2010. május 15. szombat

máj. 15
1:03
Horzsolások, sebek - lássa el őket profi módon! (HáziPatika)
Kisebb nagyobb sérülést már mindenki szenvedett életében a kérdés, hogy vajon helyesen látta-e el? A legegyszerűbb hajszáleres vérzés mellett az akár jóval komolyabb vénás vérzéssel is foglalkozunk, kitérve ezek ellátására is.
máj. 15
8:48
Spanyol lovasiskola a budai Várban (Infostart)
Jövő csütörtöktől október közepéig heti három alkalommal elevenednek meg a Magyar Királyi Testőrség Spanyol Lovasiskolájának hagyományai a budai Vár Oroszlános udvarában. Az akadémiai lovaglás és a magasiskola feladatait mutatják be a képzett lovasok.
máj. 15
9:06
Javíthatja a dolgozók teljesítményét a koffein (Infostart)
Segíthet javítani a teljesítményt és elkerülni a balesetekhez vezető szituációkat egy kávé munka közben. A kutatók szerint főleg azoknak tesz jót egy-egy koffeinlöket, akik nem kilenctől ötig, hanem más műszakokban dolgoznak.
máj. 15
10:00
Felhőszakadás, jégeső, viharos szél: ilyen lesz a hétvége (Infostart)
Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat.
máj. 15
11:48
Vitorlát bontanak a Balatonon (Infostart)
Megkezdődik a vitorlás szezon a Balatonon a szombati Vitorlabontó Ünnepséggel. Az eseményen a tó megkoszorúzása után túraversenyt rendeznek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.
máj. 15
13:00
Hazamehettek a mérgezés gyanújával kórházba került érdi óvodások (Infostart)
Szombaton hazamehetett az előző nap mérgezés gyanújával kórházba szállított tíz érdi óvodás - mondta el Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Harmati György.
máj. 15
13:18
Hány vitorlás fér el a Balatonon egyszerre? (Infostart)
A vitorlázók védik a Balatont, és ez az egyetlen sport, ahol a versenyzőknek az ellenfél mellett a természet erőivel is meg kell küzdeniük - mondta Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az Országgyűlés elnöke, mielőtt megnyitotta az idei vitorlásévadot Balatonfüreden.
máj. 15
13:20
A szokásosnál hűvösebb lehet a nyár - de nem a vulkáni hamu miatt (Infostart)
Tévhit, hogy a mostani hűvös, csapadékos időt a vulkáni hamu okozza - mondta az InfoRádiónak Reisz András meteorológus. Azt azonban a szakember elképzelhetőnek tartja, hogy a nyár a szokásosnál hűvösebb lesz.
máj. 15
13:21
Anyák és az alváshiány (WebBeteg)
Az anyák többsége számára az alváshiány – akárcsak a lebüfizett póló vagy a kekszmorzsák a táskában - az anyaság állandó velejárója. Ám az alváshiány nem csak az újszülöttek édesanyját érinti, hanem az állandó rémálmokkal küzdő ovisok, illetve a bulizni járó, vagy a vizsgáira készülő kamaszok anyukáit is.
máj. 15
15:27
Homeopátia - Gyakori kérdések (WebBeteg)
A homeopátia szó két görög szóból tevődik össze: hoimoshomoion („hasonló”) és pathos („betegség”). A homeopátiás gyógyszerek tehát a „hasonlót a hasonlóval” elv szerint gyógyítanak. A homeopátiás gyógyszer, olyan gyógyszer, amit különleges technológiával állítanak elő növényi, állati, ásványi vagy kémiai eredetű alapanyagból.
máj. 15
17:33
Amikor a szervezet önmaga ellen fordul (WebBeteg)
A szklerózis multiplex a központi idegrendszer autoimmun eredetű, krónikus, gyulladásos megbetegedése. Elsősorban a fiatal felnőtteket (a 20-40 éves korosztályt), ezen belül is főként (akár 70 százalékban) a nőket sújtja. Az immunvédekezés hibája nyomán az idegsejtek nyúlványának védőburka sérül, emiatt az ingerület-átvitel lelassul, majd egyeseknél teljesen gátlódik.
máj. 15
19:39
Magas vérnyomás - Természetes módszerek az értékek rendezésére! (WebBeteg)
Magyarországon a felnőttek 16-20 százaléka, a 60 éven felüliek több, mint fele magas vérnyomás betegségben szenved, ám sokan alig tudnak valamit a problémáról. Tény, hogy a magasvérnyomás-betegségre való hajlam közel 40 százalékban meghatározott a génekben.
máj. 15
20:09
Sáros víz ömlik az M7-esre Velencénél: csak a belső sáv járható (Infostart)
Csak a belső sávban haladhatnak a járművek az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán Velencénél, a 44-es kilométernél 15-20 méteres szakaszon, mert az útra Nadap felől sáros víz ömlik - közölte szombat este a rendőrség.
máj. 15
20:27
Budapest egyre nehezebben járható - vízbetörés a Stadion szállodában (Infostart)
A nagy mennyiségű eső miatt Budapest egyes pontjain egyre nehezebben lehet autóval közlekedni. Szombat estére helyenként összefüggő vízfelületek alakultak ki. A Stadion szállodát a tűzoltók homokzsákokkal és szivattyúkkal védik a betörő víz miatt.
máj. 15
20:45
Az ötös lottó 19. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó e heti nyerő számai

Keresés