2010. május 7. péntek

máj. 7
5:33
Nem a spanyolok vitték az Újvilágba a vízvezetéket (Infostart)
Palenque maja romváros egyik építményét az amerikai földrész legkorábbi ismert vízvezetékének tartják amerikai szakemberek, akik most kiderítették, hogy az eddigi feltételezésekkel ellentétben azt a maják és nem a spanyolok építették. Kutatásaik eredményéről a Journal of Archaeological Science című folyóirat májusi számában közölnek tanulmányt.
máj. 7
10:03
Látta már a Google új oldalát? (168 Óra Online)
Teljesen megújult a Google keresőoldala - A találati oldalakon megjelenő extra szolgáltatások igen sokat segíthetnek a keresések finomításában.
máj. 7
11:09
Megdöbbentő felfedezés: a Neander-völgyiek velünk élnek! (168 Óra Online)
Neander-völgyi ősei vannak több mai embernek. Ezt állítja a Science című híres tudományos lapban csütörtökön közzétett szenzációs tanulmány, amely szerint immár egyértelmű, hogy a kihalt Neander-völgyiek és a Homo sapiens egyedei között volt szexuális kapcsolat, miután a mai ember elődei megjelentek Európában - számolt be a Független Hírügynökség.
máj. 7
11:42
Megdöbbentő felfedezés: a Neander-völgyiek velünk élnek! (168 Óra Online)
Neander-völgyi ősei vannak több mai embernek. Ezt állítja a Science című híres tudományos lapban csütörtökön közzétett szenzációs tanulmány, amely szerint immár egyértelmű, hogy a kihalt Neander-völgyiek és a Homo sapiens egyedei között volt szexuális kapcsolat, miután a mai ember elődei megjelentek Európában – számolt be a Független Hírügynökség.
máj. 7
17:42
A kommandósokat riasztották az ismeretlen magyar miatt Helsinki repülőterén (Infostart)
Plasztikbombának néztek egy Gömböcöt a helsinki repülőtéren, riasztották a kommandósokat, lezárták és kiürítették a csarnok egy részét - tájékoztatta pénteken telefonon az MTI-t Domokos Gábor, a Gömböc feltalálója a helyszínről. A Gömböcöt Magyarországon sem ismeri még mindenki, közelről látni és kézbe fogni pedig nagy valószínűséggel több kínai fogja majd, mint magyar.
máj. 7
20:24
Szemszín alapján kapják el a bűnözőket (Infostart)
Holland kutatók három új gént azonosítottak, amelyek az emberi szemszín árnyalatait határozzák meg. A bűnügyi helyszíneken maradt DNS-nyomok elemzése így újabb adalékkal segítheti a törvényszéki szakértőket, hogy a mintákat összekössék a gyanúsítottal.
máj. 7
22:09
A "szocializmus" nem is olyan negatív kifejezés! (168 Óra Online)
Mit mondanak a szavak? Érdekes kutatást tett közzé a napokban a Pew Research Center. Felmérésében azt vizsgálta, milyen értékeket társítanak az amerikaiak olyan kifejezésekhez, mint a kapitalizmus, a szocializmus vagy épp a milícia. Az eredmények szerint a szocializmus nem is olyan negatív kifejezés, mint hinnénk, de a kapitalizmust sem értékelik olyan pozitívan, mint várnánk.

Keresés