2010. március 24. szerda

márc. 24
0:00
Nap idézete: Obama a győztes (Kitekintő)
Barack Obama
márc. 24
2:42
Újabb amerikai csapás Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép megtámadott kedden egy pakisztáni célpontot, és belbiztonsági források szerint megölt hat lázadót az ország nyugati határszélén - közölték biztonsági illetékesek.
márc. 24
5:06
Osztrák elnökválasztás: jelölt lett a "zug-náci" (Kripto Akadémia)
Ma hivatalosan is kezdetét vette az elnökválasztási kampány Ausztriában. A jelenlegi államfő, Heinz Fischer bécsi beszéde az első lépés az április 25-i szavazásig. Mindeddig egyetlen kihívója, a jobboldali Szabadság párti Barbara Rosenkranz a keleti végeken, St.Pöltenben indít. Pénteken dől el véglegesen, hogy a két jelölt mellett lesz-e még jelentkező az elnöki székre.
márc. 24
6:18
Lassú magyarosítástól félnek a románok (Kitekintő)
Ioan Selejan, Kovászna és Hargita megye ortodox érseke szerint a két megye bizonyos, magyar többségű településein a románok „lassú elmagyarosításnak” vannak kitéve.
márc. 24
6:36
Sarkozy átcsoportosításra kényszerül (Kripto Akadémia)
A francia regionális választások vasárnap esti túlfűtött hangulata után, amikor a baloldal a reméltnél valamivel nagyobb arányú győzelmét ünnepelte, a kormánytábor meg szomorúan vette tudomásul ugyancsak előrelátható vereségét, a hét elejére csillapodott a hangulat. Mindkét oldal, a huszonkét régióból huszonegyet meghódító szocialisták is, a köztársasági alkotmány szellemében elismerték, hogy nem…
márc. 24
6:54
Miről beszélt az amerikai elnök az izraeli kormányfővel? (Infostart)
A washingtoni látogatáson tartózkodó Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedd este a Fehér Házban találkozott Barack Obama amerikai elnökkel, mintegy másfél óráig tárgyaltak, de egyelőre nem közölték hivatalosan, hogy milyen témákról.
márc. 24
7:30
Felgyújtották Vajdaság zászlaját (Kitekintő)
Ismeretlen elkövetők a hétvégén felgyújtották Vajdaság zászlaját Stara Pazova városban, közölte a helyi rendőrség a Tanjug hírügynökség jelentése szerint.
márc. 24
7:30
Daimler: kenőpénz a több milliós szerződésekért (Kripto Akadémia)
Magyarország is érintett a Daimler vesztegetési botrányában - derült ki az amerikai igazságügy-minisztérium keddi keresetéből, amely szerint a Daimler külföldi kormánytisztviselőket fizetett le azért, hogy az autógyár termékeit vásárolják meg.
márc. 24
7:48
A németek Lengyelországban keresik a megélhetést (Infostart)
Évtizedeken keresztül vándoroltak át lengyelek a határon Németországba, hogy munkát, azért pedig jó fizetést kapjanak, most azonban megfordulni látszik ez a trend: Németország keleti részéről egyre többen utaznak Lengyelországba - és nemcsak az olcsó cigaretta miatt.
márc. 24
8:24
Óriási lehetőség nyílt meg a magyarok előtt! (Kitekintő)
Március elején, tengerentúli kollégáinak meghívására Brazíliába és Argentínába látogatott Balázs Péter. Az út reménysugár lehet az eddig háttérbe szorult kapcsolatok újjáélesztésére.
márc. 24
8:26
Slota: készülődik a magyar hadsereg (Kitekintő)
Ján Slota, az SNS elnöke szerint a magyar honvédség a folyókon való átkelést gyakorolja.
márc. 24
8:42
Palesztin szállodát rombolnak le Jeruzsálemben (Kripto Akadémia)
A jeruzsálemi önkormányzat engedélyt adott arra, hogy a város keleti felén felszámoljanak egy palesztin szállodát, és a helyén felépítsenek egy 20 lakásos társasházat izraeli családok számára - jelentették kedden izraeli médiumok.
márc. 24
9:00
Korrupciós botrány: a Daimler nem kommentál, de fizet (Infostart)
A Daimler egyelőre nem kommentálta az amerikai igazságügyi minisztérium Washingtonban nyilvánosságra hozott keresetét, amely szerint a németországi autógyár termékeinek eladása érdekében külföldi kormánytisztviselőket fizetett le.
márc. 24
9:00
Végre megnősült a híres komikus! (Kitekintő)
Összeházasodott Sacha Baron Cohen angol színész-komikus és barátnője, a szintén színésznőként dolgozó Isla Fisher, az esküvőt Párizsban tartották.
márc. 24
9:00
Bajnai: az EU-nak segítenie kell! (168 Óra Online)
Görögországnak "levegőhöz kell jutnia", és az EU-nak segítenie kell ebben - mondta a Financial Times-nak Bajnai Gordon.
márc. 24
9:00
Zárt ajtók mögött tárgyalt Netanjahu (Kripto Akadémia)
A washingtoni látogatáson tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedd este a Fehér Házban találkozott Barack Obama amerikai elnökkel, mintegy másfél óráig tárgyaltak, majd egy újabb 35 percet, de egyelőre nem közölték hivatalosan, hogy milyen témákról.
márc. 24
9:02
Nagy a baj: veszélybe kerülhet a nyugdíjak kifizetése! (Kitekintő)
Az ukrán pénzügyminisztérium a nyugdíjkifizetések helyzetét kritikusnak nevezte, és 1 milliárd hrivnya kölcsönt utalt ki a a kormánynak a nyugdíjak kifizetésére - közölte a pénzügyminisztérium sajtószolgálata.
márc. 24
9:18
Magyarországra vezetnek a Daimler-botrány szálai? (Napi)
márc. 24
9:36
ENSZ-bírálat Szlovákiának a romák diszkriminációja miatt (Kitekintő)
Az ENSZ diszkrimináció ellen küzdő bizottságát nyugtalanítja a roma gyermekek diszkriminációja a szlovák oktatásügyben.
márc. 24
9:54
Trükközik a VW (Kitekintő)
A Financial Times információi szerint a német Volkswagen (VW) 4.5 milliárd eurós forrásszerzési programot hirdetett meg két célzattal. Az egyik ilyen cél, hogy finanszírozni tudja a Porsche felvásárlását, míg a másik kissé talán megkérdőjelezhető célkitűzés, hogy a VW így akarja megőrizni a kedvezőnek mondható adósságkockázati besorolását.
márc. 24
9:56
Elmebeteg fantom vadászik a lányokra! (Kitekintő)
Továbbra is rettegésben tartja a vágsellyei tinilányokat a „tornacipős fantom“ Szlovákiában.
márc. 24
10:30
Kína példát statuál (Kitekintő)
Ma ér véget az ausztrál Rio Tinto bányacég alkalmazottainak pere, akiket tavaly júliusban tartóztattak le kémkedésért és a kínai állam érdekeinek megsértéséért. A külföldi cégek számára precedensértékű ítélet születhet.
márc. 24
10:30
Filmbe illő jelenet - tengeri kalózokat fogtak (Kripto Akadémia)
Kereskedelmi hajóra támadó szomáliai kalózokat fogott el a spanyol haditengerészet az Indiai-óceánon - közölte szerdán a madridi védelmi minisztérium.
márc. 24
10:48
Milyen biztosítást kell kötnöm autómra, ha az EU egy másik tagországába utazom? (Kitekintő)
Az EU területén az itthon megkötött gépjármű-felelősségbiztosítás, újabb költségek nélkül, automatikusan biztosítja szükséges minimális biztosítást (kötelező felelősségbiztosítás).
márc. 24
10:50
Itt az idő banki részvényt venni? (Kitekintő)
Igencsak pozitív hangvételű minősítést adott ki tegnap és ma reggel két elemzőház is az olasz UniCredit bank papírjaira vonatkozóan.
márc. 24
10:52
Rendőrnővel csalja feleségét az erőszakos pap (Kitekintő)
Egyre több botrány középpontjába kerül Ionel Jianu sloboziai ortodox pap. 2008-ban azzal vádolták, hogy megerőszakolt egy húsz éves lányt, de az akkori ügyet megúszta.
márc. 24
11:24
Blair: Meg kell erősíteni Palesztinát (Kitekintő)
„Az egyetlen megoldás, ha képességekkel ruházzuk fel Palesztinát.” – mondta hétfőn Tony Blair az Európai Parlamentben. A képviselők szkeptikusan fogadták a közel-keleti megbízott optimista hozzáállását.
márc. 24
11:24
Tüntetés a parlament előtt a válság miatt (168 Óra Online)
Több ezren tiltakoztak Athénban kedden a szocialista kormány megszorító intézkedései ellen. A rendőrség szerint ötezer, a szakszervezetek szerint tízezernél is több tanár, tűzoltó, valamint más közalkalmazott tüntetett a kormány, az Európai Unió és a kapitalizmus ellen.
márc. 24
11:42
Csehországban 27 párt és mozgalom indul a választásokon (Metropol)
Huszonhét párt és mozgalom indul a május 28-ra és 29-re kiírt csehországi képviselőházi választásokon. A jelöltlisták leadásának határideje kedden éjfélkor járt le.
márc. 24
12:00
Az elemzők szerint most kell OTP-részvényt venni (Kitekintő)
A Citigroup ma reggel 7,870 forintról 8,450 forintra emelte az OTP Bank célárfolyamát, ”vételi” ajánlás mellett.
márc. 24
12:00
Merényletet terveznek Erdogan ellen? (Metropol)
Recep Tayyip Erdogan török kormányfő elleni merénylet tervéről értesültek kedden a török biztonsági szervek.
márc. 24
12:02
Halálra gázolták a miniszterelnök nagynénjét (Kitekintő)
29 napos előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki hétfőn halálra gázolta, majd cserbenhagyta Emil Boc kormányfő nagynénjét, aki épp a kormányfő édesanyját látogatta meg egy másik nővérükkel, amikor a baleset történt.
márc. 24
12:18
Fájhat a balatoni magánszállásadók feje (Napi)
márc. 24
12:36
Nem számolják újra a szavazatokat (Kitekintő)
Visszautasította az Iraki Választási Bizottság (IHEC) azt a kérést, amely a parlamenti választások eredményeinek újraszámlálására irányult.
márc. 24
12:54
Megint erősödhet az euró (Kitekintő)
Ideiglenesen enyhülhet a nyomás az eurón, amelynek árfolyama tegnap 10 hónapos szintre gyengült a dollárral szemben, közel az 1.34-es váltóértékhez. Ma reggelre visszakorrigált a jegyzés az 1.35-ös szint fölötti tartományba.
márc. 24
12:54
Őrizetbe vették az Alstom több brit vezetőjét (Metropol)
Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán a francia Alstom ipari csoport nagy-britanniai részlegének három vezetőjét, akiket még aznap este, kihallgatásuk után - vádemelés nélkül - szabadlábra helyeztek.
márc. 24
12:54
Pénzmosás és súlyos csalás az Alstromnál (Kripto Akadémia)
Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán az Alstom ipari csoport nagy-britanniai részlegének három vezetőjét.
márc. 24
12:56
Meg akarták ölni a kormányfőt (Kripto Akadémia)
Recep Tayyip Erdogan török kormányfő elleni merénylet tervéről értesültek kedden a török biztonsági szervek.
márc. 24
13:12
Kiléptek a cseh zöldek a kormányból (Kripto Akadémia)
Kilépett a cseh szakértői kormányból a Zöldek Pártja (SZ), miután Jan Fischer miniszterelnök elvette tőlük a környezetvédelmi tárcát.
márc. 24
13:30
Sarkozy folytatni akarja a reformokat (Metropol)
A francia elnök folytatni akarja a reformokat, mert véleménye szerint „semmi nem lenne rosszabb, mint az irányváltás” a regionális választásokon a kormánypárt által elszenvedett vereség után.
márc. 24
13:48
30 éve nem látott ütemben nő az export! (Kitekintő)
A japán pénzügyminisztérium által ma reggel közzétett adatok szerint Japán exportja 30 éve nem látott mértékű növekedésen van túl az idei második hónapban, köszönhetően a főbb felvevő piacok magához térésének illetve természetesen a gazdasági válság nyomán kialakuló alacsony bázisértéknek.
márc. 24
13:48
Vizsgálat papok ellen (Kripto Akadémia)
Joseph Ratzinger teológiai professzorként a cölibátus felülvizsgálatát javasolta. Mindez a híres néhai teológus, Karl Rahner műveiből derül ki, amely a napokban jelent meg a Herder kiadó gondozásában. Eszerint 1970-ben kilenc vezető teológus új kezdeményezéseket követelt a püspököktől a cölibátus kérdésében.
márc. 24
13:50
Ilyen még nem volt: elrabolták a lány haját! (Kitekintő)
Bizarr rablás történt a szlovákiai Korompán. Ismeretlen tettes megtámadta a 18 éves Angelikát, és 33 centet követelt tőle.
márc. 24
14:06
Izrael sajnálja a brit döntést (Kitekintő)
Az izraeli külügyminiszter sajnálatát fejezte ki kedden, amiért Nagy-Britannia kiutasított egy izraeli diplomatát a Mahmúd al-Mabhúh Hamász vezér ellen végrehajtott dubai merénylet során használt brit útlevelek miatt.
márc. 24
14:06
Elfogadta a pápa egy írországi püspök lemondását (Metropol)
Elfogadta XVI. Benedek pápa John Magee írországi püspök lemondását a pedofilbotrány miatt - jelentette be a Vatikán szerdán.
márc. 24
14:24
Megvédte a szocialista politikusokat az elnök (Kripto Akadémia)
A francia elnök folytatni akarja a reformokat, mert véleménye szerint "semmi nem lenne rosszabb, mint az irányváltás" a regionális választásokon a kormánypárt által elszenvedett vereség után.
márc. 24
14:42
Elfogadta egy írországi püspök lemondását XVI. Benedek (Infostart)
Elfogadta John Magee írországi püspök lemondását a pedofilbotrány miatt XVI. Benedek pápa - jelentette be a Vatikán.
márc. 24
14:42
Erre számíthatunk, ha nyer a Jobbik! (Kitekintő)
A Kitekintő négy részes cikksorozatában utánajár mit "ajánlanak" a pártok a határon túli magyaroknak. Ezúttal a Jobbik által ígért "Radikális változás" program külügyi és nemzetpolitikai aspektusait néztük meg.
márc. 24
14:42
Magyarokat ítéltek el Angliában prostitúcióra kényszerítésért (Metropol)
Súlyos börtönbüntetést róttak ki Londonban két magyar állampolgárra, akik az ítélet szerint Nagy-Britanniába csalt fiatal nőket kényszerítettek prostitúcióra.
márc. 24
14:44
Akár már idén is nőhet a magyar gazdaság (Kitekintő)
Az Ecostat hétfőn kiadott gazdasági prognózisát követően tegnap a Kopint-Tárki is ismertette főbb várakozásait a magyar gazdaság közeljövőjére vonatkozóan.

Keresés