2010. június 12. szombat

jún. 12
7:06
Nem akar szélmalomharcot vívni (Spa Trend Online)
Mohácsi János rendező neve a kaposvári társulattal nőtt össze. Kaposváron - ahol tegnap kiírták az igazgatói pályázatot - viszont már nem társulati tag, nem ért egyet a színház gazdasági és művészeti átalakításával.
jún. 12
7:24
Késés (Spa Trend Online)
Fölszállok Európa Kulturális Fővárosa, Pécs szégyenletesen aládúcolt pályaudvarán az InterCityre. Döcögünk, döcögünk, ahogy már ezt a magyar vonatoktól megszoktuk.
jún. 12
7:26
Ismét Ferencvárosi Fesztivál! (Spa Trend Online)
Két héten át ismét fesztivál kavarog, zenél és táncol a Ferencvárosban. Ma és holnap ingyenes templomi koncerten orgonál Fassang László a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc plébániatemplomban, ahol Händel Messiása hangzik el. Hétfőtől két héten keresztül az Üllői úti FTC stadion ad helyet 6 előadásnak: fellép az Experidance, a Ghymes, a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar, a Benkó Dixieland Band-…
jún. 12
8:06
Schmidt: 100-150 évre lesz szükség a titkosszolgálatok megismeréséhez (Infostart)
A titkosszolgálatok színfalak mögötti tevékenységét tárja a nyilvánosság elé Schmidt Mária A titkosszolgálatok kulisszái mögött című könyvében. A Terror Háza Múzeum főigazgatója az InfoRádiónak elmondta, legalább száz-százötven évre lenne szükség ahhoz, hogy a titkosszolgálatok 1990 utáni tevékenységét is teljesen megismerhessék.
jún. 12
9:48
Musical kicsit másképp (Spa Trend Online)
Különleges helyszínen, az évek óta zárva tartó budapesti Atrium moziban mutatja be John Kander és Fred Ebb Chicago című musicaljét Zsótér Sándor rendezésében a HOPPart Társulat június 20-án.
jún. 12
11:42
Gazda József: A határon túli magyaroknak is választójogot kellene adni (Infostart)
Kortanúk megszólaltatásával mutatja be az olvasóknak Erdély elmúlt kilencven évét, a trianoni szerződés következményeit A megpecsételt vég című könyvében Gazda József, aki az ünnepi könyvhéten beszélt az InfoRádiónak a kötetről, a kettős állampolgárságról és az 1920-ban elcsatolt területekről.
jún. 12
11:54
Plácido Domingo lett az Europa Nostra új elnöke (Metropol)
Plácido Domingo tenor és karmester lett az Europa Nostra, a műemlékvédelmi szervezetek európai csúcsszervezetének elnöke.
jún. 12
14:06
"Molnár Ferenccel kellemes lehetett együtt lenni, ha az ember nem a felesége volt" (Infostart)
Molnár Ferenc színházi munkásságáról, a nőkhöz és feleségeihez való viszonyáról és magánéleti kalandjairól is beszámol Színház az egész világ - Molnár Ferenc regényes élete és Liliom öt asszonya című könyvében Sárközi Mátyás. Az író unokája az InfoRádiónak elmondta: Molnár különleges egyvelege volt a jónak és a rossznak.

Keresés