2010. március 29. hétfő

márc. 29
6:39
Marton Frigyes-emlékdíj Görgey Gábornak, Lorán Lenkének és Nagy Bandó Andrásnak (Spa Trend Online)
Az idén Görgey Gábor írónak, Lorán Lenke színművésznőnek és Nagy Bandó András humoristának, írónak ítélték oda a Marton Frigyes-díjat.
márc. 29
6:57
Ez a Hamlet nem az a Hamlet (Spa Trend Online)
Ez a Hamlet nem az a Hamlet - mondta szombaton este a vívódó dán királyfi Ambroise Thomas francia zeneszerző operájának szünetében a tévénézőknek, akik a világ minden táján -így a budapesti Művészetek Palotájában is - élő HD digitális közvetítésben tekinthették meg a New York-i Metropolitan előadását.
márc. 29
6:59
Hegedűvirtuóz és vásott rosszcsont (Spa Trend Online)
Nigel Kennedy péntek este lépett fel a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A világ egyik leghíresebb hegedűművésze komolyzenét és jazzt egyaránt játszott, minkettőben igencsak otthonos.
márc. 29
7:01
Barkácsolt útikalauz (Spa Trend Online)
Ki ne örülne, ha a nem épp igényességükről és értékteremtő, megőrző szándékukról híres kereskedelmi televíziók drága műsorperceikből rászánnak egy órácskát a magyar táj, épített örökség, gasztronómia népszerűsítésére.
márc. 29
8:48
Magyar könyvek sikere Párizsban (Metropol)
Harmincadik alkalommal várja az irodalombarátokat a Párizsi Könyvvásár a Porte de Versailles kiállítóépületében: a jubileumi esemény pénteken kezdődött, és szerdán ér véget.
márc. 29
9:06
The Subways: zene, jókedv és őrület (Metropol)
A Rock&Roll Queen című dalukat a Spíler című Guy Ritchie-film tette híressé. Kedden az A38-on lépnek fel, kérdéseinkre a gitáros, Billy Lunn válaszolt.
márc. 29
9:21
Rekord adomány az amerikai Metropolitan Operának (Spa Trend Online)
Történetének legnagyobb privát adományát - 30 millió dollárt - kapta a világhírű New York-i Metropolitan Operaház.
márc. 29
11:54
Elhunyt Kass János (Infostart)
Elhunyt Kass János grafikusművész, könyvillusztrátor; a Kossuth-díjas művészt életének 83. évében hétfőn érte a halál Budapesten - közölte a család.
márc. 29
12:42
Elhunyt Kass János (Metropol)
A kétszeres Munkácsy Mihály-díjas, Kossuth-díjas grafikusművészt életének 83. évében hétfőn érte a halál Budapesten..
márc. 29
13:33
Az enciklopédikus tudású történész (Spa Trend Online)
Életének 87. évében hunyt el Niederhauser Emil, Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, haláláig az MTA Történettudományi Intézetének tudományos tanácsadója, Kelet-Európa története kutatásának világhírű szaktekintélye. Szívesen foglalkozott a többnemzetiségű birodalmak sorsát alakító politikusokkal, így a Habsburgokkal vagy a Romanovokkal.
márc. 29
14:12
A nézők választják ki az MTV Movie Awards trófeáira (Metropol)
Idén nem csupán a végső győztesek személyéről dönthetnek majd a filmrajongók, hanem már magukat a jelölteket is ők választhatják ki a 2010-es MTV Movie Awards trófeáira.
márc. 29
14:27
A neten is kutathatjuk a középkori okleveleket (Spa Trend Online)
Az ország több levéltárának középkori oklevélanyagát tárja egységes, könnyen kezelhető információs rendszerben a kutatók, egyetemisták elé a Magyar Országos Levéltár, amelynek honlapján hétfőtől mintegy 108 ezer középkori irat érhető el.
márc. 29
15:24
Zámbó Jimmy Kazimir Malevics műtermében (Metropol)
A mindig újabb utakra merészkedő drMáriás alternatív író, zene- és képzőművész legfrissebb, meghökkentő képeiből nyílik kedden kiállítás Zámbó Jimmy Kazimir Malevics műtermében címmel a budapesti Petrys Galériában.
márc. 29
16:51
Átadták a Marton Frigyes díjakat (Spa Trend Online)
Idén a Marton Frigyes Díjat Görgey Gábor Kossuth-díjas író, Lorán Lenke Jászai Díjas, Érdemes művész valamint Nagy Bandó András - Karinthy-gyűrűs humorista, író vehette át.
márc. 29
17:18
Szegényebb az egyetemes kultúra Kass János nélkül (Infostart)
Veszteség érte a magyar, de az egyetemes kultúrát is Kass János halálával, hiszen a magyar irodalom jelentős részét az ő rajzain keresztül lehetett megismerni - mondta a 83 éves korában elhunyt Kossuth és Munkácsy-díjas grafikusművészről és könyvillusztrátorról pályatársa, Orosz István.
márc. 29
17:30
Böjt Coelho módra (Metropol)
Aki egészben szeretné elolvasni a kötetet, nagy fába vágja a fejszéjét. Túl sok ugyanis egymagában az, amit így ránk zúdít a könyv.
márc. 29
18:30
Varázs lakott Kass János kezében, csodálatos rajztehetség (Infostart)
Hétfőn reggel, élete 83-ik évében elhunyt Kass János Kossuth-díjas grafikusművész, könyvillusztrátor. Amikor megismerkedtünk, Kass János huszonöt éves Derkovits-ösztöndíjas kezdő művész volt, én meg tizenöt éves gimnazista - emlékezik vissza a művészre Sárközi Mátyás.
márc. 29
19:15
Búcsú Kass Jánostól (Spa Trend Online)
Kass János grafikusművészt, könyvillusztrátort, Kossuth-díjas művészt életének 83. évében hétfőn érte a halál. A kétszeres Munkácsy Mihály-díjas, kiváló művészt, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagját az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
márc. 29
22:06
Művészeket díjaztak a színházi világnap alkalmából (Infostart)
Több ismert művészt tüntettek ki a színházi világnapon, a MASZK Országos Színészegyesület hagyományos jótékonysági gálaestjén. A Gobbi Hilda-, a Soós Imre-, a Hevesi Sándor- és a Vámos László-díjak mellett harmadszor szerepel az elismerések között az Amphiteátrum-díj, amelyet a Szabadtéri Színpadok Szövetsége hozott létre.

Keresés