2010. június 1. kedd

jún. 1
0:48
Gyermektelen hírességek (HáziPatika)
Bármennyire is sikeres vagy népszerű valaki, az életét ugyanúgy megmérgezheti a gyerektelenség, mint az átlagemberekét. Van, aki feladja a harcot, esetleg adoptál, de olyan is akad, aki kész alávetni magát a termékenységi...
jún. 1
0:52
A diós süti csökkenti a koleszterinszintet? (HáziPatika)
Május 10-én megjelent egy kísérlet összesített eredménye, ami szerint diófélék fogyasztása javítja a koleszterinszintet.
jún. 1
3:00
Mik azok a defenzinek? (WebBeteg)
Szervezetünk naponta több millió kórokozó tulajdonságú mikroorganizmussal találkozik, melyek ellen immunrendszerünk egészséges állapotban hatékonyan és megfelelő intenzitással védekezik, ez biztosítja azt, hogy a kórokozó mikrobákkal való találkozások nagy része mégsem okoz megbetegedést.
jún. 1
6:09
A testépítés során használt táplálékkiegészítők hatása - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A testépítés során táplálékkiegészítőként fogyasztott tiszta kreatin koncentrátumoknak van-e valamilyen szervezetre káros hatása? A rendszeres taurin használatnak milyen veszélyei vannak?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jún. 1
8:06
Marad a piros riasztás, a tartós, kiadós eső, viharok, széllökések (Infostart)
Kedden is piros riasztás van érvényben éjfélig az ország északi, középső és délnyugati részein a viharok miatt; hétfő estétől kedd reggelig összesen 103 helyre riasztották az országban a katasztrófavédelem munkatársait - olvasható az OMSZ honlapján. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és az Alföld legnyugatabbi tájain viharos lökések kísérik. Estétől kezd jelentősebben mérséklődni a szél.
jún. 1
8:15
Fülzúgás (WebBeteg)
A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy-, vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha "belülről szólna".
jún. 1
8:24
Könnyen jött, nehezen megy - tippek, hogyan szokjunk le a dohányzásról (Infostart)
Az első szál cigaretta után valószínűleg még nem gondolunk azokra a nehézségekre, amelyeket a dohányzásról való leszokás okoz. A füstölgés kellemetlen oldalát többnyire csak pár éves dohányzás után érzékeljük, de szerencsés esetben még a súlyosabb következmények megjelenése előtt sikerül leszokni káros szenvedélyünkről. Ötleteket adunk arra, mihez kezdjünk, ha ránk tör a cigaretta utáni vágy.
jún. 1
9:18
A franciák is elismerik: sokat fejlődtek a magyar borok (Infostart)
A világ borrendjeinek képviselői egy hetet töltöttek Magyarországon. A kongresszus résztvevői elismerően nyilatkoztak a magyar borok fejlődéséről. A szervezőbizottság elnöke, Keményné Koncz Ildikó az InfoRádiónak azt is elmondta: a vendégek a magyar szervezést modell-értékűnek tekintették.
jún. 1
9:18
Sok nő is függő (WebBeteg)
A dohányzás hatékonyabb visszaszorításával csökkenteni lehetne a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és az ezek miatt bekövetkező halálozást.
jún. 1
11:24
Magas vérnyomás: a városlakókat jobban fenyegeti (WebBeteg)
A városban lakók vérnyomása gyakrabban emelkedett, mint a békésebb vidéken élőké, és ebben német kutatók szerint a légszennyezés játszhat szerepet.
jún. 1
14:33
Táplálkozási tippek túlsúlyos gyerekeknek (WebBeteg)
Ha gyermekének fogynia kell, muszáj tartósan megváltoztatni táplálkozási- és életviteli szokásait. A jelszó: sok mozgás sok folyadékkal. Változtatni kell a rossz szokásokon, s néha étkezési napló vezetése is segít.
jún. 1
15:36
Esem mese (WebBeteg)
Mindig szerettem játszani. Most anagrammát gyártottam. Aztán csak hajtogattam magamban: esemes vagyok…esemes vagyok… Nem tudtam, mit jelent, csak kántáltam: esemes vagyok. Mókás. Esemes. Egy gyors és rövid üzenet, amit microchipek titokzatos világa röpít az éterbe, és amit egy véletlenszerű gombnyomás a perc tört része alatt semmivé foszlat. Egy igen és egy nem. Egy fent és egy lent. Egy valami és…
jún. 1
16:48
Olcsóbb a dízelmotor a legnagyobb Mazdához (Blikk)
Végre megduplázta motorkínálatát a Mazda saját hobbiterepjárójánál, ez azt jelenti, hogy van egyféle benzines - de az 260 lóerős - és létezik már dízel is. Mi az új 173 lóerős dízelmotorral teszteltük a CX-7-est
jún. 1
17:06
Tessék az őzgidákat az erdőben hagyni! (Infostart)
A természetvédelmi tevékenységre is kiterjed a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Budakeszi Vadaspark szakmai partnerségi programja. Az erről szóló megállapodást kedden írták alá a két intézmény vezetői. A vadaspark és az állatkert közösen hívja fel a figyelmet arra is, hogy a kiránduláskor "talált" őzgidákat a leghelyesebb az erdőben hagyni.
jún. 1
17:42
Áll a forgalom az M3-ason egy keresztbe fordult kamion miatt (Infostart)
Műszaki hiba miatt áttörte a szalagkorlátot egy kamion kedd délután az M3-as autópályán Polgár közelében és keresztbe fordult a menetirány szerinti bal oldalon; az érintett útszakaszt Nyíregyháza irányába teljes szélességében lezárták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletese.
jún. 1
18:18
Hamarosan kártérítést kaphat, ha késik a busz! (Infostart)
A jövőben az európai uniós országokban busszal utazókat is ugyanolyan jogok illetik meg, mint a repülőgépek, vagy vonatok utasait: késés esetén például kártérítésre lesznek jogosultak.
jún. 1
19:12
Tíz jel, amely pajzsmirigy betegségre utalhat (Infostart)
Hazánk a közepesen jódhiányos területek közé tartozik, amely magában hordozza a pajzsmirigy betegségek kialakulásának kockázatát. A kevés jód fogyasztása sok esetben önmagában is kiválthatja a pajzsmirigy megnagyobbodását. Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a konkrét panaszok megjelennek.
jún. 1
19:30
Olcsóbb lesz a roaming és sms (Infostart)
Július elsejétől az Európai Unió területén barangolva több mint 22 százalékkal csökken a hívásfogadás, 11 százalékkal a hívásindítás és közel három százalékkal az sms-küldés bruttó fogyasztói ára - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
jún. 1
19:48
Arnold-reflex - Megáll a szív fültisztítás közben? (WebBeteg)
Egész gyakori és érdekes tünet, hogy a hallójárat tisztítása közben egyes betegek köhögnek. Ez az úgynevezett Arnold reflex.
jún. 1
20:51
Fogfehérítés - Részletesen a módszerekről (WebBeteg)
Minden fognak van egy saját természetes színe, amit főleg a fogunkban lévő belső foganyag a dentin színe határoz meg. A fogazat elszíneződését számos külső tényező befolyásolhatja. Egyrészt a fogak felszínére tapadt fogkő és az erre lerakódott színezőanyagok, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott színezőanyagok.
jún. 1
21:54
Rákos betegek - Hónapok telnek várakozással, az életük múlhat rajta (WebBeteg)
Hónapokig kallódik a rákos betegek többsége, mire kiderül pontosan mi a bajuk és elkezdik a kezelésüket - derült ki az RTL híradóból. Ennyi idő alatt jelentősen romlanak a gyógyulási esélyeik, sőt van olyan daganatfajta, amelyik néhány hónap alatt már áttéteket is képez.
jún. 1
22:06
Füst nélkül (Metropol)
Ma Magyarországon mint egy 2,5 millió ember gyújt rá rendszeresen. A dohányzás okozta egészségkárosodás miatt 19 percenként meghal valaki, évente egy kisvárosnyi lakosságot veszítünk el így. A leszokás az egyik legfontosabb lépés, amellyel megőrizhető vagy visszanyerhető az egészség.
jún. 1
23:54
Magyar világsikerek ingatlanfejlesztésben (Metropol)
A FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán a speciális létesítmények kategóriában a Vörösmarty No1. többfunkciós épület, az ipari fejlesztések kategóriában pedig a Richter Kémia Kutató- és Irodaépülete nyert első díjat a Nemzetközi Ingatlanszövetség 61. kongresszusán, amit Bali szigetén tartottak.

Keresés