2010. június 12. szombat

jún. 12
6:36
Megsemmisítenék a terroristák hátországát (Kitekintő)
Ismét iraki kurd területeken próbálják a terroristák hátországát megsemmisíteni, de Teherán most sem kért erre engedélyt.
jún. 12
7:06
A fegyvereket is hamisítják a kínaiak (Kripto Akadémia)
Megdöbbenéssel fogadták Moszkvában azt a hírt, hogy Kína lemásolta a negyedik generációjú Szu-33 orosz gyártmányú vadászgépet. Nem ez az első eset, hogy Peking átveszi az orosz eredetű fegyverzetet, a mostani eset azonban különösen érzékenyen érinti a Kremlt.
jún. 12
7:08
Afganizálják a háborút (Kripto Akadémia)
Még ebben az évben megkezdődik az afganisztáni háború "afganizálása" - vagyis védelmi felelősségnek a helyi erők számára történő átadása - ám a nemzetközi erők kivonására nem tűznek ki határidőt; azok addog maradnak a közép-ázsiai országban, amíg szükség van rájuk - ez derült ki Anders Fogh Rasmussen tegnap Brüsszelben. A NATO-főtitkár az észak-atlanti szövetség védelmi minisztereinek…
jún. 12
7:10
Időzített bomba fenyegeti Ficóékat (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák miniszterelnök, a Smer-Irány párt elnöke ideges, miközben a politikai ellenfelek jókat csámcsognak egy tökéletesen időzített (politikai) bomba ügyén. Akusztikával és hangtechnikával foglalkozó szakértők úgy vélik, hogy egy, még csütörtökön a közvélemény elé került hangfelvételen Fico hangja hallható. Ezért a politológusok úgy vélik: a kormányfő most "kihúzta a gyufát", hiszen…
jún. 12
8:06
Elhatárolódás a Jobbiktól – „Mi ez a petőfis retorika?” (Kitekintő)
Előttem a Szabadelvű Kör állásfoglalása, vagyis a hivatalos rommagyar liberók reakciója a marosvásárhelyi jobbikos iroda megnyitására. Teljesen rendben van és mégis, mintha nem lenne rendben.
jún. 12
8:36
Megnyíltak a szavazóhelységek Szlovákiában (Metropol)
Parlamenti választás kezdődött szombaton reggel Szlovákiában. A választási helységek hét órakor nyíltak meg, és este tízig tartanak nyitva.
jún. 12
8:36
Megnyíltak a szavazóhelyiségek Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Parlamenti választás kezdődött szombaton reggel Szlovákiában.
jún. 12
8:54
Gratuláltak Magyarországnak eddigi teljesítményéhez (168 Óra Online)
Magyarország elkötelezett a NATO afganisztáni szerepvállalásában és célkitűzéseiben - mondta a Független Hírügynökségnek Hende Csaba, aki pénteken tért vissza az Észak-Atlanti Szövetség honvédelmi minisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozásáról. A magyar honvédelmi miniszter beszámolt arról is, hogy kétoldalú találkozókon is részt vett, megbeszélést folytatott többek között a NATO főtitkárával,…
jún. 12
9:00
Szlovákia ma szavaz az új parlamenti mandátumokról (Infostart)
Parlamenti választás kezdődött szombaton reggel Szlovákiában. Az urnákat hét órakor nyították meg, és este tízig tartanak nyitva a szavazóhelyiségek. A 4,3 millió választópolgár 18 párt és mozgalom között válogathat.
jún. 12
9:02
Olaj után mérges gáz a Mexikói-öbölben (Infostart)
Százhúsz hajó legénységét menekítették a partra a Mexikói-öbölben, miután egy ellátóhajó átszakított egy gázvezetéket az egyik platformnál, és mérgező gáz került a levegőbe. Összesen harminchat embert vittek kórházba az áprilisi olajkatasztrófa miatt kárelhárítást végző hajók nyolcszáz tagú legénységéből.
jún. 12
9:12
120 hajó legénységét menekítették a partra mérges gázok elől (Metropol)
Az olajkatasztrófa miatt a Mexikói-öbölben mentést végző hajók közül 120-nak pénteken partra kellett tennie az összesen mintegy 800 fős legénységet, mert egy ellátóhajó átszakított egy gázvezetéket az egyik platformnál, és mérgező gáz került a levegőbe.
jún. 12
9:14
Már a nyáron megnyitják a bezárt kispostákat, vasútvonalakat (Metropol)
A kormány arra törekszik, hogy már az idén nyáron megnyissák a bezárt kispostákat és újra indítsák a megszüntetett személyforgalmat a vasúti mellékvonalakon, amennyiben a vidékfejlesztési elképzelésekhez, a lakosság helyben tartásához, a gazdasági növekedéshez ez szükséges - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.
jún. 12
9:18
Most csap le igazán a válság! (Kitekintő)
Míg az amerikai és európai 2008-2009-es gazdasági visszaesésről naponta tudósított a sajtó, és ennek megfelelően a világ közvéleménye is azon nyomban értesülhetett a rossz adatokról, addig a válság Balkánt érő hatásairól szinte alig lehetett hallani. Montenegróban tavaly több mint hét százalékkal zsugorodott a bruttó hazai össztermék.
jún. 12
9:30
A magyar mindig gyaláz valakit (168 Óra Online)
Fabio Capellonak,az egyik fő esélyesnek tartott angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint döntő fontosságú lehet a ma esti mérkőzésükön, hogy játékosai mennyire tudnak majd felpörögni. Az olasz szakember azért aggódik, mert a legutóbbi Európa-bajnokságra az angolok nem jutottak ki, így "már nagyon régen szerepeltek világversenyen". Azaz négy esztendeje. Aggodalmában mi, magyar…
jún. 12
9:30
A kirgiz kormánynak nemzetközi segélyre van szüksége (Kripto Akadémia)
A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet arra kérte pénteken a nemzetközi közösséget, hogy segítsen a kirgiz kormánynak megakadályozni a kirgiz-üzbég etnikai konfliktus elfajulását.
jún. 12
9:48
Mérgező gáz a Mexikói-öbölben (Kripto Akadémia)
Az olajkatasztrófa miatt a Mexikói-öbölben mentést végző hajók közül 120-nak pénteken partra kellett tennie az összesen mintegy 800 fős legénységet, mert egy ellátóhajó átszakított egy gázvezetéket az egyik platformnál, és mérgező gáz került a levegőbe.
jún. 12
10:12
Kubai irodalmi estet tartottak Budapesten (Kitekintő)
Megkezdődtek a kubai-magyar diplomáciai kapcsolatok idén december közepén esedékes ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezések.
jún. 12
11:06
Nem akarnak feketeinges masírozást Erdélyben (Kitekintő)
A marosvásárhelyi civil társadalom aláírásgyűjtést kezdeményezett a Jobbik  Magyarországért párt képviselőjének, Szegedi Csanádnak, erdélyi irodanyitása ellen.
jún. 12
11:42
A zsidóság felháborodott! Botrányt kavart a durva beszólás (Kitekintő)
Helen Thomas, a Fehér Ház volt riportere szerint a zsidóknak el kellene hagynia az USA által protekcionizált Izraelt.
jún. 12
11:54
Plácido Domingo lett az Europa Nostra új elnöke (Kripto Akadémia)
Plácido Domingo tenor és karmester lett az Europa Nostra, a műemlékvédelmi szervezetek európai csúcsszervezetének elnöke.
jún. 12
12:36
Oroszország nem segít katonákkal Kirgizisztánnak (Infostart)
Oroszországtól kért katonai segítséget az ismét véres zavargásokkal küzdő kirgiz kormány, amely egyedül már nem képes megfékezni az ország déli részén dúló etnikai konfliktust. A déli Os városában egész utcák állnak lángokban, és a szemtanúk szerint kirgiz fegyveresek lövik halomra a menekülő üzbégeket. Oroszország katonákkal nem hajlandó beavatkozni, de humanitárius segítséget ígért.
jún. 12
12:36
Fico a rendőrség segítségét kéri (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő, a SMER-SD elnöke fel van háborodva a választási kampány miatt. Mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kampány kísérőjelensége a csalás, a hazugságok és a hamisítványok.
jún. 12
12:38
Vesén lőtték a rablót ! (Kitekintő)
Drámai autós üldözés után sikerült elfogni egy meghiúsult bankautomata-lopás egyik elkövetőjét több, komáromi járásbeli járőrnek.
jún. 12
12:48
Kalapáccsal verték Slota trianoni emlékművét (+fotó) (168 Óra Online)
Ismeretlen elkövetők szombatra virradóra megsemmisítették megrongálták a Ján Slota által Komáromban június 4-én, a magyar-szlovák határra emelt Trianon-emlékművet - tájékoztatott Dušan Štrauss, a SNS szóvivője.
jún. 12
13:06
Kalapáccsal törték össze a szlovák Trianon-emlékművet (Metropol)
Megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet Révkomáromban - közölte Dusan Strauss, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szóvivője szombaton.
jún. 12
13:06
Gáza: vitafórum lesz a bizottság (Kripto Akadémia)
Több napos intenzív tárgyalások után Jeruzsálemnek és Washingtonnak sikerült megegyezésre jutnia annak a vizsgálóbizottságnak az összetételéről, amely a gázai blokád és a segélyhajókat ért izraeli támadás törvényességét fogja kivizsgálni.
jún. 12
13:24
Elutasítják génkezelt növényekre vonatkozó brüsszeli tervet? (Metropol)
Nem támogatják egyöntetűen az uniós tagországok az Európai Bizottság nemrégiben ismeretessé vált elképzeléseit a génkezelt növények engedélyezésének tagállami illetékességbe helyezéséről - derült ki a környezetvédelmi miniszterek pénteki találkozóján Luxembourgban.
jún. 12
13:30
Kalapáccsal törtek a szlovák Trianon-emlékműre (Infostart)
Megrongálták a szlovák Trianon-emlékművet Révkomáromban - közölte a Szlovák Nemzeti Párt szóvivője. Dusan Strauss szerint provokációról lehet szó.
jún. 12
13:30
Vona Gábor szerint nagy szükség van az orosz piacokra (Kitekintő)
Vona Gábor szerint megoldható az emlékmű ügy, és nagy szükségünk van az orosz piacokra.
jún. 12
13:42
Kimentették az egyedül hajózó kaliforniai lányt (Metropol)
Egy francia halászhajó sietett a hajóján egyedül veszteglő, 16 éves Abby Sunderland segítségére az Indiai-óceánon a tengerészeti hatóságok bejelentése szerint.
jún. 12
13:42
Zapatero a gázai blokádról (Kripto Akadémia)
A soros uniós elnökséget ellátó Spanyolország kormányfője, José Luis Rodríguez Zapatero "egységes és erős" uniós politikát szorgalmazott a Gázai övezet elleni izraeli blokád kapcsán Mahmúd Abbász palesztin elnökkel szombaton Madridban folytatott megbeszélésein.
jún. 12
14:00
Kirgízia katonai segítséget kért Oroszországtól (Kripto Akadémia)
Az etnikai alapú zavargások megfékezésére kért segítséget szombaton Roza Otunbajeva, az ügyvezető kirgiz államfő.
jún. 12
14:06
Nem kér a román kormány a "magyaros" régióátszervezésből (Kitekintő)
Nem támogatja a Boc-kormány a régióátszervezési törvényt abban a formában, ahogyan azt az RMDSZ beterjesztette.
jún. 12
14:08
Elképesztő! Megsérült szilikonmellei miatt légitársaságot perel a modell (Kitekintő)
Beperelt egy svájci légitársaságot Irene Ferrari orosz modell, mert a Moszkvából Zürichbe tartó repülőúton a gép erős turbulenciába került, s emiatt megsérültek mellimplantátumai.
jún. 12
14:24
Szabad a szaudi légtér az izraeli gépeknek (Infostart)
Brit lap értesülések szerint Szaúd-Arábia engedélyezte Izraelnek, hogy harci gépei használják légterét iráni nukleáris létesítmények elleni támadáshoz.
jún. 12
14:42
Az alkotmánybírósággal tiltatnák be a kisebbségi földrajzinév-használatot (Kitekintő)
Rafael Rafaj pénteken benyújtotta az Alkotmánybíróságon azt a beadványt, amelyben az SNS 19 és az ĽS-HZDS 12 képviselője a kisebbségi iskolák tankönyveinek földrajzinév-használata ellen tiltakozik.
jún. 12
15:12
Japán remake készül a Ghost című amerikai kasszasikerből (Kripto Akadémia)
Japán változatot készít a Paramount stúdió a kilencvenes évek egyik nagy hollywoodi sikeréből, a Ghost című romantikus filmből. A vállalkozás azoknak a próbálkozásoknak a sorába illik, amelyekkel az álomgyár igyekszik visszaszerezni elvesztett pozícióit a kétmilliárd dolláros japán mozipiacon.
jún. 12
15:18
Fel akarták robbantani a miniszterelnököt! (Kitekintő)
David Cameron a héten meglátogatta a háborútól sújtott Afganisztánt, ahol lelkesítő beszédet mondott a brit katonáknak, komoly anyagi támogatásban részítette a hadsereget, és majdnem terrormerénylet áldozata lett.
jún. 12
15:30
A királynő születésnapját ünnepelték Londonban (Metropol)
A hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 84 esztendős II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapját.
jún. 12
15:30
Izrael Irán megtámadására készül? (Kripto Akadémia)
Szaúd-Arábia átengedné légterén az izraeli légierő repülőgépeit, ha azok az iráni nukleáris létesítmények elleni támadásra indulnának - írta a szombati The Times amerikai katonai forrásokra hivatkozva.
jún. 12
15:36
Születésnapján rekordot döntött az angol királynő (Infostart)
A hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 84 esztendős II. Erzsébet hivatalos születésnapját. A királynő az idén 58. alkalommal vett részt az ünnepségen, ami rekord az angol-brit monarchia történetében.
jún. 12
15:38
Nem tetszik mindenkinek az EU tervezete a génmódosításról (Infostart)
Nem nyerte el az unió-tagországok egyöntetű támogatását a génkezelt növényekre vonatkozó brüsszeli terv. Az elképzelés lényege, hogy az Európai Unió tagállamai a jövőben nemzeti hatáskörben dönthessenek az ilyen növények termesztéséről.
jún. 12
15:54
Amerika és Mexikó is vizsgálja a lövöldöző határőr ügyét (Infostart)
Szabadságjogi vizsgálatot indított az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI az ellen az amerikai határőr ellen, aki a mexikói határon néhány napja agyonlőtt egy 15 éves mexikói fiatalt. Mexikói ügyészek eközben mint emberölést vizsgálják az ügyet.
jún. 12
16:12
Schmitt Pál: Hangsúlyt kap a diszkrimináció megszüntetése (Infostart)
Hangsúlyos helyet kapott a magyar kormány programjában a diszkrimináció minden formájának megszüntetése - közölte az Országgyűlés elnöke Cipruson, az Európa Tanács tagországai parlamenti elnökeinek találkozóján.
jún. 12
16:12
Románia a nemzetközi normák betartását várja el Magyarországtól (Kitekintő)
Románia a nemzetközi normák betartását várja el Magyarországtól a magyar állampolgársági törvény és a nemzeti összetartozásról szóló jogszabály alkalmazása kapcsán - derül ki a román külügyminisztérium pénteki közleményéből.
jún. 12
16:24
Folytatódik a szlovákiai magyarok rémálma? (Kripto Akadémia)
Annak ellenére, hogy 1993-ban csak a lakosság egyharmada támogatta a Csehországtól való elszakadást, idén már az ötödik választásokat tartják Szlovákiában. Két magyar párt is indul a választásokon, viszont ez azt eredményezheti, hogy a korábbi 10 százalékos erő helyett két ötszázalékos párt lesz a parlamentben. Meglepetést jelentene, de akár az is előfordulhat, hogy kiejtik egymást.
jún. 12
16:30
Sürgeti politikusait a holland királynő (Infostart)
A választásokon győztes Szabadságért és Demokráciáért liberális pártot kérte fel szombaton Beatrix holland királynő, hogy tegyen lépéseket egy életképes koalíció összekovácsolására.
jún. 12
16:48
Nyári vakáció válság idején (Kitekintő)
Miután a gazdasági válság továbbra sem enged szorításából, legtöbbünknek ugyancsak el kell gondolkoznia azon, hogyan oldhatná meg takarékosan a nyári vakációzást. A takarékosság persze mindenkinek mást jelent.
jún. 12
17:18
A megszorítások ellen tüntettek Németországban (Metropol)
Több tízezren tüntettek szombaton Berlinben és Stuttgartban a német kormány takarékossági csomagja, illetve a szociális kiadások erőteljes megnyirbálása ellen.
jún. 12
17:24
Marad-e a magyarellenesség? Kövesse velünk élőben! (Kitekintő)
Vajon bejut-e a Magyar Koalíció Pártja és a Híd-Most is a szlovák törvényhozásba? Slota továbbra is kormányzati tényező marad? Az ultraliberálisok is részesei lesznek a parlamenti munkának? Június 12-én parlamenti választásokat tartanak északi szomszédunknál. Kövesse élő közvetítésünket Pozsonyból, és választ kaphat ezekre a kérdésekre.

Keresés