2010. július 2. péntek

júl. 2
5:21
Szülőföld Alap: szakmai végzettség nem hátrány (Alternatív Energia)
Többéves közigazgatási és szakmai gyakorlat jellemzi a Szülőföld Alap új kollégiumi tagjait - így reagált Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a lapunkban nemrég megjelent cikkre, amely a határon túli magyarok éves szinten mintegy 2 milliárdos állami pályázati támogatása felett rendelkező alaphoz általa kinevezett új tagokat mutatta be.
júl. 2
5:21
A színpadról rángatták le, nyugtatókon él a magyar sztár (ATV)
Rossz helyen merült fel a neve.
júl. 2
5:23
Váratlan fordulatok Fóton (Alternatív Energia)
Az elmúlt másfél év sorozatos - jórészt a polgármesterhez köthető - önkormányzati botrányai után szerdán "kitört a béke" Fóton.
júl. 2
5:23
Már nem biztos Kövér házelnöki posztja: napok óta elérhetetlen + videó (ATV)
Egyelőre nem tudni, mikor dönt a Fidesz-KDNP frakció a házelnök-jelöltről.
júl. 2
5:25
Teljes vezetőváltás volt a rendvédelemnél (Alternatív Energia)
A teljes rendőri vezetést és a katasztrófavédelem vezérkarát is lecserélte a kormány tegnapi hatállyal. Pintér Sándor belügyminiszter új filozófiát, "más megközelítést" vár az új vezetőktől. Bencze József eddigi országos rendőrfőkapitány várhatóan nagykövet lesz. Tegnap jelentette be Pintér Sándor a Terrorelhárítási Központ létrehozását is - ennek tervéről lapunkban korábban már beszámoltunk.
júl. 2
5:39
Kormánykézbe kerül az MTI is (Alternatív Energia)
Miközben a média teljes átalakítására készül a kormány, már most számos jele van annak, hogy a gyakorlatban miként ragadja magához a hatalmat a médiumokban. Az MTV-ben műsorokat szüntetnek meg, támadják a Duna Televízió elnökét, bizonytalan, hogy lesz-e elnöke a Magyar Rádiónak, az MTI-nél pedig a régi vezetőt a jelenlegi kormánypárthoz hű szakember váltja fel.
júl. 2
5:57
Szili és Seres Mária: van közös cél (168 Óra Online)
A Szövetség a Jövőért Mozgalom elvi döntést hozott arról, hogy részt vesz az őszi önkormányzati választásokon, de ezt nem azzal a szándékkal tette, hogy az MSZP ellenében induljon - nyilatkozta Szili Katalin, a mozgalom vezetője.
júl. 2
6:15
Szekeres Imre: Gyurcsány rosszkor és rosszul döntött (Infostart)
Szekeres Imre szerint Gyurcsány Ferenc tavaly tavaszi kormányfői-pártelnöki lemondása helytelen, rosszul időzített és kivitelezett lépése volt, a Bajnai Gordon miniszterelnökkel végigvitt válságkezelést azonban majdnem száz százalékban teljesítette az MSZP. A párt elnökhelyettese erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
júl. 2
7:09
Ponthatárok az égben - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, hogy bár még több hét hátravan, egyet már most is biztosan lehet tudni a július 22-i felvételi ponthúzásról: 200 pont alatt senkit nem fognak fölvenni sem költségtérítéses, sem támogatott alap-, sem osztatlan képzésre.
júl. 2
7:09
Évente csak néhány tucat embert érinthet a három csapás + videó (ATV)
A többszörös visszaesés mint kategória 1979 óta szerepel a Btk.-ban.
júl. 2
7:27
Szonda Ipsos: tartja magát a Fidesz, gyengült a Jobbik (Infostart)
Az áprilisi országgyűlési választások után még viszonylag aktív a magyar társadalom, 56 százaléknyian most is elmennének szavazni, és a választók körében is keveset változtak az erőviszonyok: a Fidesz 63 (májusban 61), az MSZP 18 (májusban 16), a Jobbik 12 (májusban 16) és az LMP öt (májusban hat) százalékos - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelynek eredményét a Népszabadság pénteki száma…
júl. 2
7:27
Várják a pénzt a települések (Alternatív Energia)
Elhalasztotta a kormány a döntést a vis maior pénzekről, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz sújtotta települések önkormányzatai azonban már most sem bírják a kiadásokat. Felsőzsolcán 528 embernek nincs hol laknia, a többség rokonoknál, ismerősöknél húzza meg magát, ám vannak, akik már inkább menekülnek: másik városban keresnek albérletet. Több milliárd forint lenne az újjáépítés, ez meghaladja az…
júl. 2
7:27
Liptaira vadászott, kétszer is megverték Daróczi volt kedvesét (ATV)
Szeretné kideríteni az igazságot.
júl. 2
7:45
Tartja magát a Fidesz, gyengült a Jobbik (Metropol)
Az áprilisi országgyűlési választások után még viszonylag aktív a magyar társadalom, 56 százaléknyian most is elmennének szavazni, és a Szonda Ipsos felmérése szerint.
júl. 2
8:21
Orbán: az erős hit köti össze az amerikaiakat és a magyarokat + videó (ATV)
Mindkét néptől sokszor próbálták elvenni a szabadságot.
júl. 2
8:39
Lady Gaga nyomta le Obamát (ATV)
Az elnök és az énekesnő a büszkélkedhet a legnépesebb rajongótáborral.
júl. 2
8:41
Feldobta magát az egyik kém (ATV)
Beismerő vallomást tett az USA-ban őrizetbe vett, kémtevékenységgel gyanúsított tíz ember egyike - közölték szövetségi ügyészek csütörtökön.
júl. 2
8:43
Félkarú rablót keres az új-zélandi rendőrség (ATV)
Félkarú bandita után nyomoz az új-zélandi rendőrség: a férfi társával együtt kirabolt egy bárt Auckland közelében.
júl. 2
8:57
M4: 67 hét alatt kifúrták az alagutat (Metropol)
A napokban a négyes metró északi pajzsa is elérte a Baross teret, ezzel pedig lezárult a zöld metróvonal első szakaszának alagútépítése.
júl. 2
8:57
Emelkedett a Fidesz és az MSZP népszerűsége (ATV)
Az áprilisi országgyűlési választások után még viszonylag aktív a magyar társadalom, 56 százaléknyian most is elmennének szavazni, és a Szonda Ipsos felmérése szerint - amelyet a Népszabadság pénteki száma ismertet - a választók körében is keveset változtak az erőviszonyok: a Fidesz 63 (májusban 61), az MSZP 18 (májusban 16), a Jobbik 12 (májusban 16) és az LMP 5 (májusban 6) százalékos.
júl. 2
9:15
Varga Mihály bízik benne, hogy hamarosan megegyeznek a bankadóról (Alternatív Energia)
A Bankszövetség ugyan a bankadóról folytatott tárgyalások elhalasztását kérte, Varga Mihály azonban bízik abban, hogy hamarosan megállapodhatnak és azt mondta: annak eldöntésére van mozgástér, hogy az átmeneti adót hogyan vessék ki, illetve, hogy a második, harmadik évtől mi legyen a számítás alapja.
júl. 2
9:33
Egy éve, két hónapja bontotta fel jegyességét a TV2 sztárja, de már most oltár elé áll (ATV)
Titoktartási szerződést kötöttek egy esküvőszervezővel.
júl. 2
9:35
Léghajó-szerű városközpontja lesz Budapestnek + videó (ATV)
A híres Zeppelin léghajóra emlékeztető új városközpont épül 2013-ra Budapesten, az V. kerületben.
júl. 2
9:51
A Fidesz hajtóvadászata jót tesz Gyurcsánynak: mártírrá teszi (168 Óra Online)
Az író-publicista is jegyzi azt a nyílt levelet, amelyben a Fidesz „leszámolási hadjárata” ellen tiltakoznak baloldali, liberális értelmiségiek. Most arról is beszél: minden demokrata, aki jogállamban akar élni, kritikus válaszúthoz érkezett. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
júl. 2
9:51
Föld omlott egy fiúra Szentendrén (Metropol)
Föld omlott egy munkagödörben dolgozó 14 éves fiúra péntek reggel Szentendrén - közölte Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője.
júl. 2
10:09
Biomasszával fűtik jövőre az egri lakásokat (Metropol)
Biomasszával fűtik jövő év januárjától a távfűtéses lakásokat Egerben - olvasható a Heves Megyei Hírlap pénteki számában.
júl. 2
10:09
Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy (Alternatív Energia)
A félárú tanuló- és nyugdíjasjegy bevezetése a BKV-nál évi 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentene, s azok után a közlekedési cég nem igényelhetne központi árkiegészítést, ezért a bevezetést sem a társaság igazgatósága, sem a főváros vezetése nem támogatja - áll a jövő héten ülésező Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztésben.
júl. 2
10:09
Eszméletlen állapotban találták meg a nőt elgázoló teherautóst (ATV)
Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők csütörtökön egy nőt, akit elgázolt egy kisteherautó Szegeden; a jármű vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, őt később az utcán eszméletlen állapotban találták meg a rendőrök - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.
júl. 2
10:27
Szekeres Imre egy-két évet adna az MSZP-nek (Infostart)
Az MSZP-nek egy-két évig gondolkoznia kellene azon, milyen programot szeretne, és hogyan kíván reagálni a társadalmi változásokra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP elnökhelyettese.
júl. 2
10:27
Szúnyoginvázió: hiánycikk a riasztó (168 Óra Online)
Hiánycikk lett a szúnyogriasztó: a közkedvelt márkák eltűntek a boltok polcairól. Hogy mikor lehet majd ismét kapni? A nagykereskedők sem tudják - írja a .
júl. 2
10:27
Burány: „a kormány két kézzel ad az oligarcháknak” + videó (ATV)
Úgy gondolja, hogy nem a versenyképességet javítja a megszorító csomag.
júl. 2
10:29
Befejezték a tiltakozást a clevelandi magyar templomban (ATV)
Befejezték a tiltakozást a hívők csütörtökön a clevelandi Szent Imre római katolikus magyar templomban, ahová előzőleg azért zárkóztak be, hogy tiltakozzanak a templom bezárása ellen. Céljukat részben elérték: a bezárásról döntő megyéspüspök beleegyezett, hogy találkozik velük.
júl. 2
10:45
Csoda, hogy még van hal a Balatonban (Alternatív Energia)
Orvhalászat miatt az év első felében 62 ember ellen tett feljelentést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., 33 esetben tettenérés alapján - közölte a társaság vezérigazgatója.
júl. 2
10:45
Merly Streep bújhatna Margaret Thatcher bőrébe (ATV)
"Egy olyan asszonyról szólna, aki a nemek és a társadalmi osztályok határait átlépte és szóhoz jutott egy férfiak által irányított világban."
júl. 2
10:47
Heim a nyugdíjról: a svéd modell megkerülhetetlen (ATV)
A gazdaságpolitikai fordulat érdekében kiemelten kell kezelni az infrastruktúra-fejlesztést, új regionális központokat kell kialakítani, szakítani kell a „minden út Budapestre vezet” felfogással, fejleszteni kell a vidéket, és az eddigieknél sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a megújuló energia-iparra. A fejlesztések finanszírozását a magánnyugdíjpénztárak tőkéje, valamint uniós források…
júl. 2
11:03
Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli a roma támogatásokat (Infostart)
Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken.
júl. 2
11:21
Üvegszilánk a bébiételben: bevonja a terméket a DM (168 Óra Online)
Németországban üvegdarabokat találtak két darab babylove bio bébidesszertben (joghurttal és vegyes gyümölccsel, 7 hónapos kortól, 190g). Elővigyázatosságból ezért a dm Kft. Magyarországon is visszahívja az érintett gyártási számmal rendelkező termékeit.
júl. 2
11:21
Torlódás Röszkénél (Metropol)
Másfél órás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán a személyforgalomban, ezért a rendőrség eltereli a forgalmat Tompa felé a 173-as kilométernél addig, amíg a torlódás nem csökken - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
júl. 2
11:23
A Jobbik feljelentette az „AVH” főigazgatóját (Metropol)
Hivatali visszaélés és becsületsértés bűntette miatt feljelentést tett Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken a Legfőbb Ügyészségen Balajti László, az általa „AVH”-ként emlegetett Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatója ellen azzal összefüggésben, hogy pártja négy országgyűlési képviselője a C típusú átvilágítás során keletkezett szakvélemények alapján nemzetbiztonsági…
júl. 2
11:39
Nem akarjuk otthon nézni a foci vb döntőjét (ATV)
Csak a Balaton partján legalább 2000 televízión és kivetítőn lehet majd nézni a július 11-én megrendezendő VB döntőt. Ennek oka, hogy a legtöbb szállodában, kávézóban, sörözőben már most az átlagnál nagyobb az asztalfoglalások száma - nyilatkozta a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) vezetője, Dani Barbara.
júl. 2
11:41
Több mint 25 százalékkal kevesebb autót adtak el (ATV)
Még mindig csökken a magyarországi új autó piac, júniusban 25,5 százalékkal kevesebb új járművet adtak el, mint az előző év azonos időszakában, 5.029-et, ebből a személygépkocsi értékesítés csökkenése 27,9, míg a kishaszon gépjárműveké 8,7 százalék volt - közölte a Datahouse Kft. pénteken az MTI-vel.
júl. 2
11:57
MSZP: szükség van a szövetkezetekre (Alternatív Energia)
Az MSZP felszólítja a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a falvakban települési szövetkezetek jöjjenek létre - mondta Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.
júl. 2
12:15
Rómeó és Júlia és a Jabulani (ATV)
Sajátos dél-afrikai történet az utcaszínház előadásában, melyben a két család közötti konfliktus végül egy focimeccsben oldódik fel.
júl. 2
12:17
Alkoholt fogyasztottak, egyszer csak elmerült: vízbe fulladt egy férfi (ATV)
A fiatalember a barátaival fürdőzött a Erdőkövesd-széli tóban, azt megelőzően alkoholt fogyasztottak a parton.
júl. 2
12:33
Farkas Flórián felügyeli a roma támogatásokat (Metropol)
Farkas Flórián miniszteri biztosként felügyeli július 1-től a roma támogatásokat - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken.
júl. 2
12:33
Súlyosan sérült a kismama: lúgot kapott savlekötő helyett (Alternatív Energia)
Savlekötő helyett erősen lúgos kémhatású, maró folyadékot itattak egy szülő nővel az Állami Egészségügyi Központban. Nem derült rögtön, hogy mi történt, és bár a kórház később elismerte a hibát, nem tudják megmagyarázni a történteket.
júl. 2
12:33
40 ezer kamera vigyáz a rendre Urumcsiban (ATV)
A kínai rendőrség 40 ezer biztonsági kamerát szerelt fel a zömében ujgurok lakta Urumcsi városában- adta hírül pénteken a helyi média. A hatóságok így akarják elejét venni egy esetleges újabb zavargásnak. Hétfőn lesz egy éve, hogy a térségben etnikai konfliktus tört ki az ujgurok és a kínaiak között. A hivatalos pekingi adatok szerint tavaly csaknem 200-an vesztették életüket az összecsapásokban,…
júl. 2
12:51
Kezdhetnek fellélegezni a frankhitelesek? (Infostart)
E heti csúcsa felé kezdett araszolni ma délelőtt a forint a svájci frankkal szemben, egyrészt az óvatosan optimista nemzetközi befektetői hangulat miatt, másrészt egy nemzetközi hangsúlybeli eltolódás következtében, amely kezdi erősíteni az eurót a frankkal és a dollárral szemben szemben.
júl. 2
12:51
Már a jobboldali sajtó is beszól a Fidesznek (168 Óra Online)
Már jobboldali orgánumok is bírálják a Fideszt. Széles a kritikák skálája: a médiát érintő tartalmi változásoktól az államfő jelölésen át a kormány kinevezési gyakorlatáig több területen is nehezményezik Orbánék döntéseit. Tényleg. Idézzük!
júl. 2
12:51
Kidöntött egy tűzcsapot egy autó (Metropol)
Szökőkútszerűen tört fel a víz péntek délelőtt a főváros II. kerületében, a Káplár és a Fillér utca sarkán, miután egy autó kidöntött egy út menti tűzcsapot.

Keresés