2010. május 18. kedd

máj. 18
0:42
Súlyos betegséget okozhat a napfény hiánya (HáziPatika)
Az, hogy ki mikor és hol született, befolyásolhatja a szklerózis multiplex kialakulásának kockázatát.
máj. 18
0:46
Mikor lehet végre újra jóízűen enni? (HáziPatika)
Az életmentő daganateltávolító műtétek után küzdelmes időszak következik, hogy visszatérjen az étvágy, az evés öröme, és vele az életkedv. Hogyan kezdjünk újra enni?
máj. 18
3:36
Táplálkozási tippek stresszes életmódúaknak (WebBeteg)
A legfontosabb az alapos rágás, a nyugodt étkezés és a sok gyümölcs, na meg persze zöldség. Igyon sok folyadékot, lehetőleg másfél litert naponta.
máj. 18
5:27
Nem marad le öccse mögött a herceg (Infostart)
A Falkland-szigetekre vezénylik Vilmos brit trónörököst. A 28 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - a királyi légierő (RAF) mentési-kutatási feladatokat ellátó helikopterpilótája lesz, amint befejeződik kiképzése.
máj. 18
5:42
A női meddőség (WebBeteg)
Meddőségről akkor beszélünk, ha fogamzásgátlást nem alkalmazva, rendszeres szexuális élet mellett sem következik be a teherbeesés egy év időtartam alatt. A párok körülbelül 15-20 százaléka meddő, azonban orvosi segítséggel jelentős arányban létrejöhet a terhesség.
máj. 18
6:03
A régi gazdagok könyvet olvasnak, nem interneteznek (Infostart)
Jelentősen és látványoson nőtt a magyar internethasználók aránya az ezredforduló óta, de még mindig sokan vannak, akik nem kapcsolódnak be az online kultúra új világába. Csepeli György és Prazsák Gergő könyve szerint a digitális egyenlőtlenségek kulturális és személyiségbeli különbségekre vezethetők vissza.
máj. 18
7:48
Orgazmus közbeni fejfájás - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Szex közben a csúcs felé közeledve a halántékom és a homlokom majd szétdurran, olyan érzés mintha szét akarna szakadni.Kérdésem mi okozhatja ezt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 18
8:45
Tudja, mi a tartós házasság titka? (Infostart)
Uraim, felejtsék el a csokoládét, a virágot vagy a romantikus vacsorákat: ha azt szeretnék, hogy házasságuk tartós legyen, szálljanak inkább be a házimunkába.
máj. 18
9:21
Több mint hét évig küzdött a puzzle összerakásával - egy darabka hiányzik (Infostart)
Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.
máj. 18
9:54
Veleszületett szívhibák (WebBeteg)
A szívfejlődési rendellenességek a gyerekek 8 ezrelékében fordulnak elő. Ezek nagy része az élet első négy hónapjában kiderül, kevés az a szívhiba, ami később okoz problémákat.
máj. 18
10:51
Szájszagot is okozhat a fogkő (Infostart)
A fogkő látványnak sem kellemes, de ezen kívül más problémákhoz is vezethet, például ínyvérzést, kellemetlen szájízt és szájszagot okozhat. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.
máj. 18
10:57
Hepatitis - Százezer magyarországi fertőzött (WebBeteg)
A hepatitis világnapját 2008 óta május 19-én rendezik meg az egy évvel korábban alakult Hepatitis Világszövetség döntése nyomán. (Korábban szeptember 30. volt az időpont.) Célja, hogy felhívja a figyelmet a vírusok okozta krónikus májgyulladásra, kialakulásának okaira és a betegség korai felismerésének jelentőségére.
máj. 18
11:09
Minden harmadik magyar allergiás (Infostart)
A 15 év feletti magyar lakosság 36 százaléka szenved valamilyen allergiában saját bevallása szerint - derül ki a GfK LHS HealthCare 2010 májusában végzett lakossági felmérésének eredményeiből. Az allergiások 38 százaléka nem tesz semmit, 34 százalékuk keresi fel az orvost, vagy szedi az orvos által felírt gyógyszereket. 12 százalékuk az alternatív gyógyászati módszerekben, 10 százalékuk pedig az…
máj. 18
12:00
Húgyúti fertőzések: egyre nehezebb a kezelésük (WebBeteg)
Egyre nehezebb kezelni a húgyúti fertőzéseket a baktériumok antibiotikumokkal szembeni ellenálló képességének növekedése miatt, amiben az állattenyésztés során használt antibiotikumoknak is szerepük van - idézte hétfőn hongkongi kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
máj. 18
12:21
Záporokkal, zivatarokkal, de visszatérhet a tavasz (Infostart)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma délután már mérséklődik a több napja tomboló viharos szél erőssége, és egyre kevesebb csapadékra kell számítani - mondta az InfoRádiónak a meteorológiai szolgálat munkatársa.
máj. 18
13:24
Újabb hüvelyi gél a HIV-fertőzés megelőzésére (Metropol)
Egy HIV-ellenes gyógyszer hatóanyagát tartalmazó hüvelyi gél alkalmazása csökkenteni látszik a fertőzés kockázatát HIV-negatív nőknél.
máj. 18
14:27
Továbbra is jelentős fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben a rendkívüli időjárás. (Infostart)
Továbbra is jelentős fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben a rendkívüli időjárás
máj. 18
14:29
Rugalmas ügyintézést és gyors kárfelmérést kért a biztosítóktól Bajnai Gordon (Infostart)
Rugalmas ügyintézést és gyors kárfelmérést kért a biztosítóktól Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnök - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.
máj. 18
15:09
Tíz fontos tanács cukorbetegeknek! (WebBeteg)
A cukorbetegek vércukorszintjük kontrollálásával meg tudják előzni a nem kívánt szövődmények, ezért is nagyon fontos, hogy a betegségben érintettek a kellő információk birtokában odafigyeljenek életmódjukra, vércukorszintjükre. Tíz fontos tanács cukorbetegeknek!
máj. 18
15:21
Lebuktak! A férfiak gyakrabban hazudnak (Blikk)
Nem elég, hogy a férfiak gyakrabban hazudnak, mint a nők, de kevésbé van lelkiismeret-furdalásuk miatta – derült ki egy brit tudományos felmérésből.
máj. 18
16:12
Oktatási program felnőtt cukorbetegeknek (WebBeteg)
A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) határozata szerint a 2009-2013-as időszakban a Diabétesz Világnap témája a diabéteszoktatás és a megelőzés. A kampány célja, hogy felhívja a diabéteszgondozásban részt vevő valamennyi érintett figyelmét a cukorbetegség megértésére és a kockázat csökkentésének fontosságára.
máj. 18
16:33
Somogyban kedd estére helyreáll az áramszolgáltatás (Infostart)
Somogyban kedd estére mindenhol helyreáll az áramszolgáltatás - közölte Varga Ivett, az E.ON térségi szóvivője az MTI-vel.
máj. 18
16:51
Tízévente vannak ekkora viharok a Balatonnál (Infostart)
Tízévenként fordul elő olyan viharos és csapadékos időjárás a Balatonnál, amilyen az elmúlt két napban volt - mondta a Siófoki Obszervatórium meteorológusa.
máj. 18
17:27
APEH: a rendkívüli időjárás indokolhatja a késedelmes bevallást (Infostart)
Az időjárási körülmények által előidézett okok miatt előfordulhat, hogy az adózó nem tud határidőben eleget tenni adóbevallási, vagy befizetési kötelezettségének, ilyenkor az adóhatóság kérelemre határidőben teljesítettnek tekintheti a kötelezettséget.
máj. 18
17:45
Harmadik napja víz alatt áll Boldva cigánytelepe (Infostart)
Az Ördög-patak áradása miatt már harmadik napja víz alatt áll a Borsod megyei Boldva cigánytelepe; a település végén mintegy száz házat öntött el a víz, és kedd délután egy nyúlgát építésével próbálták a falurészt megmenteni a további árhullámtól.
máj. 18
17:47
Szentendrén kidőlt egy fa a 11-es útra (Infostart)
Szentendrén egy kidőlt fa miatt átmenetileg lezárták a 11-es utat, míg Tura és Hatvan között az átcsapó víz indokolta a teljes útzárat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-vel.
máj. 18
18:03
Ki hinné ma már: rekordmeleg áprilisunk volt (Infostart)
Az idei volt az eddig mért legmelegebb április a Földön - közölte a Meteorológiai Világszervezet. Az ENSZ szakosított intézményei közé tartozó szervezet - amely 1880-ig visszamenőleg rendelkezik időjárási adatokkal - hangsúlyozta: 2010 áprilisában a globális átlaghőmérséklet 14 és fél Celsius fok volt.
máj. 18
18:21
Egyelőre nem kell újabb városrészt kiüríteni Edelényben (Infostart)
Egyelőre nem kell újabb városrészt kiüríteni Edelényben - mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára. A helyszínen tartózkodó Kóthay László az InfoRádiónak adott interjúban hozzátette: a helyi védelmi bizottság vezetőjével abban állapodtak meg, hogy felkészülnek erre az eshetőségre is.
máj. 18
18:57
Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kritikus az árvízi helyzet (Infostart)
Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kritikus az árvízi helyzet - mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György közölte: jelentősen csökkent a a viharos szél miatt érkező bejelentések száma is; a tűzoltóknak még Veszprém és Tolna megyében kellett több száz ilyen típusú kárhoz kivonulniuk.
máj. 18
19:51
Önkéntesből lesz a jó munkavállaló? (Infostart)
Korábban önkéntes munkát végző diplomásokat preferálnak a kínai munkaadók egy friss kutatás szerint. A cégek szerint az önkéntes munka által is megkövetelt elhivatottság, megbízhatóság és jó kommunikációs készség az, amit a leendő munkavállalóikban keresnek.
máj. 18
20:00
Sokan nem tartják be az alapvető szabályokat (Metropol)
A kelet-közép-európai vállalatok nem csökkentették számottevő mértékben a munkavédelmet érintő kiadásaikat. Ezt állapította meg a térség hat országát átívelő felmérés.
máj. 18
20:09
Összefognak a mobilszolgáltatók az árvízkárosultakért (Infostart)
A Vodafone, a Telenor, a T-Mobile és a T-Home május 19-én, szerda déli 12 órától közös segélyvonalat indít az 1749-es számon az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés támogatására. Az adományokból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak.
máj. 18
20:18
Értékteremtés innovációval (Metropol)
Idén 125 éves a Boehringer Ingelheim gyógyszercég. Részben ennek apropóján számoltak be Németországban az elmúlt évi teljesítményről és a jövőbeni tervekről.
máj. 18
20:45
Kutyák helyett keselyűkkel kerestetné a holttesteket a rendőrség (Infostart)
Kutyák helyett keselyűkkel kerestetnék a holttesteket a német rendőrök: egy madár, Sherlock kiképzése már meg is kezdődött. A dögevő útját a tervek szerint GPS-szel követnék, így azonosítva a helyet, ahol leszáll.
máj. 18
20:48
Környezetbarát megoldások (Metropol)
Mindenki szép és meleg otthonra vágyik, régire, újra, csendesre, nagyra… és sorolhatnánk a jelzőket a végtelenségig.
máj. 18
23:33
Otthonszülés - Oxigénhiányos csecsemő (WebBeteg)
Feljelentés-kiegészítést rendel el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak vizsgálatára: terhel-e valakit büntetőjogi felelősség egy otthonszülés során kialakult életveszélyes állapot miatt. Az MTI úgy tudja, az otthonszülésnél Geréb Ágnes otthonszülést pártoló orvos is jelen volt.

Keresés