2010. március 9. kedd

márc. 9
6:39
Műpártoló Esterházyak (Spa Trend Online)
Az ausztriai Esterházy Magánalapítvány folytatva a család több évszázados műpártoló tevékenységét, Magyarországon is több művészeti projektet indított.
márc. 9
6:57
A Kistehén hajóra száll (Spa Trend Online)
Hosszú idő után ismét Kistehén koncert lesz pénteken az A38-on.
márc. 9
6:59
Panahiért tiltakoznak az európai filmesek (Spa Trend Online)
Az Európai Filmakadémia igazgatótanácsa is tiltakozik Jafar Panahi iráni filmrendező letartóztatása ellen.
márc. 9
7:15
Új Rózsalovag az Operaházban (Spa Trend Online)
Magyar produkció, mégis nemzetközi az Operaház március 20.-i Rózsalovag bemutatója.
márc. 9
7:17
Orchidea-kiállítás az arénában (Spa Trend Online)
A tavaszi kert csodáját előlegezi meg a Magyar Orchidea Társaság tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállítása, melyet ezúttal is a Gardenexpóval karöltve szervez meg a Papp László Budapest Sportarénában március 19-21 között.
márc. 9
7:19
Könyv a Magdolnáról (Spa Trend Online)
A Magdolna negyed olyan hely, ahol pénzért ebédelni egyetlen kisvendéglőben lehet, miközben fél tucat segélyhelyen osztanak ingyenebédet.
márc. 9
9:39
A 82. Oscar-díj nyertesei (Metropol)
Kathryn Bigelow nagy estje lett az Oscar-gála – magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra összesen hat elismerést kapott a film, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést. A nyertesek listája (fotókkal és videóval) a cikkben!
márc. 9
9:57
„Ideje volt már, hogy egy rendezőnőt is elismerjenek” (Metropol)
A magyar Hollywood-trilógia szerzőjét, Bokor Pált az Oscar-gála hátteréről faggattuk.
márc. 9
13:33
Nőnapi győzelem az Oscar-gálán (Spa Trend Online)
Kathryn Bigelow A bombák földjén című iraki háborús drámája alaposan megkeserítette a nagy esélyesek, így az Avatart jegyző James Cameron ünnepét. A független filmes alkotás ráadásul nemcsak legjobb rendező a legjobb film díját is elhozta négy másik elismerés mellett. Sokan üzenetértékűnek látják az idei díjkiosztót.
márc. 9
13:35
Vakokat képeznek tárlatvezetőnek Mexikóban (Spa Trend Online)
Vakokat képeznek múzeumi tárlatvezetőnek Mexikóban; a látássérült munkatársak már nyáron munkába állhatnak.
márc. 9
13:51
Óriásit kaszált a Sotheby's (Spa Trend Online)
Minden előzetes várakozást felülmúló eredménnyel zárult a Sotheby's Peter Stuyvesant gyűjteményéből rendezett amszterdami árverése, amelyen háború utáni és kortárs művészeti alkotások kerültek kalapács alá.
márc. 9
13:53
Tavaszi fesztivál Kolozsváron is (Spa Trend Online)
Második alkalommal rendeznek tavaszi fesztivált Kolozsváron; a kedden kezdődő eseménysorozaton néptáncosok találkozója mellett lesz könyvbemutató és bálozhatnak is a szórakozni vágyók.
márc. 9
14:09
Genezis-projekt - Az elmúlás gondolata szilikonba és betonba öntve (Spa Trend Online)
Az élet és az elmúlás gondolatát, az embernek életet adó és testét lebontó apró organizmusokat jelenítik meg egyedülálló módon, ipari alapanyagok felhasználásával az erdélyi Berszán Zsolt festészetet és szobrászatot ötvöző műalkotásai, amelyekből a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban (Modem) csütörtökön nyílik tárlat Genezis-projekt néven.
márc. 9
15:57
Cameron nélkül nem sikerült volna (Spa Trend Online)
Volt férjének, ugyanakkor legfőbb Los Angeles-i riválisának, James Cameronnak a segítsége nélkül aligha tudta volna megcsinálni Oscar-díjas filmjét Kathryn Bigelow - mondta a győztes rendező egy német lapnak.
márc. 9
16:33
A Fantom folytatja (Spa Trend Online)
Londonban kedden este tartják Az Operaház fantomja című musicalklasszikus folytatásának világpremierjét. A Love Never Dies (A szerelem örök) című darabot szintén Andrew Lloyd Webber álmodta színpadra.
márc. 9
20:45
Búcsú Raj Tamástól (Spa Trend Online)
Kedden kaptuk a szomorú hírt: elhunyt Raj Tamás, nyugalmazott főrabbi, húsznál több magyar nyelvű zsidó tárgyú tudományos munka szerzője, a közélet elkötelezett demokrata szereplője, a Szabad Demokraták Szövetségének volt országgyűlési képviselője.
márc. 9
21:57
Rekordot döntött az Alice a briteknél is (Spa Trend Online)
Az Avatart is lekörözve a brit mozikban is rekordot döntött premier hétvégéjén a Disney háromdimenziós, Alice Csodaországban című produkciója.

Keresés