2010. március 2. kedd

márc. 2
0:24
Lakástextil férfiasan (Lakáskultúra)
A négyféle különleges anyag hatalmas minta- és színválasztékkal készült.
márc. 2
0:27
Röntgen, CT, PET - a kevesebb néha több (HáziPatika.com)
A rák diagnózisának felállításakor fontos az orvosnak, hogy a betegről annyi információt gyűjtsön be, amennyit csak lehetséges. De ki gondolná, hogy az elérhető információk egy részének figyelembe nem vétele pontosabb diagnózishoz...
márc. 2
0:31
Néhány tipp, hogy időben felismerhesse a kalciumhiányt! (HáziPatika.com)
A kalciumhiány távolról sem ott kezdődik, hogy a csontritkulás diagnózisát az orvosi papírjainkra írják. Évekkel, sőt évtizedekkel korábban már találkozhatunk a kalciumhiány miatt kialakult problémáinkkal. Pontosan melyek lehetnek...
márc. 2
0:33
Önmagába visszatérő bútor (Lakáskultúra)
A végtelen, illetve az önmagába visszatérő Möbius-szalag jó néhány bútortervezőt is megihletett.
márc. 2
0:39
Napi Horoszkóp - március 2. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
márc. 2
0:51
Elhunyt diák - Hányadik háziorvos ért oda az iskolához? (WebBeteg)
A gyermek rosszulléte után a mentők kiérkezéséig a pedagógusok hívására csupán az ötödik háziorvos ment ki a helyszínre?
márc. 2
1:03
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 2
5:18
Főnemesi hóbort az orchideatartás? (Édenkert)
Kevesen tudják, de az orchideák nem csak a huszadik század óta díszítették otthonainkat. A kecses növények szeretete már a 18-19. században elterjedt hazánkban - eleinte azonban csupán a főnemesek hóbortja volt a növények szaporítása, termesztése.
márc. 2
5:20
Hogyan csíráztass az íróasztalodon? (Édenkert)
Ütött az igazság órája: már az is termeszthet zöldséget, akinek nincs kertje. Nézzük, hogyan csíráztassunk otthon magvakat!
márc. 2
5:51
Generációs különbségek: kényes témákról nem beszélgetnek a családok (Inforádió)
Szülők és gyermekeik közötti jelentős kommunikációs szakadékra világított rá egy frissen közzétett indiai kutatás. A felmérés szerint a fiatalok a biztonságosnak tekintett iskolai, munkahelyi kérdéseket vitatják meg szüleikkel, míg a felnőtté válással kapcsolatos ügyeket inkább mellőzik beszélgetéseik során.
márc. 2
6:06
Lágyéksérv csecsemő- és gyermekkorban (WebBeteg)
A 14 év alattiak körében 1-3 %-os gyakorisággal jelentkezik lágyéksérv, így ebben a korcsoportban a leggyakoribb sebészi kezelést igénylő betegségnek tekinthető.
márc. 2
7:36
Fogyasztó, méregtelenítő, bőrszépítő - mi az? (HarmoNet)
Élénkítő, ellát C-vitaminnal, antioxidáns és a bőrt is szépíti. Bár nálunk nem terem meg, azért télen is beszerezhető. A leghatékonyabb gyümölcs.
márc. 2
7:51
Egészséghoroszkóp - 2010. március (Ezoterikus.hu)
Egyre közeleg a tavasz. Egészséghoroszkópunk abban nyújt segítséget, hogy mely napokon ügyeljünk jobban egészségünkre, vagy épp mikor kezdjünk fogyókúrába.
márc. 2
7:57
Megelőzik a Bajnai-féle gyed-szigort - Sorra születnek a Ratkó-dédunokák (Inforádió)
A gyedre és a gyesre vonatkozó jogszabály módosítás közzétételét követően a Pénzcentrum azt harangozta be, hogy Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed. Ezúttal a kormányfőváltás kapcsán átkeresztelt intézkedés előzetes hatásait vizsgálja a honlap azon keresztül, hogy az idei év első hónapjában hány gyermek született. Nem egészen két hónap múlva megérkeznek az első "Bajnai-babák", vagyis azok a…
márc. 2
7:57
Beteggé tesz repülők zaja (ma.hu)
Növeli a szív- és érrendszeri betegségek és nőknél a depresszió kialakulásának kockázatát a repülők zaja egy német tanulmány szerint.
márc. 2
8:12
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-03-02 (HarmoNet)
Ma nagyobb szerep jut kapcsolatainknak, elegánsan bánunk egymással. Remek az időpont az üzleti tárgyalásokra, - hatásosan képviseljük a céget, üzleti ügyeinket. Ma nagyobb gondot fordítunk a külsőnkre, öltözzünk fel elegánsan! Ma a bőrünk lesz érzékenyebb, s ez különösen hátrányosan nyilvánulhat meg, ha ekcémánk van. Az ekcéma gyakran reagál a fényterápiás kezelésre, próbáljuk ki ezt a gyógymódot.…
márc. 2
8:14
Heti általános horoszkóp 2010. március 2-tól március 8-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
márc. 2
8:16
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-03-02) (HarmoNet)
Én vagy Te? Ki a fontosabb? - kérdezi az Egó. Neked Én, nekem Te. Vagy mégsem? A nap üzenete, hogy gyógyítsd magad.
márc. 2
8:24
Tarts növényeket a szobádban! (kamaszpanasz)
Itt a tavasz! A fák rügyeznek, a madarak csiripelnek és az emberek is kezdenek elszakadni a téli melankóliától. Hogy lépést tartsunk az ébredő természettel, nem árt színesíteni szobánkat egy-két szép növénnyel.
márc. 2
8:27
Amit kapsz, olyan vagy! Melyik tipus vagy 9 közül? (Ezoterikus.hu)
Miért van az, hogy egyes nők autót kapnak szerelmüktől, még más társaik legfeljebb egy kulcstartót? Az ajándékod ára, nemcsak a férfi pénztárcáját minősíti...
márc. 2
8:30
Hasznos a homoszexualitás? (HarmoNet)
A férfi homoszexualitásnak az evolúció szempontjából látszólag nem sok értelme van. Úgy tűnik, a tulajdonság örökölhető, és mivel a homoszexuális férfiak csak ritkán nemzenek utódot, az ezt kódoló géneknek már rég ki kellett volna veszniük. Miért maradt fenn mégis évezredeken keresztül, ha evolúciós szempontból semmilyen előnnyel nem jár?
márc. 2
8:33
Több mozgás - jobb szex (Inforádió)
Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, ám az már sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Ez utóbbi kielégítő volta pedig magabiztosabbá tesz, javítja az énképet és még az immunrendszert is erősíti.
márc. 2
8:51
Alig van bűnözés - mégsem bíznak a rendőrökben (Inforádió)
Bár többnyire biztonságban érzik magukat, és kevés tapasztalatuk van a bűnözéssel kapcsolatban, mégis sokan hezitálnának rendőrt hívni, ha bűncselekmény áldozataivá válnának - derül ki egy, az Egyesült Arab Emirátusok lakói körében készített felmérésből. Ami a magyarokat illeti, rendpártiak vagyunk, de mi sem bízunk a rendőrökben.
márc. 2
9:03
Nagy kötőtű-terápia! Te bírod a strapát? (Ezoterikus.hu)
Sokan úgy gondolják, hogy kötőtűk és fonalak társaságában töltött este a háziasszonyoknak és idős nagyiknak való. Egyébként a kötött holmik manapság igen divatosak.
márc. 2
9:06
Anglia: Átfogó tanulmány a kokainfüggők kezelhetőségéről (orientpress)
Angol kutatók az eddigi legnagyobb szabású tanulmányt készítették el az országban kezelt kokainfüggők kezelése során elért eredményekről. A Nemzeti Gyógykezelési Társaság (National Treatment Agency) szakértői szerint a drog használata elsősorban a fiatalokra jellemző, és a számok évről évre aggasztóbbak - írja a Medical News TODAY.
márc. 2
9:06
A modern kor 10 csodája: Te hány napig bírnád nélküle? (HarmoNet)
Fejfájás-csillapító, telefon, fogtömés vagy autó - ezek mind-mind olyan csodák, amelyekről évszázadokkal ezelőtt még álmodni sem mertünk volna.
márc. 2
9:09
Méregtelenítés - csak körültekintően! (Inforádió)
Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés gondolatával, és talán nem is véletlenül. Hiszen az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta szokás egyfajta "nagyböjtöt" tartani - amely feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít és megtisztít. Azonban sosem szabad felelőtlenül, felkészülés nélkül belevágni semmiféle kúrába, sőt,…
márc. 2
9:09
Egy merő csata lesz a vízöntő kapcsolata (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
márc. 2
9:09
Gyors regeneráló pakolások arcra, nyakra (Édenkert)
Ha a bőröd elfáradt a hőségben és a strandolásban, akkor kényeztesd egy arcpakolással. Eláruljuk a leghatékonyabb pakolások receptjét. Próbáld ki őket!
márc. 2
9:15
Twilight: Vigyázz, az Alkonyat téged is utolér! (astronet.hu)
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Twilight-láz az egész világon végigsöpört, és azok is megszerették a vámpírokat, akik korábban...
márc. 2
9:15
Gondatlan amputálás után meghalt a szigetvári kórház betege (WebBeteg)
A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
márc. 2
9:21
Te melyik időben élsz? Tegnap, ma, holnap? (Ezoterikus.hu)
Jaj, de sok filmet is csináltak már erről a dilemmáról! "Ilyen bizonyosság csak egyszer van az életben." - mondja Clint Eastwood a Szív hídjai című filmben.
márc. 2
9:27
Floridában két lábon és két keréken is veszélyes (ma.hu)
Florida a legveszélyesebb amerikai szövetségi állam a gyalogosok és biciklisták számára, a népességhez viszonyítva ott halnak meg közülük a legtöbben.
márc. 2
9:30
Csodagyümölcsös: 57 fán 300 gyümölcsfajta (Édenkert)
Béla gyümölcsöket gyűjt: 57 fáján már több mint 300 fajta alma, körte, barack, szilva, ringló fejlődik. Ilyet még az édenkert.hu sem látott, úgyhogy interjút kértünk a kertészzsenitől.
márc. 2
9:51
4 ötletes virágdekoráció tavaszra! (Édenkert)
Néhány apró trükkel feldobhatjuk a kertből vagy a piacról beszerzett színpompás virágokat és már köszönthetjük is vele édesanyáinkat anyák napja alkalmából.
márc. 2
9:53
Húsvéti dekoráció: asztaldísz ötletek kelkáposztával, szalmakalappal (Édenkert)
Nem nehéz a húsvéti asztalt vidámmá varázsolnunk, néhány hímestojás, tavaszi virágcsokor és kezdődhet is az ünneplés.
márc. 2
9:55
Hogyan védik a mandulát Franciaországban? (Édenkert)
Fejlődési stádiumonként bemutatjuk a mandula vegyszeres és biológiai növényvédelmét.
márc. 2
9:57
Mennyi koffeint visel el szervezetünk gond nélkül? (Édenkert)
Van, aki több csésze kávét, teát, vagy több pohár koffeint tartalmazó üdítőt megihat rövid időn belül, anélkül, hogy különösebb hatását érezné, míg mások már egy adag után élénkebbek lesznek.
márc. 2
9:57
Olyan depi vok, öngyi leszek! (Ezoterikus.hu)
Ez így nem király, vágod? Veszélyben a nyelvünk! A fővárosban és a nagyobb városokban az elmúlt 10-15 évben rohamosan romlott a magyar nyelv használatának színvonala.
márc. 2
10:00
Nem okosodnak a gyerekek az oktatófilmektől (orientpress)
A kutatók szerint a kicsik sokkal többet tanulhatnak a való életben, mint egy mesterségesen megkomponált filmből. Közvetlen kommunikáció során a gyerekek bizonyítottan több szót sajátítanak el - tudósít a HealthDay.
márc. 2
10:12
Férfi jegygyűrűvel kérnek férfi kezeket (Borsa)
Egyre több nő szánja rá magát arra, hogy a hagyományokkal nem törődve megkérje a pasija kezét. Férfiaknak tervezett jegygyűrűvel, természetesen.
márc. 2
10:12
Egyenek mandulát a dohányosok: megéri! (Édenkert)
Napi egy maréknyi mandula elfogyasztásával a dohányos csökkentheti a stressz szintjét, amit a dohányfüst oxidatív anyagai okoznak.
márc. 2
10:15
Halálod pontosan kiszámítható! Neked mikor következik be? (Ezoterikus.hu)
Lehetséges megjövendölni a halál idejét az asztrológia tudományával? Mire van szükség ehhez? De a legfőbb kérdés: szabad-e ilyen determinációkat ültetni a páciens tudatalattijába?
márc. 2
10:18
Édesség szerelmi bánatra - recept a középkorból (HarmoNet)
Az észt főváros egyik patinás patikája édes gyógyírt kínál a meghasadt szívre: az állítólag a szerelmi bánatot enyhítő mandulás készítmény gyökerei egészen a középkorig nyúlnak vissza.
márc. 2
10:18
Mégsem gátolja az ösztrogén a szívroham kialakulását? (WebBeteg)
A korábbi feltételezés szerint az ösztrogének gátolják a koszorúérbetegség kialakulását. Az utóbbi azonban időben mind több adat jelzi, hogy legtöbbször ennek az ellenkezője igaz.
márc. 2
10:54
Zsírpárnára gyúrnak a vonuló madarak, fecskéink hamarosan útra is kelnek! (Édenkert)
Fecskéink és más vonuló madaraink számára az elkövetkező napok és hetek a hiperevés jegyében telnek el, hogy amint megfelelő zsírtartalékot halmoztak fel, elindulhassanak a hosszú útra északra – hazafelé, hozzánk! A repülés a legnagyobb energiaigényű mozgásforma, ráadásul a kistestű énekesmadarak normál állandó testhőmérséklete 41-43 ºC, ezért számukra létkérdés a szinte folyamatos táplálkozás. A…
márc. 2
11:09
Így küzdheted le bénító félénkségedet (kamaszpanasz)
Van aki könnyen veszi az új helyzeteket, lazán teremt kapcsolatokat, veti magát bele egy társalgás közepébe. Mások nehezen oldódnak, így távolságtartónak gondolják őket, pedig a félénkség mögött gyakran meleg szív, sziporkázó elme lapul. Íme néhány jó tanács arra, hogyan küzd le a félénkséged.
márc. 2
11:12
Rutinvizsgálatok elvégzésével sok atléta életét menthetik meg (orientpress)
Ha minden sportolónál az előírások szerint elvégzik az EKG (elektrokardiogram) vizsgálatot, a legtöbb szívrendellenesség kiszűrhető. A vizsgálat elvégzése olcsó, ugyanakkor sok atléta életét megmentheti - tudósít a HealthDay.
márc. 2
11:15
Tiltott szerelem, avagy a feketelistás kapcsolatok (Borsa)
Titokban vadászni - sokak számára ismerős, és sokan elég rendesen bele is csúsznak a feketelistás kapcsolatokba. A kérdés azonban az, hogy vajon megéri-e.
márc. 2
11:15
Egyem? Ne egyem? – amit a vegetáriánus étrendről tudni kell (Édenkert)
A vegetáriánus étrendnek sok fajtája létezik, de lényege mindegyiknek az, hogy követőik a táplálkozásukból száműzik a húst, vagy az állati eredetű termékeket. Mindkét típusú táplálkozásnak meg van az előnye és a hátránya is, sokan azonban anélkül választják ezt az étrendet, hogy tisztában lennének a hús megvonásával járó következményekkel. Az alábbiakban dr. Demeter Pál, a Budai Egészségközpont…

Keresés