2010. május 12. szerda

máj. 12
1:00
Mérgek a konyhaasztalon (HáziPatika)
Gondolná, hogy a leghétköznapibb élelmiszerek közt is akad, amelyikkel csínján kell bánni, mert adott esetben akár mérgező is lehet? Tényleg okozhat súlyos gondokat, netán halált is a krumpli, a sárgabarack, a kávé vagy akár a só...
máj. 12
3:24
Pszichoterápia: a gyógyító szavak (WebBeteg)
A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. Kezdeteit a vallási szertartásokban, szerzetesi mozgalmakban találhatjuk meg.
máj. 12
7:51
Az írek és a finnek vezetik az európai tejfogyasztást (Metropol)
Annak ellenére, hogy 68,9 literes évenkénti fogyasztásunkkal mi, magyarok még mindig igazi „tejnagyhatalomnak” számítunk, hazánkban a fogyasztás az elmúlt 4 évben közel 3%-kal csökkent.
máj. 12
8:09
A kézmosás segít a nehéz döntések meghozatalában (Infostart)
Ha ki akarunk tartani egy nehéz döntésünk mellett, mossuk meg kezünket - javasolják amerikai kutatók.
máj. 12
8:12
Havi 10 ezerrel is többet fizethetünk (Metropol)
Egyes számítások szerint ma már a nyári hőségben több energia megy el az épületek hűtésére, mint télen a fűtésükre.
máj. 12
8:27
Merjünk idén Görögországban nyaralni? (Infostart)
A tüntetések, a sztrájkok és a bizonytalan gazdasági helyzet ellenére a hazai utazási irodák egyelőre nem érzik a görögországi helyzet negatív hatását. Az utazásszervezők bizakodóak, és azzal nyugtatják az utasokat, hogy Hellászban idén is béke és nyugalom várja őket.
máj. 12
9:15
Igen jól kamatozik ma a hőszigetelés (Metropol)
A problémára sokféle válasz létezik, attól függően, hogy mit, és mikor hőszigetelünk, és az energiaár várható változásától kezdve a kamatlábakig sok minden befolyásolhatja.
máj. 12
9:42
Jobban ki lehet szűrni a méhnyakrákot (NLC)
A 30 éven felüli nők esetében meg lehetne hosszabbítani a méhnyakrák szűrések közötti időszakokat, amennyiben az orvosok kenetvétel helyett humán papillomavírus (HPV) tesztet alkalmaznának.
máj. 12
9:42
A légszennyeződés szívrohamot és stroke-ot okoz (WebBeteg)
A fosszilis tüzelőanyagok - szén, olaj, benzin - elégetése során keletkező, finom szemcseméretű égéstermék a legveszélyesebb: bizonyítékok támasztják alá, hogy az az ipari és közlekedési szennyeződés szélütést és szívrohamot okoz
máj. 12
10:15
Károsan hat a pornó a gyerekeinkre? (Blikk)
Kell-e, és ha igen, hogyan kell beszélni a pornóról a srácokkal?
máj. 12
11:48
A testmozgás jó hatással van az agyteljesítményre (WebBeteg)
A rendszeres fizikai terhelése fokozza az agyi vérellátását és gyorsítja a gondolkodást is - az érdekes majomkísérlet eredményeit a Neuroscience közölte.
máj. 12
14:57
Parkinson-kór és a betegek gondozása (WebBeteg)
A gondozó az a személy, aki rendszeres, folyamatos ellátásban részesít egy családtagot vagy barátot, akinek segítségre van szüksége betegség, idős kor, vagy mozgáskorlátozottság miatt. Gondozó bárki lehet - nemtől és kortól függetlenül -, és általában ellenszolgáltatás nélkül végzi a tevékenységét.
máj. 12
15:39
Narancssárga riasztás a Dél-Alföldön (Infostart)
A Dél-Alföldön narancssárga, az ország más területein sárga riasztás van érvényben a várható zivatarok miatt.
máj. 12
15:41
Növekedhet a belvizes területek nagysága (Infostart)
Jelentősen növekedhet a belvizes területek nagysága Magyarország középső területein, mert a következő napokban is folytatódik a csapadékos időjárás a Tisza vízgyűjtőin.
máj. 12
16:00
Hasnyálmirigydaganat - Újabb rizikófaktor! (WebBeteg)
A túlsúly helye is befolyásolja a hasnyálmirigyrák kockázatát, különösen a nők esetében magasabb a rizikó azoknál, akiknek súlytöbblete derekuk körül jelenik meg.
máj. 12
17:27
Ökológiai katasztrófa fenyegeti Németországot (Infostart)
Baljós zúgás a levegőből: rövidesen cserebogarak milliárdjai rajzanak ki a német Hessen tartomány erdeiből. Szakértők szerint a természeti csapás kihathat az egész országra, és már ökológiai katasztrófáról beszélnek - adta hírül a bild.de.
máj. 12
18:21
3 tipp, hogy újra meginduljon a fogyás! (NLC)
Úgy érzed, megrekedtél a fogyókúrában, és nem tudsz tovább lépni? Megmutatjuk, mit tegyél!
máj. 12
20:06
Több mint százmilliós kár Komlóskán (Infostart)
Több mint százmillió forint összegű kárt okozott a múlt heti özönvízszerű esőzés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóskán. Az önkormányzati minisztérium közölte: ekkora összegről szóló vis maior igénylést kaptak a településtől, amelynek soron kívüli elbírálást ígértek.
máj. 12
20:08
Kidőlt fa bénítja a vonatközlekedést Cegléd és Nagykőrös között (Infostart)
Autóbuszok viszik az utasokat Cegléd és Nagykőrös között, mert egy kidőlő fa megrongálta a felsővezetéket a Budapest - Cegléd - Szeged vasútvonalon.
máj. 12
20:10
Lajcák elítélte a szlovák futballszurkolók magyarországi randalírozását (Infostart)
Határozottan elítélte a szlovák futballszurkolók tegnapi magyarországi randalírozását a szlovák külügyminiszter. Miroslav Lajcák Pozsonyban hangsúlyozta: akik törvényt sértenek, azok megérdemlik a büntetést.
máj. 12
20:12
Akasztás - Gyors vagy lassú halál? (WebBeteg)
A bitón lengő halott ember képe jól ismert a filmekből, jött a hóhér, hurok a nyakba és már halott is az áldozat. Vannak országok, ahol még ma is alkalmazott kivégzési mód, a világ civilizáltabb részén az utóbbi évtizedekben vagy betiltották a halálbüntetést vagy humánusabbnak mondott módszereket alkalmaznak. Az akasztás azonban az öngyilkosság egyik gyakori módja továbbra is.
máj. 12
20:24
Óvatlansága okozta Vika vesztét (Infostart)
Idegenforgalmi látványosság lesz Vika, a szerbiai nősténymamut, amelynek csontvázára tavaly nyáron bukkantak Belgrádtól 100 kilométerre dél-keletre.
máj. 12
21:21
A pénz nem kifogás a lustaságra (Metropol)
A közelmúltban a WHO magyarországi koordinátora a világ egyik legegészségtelenebb nemzetének nevezte a magyarokat.
máj. 12
21:54
Percre pontosan annyit tévézünk, mint öt éve (Infostart)
Míg tavaly 260, idén átlagosan naponta 265 percet, vagyis majdnem négy és fél órát tölt a magyar televíziónéző a készülék előtt. Ez az adat percre pontosan megfelel az öt évvel ezelőtti, televízió előtt eltöltött időnek, és negyven perccel előzi meg az amerikai, 60 perccel pedig a német televízió-nézési időt.
máj. 12
22:18
A kiszáradás fegyelmeztető tünetei (WebBeteg)
Az elhúzódó hasmenés vagy hányás esetén a szervezet több folyadékot veszít, mint amennyit képes felvenni, ami kiszáradáshoz vezethet, ami akkor jelentkezik, mikor a szervezet nem rendelkezik a működéséhez megfelelő mennyiségű folyadékkal.
máj. 12
23:21
Segerbäck-szindróma - Rosszullét mobiltelefontól (WebBeteg)
Per Segerbäck egy Stockholmtól 110 kilométerrel északra elterülő természetvédelmi övezetben él; háza környékén mindennaposak a farkasok, barnamedvék és szarvasok.

Keresés