2010. július 2. péntek

júl. 2
6:33
Gubás Gabi brazil szambakirálynő a Coelho-darabban (Spa Trend Online)
Coelho-prózát istenkísértés színpadra adaptálni. A Thália Színház előadása sikerrel kísérti az istent. A Tizenegy perc című darab az évad egyik utolsó bemutatójaként dallal és tánccal vitte színre Mária, a brazil prostituált történetét. Az elismerő kritikák kiemelik Gubás Gabi teljesítményét Mária alakjának megformálásért.
júl. 2
6:51
Zenék a kastélyban (Spa Trend Online)
Szeptember közepéig csaknem harminc zenemű csendül fel az Esterházy-kastély dísztermében és zenetermében Fertődön (Eszterházán).
júl. 2
6:53
Növekszik a Balaton Sound (Spa Trend Online)
Az utóbbi hetekben fokozott érdeklődés kísérte a Zamárdi szabadstrandján július 8-től induló Heineken Balaton Sound fesztivált.
júl. 2
6:55
Győri üzenet (Spa Trend Online)
Mindig öröm, ha egy nagyváros óriásplakátokon mutatja meg önmagát. Győrt eddig nem épp a kulturális turizmus célpontjaként tartottuk számon.
júl. 2
6:57
Vértelen vámpírszerelem (Spa Trend Online)
Hallottuk, milyen hisztérikus, őrült ünnepléssel fogadták hívei Amerikában az Alkonyat című sorozat harmadik részét, a Napfogyatkozást.
júl. 2
7:09
Ritka Elvis-fotók kerültek elő (Spa Trend Online)
Több mint ötven éve készült, ám csak a közelmúltban felfedezett három Elvis-fotót állítanak ki első ízben a sztár gracelandi múzeumában.
júl. 2
8:03
Megkezdődött a VOLT (Metropol)
Magyar rocklegendákkal és szúnyogokkal kezdődött szerdán a soproni VOLT Fesztivál, a nagyszínpadon Deák Bill Gyula, az Edda, az Omega és a Tankcsapda lépett fel.
júl. 2
12:15
Andrew Garfield kapta Pókember szerepét (Metropol)
Andrew Garfield vette át Pókember szerepét Tobey Maguire-től a szuperhősfilm negyedik epizódjában. A Sony Pictures stúdió helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy a produkció forgatása decemberben kezdődik, és 2012. július 3-ra tűzték ki a premiert.
júl. 2
13:09
A fúvósok krémje Pécsett (Spa Trend Online)
Vasárnaptól rendezik meg Pécsett az Első Magyar Fúvószenei Nagydíjat, amelynek hét napja alatt csaknem kétezren lépnek fel.
júl. 2
13:27
Negyedszázados lett a 100 Tagú Cigányzenekar (Spa Trend Online)
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad hagyományos szereplője a 100 Tagú Cigányzenekar, amely szombaton ünnepi műsort ad abból az alkalomból, hogy negyedszázada hozták létre az együttest.
júl. 2
13:29
Átalakul a Pókember (Spa Trend Online)
Andrew Garfield vette át Pókember szerepét Tobey Maguire-től a szuperhősfilm negyedik epizódjában.
júl. 2
13:45
Ghymes Fesztivál a Szent György-hegynél (Infostart)
Ghymes-koncert, anyaországbéli és határon túli népzenei együttesek fellépései, valamint a Forrás Színház előadásai is szerepelnek a ma kezdődő Ghymes Fesztivál programjában. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényt idén új helyszínen, a Balaton-felvidéki Szent György-hegy lábánál rendezik meg Tapolcán és Hegymagason.
júl. 2
13:45
Shakespeare-t visznek lakótelepre és falvakba (Spa Trend Online)
Ma kezdi meg 47. évadát a Gyulai Várszínház. A fürdővárosba idén is hagyományosan összművészeti fesztivállal várják az érdeklődőket: az előadások mellett lesznek táncprodukciók, filmvetítések, koncertek, kiállítások és gasztronómiai bemutatók is. A VI. Shakespeare-fesztivál keretében most először visznek el színházi produkciót lakótelepre és a Gyula környéki falvakba.
júl. 2
13:47
Shakespeare Gyulán (Spa Trend Online)
Kéthetes nemzetközi Shakespeare Fesztivál kezdődik hétfőn Gyulán; a hatodik alkalommal megrendezett mustrára német, angol, amerikai, sőt zimbabwei produkciók is érkeznek - mondta el a szervező Gyulai Várszínház direktora az MTI-nek.
júl. 2
18:15
Nicolas Sarkozy hirtelen halálával kezdődik az új regény (Infostart)
Meghalt az elnök - ezzel a címmel jelent meg a héten Pierre Maraval francia író legújabb regénye, amely borítóján az egyik legolvasottabb politikai magazin, a L'Express címlapját idézi: Nicolas Sarkozy fotója felett azonban a magazin neve helyett a gyorshír felirat olvasható, alatta pedig az, hogy Franciaország sokkos állapotban.
júl. 2
20:03
Megnyílt a 45. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban (Metropol)
A Crazy Heart című, Scott Cooper rendező jegyezte amerikai film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt a 45. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban.

Keresés