2010. március 15. hétfő

márc. 15
0:54
Fogamzásgátlás, túl a tinédzserkoron (HáziPatika)
Vajon változnak-e a fogamzásgátlással kapcsolatos elvárások a tinédzserkoron túl, de még a családalapítás előtt? Legalább annyira, mint amennyi különbség egy tinédzser és egy húszas évei végén járó nő között van!
márc. 15
0:58
Egészségtudatos életvitel - előzze meg a bajt! (HáziPatika)
Rengeteg tea és naponta fél kilogrammnyi zöldség és gyümölcs fogyasztása szükséges az időskori, szemet érintő elváltozások és a daganatos betegségek megelőzéséhez, mert a bennük található antioxidánsok gátolják a sejtkárosító...
márc. 15
5:30
Szürkehályog - Az antidepresszánsok növelik a kockázatot? (WebBeteg)
Statisztikailag szignifikáns összefüggés volt a katarakta diagnózisa, illetve katarakta miatti sebészeti beavatkozás, és a kórelőzményben szereplő szelektív szerotonin visszavételt gátló (SSRI) antidepresszáns szedése között.
márc. 15
6:33
Semmit nem ér a sokáig konyhában, fürdőszobában tartott vitamin (Infostart)
A lakás nedves levegőjű helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítők rövid idő alatt tönkremehetnek, és akkor hiába szedjük őket: a remélt gyógyhatás nem érvényesül.
márc. 15
6:35
A világ legkisebb forgalmú repülőtere (Infostart)
A világ legkisebb forgalmú repülőtere a legújabb japán légikikötő: csupán egyetlen rendszeres napi járattal van dolga.
márc. 15
7:27
A nők nem becsülik a férfiak házimunkáját (Infostart)
A férfiak messze nem kapnak annyi elismerést házimunkájukért, mint amennyi járna nekik - állapították meg egy brit tanulmány készítői.
márc. 15
7:29
Egymillió dollárt kap az állatai elhullásairól elhíresült kínai állatkert (Infostart)
Hétmillió jüant (1,03 millió dollár) utalt az északkelet-kínai Liaoning tartományi főváros kormányzata annak a helyi állatkertnek, amelyben rövid idő során 11 szibériai tigris és több más állatfaj példánya pusztult éhen a pénztelenség miatt; a felelősök után még nyomoznak - közölték helyi illetékesek.
márc. 15
7:36
Szúró mellkasi fájdalom - Mikor forduljon orvoshoz? (WebBeteg)
A hirtelen kialakuló szúró jellegű, légzésre és köhögésre fokozódó mellkasi fájdalom tüdőembóliára vagy légmellre utal.
márc. 15
8:36
A rheumatoid arthritis (WebBeteg)
Több százezren szenvednek az arthritisek (ízületi gyulladások) különböző formáinak eredményeként kialakuló folyamatos fájdalomtól és fizikai korlátoktól. A rheumatoid arthritis a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formája.
márc. 15
8:39
Két és fél milliárd PC kerülhet szemétre a lusta szoftverfejlesztők miatt (Infostart)
Két és fél milliárd PC kerülhet szemétre amiatt, hogy korszerűsítésre hivatkozva a felhasználók fölöslegesen cserélik a számítógépes hardvereket és ezzel súlyos környezeti károkat okozhatnak.
márc. 15
9:15
Ön mit csinál lefekvés előtt? (Infostart)
Egy friss amerikai kutatás szerint meglehetősen aktívak az amerikaiak a lefekvést megelőző egy órában: tévét néznek, interneteznek vagy házimunkát végeznek. Teszik ezt annak ellenére, hogy az egészségügyi szakértők a lefekvést megelőző időszakra inkább nyugalmi állapotra való felkészülést javasolják. Nem csoda hét, hogy sokaknak nyugtalan az éjszakája.
márc. 15
9:33
Ma még lehet síelni Bánkúton (Infostart)
Két sífelvonót hétfőn még üzembe állítanak a bükki síparadicsomban, nagy valószínűséggel ezen a napon lehet utoljára sízni az idei szezonban - adták hírül a Bánkút Síklub.
márc. 15
10:42
Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne? (WebBeteg)
Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
márc. 15
12:48
Szakorvos és háziorvos - Az együttműködés a legjobb gyógyszer (WebBeteg)
Az angol kutatók a világ orvosi szakirodalmában 23 olyan dolgozatot találtak, amelyek megbízható technikával vizsgálták a családorvos és a szakorvos együttműködése esetén nyerhető gyógyítási előnyöket.
márc. 15
13:33
30 vega sztár - és mind magyar! (NLC)
Biztosan tudtad, hogy Brad Pitt, Richard Gere vagy Pamela Anderson nem eszik húst, de gondoltad volna, hogy hazánkban is sok ismert embert beszippantott a vegaság eszméje? Eláruljuk, kik ők!
márc. 15
16:45
Havazás várható az ország nagy részén! (Infostart)
Éjjel északnyugat felől beborul az ég, és a délnyugati tájak kivételével egyre többfelé várható havazás, néhol havas eső. Kedden délután felszakadozik, csökken a felhőzet, és kezdetben még több helyen fordul elő csapadék, északkeleten, keleten havazás, hózápor, másutt eső valószínű.
márc. 15
17:06
A "halál órája" mutatja az elhunyt dohányosok számát (NLC)
A "halál óráját" leplezte le az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a svájci Genfben; az óra azt mutatja, hogy világszerte hányan halnak meg a dohányzás miatt.
márc. 15
19:06
Részleges látogatási tilalom a Szent György Kórházban (WebBeteg)
Részleges látogatási tilalmat és felvételi zárlatot rendelt el az ÁNTSZ-szel egyeztetve hétfőn a Fejér Megyei Szent György Kórház egyes részlegein az intézmény főigazgató-helyettese.
márc. 15
21:12
Vérnyomáscsökkentés cukorbetegeknél - Kedvezőtlen mellékhatások (WebBeteg)
A cukorbetegekkel foglalkozó szakorvosok erélyesebben igyekeztek csökkenteni pácienseik vérnyomását, mint a magas vérnyomású, többi betegét, de a legújabb eredmények szerint ennek szívet védő haszna nincsen, viszont vannak kedvezőtlen mellékhatásai.

Keresés