2010. július 28. szerda

júl. 28
0:39
Ne teázzon túl sokat, mérgező lehet! (HáziPatika)
A világ legnépszerűbb itala, a fekete tea sokkal nagyobb koncentrációban tartalmaz fluoridot, mint gondoltuk, ez pedig egészségügyi problémákat okozhat a rengeteg teát fogyasztóknál - állítják az amerikai Georgiai Orvosi Egyetem...
júl. 28
0:43
Így készüljön a nyári smink (HáziPatika)
Minden nő szeretne nyaralás alatt, akár a strandon vagy napozás közben is szép lenni. Tanácsos azonban a kozmetikumokat gondosan megválogatni, mert a megszokott sminkkel könnyen a kívánttal ellenkező hatást érhetünk el!
júl. 28
0:51
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
júl. 28
3:54
A COPD és tünetei (WebBeteg)
A COPD az egyik fő halálozási tényező világszerte. A betegség visszafordíthatatlan károsodások hátrahagyásával halad előre, a tüdő szerkezetének helyreállítására nincs lehetőség.
júl. 28
6:00
Az urológiai szervek sérülései (vesék, húgyvezeték, húgyhólyag) (WebBeteg)
Az urológiai szervek sérülései (traumái) ismertetése előtt érdemes tisztázni azok elhelyezkedését. A leggyakoribbak a vesék sérülései, és azok között is az ún. fedett traumák.
júl. 28
6:51
Bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás a szabadbattyáni tűz után (Infostart)
Csak hajnalra tudták megfékezni a szabadbattyáni raklap-gyártó üzem udvarán tegnap délután keletkezett tüzet. Az eddigi információk szerint a Fejér megyei településen több mint több tízezer raklap égett, de senki nem sérült meg.
júl. 28
7:09
Áfonyalevéllel a hepatitis ellen (MaHu)
Egy, az áfonya levelében található hatóanyag segítségével blokkolható a Hepatitis C vírus terjedése.
júl. 28
8:03
Késnek a Nyugatit érintő vonatok (Infostart)
Késésekre és járat-kimaradásra is számítani kell a budapesti elővárosi vonatok közlekedésében, miután meghibásodott egy biztosító berendezés a Nyugati pályaudvaron.
júl. 28
8:03
Friss jogosítvánnyal az úton (kamaszpanasz)
Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed.
júl. 28
8:06
Sportorvosi vizsgálatok - Mire számítson? (WebBeteg)
Versenyezni - néhány sportág kivételével - kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.
júl. 28
8:39
Depresszió: gyógyszerek nélkül is legyőzhető (MaHu)
A társas kapcsolatok a depresszió "életmód alapú" gyógymódjának egyhatodát jelentik.
júl. 28
8:57
Fejfájós nap lesz a szerda (HVG)
A hét végéig időjárási frontok követik egymást, szerdán kettősfronti hatás fog érvényesülni. A csapadék fokozott ízületi fájdalmakat is okozhat - írja a meteoklinika.hu.
júl. 28
8:57
Dámszarvasok borították fel a furgont (Infostart)
Súlyosan megsérült a sofőr, amikor furgonja egy dámszarvas miatt felborult szerdán hajnalban a Ladánybenét Kerekegyházával összekötő úton - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
júl. 28
8:59
Ágyban dohányzott egy nő Miskolcon, emiatt vesztette életét (Infostart)
Feltehetően ágyban dohányzott az a 75 éves nő, akihez a tűzoltókat riasztották szerdára virradóra, de életét már nem tudták megmenteni - közölte a miskolci tűzoltóság szóvivője.
júl. 28
9:09
Magányosság: káros, mint a dohányzás (WebBeteg)
A dohányzáshoz és a túlsúlyossághoz hasonló mértékben jelent egészségi kockázatot a magány. A kiterjedt baráti körrel rendelkezők túlélési esélyei kétszer akkorák, mint a kevésbé szociálisaknak - állapították meg amerikai kutatók.
júl. 28
9:12
A Vízöntő ma rájön, miért nem tud kibontakozni (Borsa)
Napi horoszkóp, szerda
júl. 28
9:33
Miért jó, ha dédelgettek minket? (HVG)
Könnyebben megküzdenek az élet nehézségeivel azok a felnőttek, akiket pár hónapos csecsemőkorukban anyjuk elhalmozott szeretetével - állítja egy amerikai tanulmány.
júl. 28
9:33
10 szexgyilkos tipp, amit érdemes lehet elkerülni (MaHu)
Ha már arra sem emlékszel, mikor szexeltél utoljára, valószínűleg libidóhiányod van.
júl. 28
10:09
Gyalog kerüli meg a Földet a magyar vándor (Infostart)
Már Teheránt elhagyva, Irán déli része felé halad Simon Dávid 30 éves budapesti közgazdász, aki 2010. február első napján Mátyásföldről indult el egyedül, hogy öt év alatt gyalog megkerülje a Földet. Negyven országon át, másfél Egyenlítőnyi távolságot, csaknem 60 ezer kilométert megtéve kívánja teljesíteni a maga elé kitűzött, embert próbáló feladatot.
júl. 28
10:09
10 szexgyilkos tipp, amit érdemes lenne elkerülni (MaHu)
Ha már arra sem emlékszel, mikor szexeltél utoljára, valószínűleg libidóhiányod van.
júl. 28
10:09
A szociális kapcsolatok meghosszabbíthatják az életet (orientpress)
A családtagok és a barátok sokkal többet nyújthatnak nekünk társaságuknál: a kutatók szerint már puszta jelenlétük is olyan mértékben hosszabbíthatja meg életünket, mintha lemondanánk a dohányzásról. A szakemberek 148 tanulmány eredményeit elemezték ki, és megállapították, hogy azok az emberek, akiknek erősek a szociális kapcsolatai átlagosan 4 évvel tovább élnek, mint azok, akik tartósan egyedül…
júl. 28
10:12
A magassarkú megváltoztatja a vádlit? (WebBeteg)
Azoknál a nőknél, akik magas sarkú cipőben vannak nap mint nap, lábfájás jelentkezhet, méghozzá nem is kis mértékű!
júl. 28
10:12
Kerti kuckók (Lakáskultúra)
Néha a legnagyobb házban sincs elég hely ahhoz, hogy az ember visszavonulhasson kicsit.
júl. 28
10:15
Bajban vannak a kelet-ázsiai férfiak (Borsa)
Feleség hiánnyal küzd Kelet-Ázsia. A francia demográfiai intézet által hétfőn publikált tanulmány szerint a "nőhiány" kínai és vietnámi bevándorlási hullámot indíthat el.
júl. 28
10:27
Amit köldökzsinórvér-őssejt gyűjtéséről és felhasználásáról tudni kell - 1. rész (MaHu)
A köldökzsinórvér a baba vére, ami nagy mennyiségben tartalmazhat őssejteket.
júl. 28
10:45
A koraszülés légzési rendellenességekhez vezethet (orientpress)
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy már az is jelentősen megnövelheti a légzési problémák kialakulásának kifejlődését, ha egy csecsemő csupán 2-3 héttel korábban jön világra a vártnál. A szakemberek azért tartják fontosnak, hogy ez a megállapítás minél több nőhöz jusson el, mivel sokuk tervezett császármetszéssel hozza világra gyermekét a 34-37. hét között - ezzel pedig veszélybe…
júl. 28
11:03
Gondokat okoz a sok eső Szabolcsban (Infostart)
Főként vízszivattyúzások és fakidőlések adtak munkát a tűzoltóknak a két napja tartó esőzések nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a 40-100 milliméternyi csapadék miatt a térség folyóin több méteres vízszintemelkedések várhatóak, emellett a nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága is.
júl. 28
11:15
Stressz ellen legjobb a sok anyai szeretet (WebBeteg)
Jobban kezelik a stresszt azok az emberek, akiket édesanyjuk csecsemőkorában többet dédelgetett. Az anyai szeretettel való elhalmozás a későbbi években azt eredményezi, hogy a felnőttek kevésbé szoronganak, és jobban megküzdenek a feszültséggel teli szituációkkal - állítja egy amerikai tanulmány.
júl. 28
11:21
Bébiszitter leszek: Légy felkészült! (kamaszpanasz)
Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett és Lili munkát akart keresni, az anyukája egy egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!
júl. 28
11:54
Szavakkal (is) szeress! (astronet.hu)
A szó mágikus hatású. Hozhat áldást vagy átkot, és felébresztheti a szunnyadó vágyat.
júl. 28
11:56
Civilizált őselődök? (astronet.hu)
Az ősi ábrázolásokon miképpen bukkanhatnak fel olyan állatok, amelyek sohasem éltek az amerikai kontinensen?
júl. 28
12:00
Ilyenek vagyunk nyáron zakóban (Borsa)
Előfordul, hogy nyáron is rétegesen kell öltözködni és ilyenkor kezdődnek a bajok. A nyári és őszi/tavaszi ruhadarabok kombinálása nem mindenkinek jön össze.
júl. 28
12:15
Az irritábilis bélszindróma az agyszerkezetet is megváltoztatja (orientpress)
Egy friss kutatás meglepő eredményekkel szolgált az irritábilis bélszindróma (IBS) nevű betegséggel kapcsolatban: megfigyelték, hogy a kórban szenvedő betegek szürkeállományának sűrűsége észlelhető mértékben csökkent vagy éppen növekedett. A változások elsősorban az agynak azokat a területeit érintették, amelyek a figyelmet, az érzelmeket, a fájdalomérzetet és az információk feldolgozását…
júl. 28
12:15
Budapesten jövő szerdán lép életbe a dohányzási tilalom az alujárókban (Infostart)
Budapesten jövő szerdán lép életbe a dohányzási tilalom az aluljárókban.
júl. 28
12:18
Mi közük csontjainknak a cukorbetegséghez? (WebBeteg)
A legfrissebb kutatások eredményei azt mutatják, hogy csontjaink nem egyszerűen azt a vázat jelentik, mellyel állni tudunk, hanem a vércukor szabályozása során is fontos szerepet töltenek be, s így a jövőben a cukorbetegség gyógyítására szolgáló gyógyszerek előállításában is jelentőséggel bírnak.
júl. 28
12:33
Az internet segíthet az álomsúly megtartásában (orientpress)
Egy sikeres fogyókúra után a legtöbben amiatt aggódnak, hogy a leadott kilók visszatérhetnek. A szakemberek szerint azonban az internet ebben is a segítségükre lehet: számos olyan portál üzemel ugyanis, amelyek segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a fogyókúrázók megtarthassák álomsúlyukat. Az oldalak a közösségi webhelyekhez hasonlóan működnek azzal a különbséggel, hogy itt a központi téma a fogyás.
júl. 28
12:42
A nap pasija: David Duchovny (Borsa)
Pimasz és szexi. Főleg, mióta nem a merev Mulder ügynököt alakítja, hanem a bohém írót, akinek a szex olyan, mint a pizza: ha elcseszik, akkor is jó, Kaliforgiában.
júl. 28
12:51
Új magyarázat a tavaszi fáradtságra (orientpress)
Amikor beköszönt a tavasz, a nappalok egyre hosszabbak lesznek, és esténként tovább van világos. A kutatók szerint éppen ez az oka annak, hogy tinédzserek a tél elmúltával egyre fáradtabbak és ingerültebbek lesznek. Megfigyelték ugyanis, hogy az esti napfény megzavarja a tizenévesek alvási szokásait, akik a világosság miatt jóval később tudnak csak elaludni, ezért reggel fáradtan, kedvetlenül…
júl. 28
13:09
A háttérzene rontja a teljesítményt (orientpress)
A szakemberek évtizedek óta hangoztatják, hogy a zene gyógyító erővel bír: segít a szorongás és a depresszió gyógyításában, és fejleszti a kognitív képességeket. Azt azonban eddig soha nem vizsgálták, hogy a zenehallgatás módja hogyan befolyásolja az emberek életét. A legutóbbi tanulmányok szerint ha feladataink elvégzése közben szól a muzsika a háttérben, az a hiedelemmel ellentétben egyáltalán…
júl. 28
13:12
9 jellemvonás, amit a férfiak egy barátnőben keresnek (NLCafé)
Ugye szeretnéd tudni, mitől leszel a párod szemében igazán jó barátnő? Bár mindenkinél más a meghatározó, mi mégis összegyűjtöttünk kilenc jellemvonást, amelynek egy férfi sem tud ellenállni!
júl. 28
13:27
A bíróság szerint is ártalmas lehet a Visegrádi ásványvíz (HVG)
Az IPM márciusi ásványvíztesztje nagy port kavart: a gyártóknak szembesülniük kellett a ténnyel, miszerint nem igaz, hogy nincs egészségesebb az általuk forgalmazott palackozott vizeknél. Az objektív mérések több márka esetében is ártalmas vegyületek jelenlétét igazolták.
júl. 28
13:27
Az antarktiszi polip mérgét tanulmányozzák (orientpress)
Első alkalommal sikerült mérget gyűjteni egy Antarktiszon élő polipfajtól, ami már önmagában hatalmas eredmény. A kutatók most abban reménykednek, hogy a méreganyag tanulmányozásával új, hatékonyabb gyógyszereket kísérletezhetnek ki - ezeknek az állatoknak a nagy része ugyanis jóval fagypont alatti hőmérsékleten él.
júl. 28
14:03
Alkohollal gyógyítható a reuma? (orientpress)
Az orvosok szerint az alkoholfogyasztás nemcsak enyhíti a reumás ízületi gyulladás tüneteit, hanem bizonyos mértékben gyógyírt is nyújt a betegségre. A szakértők ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy ez a felfedezés nem jelenti azt, hogy ezentúl bárki, akinek ilyen fájdalmai vannak, annyit ihat, amennyit akar.
júl. 28
14:06
Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy... (kamaszpanasz)
Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.
júl. 28
14:27
Depresszió az esküvő után (Borsa)
Nem egyszerű bírni az esküvőszervezés körüli gyűrődést sem, de az izgalmak elcsitulása utáni hétköznapokba is nehéz visszaszokni. Megmondjuk, hogy csináld.
júl. 28
15:27
Örökölhető a bipoláris zavar? Az orvos válaszol (WebBeteg)
21 éves nő vagyok, a párom kilenc évvel idősebb, körülbelül öt éve állapítottak meg nálam az orvosok bipoláris zavart, mániás epizódot. Gyógyszerszedés mellett tünetmentes. Nagyon szeretnénk kisbabát. Befolyásolják-e a gyógyszerek a teherbe esést? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
júl. 28
15:51
Túl sok só fogy Amerikában (orientpress)
A sófogyasztás köztudottan megemeli a vérnyomást, tehát túlzott bevitele negatív következményekkel jár a szívre és az agyra nézve is. Az amerikai sófogyasztási ajánlásokhoz azonban csak minden tizedik polgár tartja magát. A szakemberek szerint a gabonafélékből készült mélyhűtött élelmiszerek és a kenyérfélék is viszonylag nagy sótartalommal rendelkeznek, bár érdekességük, hogy szinte alig érezzük…
júl. 28
15:51
Aerob edzés mindenkinek (MaHu)
Karcsú lábak, és egy mesésen barna árnyalat, amely a meleg nyarat idézi fel bennünk.
júl. 28
16:12
Önsegítő csoporttagság egy életen át (Borsa)
Mindenki függ valamitől, de amikor már az életünk függ önmagunktól, segítségre van szükségünk. Egy önsegítő csoport segíthet. Sőt: megmenthet.
júl. 28
16:27
Izületi gyulladásra alkoholt inni tessék? (MaHu)
Az alkohol fogyasztása csökkentheti a sokízületi gyulladás súlyosságát, valamint a fájdalommal járó és megnyomorító betegség kialakulásának kockázatát - mutatta ki egy szerdán közzétett tanulmány.

Keresés