2010. május 1. szombat

máj. 1
1:12
Kullancs: amit tudni kell róla (HáziPatika)
Vajon kivel-mivel van dolgunk, amikor eltávolítjuk a kis fekete élősködőt? Mennyi idő áll rendelkezésünkre a kullancs veszélytelen eltávolítására? Kis kullancskalauz a kezdődő túraszezonra.
máj. 1
1:39
A tej kioltja a tea kedvező hatásait (WebBeteg)
Angliában, ahol a teát hagyományosan tejjel isszák, annak idején nagy felhördülést váltott ki az a tudományos eredmény, hogy a teához öntött tej bizony "kikapcsolja" a kedvelt ital szívet és érrendszert gyógyító hatását, ráadásul most ezt újabb vizsgálatok meg is erősítik.
máj. 1
5:48
Mégsem függ össze a stressz és agyvérzés? (WebBeteg)
Nem találtak összefüggést a stressz és az agyvérzés között ausztrál kutatók, ami rácáfol a közhiedelemre.
máj. 1
7:06
Éljen május 1-je! Ezért is fontos ünnep a mai (Infostart)
Ha május elsején esik "kevés borunk lesz" tartja a hiedelem. Ha hűvös és nedves ez a nap akkor középszerű lesz a termés. A borkedvelők örülhetnek: szombaton szinte az egész országban jó lesz az idő.
máj. 1
7:24
A világ második legjobb kadarkája (Infostart)
A viccesnek szánt cím egy kadarka bemutatását vezeti be. Eszterbauer János szekszárdi kadarkája nagyon finom, de hogy "hányadik a világon", azt természetesen nem tudom megmondani, és mindez szerencsére nem is érdekes. Az első tucatban nagy valószínűséggel benne lehet.
máj. 1
7:54
Öröklik a reggeli rosszullétet a terhes nők? (WebBeteg)
A várandós nők mintegy 2 százaléka szenved vészes terhességi hányástól (hyperemesis gravidarum), amely akár kórházi kezelést is igényelhet.
máj. 1
8:18
Támogatják a megújuló energiaforrásokat az amerikai diákok (Infostart)
Egy amerikai kutatás szerint a középiskolások erősen támogatják a megújuló energiaforrások használatát. A kutatási eredmények azonban azt mutatják, a diákok nincsenek igazán tisztában a valós tényekkel.
máj. 1
9:12
Minden elszívott doboz cigaretta orosz rulett (Infostart)
Minden bizonyíték azt mutatja, hogy felelősek vagyunk az egészségünkért. Különösen igaz ez a rákos megbetegedések közül a tüdődaganatra és a melanomára.
máj. 1
10:00
Masszázs - Thai, a svéd és a többiek… (WebBeteg)
A masszázs gyökerei időszámításunk előtt fellelhetőek számos kultúrában. Már ekkor is tudták az emberek, hogy az érintésnek gyógyító hatása van és ez a tudás az évszázadok során csak továbbfejlődött. A masszázzsal kapcsolatos kérdéseimre Bodnár Zsuzsa gyógytornász, masszőr válaszolt.
máj. 1
11:03
9 dolog, melyek súlyosbítják az allergiás tüneteket (WebBeteg)
Amennyiben Ön is a szezonális allergiától szenvedők táborába tartozik, már bizonyára tud egy-két olyan trükkről, mellyel könnyíthet a tünetein, mint például nem megy a szabadba, mikor a pollenkoncentráció magas, vagy zárva tartja az ablakot. Ám nem biztos, hogy tud ezekről a kevésbé ismert, allergiás tüneteket súlyosbító tényezőkről.
máj. 1
11:54
Újra támad Magyarországon a régi veszedelem (Infostart)
Szombat délelőtt fokozatosan erősödik az UV-B sugárzás Magyarországon. Egyes helyeken már "erős" veszélyre hívta fel a figyelmet az Időkép.hu.
máj. 1
12:06
Probiotikum - Hasmenés ellen-gyöngyökkel! (WebBeteg)
Ma már elkerülhető a hasmenés antibiotikum szedése alatt, illetve után! Acidophilus PearlsTM probiotikum szabadalmaztatott True Delivery Technológiával! (x)
máj. 1
12:12
A kaszás Pécs környékén száguldozott tuningolt kerékpárján (Infostart)
Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklivel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti 10 kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton, hogy így tisztelegjen a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program előtt.
máj. 1
17:21
A szőlő hatásos lehet a szívbetegségek ellen (WebBeteg)
A porított szőlő hatékony lehet a szívbetegség és a cukorbetegség ellen. A biztató eredményeket a Kísérleti Biológia nemzetközi kongresszusán ismertették Kaliforniában.
máj. 1
19:27
Orvosok, akik megölik magukat (WebBeteg)
Évente mintegy 300-400 orvos követ el öngyilkosságot az USA-ban, durván naponta egy. Nincs még egy olyan foglalkozás, ahol ilyen magas lenne az öngyilkosság aránya - közölte a Newsweek című hetilap.
máj. 1
20:54
Az ötös lottó 17. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó e heti nyerőszámai
máj. 1
21:33
Cukorbetegség - Szemészeti lézerkezelés (WebBeteg)
A lézerkezelés javallatát e téren jártassággal rendelkező, szemészeti diabetológiai gondozást végző szemész szakorvos állítja fel. Általánosságban igaz, hogy e kezelésre a kezdeti, ún. háttér stádiumúnál már súlyosabb elváltozások észlelése esetén kerül sor annak érdekében, hogy az ideghártya jelentősebb károsodása megelőzhető legyen.
máj. 1
22:24
Baleset a fogathajtó-versenyen, öten megsérültek (Infostart)
Öten könnyebben megsérültek a Fábiánsebestyénben rendezett fogathajtó versenyen, amikor az egyik fogat beszorult két akadály közé és a lovak megbokrosodtak.

Keresés