2010. június 3. csütörtök

jún. 3
6:48
Amerikába megy a Debreceni Egyetem (Spa Trend Online)
A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) 20. századi magyar grafikai műveiből álló gyűjteménye egy részét szerdán az Egyesült Államokba szállítják, ahol négy helyszínen, angol nyelvű tájékoztató kiadványok kíséretében állítják ki.
jún. 3
6:50
Ördögi körben a könyvkiadók (Spa Trend Online)
A tavalyihoz képest több kiadó és kötet képviselteti magát a ma nyíló 81. Ünnepi Könyvhéten, noha az eladási adatok a vásárlási visszaesésről tanúskodnak. Mindeközben a kiadók katasztrofális helyzetéről beszélt lapunknak a könyves szakma egyik vezetője, aki szerint, ha nem változik a helyzet, akkor kiadók egész sora mehet tönkre a közeljövőben. A válság a szakkönyvek esetében okozta a legnagyobb…
jún. 3
7:06
Raab fedezte fel Lenát (Spa Trend Online)
Németország továbbra is az Eurovíziós Dalfesztivál győztesét, Lenát ünnepli.
jún. 3
7:08
StarGarden: a legendák fesztiválja (Spa Trend Online)
Többszáz millió eladott lemez és a világ legismertebb és legkedveltebb slágerei jellemzik a pályafutását azoknak a legendás zenekaroknak, amelyekből egy nagy csokrot vonultat fel egyetlen hétvége alatt a Sziget Szervezőiroda, legújabb nagyszabású rendezvényén.
jún. 3
7:10
Western-hős Irakban (Spa Trend Online)
A Bourne-filmek rendezője és sztárja, Paul Greengrass és Matt Damon ismét politikai akció-thrillerben utazik a Zöld Zóna című munkában.
jún. 3
7:12
Hűvös Könyvhét (Spa Trend Online)
Számos fontos mű jelenik meg az idén is az élő klasszikusoktól, a középgeneráció különösen a költészet terén tesz figyelemreméltó köteteket a sátrak alá, és az elsőkötetesek is nagy számban képviseltetik magukat.
jún. 3
8:00
Nagy film komoly mondanivalóval (Metropol)
A Bourne-csapda és a Bourne-ultimátum után Matt Damon újra Paul Greengrass-szal forgatott. Az akciódús thriller az amerikaiak iraki szerepvállalását boncolgatja. Filmesek politikai viták középpontjában.
jún. 3
8:02
Viselkedésünkből kikövetkeztethető a jövő (Metropol)
Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató új könyvében azt mutatja be, hogyan „jósolható” meg a jövő cselekedeteinkből.
jún. 3
8:04
A könyvimádók ünnepe (Metropol)
Egy kutatás szerint a magyar felnőtt lakosság fele soha nem olvas. Náluk kicsit népesebb a rendszeresen olvasók tábora, ők a nagykorú népesség harmadát teszik ki.
jún. 3
9:54
Zenélő villamossal is ünnepelhetjük a Magyar Dal Napját - videóval (Infostart)
Minden korábbinál több helyszínen, köztük egy "Dallamos" névre keresztelt villamoson is fellépnek szeptember második vasárnapján a magyar könnyűzenei előadók. A 2010-es Magyar Dal Napján országszerte több mint harminc színpad és ezerkétszáz előadó várja az érdeklődőket, a Magyar Dal Fővárosa idén Eger - mondta az Inforádiónak Presser Gábor.
jún. 3
10:06
Meghalt Giuseppe Taddei (Metropol)
A világhírű olasz baritont, aki az opera olyan nagyságaival énekelt együtt, mint Maria Callas vagy Luciano Pavarotti, Rómában érte a halál 93 esztendős korában.
jún. 3
10:42
Kóser és klezmer - zsidó nap Megyeren (Spa Trend Online)
A Megyerfeszt - Nemzetek Faluja rendezvénysorozat keretében június 6-án, vasárnap zsidó kulturális és gasztronómiai napot rendeznek a Veszprém megyei Megyeren. A legkisebb magyar faluban a vendégek megismerkedhetnek a kóser konyhával és a klezmerzenével is.
jún. 3
10:42
Paul McCartney Gershwin-díja (Metropol)
Paul McCartney a Michelle című dalt adta elő, az amerikai first lady, Michelle Obama tiszteletére szerda este, miután a washingtoni Fehér Házban tartott ünnepségben átvette Barack Obama elnöktől a Gershwin-díjat.
jún. 3
12:30
Életmentő pont a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A hirtelen szívhalál elleni küzdelem 2009. júniusában útjára indított új kezdeményezése, a HELP (Human Emergency Life Point) program a Vígszínház együttműködésével újabb jelentős állomáshoz érkezett.
jún. 3
13:24
A legendák fesztiválja - Bergendy a Stargardenen (Spa Trend Online)
Népszerűnek ígérkező rendezvénysorozat mutatkozik be nyár elején a közönségnek: a Sziget fesztivál csapata a Népstadion Kertben szervez koncerteket június 4-5-én.
jún. 3
14:36
Sting a londoni filharmonikusokkal (Spa Trend Online)
Megkezdte világkörüli turnéját Sting, a Police egykori tagja, aki legnagyobb sikereit ezúttal nem a megszokott rockzenei kísérettel, hanem a Londoni Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral adja elő.
jún. 3
15:30
Eltemették Dennis Hoppert (Metropol)
A 74 esztendős Hopper szombaton halt meg kaliforniai otthonában. Az Oscar-jelölt színészt szerdán Ranchos de Taos történelmi Assisi Szent Ferenc templomának kápolnájában egyszerű fakoporsóban ravatalozták fel a búcsúztatáshoz.
jún. 3
16:42
Kiállítás Farkas Bertalan űrutazásának 30. évfordulójára (Metropol)
A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeumban „Utazás a világűrbe – Emléktárlat az első magyar űrhajós repülésének 30. évfordulójára” címmel nyílt kiállítás. Képgalériánk segítségével körülnézhet a tárlaton.
jún. 3
17:06
Anoushka Shankar: "Csodálatos érzés egy élő hagyomány részének lenni" (Infostart)
Anoushka Shankart édesapjához, Ravi Shankarhoz zeneileg szinte telepatikus kapcsolat fűzi, de szívesen dolgozott együtt féltestvérével, Norah Jones énekesnővel is. Az indiai származású brit szitárművész legújabb, autentikus népzenén alapuló, improvizatív anyagát mutatja be csütörtök este a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
jún. 3
17:18
Világsztárok Veszprémben (Spa Trend Online)
Idén is világsztárokkal várja a közönséget a Veszprémi Ünnepi Játékok programsorozata: Chick Corea, José Cura és Komlósi Ildikó is színpadra lép július 29. és augusztus 1. között a várnegyed barokk főterén.
jún. 3
18:18
Fél évszázad slágereivel lép fel Paul Anka a Sportarénában (Infostart)
Több mint öt évtizedes pályafutásának legismertebb dalait adja elő Paul Anka ma este nyolc órától a Papp László Budapest Sportarénában.
jún. 3
19:12
Megkezdődött a Poszt (Infostart)
Megkezdődött a 10. Pécsi Országos Színházi Találkozó.
jún. 3
19:14
Megkezdődött a 81. Ünnepi Könyvhét (Infostart)
Megkezdődött a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok központi rendezvénysorozata Budapesten; a magyar könyv hétfőig tartó ünnepét Borbándi Gyula, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyitotta meg a Vörösmarty téren.
jún. 3
20:36
Megkezdődött a Pécsi Országos Színházi Találkozó (Metropol)
A világ kicsinyített modelljének nevezte a színházat Szőcs Géza író, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a X. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) megnyitó beszédében csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen.

Keresés