2010. július 2. péntek

júl. 2
0:36
Új hamisítás elleni stratégia (WebBeteg)
Gyógyszerhamisítás elleni stratégiája részeként központi hamisítás elleni laborját mutatta be a hatóságoknak a világ egyik vezető gyógyszergyártója, a Sanofi-Aventis. A kezdeményezés célja, hogy az ellenőrzést végző hatóságokat naprakész információkkal lássák el.
júl. 2
1:06
Napozzunk okosan! (HáziPatika)
Míg évszázadokkal ezelőtt a hamvas fehér bőr számított divatosnak, addig napjainkban a napbarnított, "szoláriumos" bőrszín hódít. Hogy milyen maradandó jelei lehetnek a túlzásba vitt napozásnak, arról Dr. Szemerey Balázs István...
júl. 2
1:10
Heti három hamburgertől lesz az asztma (HáziPatika)
A zöldségben, gyümölcsben, valamint halban gazdag étrend csökkenti a fulladásos rohamok esélyét - állítja egy új tanulmány.
júl. 2
3:45
Fájdalmas sarkantyú a lábon - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Ötvenhét éves vagyok, a röntgen mindkét sarok külső, cipővel érintkező felületén sarkantyút mutatott ki. Bár kaptam terápiás röntgenkezelést és talpbetétet (sarokemeléssel), sajnos tüneteim, fájdalmam nem enyhült. Mire számíthatok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
júl. 2
5:51
Táplálkozás és életmód gyermekvárás idején (WebBeteg)
A terhesség alatt szabadon ehetünk bármit, amit a szervezet megkíván - tartja a mondás. Sokan vallják ezt, de sajnos nem így van. A terhesség alatti kalóriák nem szállnak el nyomtalanul. Azzal, ha a szükségesnél sokkal több táplálékot fogyasztunk, nem segítjük gyermekünk növekedését.
júl. 2
7:45
Negyven millió adag H1N1-vakcina megy a szemétbe (Infostart)
Az Egyesült Államok számára gyártott H1N1-vakcinák negyedének lejárt a szavatossága, így negyvenmillió adag, 260 millió dollár értékű gyógyszer kerül a szemétbe - tudta meg a CBS televízió.
júl. 2
7:57
A tetanusz fertőzés (WebBeteg)
A mindennapi életünk során könnyen szerezhetünk olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz, vagy másnevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.
júl. 2
8:57
Hidegháború a házasságban (Infostart)
Nagyon kevés párt köt össze a szerelem, a többség inkább anyagi okokból vagy a gyermekek miatt tartja fenn a házasságot. Mindeközben a kapcsolatoknak rendszerint a pénz okozta konfliktusok, illetve a hűtlenség vet véget - derül ki egy kenyai felmérésből.
júl. 2
10:03
H1N1 - 40 millió vakcina a szemétbe (WebBeteg)
Az Egyesült Államok számára gyártott H1N1-vakcinák negyedének lejárt a szavatossága, így negyvenmillió adag, 260 millió dollár értékű gyógyszer kerül a szemétbe - tudósított a CBS televízió csütörtökön.
júl. 2
11:03
Nem túlzás napi négy-öt liter folyadékot inni kánikulában! (Infostart)
Itt a kánikula, ilyenkor fokozottan kell ügyelnünk a folyadékveszteség pótlására. A hőségben akár napi négy-öt liter folyadékra is szükségünk lehet, kiváló utánpótlás erre az eredendően tiszta, ásványi anyagokat tartalmazó természetes ásványvíz.
júl. 2
11:06
Ortorexia - Amikor az egészség-mánia tesz beteggé (WebBeteg)
Lehet-e az egészséges életmódot, azon belül is az egészséges táplálkozásra való törekvést túlzásba vinni? Nagyon úgy tűnik, hogy igen.
júl. 2
12:09
Mennyi higany van a halakban? (WebBeteg)
A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.
júl. 2
13:12
Semmelweis nap - Életmentő felfedezés (WebBeteg)
Országszerte elismeréseket osztanak az egészségügy dolgozóinak, a Semmelweis nap alkalmából. Valamint megemlékezésekkel ünnepli Magyarország az anyák megmentőjének 192. születésnapját. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli.
júl. 2
14:15
A Parkinson-kór kezelési lehetőségei (WebBeteg)
A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni.
júl. 2
15:18
Diabétesz - Hogyan működik a Dcont.hu? (WebBeteg)
A Dcont.hu a diabéteszes betegek gondozását segítő rendszer, melyet a 77 Elektronika Kft. biztosít a Dcont vércukormérő készülékkel rendelkező cukorbetegek rendelkezésére.
júl. 2
15:51
Üvegdarabokra leltek egy német bébiételben (Infostart)
Üvegdarabokat találtak bébiételben Németországban ezért elővigyázatosságból visszahívja a Babylove bio üveges bébidesszertet a dm kft. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértői bizottságának elnöke elmondta: a cég ilyenkor köteles blokk nélkül visszafizetni a termék árát.
júl. 2
16:21
A rendszeres kávézás - Milyen a hatása? (WebBeteg)
A kávé élénkítő hatással van agyunkra és idegrendszerünkre is. Tévedés azonban, hogy a mindennapos kávéfogyasztás hosszú távon is emelheti teljesítményünket – állítják a Bristoli Egyetem kutatói.
júl. 2
17:21
A győzelem erőszakot válthat ki a szurkolókból (WebBeteg)
Egy új tanulmány szerint a csapat győzelmével járó izgalom erőszakot válthat ki a szurkolóból.
júl. 2
18:24
Hogyan kerülje el a haspuffadást? (WebBeteg)
A nagy nap szinte már itt is van, és még rengeteg teendője van, mielőtt álmai esküvője valósággá válik. Az állandó stressz és tervezés azonban károkat okozhat az emésztőrendszerében, különösen, ha hajlamos a puffadásra és gázképződésre.
júl. 2
20:03
Étrend is okozhat szklerózis multiplexet? (Infostart)
A szklerózis multiplex súlyos, ideggyógyászati betegség, melynek oka még nem ismert, ezért érthető, hogy a szakorvosok minden úton igyekeznek a kórokozó tényezőket tisztázni. Egy nemzetközi vizsgálat során a korszerű élelmiszeripar néhány terméke gyanúba került a betegséggel kapcsolatban.
júl. 2
20:30
Hat nagyon gyakori daganatos betegség - Az első tünetek (WebBeteg)
Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt.
júl. 2
21:33
10 fontos tünet, ami mellett ne menjen el! (WebBeteg)
Tinikorban, vagyis 14-15 évesen az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig van legalább tíz ok is arra, hogy a kamaszok jobban figyeljenek egészségükre – következzen az a tíz legfontosabb tünet, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
júl. 2
23:39
Az agyterületek és az öt fő személyiségtípus (WebBeteg)
A személyiségszerkezet a viselkedésből jobbára könnyen megállapítható, de egy új kutatás eredményei szerint a különbségeket ma már az agyterületek alapján is azonosítani lehet.

Keresés