2010. május 12. szerda

máj. 12
6:36
Már az orvosi köpeny láttán is fölmegy a vérnyomás (168 Óra Online)
Lényegesen magasabb lehet az orvosi rendelőben a fehér köpenyt viselő doktor vagy asszisztens által mért vérnyomás, mint a páciens tényleges vérnyomása, amit 24-órán keresztül viselt műszer jegyez fel. Ezt kiváltképp a magas vérnyomású betegek kezelése során kell figyelembe venni - írta a British Medical Journal legújabb számában egy ausztráliai orvoscsoport. A magas vérnyomással foglalkozó…
máj. 12
11:33
Elszabadult egy távközlési műhold (168 Óra Online)
Elszabadult televíziós távközlési műhold sodródik a világűrben, azzal fenyegetve, hogy egy másik műhold pályájára lép, és megzavarja az amerikai kábeltelevíziózást - közölték a két műholdat üzemeltető vállalatok.
máj. 12
20:15
Hogyan hatottak a fejlődésre a klímaváltozások és a vulkánkitörések? (Infostart)
A klímaváltozás, a vulkanikus aktivitás és a tektonikai mozgás egyaránt szerepet játszott az emlősök sokféleségének kialakulásában - állítják amerikai kutatók.
máj. 12
20:51
Még háromszáz év, és végünk (Infostart)
Háromszáz éven belül a Föld túl forróvá válhat az emberiség számára - állítják ausztrál és amerikai kutatók az Amerikai Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) legújabb számában megjelent tanulmányukban.

Keresés