2010. június 2. szerda

jún. 2
6:48
Négyszáz újdonság az Ünnepi könyvhéten (Spa Trend Online)
Mintegy négyszáz újdonsággal várják a kiadók a közönséget a 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok rendezvényén, amelyet Borbándi Gyula Széchenyi-díjas történész, író, a nyugati magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja nyit meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren.
jún. 2
6:50
Értékteremtők (Spa Trend Online)
Ha majd nagyobb teret hódít a köztudatban ennek a nevezetes társaságnak a híre, akkor át is fordíthatjuk játékosan a mesékből ismert stílusleleményt imígyen: heten, mint az értékteremtők.
jún. 2
6:52
Egy ünnep, amit mindenki szeret (Spa Trend Online)
Csaknem 400 új kötet jelenik meg a 81. Ünnepi Könyvhéten, ha mindegyiket szeretnénk hazavinni több mint egymillió forintot kell magunkkal vinnünk a Vörösmarty térre. A rendezvény egyik legjobban várt kötete Esterházy Péter Esti című műve lesz, ami a kritikus szerint ismét bizonyítja, hogy a szerző "inkább mozaik epikus, semmint nagy epikus".
jún. 2
7:06
Paris Hilton szingli marad (Spa Trend Online)
A jelek szerint az amerikai celeb, Paris Hilton még sokáig társ nélkül marad.
jún. 2
8:54
Az öt Oscar-díjas cowboy (Metropol)
Clint Eastwood a kezdetekkor még medencepucolóként és éjjeli benzinkutasként kereste kenyerét Los Angelesben. Jóképű volt, magas és kisportolt, meg a hollywoodi stúdiók sem voltak éppen messze, így nem meglepő, hogy a filmezés felé kezdett kacsingatni.
jún. 2
9:30
Sportot és szexet néznének a franciák 3D-ben (Metropol)
A háromdimenziós sport- és szexműsorok ösztönözhetik leginkább a franciákat a 3D-s tévékészülékek beszerzésére, szakértők szerint azonban az új tévék iránt csak akkor lesz tömeges az érdeklődés, ha kényelmesebben nézhetővé teszik, és reálisabb áron kínálják azokat.
jún. 2
12:54
Horváth Ádám rendező 80 éves (Infostart)
Június 4-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Horváth Ádám Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió örökös tagja, akinek neve és élete egyet jelent a magyar televíziózás történetével.
jún. 2
13:06
Református Zenei Fesztivál a hétvégén (Spa Trend Online)
After Crying-, Misztrál- és Vujicsics-koncert, zsoltárénekléssel egybekötött mécses-menet és több kerekasztal-beszélgetés is várja a közönséget a pénteken kezdődő VII. Református Zenei Fesztiválon, amelyre vasárnapig várják a IX. kerületi Bakáts térre és környékére a közönséget.
jún. 2
13:08
Moszkvai filmfesztivál: Luc Besson a zsűrielnök (Spa Trend Online)
Luc Besson vezeti az idei Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijét - jelentette be Nyikita Mihalkov, a fesztivál elnöke.
jún. 2
13:12
Rétisas díszíti a Nyírvíz-palotát (Infostart)
Speciális daru segítségével, a járókelők tapsa közepette emelték a helyére a tűzoltók szerdán azt a közel 300 kilogramm súlyú, rétisast ábrázoló szobrot, amely egykor Nyíregyháza emblematikus épületét, a Nyírvíz-palotát díszítette.
jún. 2
13:24
Mit csinál most? Schubert Éva (Spa Trend Online)
Hihetetlen, de a mindent és mindenkit eljátszani tudó, a temérdek szerepet bravúrosan megoldó Schubert Éva (79) egyáltalán nem akart színész lenni. Francia-latin szakos tanárnak készült, de sorsa másképp alakult. Ma már kimondhatjuk: szerencsére. A közönség a szívébe zárta, de valamilyen igazságtalanság folytán nem záporoztak rá a díjak és a kitüntetések.
jún. 2
13:26
Kirakatok versenyeznek Pécsett (Spa Trend Online)
Kirakatok is vizsgáznak a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenydarabjai mellett a baranyai megyeszékhelyen csütörtöktől - írta az Új Dunántúli Napló szerdán.
jún. 2
14:06
Gershwin-díjjal tüntetik ki Paul McCartneyt Amerikában (Infostart)
Szerdán veszi át az amerikai Kongresszusi Könyvtár Gershwin-díját Paul McCartney. Mint a brit muzsikus keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az Egyesült Államok egyik legfontosabb popzenei elismerésével tüntetik ki.
jún. 2
15:30
Tom Jones kapja a brit zeneipar elismerését (Spa Trend Online)
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
jún. 2
15:36
Budapesten lép fel a Britain's Got Talent sztárja (Infostart)
Népszerű opera- és operett-áriákból, valamint más ismert slágerekből állította össze első magyarországi koncertjének programját Paul Potts angol énekes, aki szerda este nyolc órától lép fel a Papp László Sportarénában.
jún. 2
15:38
Tom Jones kapja a brit zeneipar idei díját (Infostart)
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
jún. 2
16:24
Idén Eger a magyar dal fővárosa (Metropol)
Új fővárosi és vidéki helyszínek csatlakozásával idén is több mint 20 színpadon szól majd a zene országszerte a magyar dal napján.
jún. 2
16:42
Olasz-magyar futuristák a Nemzeti Galériában (Metropol)
Az olasz futurizmus egyik legismertebb alakja, Fortunato Depero festő, reklámgrafikus és formatervező művészetét mutatja be a korszak magyar alkotóival párhuzamba állítva a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Depero, a futurista és a futurizmus hatása a magyar avantgárd művészetében című, péntektől látogatható időszaki kiállítása.
jún. 2
17:00
Az Omega a legendák fesztiválján (Spa Trend Online)
Napi három órás próbákkal készül az Omega a StarGardenre, a legendák fesztiváljára, amelyen pénteken lép fel - mondta Kóbor János, az együttes frontembere.
jún. 2
17:06
Annie Lennox az UNAIDS jószolgálati nagykövete lett (Infostart)
Annie Lennox az ENSZ AIDS elleni küzdelemmel foglalkozó szakosított szervezetének (UNAIDS) jószolgálati nagykövete lett.
jún. 2
17:18
Az Omega keményen készül a legendák fesztiváljára (Metropol)
Napi három órás próbákkal készül az Omega a StarGardenre, a legendák fesztiváljára, amelyen pénteken lép fel - mondta Kóbor János, az együttes frontembere.
jún. 2
17:36
Örökzöld dalok kicsiknek játékunk nyertesei (Metropol)
A megfejtás: 1950 óta van egynapos gyereknap hazánkban.
jún. 2
18:12
Holnaptól újra POSZT (Spa Trend Online)
A már megszokott nagy érdeklődés előzi meg a csütörtökön kezdődő X. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), melynek jubileumi versenyprogramjában tizenkét társulat tizennégy produkciója szerepel.
jún. 2
19:24
Szurdi Miklós ismét megrendezi az Aidát (Metropol)
Új dalokkal, új szövegkönyvvel, zömében a korábbi szereplőkkel ismét megrendezi az Aida musicalt Szurdi Miklós; a bemutató július 2-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz, majd hat alkalommal a székesfehérvári ARÉV Sportcsarnokban, ősztől pedig az ország számos településén láthatja a közönség a produkciót.
jún. 2
20:18
Elárverezik James Bond híres Aston Martinját (Metropol)
A "világ leghíresebb autójaként" emlegetett járműért akár ötmillió fontot - 1,66 milliárd forintot - is megadhatnak.
jún. 2
20:20
Lovaggá ütötték a Picard kapitányt (Metropol)
Patrick Stewart brit színész, az egykori Star Trek: Az új nemzedék című sorozatának híres kapitánya lovag lett, miután II. Erzsébet brit királynőtől a Buckingham palotában szerdán megkapta ezt a kitüntető rangot.
jún. 2
20:36
Pornósztárok gyilkoltak (Metropol)
Kellékmachetével támadt társaira egy elbocsátott pornószínész Kaliforniában; Franciaországban egy fiatal pornószínésznőt tartóztattak le, mert megölt az örökségért egy idősödő fesztiválproducert.

Keresés