2010. május 19. szerda

máj. 19
0:24
Orvosi szemmel: az ínysorvadásokról (HáziPatika)
A fogszuvasodás és az ínysorvadás az egészséges fogazat két legádázabb ellensége. Ámde mindkettő megelőzhető. Nézzünk szembe az íny betegségeivel.
máj. 19
0:28
Eltört valamelyik csontja? Gyorsabban is gyógyulhat! (HáziPatika)
A Stanford kutatói megtalálták a módját, hogyan lehet felgyorsítani a törött csont gyógyulását egerekben. Amennyiben az eredményt emberekben is meg tudják ismételni, a csonttöréssel kórházba kerülők sokkal hamarabb...
máj. 19
3:46
Az orvos válaszol - Miért puffad a hasam? (WebBeteg)
Állandóan fel van puffadva a hasam alja, hiába szedek gyógyszert is, semmi változás. Mit tehetnék, hogy megszűnjenek a panaszok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 19
5:51
Irritábilis bél szindróma: diagnózis és kezelés (WebBeteg)
Mivel nincsenek olyan tünetek, amelyek kizárólag erre a betegségre lennének jellemzőek, fontos, hogy kizárjunk más, hasonló emésztőrendszeri betegségeket.
máj. 19
7:57
Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés (WebBeteg)
Az áradó víz házakat, gazdasági épületeket, ipari létesítményeket rombol és magával sodor állati tetemeket, vegyszereket, kommunális hulladékokat, árnyékszékek és szennyvízgyűjtők tartalmát. Árvíz idején ingatlanjaink, vagyontárgyaink mentésén túl, fontos feladatunk, hogy védjük és megőrizzük saját magunk és a környezetünkben élők egészségét.
máj. 19
9:36
Nem tesz jót az agynak a botox (Infostart)
Kisimítja a ráncokat, a gondolkodás képességét viszont korlátozza a botox -állapították meg amerikai tudósok. A kezelés különösen a beszédértés képességét károsítja.
máj. 19
9:54
Miért nem jó, ha mindig autóval visszük a gyereket az iskolába? (Infostart)
Több ezer angol kisiskolás nem tudja megmondani, hogy pontosan hol lakik, mert bár közel él az iskolához, kocsival viszik oda reggelente.
máj. 19
10:03
Szívbetegségek: ma már több a női áldozat (WebBeteg)
Figyelj a szívedre! címmel rendez a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság pénteken Budapesten egészségnapot.
máj. 19
10:05
A migrén az agy szoftverhibája (WebBeteg)
A Magyar Fejfájás Társaság a napokban tartotta XVII. kongresszusát, melyen a szegedi Neurológiai Klinika munkacsoportjának kutatásai megerősítették, hogy a migrént a központi idegrendszer működészavara okozza.
máj. 19
11:24
Orvosi csoda: négy veséje fejlődött ki a beteg kislánynak (Infostart)
Az orvosokat is megdöbbentette annak az angol kislánynak a gyógyulása, akit veseelégtelenség miatt kellett megműteni, de az operáció során kiderült, hogy két új és egészséges veséje fejlődött ki a beteg szerveken.
máj. 19
12:09
Tévhitek az allergiáról (WebBeteg)
Hazánkban jelenleg a lakosság több, mint 25 százaléka küzd különböző szintű allergiával. A tünetek kezeléséről számos hiedelem kering a köztudatban. Az allergiával kapcsolatos tévhitek eloszlatásában Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa volt segítségünkre.
máj. 19
12:36
Hiábavaló fogyókúra, hajhullás - súlyos kór lehet a háttérben (Infostart)
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A három leggyakoribb panasz, melyek eredetében kulcsszerepet játszanak a hormonok. Ezért is érdemes megismerni a PCOS-t, vagyis a policisztás ovárium szindrómát.
máj. 19
13:12
Nem bírják a biokosztot a madarak (Infostart)
A kis énekesmadarak, mint például a cinegék vagy rigók különös módon nem kedvelik az ökológiai gazdálkodásból származó bioeleséget. Ha tehetik, inkább hagyományos módszerekkel termesztett magvakból csipegetnek - számoltak be brit kutatók.
máj. 19
14:15
Tanácsok Parkinson betegek részére - Mindennapi tevékenységek (WebBeteg)
Néhány hasznos tanács, ami könnyebbé teszi a hétköznapokat a Parkinson-kóros betegek számára. A lista nem teljes, de reméljük, segítségére lesz, és abban is a hasznára válik, hogy új „trükköket” fedezzen fel állapota megkönnyítése céljából. Ne feledje, hogy a biztonságánál nincs fontosabb!
máj. 19
15:36
Most Bükkszentlászlón a legrosszabb a helyzet (Infostart)
Miskolcon két, Bükkszentlászlón 4, az árvíz miatt kiköltöztetett család nem tudott még visszatérni otthonába - mondta az InfoRádióban a borsodi megyeszékhely polgármestere.
máj. 19
16:21
Hamis gyógyszer a csomagban... (WebBeteg)
A helyi gyógyszerhatóság irányításával postai csomagok ellenőrzésére fókuszáló akciót folytattak az amerikai hatóságok. Tapasztalataik szerint ugyanis nagy mennyiségű kétes eredetű és minőségű gyógyszer érkezik postai úton az ország területére.
máj. 19
16:30
Újjászülethet a magyar repülőgépgyártás (Infostart)
A magyar repülőgépgyártás technikai újdonságairól, fejlesztési irányairól és a műszaki tudományok helyzetéről tartottak szakmai fórumot szerdán a Nyíregyházi Főiskolán.
máj. 19
17:24
Terhesség alatti problémák - Homeopátiás segítség (I.) (WebBeteg)
A gyermekvárás időszakában előtérbe kerülnek a természetes, szelíd gyógymódok. A homeopátia számos lehetőséget kínál a várandósság idején felmerülő problémákra.
máj. 19
17:42
Molnár Oszkár: Edeléníben várhatóan további rendkívüli intézkedésre már nem lesz szükség (Infostart)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintegy 5-10 centimétert apadt a Bódva Edelénynél, miután a veszélyeztetett város közelében a déli órákban átvágták a gátat. A település polgármestere az InfoRádióban elmondta: a töltéseket továbbra is homokzsákokkal erősítik, a védekezés még napokig eltarthat, de várhatóan további rendkívüli intézkedésre már nem lesz szükség.
máj. 19
17:44
Ugyan Anita újra az Everest csúcsán (Infostart)
Néhány nappal Várkonyi László tragikus balesete után majdnem meghalt a Mount Everesten egy másik magyar hegymászó is. Ugyan Anita légcsöve "megfagyott" a világ legmagasabb hegyén, ezért eredeti céljától eltérve oxigénpalack használatával jutott fel a csúcsra - immár másodjára.
máj. 19
20:24
A királynő kivétel (Infostart)
Felére, évi 305 ezer euróra csökkentette a holland parlament a királyi család útiköltségének visszatéríthető összegét a jövő évtől, csak Beatrix királynő használhat fel továbbra is korlátlanul közpénzeket utazásaihoz.
máj. 19
20:42
Az óvatlanul nyitva hagyott autóért 65 ezer forintos büntetés jár (Infostart)
Megbünteti a rendőrség az autóik ajtaját-ablakát nyitva hagyókat Ausztrália egy megyéjében.
máj. 19
21:36
Nyomozás a II. kerületben történt otthonszülés ügyében (Infostart)
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a II. kerületben hétfő éjszaka történt otthonszülés ügyében.

Keresés