza a Mars legnagyobb holdjáról, a Phobosról a Mars Express európai űrszonda - jelentette be hétfőn Párizsban az Európai Űrügynökség (ESA).
márc. 15
19:18
Életre bukkantak az Antarktisz 183 méter vastag jégtakarója alatt (Infostart)
Egy rákszerű állatra és egy medúzafélére bukkantak kutatók az Antarktisz közel kétszáz méteres jégtakarója alatt, ott, ahol legfeljebb pár mikroba létezését feltételezték volna.

Keresés