2010. március 15. hétfő

márc. 15
5:57
Valaki ráuszította a román rendőröket a magyar fiúkra (168 Óra Online)
A hagyományos magyar harcművészetet, a barantát gyakorló fiatalokhoz szállt ki több alkalommal a rendőrség Székelyudvarhelyen. Egyesületük vezetője szerint valaki névtelenül jelenthette fel őket – írta a portál.
márc. 15
8:03
Kitörhet a kisebbségek háborúja (Kitekintő)
Az iraki választások még tovább élezhetik Kirkuk problémáját, most már nemcsak az arabok és a türkmének vannak a kurdok ellen, hanem a kurdok is összecsaptak egymással. Van egyáltalán kiút?
márc. 15
8:21
Obama köszöntése az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából (Infostart)
Nyilatkozatban köszöntötte az 1848-as magyar forradalom 162. évfordulójának ünneplőit amerikai elnök.
márc. 15
8:21
Több tucatnyian haltak meg egy buszbalesetben (Metropol)
Északnyugat-Indiában kiszáradt folyómederbe zuhant egy hídról egy autóbusz hétfőn reggel, s a járművön utazó diákok és tanárok közül 26-an életüket vesztették, további 34 utas megsérült, közülük tízen súlyosan - közölte a helyi rendőrség.
márc. 15
8:23
Pokolgépes támadás Irakban: sok civil halott és sebesült (Metropol)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel hétfőn a nyugat-iraki Fallúdzsa városában, a merényletben öt civil vesztette életét, és 13-an megsebesültek - közölte az iraki rendőrség.
márc. 15
8:57
Egymás torkának estek a magyar tévécsatornák (Kitekintő)
A végén még helyreigazítási per lesz belőle. Mármint abból, hogy tettük a dolgunkat, és közöltünk egy felmérést az erdélyi és partiumi magyarok televízió-nézési szokásairól, amelyben nem a Duna Tv-t hozták ki első helyezettként, sőt a magát megkapó szerénységgel csupán a „nemzet televíziójaként” aposztrofáló adót még a Magyar Televízió is megelőzte.
márc. 15
8:59
Csáky Pál: Jellempróbáló idők (Kitekintő)
A nemzettel való időfölötti együvé tartozásban él bennünk 1848 igaza és fensége - állítja Csáky Pál MKP-elnök nemzeti ünnepünk alkalmából írt jegyzetében.
márc. 15
9:15
Szlovák–magyar-háború? Orbántól félnek... (168 Óra Online)
Ján Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökét felháborították Sólyom László magyar köztársasági elnök soviniszta kijelentései. A párt attól tart, hogy az új kormány hatalomra lépése után háborús konfliktus robbanhat ki – közölte a SITA szlovák hírügynökség.
márc. 15
9:33
Magyar vizsla a győztes Birminghamben (Kripto Akadémia)
Magyar vizsla lett a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításának idei győztese.
márc. 15
9:51
Az irányok ismertek, a pénz még hiányzik (Kitekintő)
Konszenzusra jutottak pénteki ülésükön az uniós energiaminiszterek az Európai Bizottság által korábban javasolt Stratégiai Energiatechnológia Terv főbb irányairól.
márc. 15
10:09
Pokolgépes támadás Irakban (Kripto Akadémia)
Pokolgépes támadás történt az iraki Falludzsában, sok a civil halott és sebesült.
márc. 15
10:27
Elkapták Tarzant! (Kitekintő)
A román sajtó által csak Tarzanként emlegetett Iulian Breazunak 90 napra bevonták vasárnap a jogosítványát, mert a renőrök elkapták, amint alkoholos befolyásoltság alatt vezetett Nagyszebenben. A szonda 0,18 mg alkoholt mutatott ki a 24 éves sofőr szervezetében.
márc. 15
10:45
Büntetővám az Egyesült Államokra (Kitekintő)
Brazília súlyos büntetővámok kirovásával igyekszik nyomást gyakorolni az USA kormányára, hogy az szüntesse be szubvenciós rendszerét, amellyel a fejlődő államokat hozza kedvezőtlen helyzetbe a világkereskedelemben.
márc. 15
10:45
Egyenes út az euró halálához? (168 Óra Online)
Öt évig volt az Európai Bizottság elnöke. Kétszer volt olasz kormányfő, aztán 2008-ban felhagyott az aktív politikával, és elvállalta az ENSZ afrikai munkacsoportjának elnökségét, amely a fekete kontinensen folyó békefenntartó missziókkal foglalkozik. Most Kínába látogat, ahol tanítani fog. Elutazása előtt az általa alapított Népek Közötti Együttműködés nevű alapítvány irodájában, Bologna…
márc. 15
11:03
Halálosan megfenyegették a bírónőt (Kitekintő)
Eperjes | Levélben halállal fenyegette az őt elítélő bírónőt egy férfi a börtönből.
márc. 15
11:21
Brutális! Több száz embert mészároltak le! (Kitekintő)
Több mint száz embert mészároltak le bozótvágó késekkel Nigériában. Az országban 2001 óta már kétezren haltak meg muszlim és keresztény csoportok összecsapásai során.
márc. 15
12:15
Basescu: A romániai magyaroknak büszkének kell lenniük (Infostart)
A romániai magyaroknak magyarságukra és román állampolgárságukra egyformán büszkének kell lenniük - írta március tizenötödike alkalmából kiadott közleményében a román államfő.
márc. 15
12:15
"Magyarország ne lehessen az EU elnöke, míg irredenta" (Kitekintő)
Az SNS szerint a szlovák kormánynak javasolnia kellene Brüsszelben, hogy Magyarország mindaddig ne lehessen az Európai Unió soros elnöke míg nem hagynak alább az irredenta, nagymagyar tendenciák az országban.
márc. 15
12:15
Nevet változtat az internet miatt egy város (Metropol)
Elhagyja a kezdőbetűje feletti kis karikát, és a jövőben hivatalosan is Aarhusra változik Dánia második legnagyobb városának a neve, hogy könnyebb dolga legyen az internetezőknek.
márc. 15
12:16
Iránról tárgyal a brit külügyminiszter Pekingben (Kripto Akadémia)
David Miliband brit külügyminiszter Pekingben kiemelt témaként akarja megvitatni az iráni kérdés rendezését, miközben enyhíteni szándékozik a brit-kínai viszonyban keletkezett feszültséget - derül ki hétfői hírügynökségi jelentésekből.
márc. 15
12:33
A baloldal nyerte a francia regionális választások első fordulóját (Infostart)
Franciaországban a hivatalos eredmények szerint 29,48 százalékkal az ellenzéki Szocialista Párt nyerte a regionális választások első fordulóját. Nicolas Sarkozy államfő pártja, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója 26,18 százalékot szerzett.
márc. 15
12:33
Aknavetős támadás Bangkokban (Metropol)
Aknavetős támadás sebesített meg két katonát a thaiföldi főváros egyik laktanyájának területén, miközben több mint százezer tüntető sikertelenül követelte a kormány távozását egy másik, Bangkok külvárosában lévő katonai támaszpontnál.
márc. 15
12:33
Aknavetővel támadtak meg egy laktanyát Bangkokban (Kripto Akadémia)
Aknavetős támadás sebesített meg két katonát a thaiföldi főváros egyik laktanyájának területén, miközben több mint százezer tüntető sikertelenül követelte a kormány távozását egy másik, Bangkok külvárosában lévő katonai támaszpontnál, ahol a kabinet ideiglenesen berendezkedett.
márc. 15
12:35
Adócsalási botrány: közel 10 ezer önkéntes adózó Németországban (Infostart)
Németországban megközelíti a 10 ezret azoknak a száma, akik a január végén kirobbant adócsalási botrány miatt önkéntesen bevallották adóhátralékukat, illetve jelezték, hogy készek befizetni azt az államkasszába.
márc. 15
12:51
Illegális határlépésre buzdít a légitársaság (Kitekintő)
Noha a kanadai határőrség minden nap vívja harcát az illegális bevándorlással, most még egy hazai légitársaság is megnehezítette a dolgukat azzal, hogy utasaikat a belföldi érkezők közé keverték.
márc. 15
12:51
Kossuth-szobrot avattak Erdélyben (Kripto Akadémia)
Kossuth Lajos mellszobrát leplezték le vasárnap a romániai Maros megyében fekvő Havad településen.
márc. 15
13:09
Basescu: legyenek büszkék magyarságukra és állampolgárságukra is (Kripto Akadémia)
A román államfő Március 15. alkalmából köszöntötte a romániai magyarokat.
márc. 15
13:11
Nem viselte meg az Egységes Oroszország Pártot a válság (Kripto Akadémia)
A hétfői orosz lapok szerint szenzációs eredményt hozhatnak a vasárnapi választások: nyugodtabban zajlottak, s az ellenzék jóval kevesebb panaszt tett, mint korábban, de az igazi szenzáció az, hogy az Egységes Oroszország Párt két nagyvárosi polgármesteri tisztséget nem szerzett meg, s hogy a nyolc regionális parlamenti választás legtöbbjén 50 százaléknál kevesebb szavazatot kapott.
márc. 15
13:27
Szlovák-magyar megértési alap - kulturális kapcsolatokkal erősítene a Híd (Kripto Akadémia)
Szlovák-magyar megértési alap létrehozását javasolja a Híd nevű szlovákiai parlamenten kívüli párt.
márc. 15
13:45
„Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok” (Kitekintő)
A „Petőfi Emléklap a Helytállásért” elismerést osztottak a Terror Háza Múzeumban, ahol a húsz évvel ezelőtti véres marosvásárheliy eseményekről és annak áldozatairól emlékeztek meg a minap.
márc. 15
13:45
Rács mögött a Cosa Nostra 19 tagja, köztük a "keresztapa" fivére (Kripto Akadémia)
A szicíliai maffia, a Cosa Nostra 19 tagját vette őrizetbe hétfőn az olasz rendőrség Trapani városában tartott razziákon.
márc. 15
14:03
Washington az izraeli telepépítés leállítását akarja (Metropol)
Izrael Washingtoni nagykövete szerint az utóbbi 35 év legmélyebb válságába került az amerikai-izraeli viszony az újabb kelet-jeruzsálemi telepépítési terv miatt - írta hétfőn az izraeli média, amely úgy tudja, Washington ragaszkodik a terv leállításához.
márc. 15
14:03
Megélhetési bűnözők: nem kellene börtönbe menniük... (168 Óra Online)
Fegyintézet helyett kolostorban töltené büntetését az elítéltek egy része Grúziában. Az első hallásra meglepő ötlettel az országban nagy befolyással bíró ortodox egyház és kormányzati tisztviselők közösen álltak elő – számolt be a BBC.
márc. 15
14:03
Durva! Nem mos fogat a szép amerikai énekesnő (Kitekintő)
Jessica Simpson amerikai énekesnő bevallotta, hogy nem mossa a fogát. „Nem mosom a fogam, csak szájvizet használok“ – nyilatkozta pár napja.
márc. 15
14:05
Brown elítélte a British Airways-sztrájkot (Metropol)
"Indokolatlannak és elítélendőnek" nevezte hétfőn a British Airways (BA) légitársaság utaskísérőinek tervezett sztrájkját Gordon Brown brit kormányfő, aki többnapi hallgatás után először szólalt meg személyesen az ügyben.
márc. 15
14:05
Eldőlt! Vereséget szenvedett a jobboldal! (Kitekintő)
Vasárnap tartották Franciaországban a regionális választások első fordulóját, ám úgy tűnik az előrejelzéseknek megfelelően történelmi mélypontot ért el a részvételi arány.
márc. 15
14:07
Fel akarták robbantani a megyei ügyészhelyettes házát (Kitekintő)
Február 22-én ismeretlen egyén kézigránátot dobott a megyei ügyész helyettesének Baranyában lévő házára. Az esetről egy ismeretlen férfi értesítette a megyei rendőr-főkapitányságot.
márc. 15
14:21
LSD-vel kísérletezett a CIA egy kisváros lakóin? (Metropol)
Egy amerikai újságíró új könyve nyomán Franciaországban ismét a közbeszéd témájává vált egy rejtélyes eseménysorozat, amelynek 59 évvel ezelőtt Pont-Saint-Esprit kisváros volt a színhelye.
márc. 15
14:39
A Múzeumkertben főleg a családosok ünnepeltek (Metropol)
Megtöltötte a Múzeumkertet és a környező utcákat a hétfőn 11 órakor kezdődő ünnepi műsor közönsége, akiknek sorai között az MTI tudósítója szép számmal látott kisgyermekes családokat is.
márc. 15
14:39
Téma a válságkezelés - Budapestre jön a görög miniszterelnök (Kripto Akadémia)
A pénzügyi válság kezeléséről és a nyugat-balkáni országok uniós integrációjáról tárgyal a görög miniszterelnök kedden Budapesten - tájékoztatta a görög nagykövetség az MTI-t.
márc. 15
14:39
"Összefogásra azonban ma is nagy szükség van" (Kitekintő)
Markó Béla RMDSZ-elnök felhivása március 15-e alkalmából.
márc. 15
14:57
Fedezeti alapok: nagy vita várható (Kitekintő)
Nehéznek ígérkező tárgyalások elébe néz a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) keddi ülésén a fedezeti (hedge) alapok megrendszabályozásának céljával készülő alternatív befektetési alapok menedzsmentjéről szóló (AIFM) irányelv vitája során.
márc. 15
14:57
Clinton: hiányoznak a közös értékek az oroszokkal (Kripto Akadémia)
Az orosz-amerikai kapcsolatok csakis közös értékek alapján változhatnak meg alapvetően, ez pedig kizárt mindaddig, amíg Oroszországban nem valósul meg a jogállamiság - hangoztatta Hillary Clinton egy interjúban.
márc. 15
15:15
Hadművelet a WAP-pornó ellen Kínában (Kripto Akadémia)
Öt hónap alatt 14 ezer olyan WAP-oldalt blokkoltak a kínai hatóságok, amelyek pornográf tartalmakat kínáltak a mobiltelefonok előfizetőknek - tájékoztatott erről hétfőn az országos szakhatóság helyettes vezetője.
márc. 15
15:33
Alkossuk meg a Kollektív Emlékezet Virtuális Gyűjteményét! (Kitekintő)
A volt kommunista titkosszolgálat, a Szekuritáté iratainak interneten való összegyűjtését és közzétételét kezdeményezi Tőkés László európai parlamenti képviselő, aki ennek érdekében munkacsoport életre hívását javasolta.
márc. 15
15:51
Rakétacsapás érte a legnagyobb afganisztáni támaszpontot (Kripto Akadémia)
Rakétacsapás érte hétfőn a legnagyobb afganisztáni katonai támaszpontot, és egy ember halálát okozta - közölte a NATO.
márc. 15
15:53
Grúz maffiacsoportot számoltak fel Nyugat-Európában (Kripto Akadémia)
Nemzetközi rendőri együttműködéssel felszámoltak egy Spanyolországból irányított, európai szintű maffiacsoportot, amelyet főként Grúziából származó bűnözők alkottak - jelentették be hétfőn Madridban.
márc. 15
16:09
Három terroristagyanús személy szabadlábon Írországban (Kitekintő)
Az ír hatóságok pénteken szabadlábra helyeztek három embert, akiket a hét elején azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy merényletre készülnek Lars Vilks, svéd karikaturista ellen.
márc. 15
16:09
Folytatják a zsidó telepek építését Kelet-Jeruzsálemben (Kripto Akadémia)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök leszögezte vasárnap, hogy a nemzetközi, közte amerikai tiltakozás ellenére folytatják a zsidó telepek építését az arab többségű Kelet-Jeruzsálemben.
márc. 15
16:27
Megölte férjét a 92 éves asszony (Metropol)
98 éves férje megölésének vádjával tartóztattak le egy 92 éves asszonyt az ausztráliai Sydneyben. A hatóságok nem tudják pontosan, mi játszódott le a két idős ember között 70 évnyi házasság után, mindenesetre a majdnem százéves férjre holtan, fejsérülésekkel találtak pénteken a belvárosi lakásban.

Keresés