2010. június 1. kedd

jún. 1
5:54
Jótékony gesztus (Spa Trend Online)
Kocsis Zoltán 1991 óta a születésnapján minden évben leül a zongorához és játszik. Teszi ezt nem öncélúan, hanem jótékonyságból. A hangverseny bevételét ugyanis a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlja fel.
jún. 1
6:12
50 ezer forint egyetlen szóért! (Spa Trend Online)
Az Ünnepi Könyvhét még el sem kezdődött, ám tegnap délelőtt az Írók Boltjában megtartott Vegyen egy jó szót! sajtótájékoztatóján egy szó máris elkelt.
jún. 1
6:14
Letöltő plaza (Spa Trend Online)
Ma kezdi meg működését a Kossuth Kiadó internetes letöltőközpontja, a www. multimediaplaza.com címen.
jún. 1
8:00
Coppola-bora Burdonnek (Metropol)
A szervezők úgy tudják, nem Eric Burdon akarja meginni az egyenesen Francis Ford Coppola borászatából érkező nemes nedűt.
jún. 1
10:06
Nick Hornby: nincs Oscar, de ez nem baj (Metropol)
A Meztelen Juliet Nick Hornby 6. bestsellere. Rock and roll, szerelem és szenvedély – a ti­pi­kus Hornby-témákról olvashatunk tavalyi könyvében.
jún. 1
10:42
Homer Simpson a legjobb (Metropol)
A sörvedelő és fánkimádó családfőt nevezték meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének.
jún. 1
11:00
Meghalt a 98 éves szobrásznő (Metropol)
Louise Bourgeois alkotásaiban a férfi és női testhez kötődő témák kerültek előtérbe, de igyekezett ábrázolni a düh, az árulás, de még a gyilkosság érzelmeit is.
jún. 1
12:12
Salman Rushdie már nem tart a fatvától (Metropol)
Salman Rushdie brit-indiai író mindennapi életére már nincs hatással a fundamentalista iráni vezetés által 1989-ben kihirdetett fatva, ám az ügy még mindig nem a múlté.
jún. 1
12:36
Elhunyt Andrej Voznyeszenszkij orosz költő (Infostart)
Elhunyt Andrej Voznyeszenszkij orosz költő életének 78. évében, hosszú, súlyos betegség után - közölte orvosi forrásokra hivatkozva az Interfax orosz hírügynökség.
jún. 1
13:42
Hétszáz órát ült New Yorkban egy szerb művész (Metropol)
Befejezte egyedülálló performanszát New Yorkban Marina Abramovic szerb művész, aki összesen hétszáz órát töltött azzal, hogy a Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) ülve bámult az emberekre.
jún. 1
14:36
Impresszionista fesztivál Franciaországban (Spa Trend Online)
Az első impresszionista fesztivállal emlékezik Normandia arra a fontos szerepre, amelyet több mint 130 éve játszott a művészeti irányzat keletkezésében.
jún. 1
14:54
Jön az új Bon-Bon lemez (Spa Trend Online)
Új lemezzel ünnepli 15. születésnapját a Bon-Bon: a minap megjelent, Mindig úton című stúdióalbumon a zenekartól megszokott dallamos, popos rockzene szól.
jún. 1
15:30
Színház a városházán (Metropol)
Július 16-tól öt hétvégén át rendezik meg a kecskeméti városháza udvarán a nyári színházi estéket, melyeket idén már a város teátruma szervez - közölte Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója kedden.
jún. 1
16:42
Megvan a rádió drámapályázatának nyertese (Spa Trend Online)
Gabnai Katalin A jó élet című színdarabja nyerte a Magyar Rádió (MR) 4,5 millió forint összdíjazású drámapályázatát, melynek legjobb darabjait ősszel hallhatja a közönség - jelentették be a rádió vezetői kedden Budapesten.
jún. 1
17:00
Több száz újdonság a Könyvhéten (Metropol)
Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren.

2010. június 2. szerda

jún. 2
6:48
Négyszáz újdonság az Ünnepi könyvhéten (Spa Trend Online)
Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren.
jún. 2
6:50
Értékteremtők (Spa Trend Online)
Ha majd nagyobb teret hódít a köztudatban ennek a nevezetes társaságnak a híre, akkor át is fordíthatjuk játékosan a mesékből ismert stílusleleményt imígyen: heten, mint az értékteremtők.
jún. 2
6:52
Egy ünnep, amit mindenki szeret (Spa Trend Online)
Csaknem 400 új kötet jelenik meg a 81. Ünnepi Könyvhéten, ha mindegyiket szeretnénk hazavinni több mint egymillió forintot kell magunkkal vinnünk a Vörösmarty térre. A rendezvény egyik legjobban várt kötete Esterházy Péter Esti című műve lesz, ami a kritikus szerint ismét bizonyítja, hogy a szerző "inkább mozaik epikus, semmint nagy epikus".
jún. 2
7:06
Paris Hilton szingli marad (Spa Trend Online)
A jelek szerint az amerikai celeb, Paris Hilton még sokáig társ nélkül marad.
jún. 2
8:54
Az öt Oscar-díjas cowboy (Metropol)
Clint Eastwood a kezdetekkor még medencepucolóként és éjjeli benzinkutasként kereste kenyerét Los Angelesben. Jóképű volt, magas és kisportolt, meg a hollywoodi stúdiók sem voltak éppen messze, így nem meglepő, hogy a filmezés felé kezdett kacsingatni.
jún. 2
9:30
Sportot és szexet néznének a franciák 3D-ben (Metropol)
A háromdimenziós sport- és szexműsorok ösztönözhetik leginkább a franciákat a 3D-s tévékészülékek beszerzésére, szakértők szerint azonban az új tévék iránt csak akkor lesz tömeges az érdeklődés, ha kényelmesebben nézhetővé teszik, és reálisabb áron kínálják azokat.
jún. 2
12:54
Horváth Ádám rendező 80 éves (Infostart)
Június 4-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió örökös tagja, akinek neve és élete egyet jelent a magyar televíziózás történetével.
jún. 2
13:06
Református Zenei Fesztivál a hétvégén (Spa Trend Online)
After Crying-, Misztrál- és Vujicsics-koncert, zsoltárénekléssel egybekötött mécses-menet és több kerekasztal-beszélgetés is várja a közönséget a pénteken kezdődő VII. Református Zenei Fesztiválon, amelyre vasárnapig várják a IX. kerületi Bakáts térre és környékére a közönséget.
jún. 2
13:08
Moszkvai filmfesztivál: Luc Besson a zsűrielnök (Spa Trend Online)
Luc Besson vezeti az idei Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijét - jelentette be Nyikita Mihalkov, a fesztivál elnöke.
jún. 2
13:12
Rétisas díszíti a Nyírvíz-palotát (Infostart)
Speciális daru segítségével, a járókelők tapsa közepette emelték a helyére a tűzoltók szerdán azt a közel 300 kilogramm súlyú, rétisast ábrázoló szobrot, amely egykor Nyíregyháza emblematikus épületét, a Nyírvíz-palotát díszítette.
jún. 2
13:24
Mit csinál most? Schubert Éva (Spa Trend Online)
Hihetetlen, de a mindent és mindenkit eljátszani tudó, a temérdek szerepet bravúrosan megoldó Schubert Éva (79) egyáltalán nem akart színész lenni. Francia-latin szakos tanárnak készült, de sorsa másképp alakult. Ma már kimondhatjuk: szerencsére. A közönség a szívébe zárta, de valamilyen igazságtalanság folytán nem záporoztak rá a díjak és a kitüntetések.
jún. 2
13:26
Kirakatok versenyeznek Pécsett (Spa Trend Online)
Kirakatok is vizsgáznak a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenydarabjai mellett a baranyai megyeszékhelyen csütörtöktől - írta az Új Dunántúli Napló szerdán.
jún. 2
14:06
Gershwin-díjjal tüntetik ki Paul McCartneyt Amerikában (Infostart)
Szerdán veszi át az amerikai Kongresszusi Könyvtár Gershwin-díját Paul McCartney. Mint a brit muzsikus keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az Egyesült Államok egyik legfontosabb popzenei elismerésével tüntetik ki.
jún. 2
15:30
Tom Jones kapja a brit zeneipar elismerését (Spa Trend Online)
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
jún. 2
15:36
Budapesten lép fel a Britain's Got Talent sztárja (Infostart)
Népszerű opera- és operett-áriákból, valamint más ismert slágerekből állította össze első magyarországi koncertjének programját Paul Potts angol énekes, aki szerda este nyolc órától lép fel a Papp László Sportarénában.
jún. 2
15:38
Tom Jones kapja a brit zeneipar idei díját (Infostart)
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
jún. 2
16:24
Idén Eger a magyar dal fővárosa (Metropol)
Új fővárosi és vidéki helyszínek csatlakozásával idén is több mint 20 színpadon szól majd a zene országszerte a magyar dal napján.
jún. 2
16:42
Olasz-magyar futuristák a Nemzeti Galériában (Metropol)
Az olasz futurizmus egyik legismertebb alakja, Fortunato Depero festő, reklámgrafikus és formatervező művészetét mutatja be a korszak magyar alkotóival párhuzamba állítva a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Depero, a futurista és a futurizmus hatása a magyar avantgárd művészetében című, péntektől látogatható időszaki kiállítása.
jún. 2
17:00
Az Omega a legendák fesztiválján (Spa Trend Online)
Napi három órás próbákkal készül az Omega a StarGardenre, a legendák fesztiváljára, amelyen pénteken lép fel - mondta Kóbor János, az együttes frontembere.
jún. 2
17:06
Annie Lennox az UNAIDS jószolgálati nagykövete lett (Infostart)
Annie Lennox az ENSZ AIDS elleni küzdelemmel foglalkozó szakosított szervezetének (UNAIDS) jószolgálati nagykövete lett.
jún. 2
17:18
Az Omega keményen készül a legendák fesztiváljára (Metropol)
Napi három órás próbákkal készül az Omega a StarGardenre, a legendák fesztiváljára, amelyen pénteken lép fel - mondta Kóbor János, az együttes frontembere.
jún. 2
17:36
Örökzöld dalok kicsiknek játékunk nyertesei (Metropol)
A megfejtás: 1950 óta van egynapos gyereknap hazánkban.
jún. 2
18:12
Holnaptól újra POSZT (Spa Trend Online)
A már megszokott nagy érdeklődés előzi meg a csütörtökön kezdődő X. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), melynek jubileumi versenyprogramjában tizenkét társulat tizennégy produkciója szerepel.
jún. 2
19:24
Szurdi Miklós ismét megrendezi az Aidát (Metropol)
Új dalokkal, új szövegkönyvvel, zömében a korábbi szereplőkkel ismét megrendezi az Aida musicalt Szurdi Miklós; a bemutató július 2-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz, majd hat alkalommal a székesfehérvári ARÉV Sportcsarnokban, ősztől pedig az ország számos településén láthatja a közönség a produkciót.
jún. 2
20:18
Elárverezik James Bond híres Aston Martinját (Metropol)
A "világ leghíresebb autójaként" emlegetett járműért akár ötmillió fontot - 1,66 milliárd forintot - is megadhatnak.
jún. 2
20:20
Lovaggá ütötték a Picard kapitányt (Metropol)
Patrick Stewart brit színész, az egykori Star Trek: Az új nemzedék című sorozatának híres kapitánya lovag lett, miután II. Erzsébet brit királynőtől a Buckingham palotában szerdán megkapta ezt a kitüntető rangot.
jún. 2
20:36
Pornósztárok gyilkoltak (Metropol)
Kellékmachetével támadt társaira egy elbocsátott pornószínész Kaliforniában; Franciaországban egy fiatal pornószínésznőt tartóztattak le, mert megölt az örökségért egy idősödő fesztiválproducert.

2010. június 3. csütörtök

jún. 3
6:48
Amerikába megy a Debreceni Egyetem (Spa Trend Online)
A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) 20. századi magyar grafikai műveiből álló gyűjteménye egy részét szerdán az Egyesült Államokba szállítják, ahol négy helyszínen, angol nyelvű tájékoztató kiadványok kíséretében állítják ki.
jún. 3
6:50
Ördögi körben a könyvkiadók (Spa Trend Online)
A tavalyihoz képest több kiadó és kötet képviselteti magát a ma nyíló 81. Ünnepi Könyvhéten, noha az eladási adatok a vásárlási visszaesésről tanúskodnak. Mindeközben a kiadók katasztrofális helyzetéről beszélt lapunknak a könyves szakma egyik vezetője, aki szerint, ha nem változik a helyzet, akkor kiadók egész sora mehet tönkre a közeljövőben. A válság a szakkönyvek esetében okozta a legnagyobb…
jún. 3
7:06
Raab fedezte fel Lenát (Spa Trend Online)
Németország továbbra is az Eurovíziós Dalfesztivál győztesét, Lenát ünnepli.
jún. 3
7:08
StarGarden: a legendák fesztiválja (Spa Trend Online)
Többszáz millió eladott lemez és a világ legismertebb és legkedveltebb slágerei jellemzik a pályafutását azoknak a legendás zenekaroknak, amelyekből egy nagy csokrot vonultat fel egyetlen hétvége alatt a Sziget Szervezőiroda, legújabb nagyszabású rendezvényén.
jún. 3
7:10
Western-hős Irakban (Spa Trend Online)
A Bourne-filmek rendezője és sztárja, Paul Greengrass és Matt Damon ismét politikai akció-thrillerben utazik a Zöld Zóna című munkában.
jún. 3
7:12
Hűvös Könyvhét (Spa Trend Online)
Számos fontos mű jelenik meg az idén is az élő klasszikusoktól, a középgeneráció különösen a költészet terén tesz figyelemreméltó köteteket a sátrak alá, és az elsőkötetesek is nagy számban képviseltetik magukat.
jún. 3
8:00
Nagy film komoly mondanivalóval (Metropol)
A Bourne-csapda és a Bourne-ultimátum után Matt Damon újra Paul Greengrass-szal forgatott. Az akciódús thriller az amerikaiak iraki szerepvállalását boncolgatja. Filmesek politikai viták középpontjában.
jún. 3
8:02
Viselkedésünkből kikövetkeztethető a jövő (Metropol)
Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató új könyvében azt mutatja be, hogyan „jósolható” meg a jövő cselekedeteinkből.

Keresés